Vitorlázórepülés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért nem lepõdtem meg, mert úgy tudom hogy mindig itt lógsz suli helyett😄D

Legközelebb ha erre jársz írj egy-két nappal elõtte, és akkor összefuthatunk😊

Meg se lepodsz, hogy ott vagyok a Vadkeleten? Baze, ha legkozelebb ott vagyok, dobjunk mar be par sort😄
mert utána dupla tarifával megyen😊

Én is kicsit fosok attól a 7 körtõl, de péntekig be kell fejezni😊

Brian89
pff 7 körtõl be fog durranni a karod😄
bár én inkább azt választanám, mint a földön ülést...tegnap közölték h a mára tervezett berep elmarad...pedig tökjó idõ volt...úgyhogy még 1 hétvégét pihenünk Miskolcon:S

Negyed 3-kor én már nem voltam ott, de amúgy vontattam én is. 6 kört terveztünk mára, az 5. után azt mondtam hogy mára ennyi elég volt😄
Az elején megvoltak a szokásos botladozások (nameg a féléves kihagyás), de a végére egészen belejöttem. Kedvezményes árú vontatás viszont csak péntekig lesz, úgyhogy a következõ két napban 7-7 kört kéne repülnöm hogy befejezzem... Holnap már biztos jobb lesz, ha minden igaz már vontatok egyedül is.

Jó szelet!
Szatyi

Szatyi!

Csak nem teged vontattak ma negyed harom korul?😊 Az egyik forduloban mint ha sok lett volna a lab...
Nalunk meg 123-as Merci. Egyenesen 3 darab. Jo az, elpusztithatatlan. Igaz, a repteri igenybevetel neha megviseli oket, de a hegesztokeszuleket nem veletlenul talaltak fel.😊
Nyíregyen meg egy jobbkormányos automata váltós Mitsubishi terepjáró van😄

Egyébként Békéscsabán meg egy Moszkvicsunk van (meg egy Renault rapid).

gliderpilot http://lhbc.hu

Igy belegondolva, nem hulyeseg. Lehet rajta szamolni a mokusokat😄
De, piszok sokat eszik, habár eddig semmi baja sem volt, egyedül fék nincs rajta, és váltani nem akar 2esbõl 3asba xD egyébként teljesen jó gép

We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !

Igen, lejtõzés miatt került rá egy ilyen tuning. 😊

__|__ ________(*)________

Te, a Ka-7-esen ez egy utolagos tuning, hogy az ulester oldalasra, a vasznazasra van pakolva plexi?
UAZ? Nem eszik az egy kicsit sokat? (Bar teny: elmegy mindenutt es ha egy hetet toltesz vele, az egy komplett autoszereloi tanfolyam+mestervizsga😊)
Énis rajta vok az egyik képen 😄
vontatás elõtt

Nektek Volkswagenetek van? Nekünk UAZunk xD azért jó, mert nem kell kímélni, és ráadásul minden sz*rral elmegy... üzemnapokkor én is csinizek képeket és felvágom ide

We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !

Szatyi, minden epeszu ember, aki vontathatoit csinal, megkerdezi elso korben az ismeroseit, hogy nem csinal-e valaki eppen vontatoit, mert jo lenne koltsegtakarekossagi szempontbol😊

(Mondom en, akinek meg mindig nincs vontathatoija. Tudom, tul raeros vagyok.)

Amugy Vadkeleten tenyleg jo otlet, mert ott eleg sok a vontatokepzes (sokan csinalnak a foiskola utan).
Nem is mondtad, hogy már van vontathatóid😊
Nekem is mázlim van most, mert Nyíregyen motoros pilótákat képenek át vontatásra, így megoszlik a vontatások költsége😊

Tiszta szívás volt ott fent a "padláson" xD majdhogynem másznom kellett... Erre Kalla aszongya: "Mi a fasznak nõttél ekkorára?" -,- XD

Na Szolnoki RE-s gépek összerakva, már csak a berepülésük van hátra. Viszont ma meglett az ismeretfelújító vizsgám, úgyhogy jövõ héten nyíregyen csinálom a vontathatóit<#wow1><#vigyor2>

Hát attól a gépeket még mi összerakjuk, a berepülést sztem halasztják

Brian89
hehe😊
nálunk 5 nap múlva berep!
egyébként mivan ha rossz idõ van?(csakmert most elég gusztustalan idõjárást mondanak köv hétre)

Üdv.!
Egy kis pontosítás: mûszaki ellenõrzés 15-én, berepülés 17-én. De soká van még az:S

Kaptam levelet Sanyibácsitól, szombaton ki kéne menni 8ra a reptérre, mret néhány gépet össze kellene dobni.Az ellenõrök 17én jönnének.

Én úgy tudom, h ápr. közepétõl indul az üzem, de persze azért egy megerõsítõ körlevélnek örülnék😊

Hali, igen, ismerem Szatyit😊
Én tavaly kezdtem el vitorlázni, és le is tettem a b-t és a c-t egyhuzamban😊 idén jöhet a d vizsga, a vontathatói, aggregátort is megakarok tanulni kezelni,meg persze piszoksokat akarok repülni😊

Igen, ismerjük egymást, klubtársak vagyunk az egyik legfaszább repülõklubban😄😄

Üdv klubtárs!😄

Még 2 hét?:S Ez biztos?😄

Jó szelet!
Szatyi

Szia!
Gondolom Szolnokon repülsz. Van már itt egy szolnoki srác. Lehet, hogy ismeritek is egymást?!
Egyébként mióta repülsz?
Érezd magad otthon!😊

Szasztok, most találtam meg ezt a topikot, tt végre itthon érezhetem magam kb 2 hét erejéig, aztán kifelé a reptérre és vihornyázni észnélkül😄

Vagy DCT LHPR na, igy egyszerubb...😊 Na inkabb elmegyek aludni, sok volt a mai nap navigaciobul.😊
Mielott valaki belemkot: tudom, hogy a VOR frekit (115,1) nem irjuk bele az ilyesmibe😊 Szoval igy lenne, ha flajtplenbe irnad, hogy
DCT GYR R 116 D 3,5
DCT GYR 115,1 R 116 3,5 NM

(Szoval Peren.<#vigyor2>)

Amugy meg ismerek par emberket a klubodbol. Es a kepeken is felfedeztem oket😊
ja, ott is nyomom. És Te egyébként hol??

Ha már szóba jött hogy ki hol nyomja...😊

Gliderpilothoz hasonlóan én is kettõs klubtag lettem, beléptem a nyíregyházi Albatrosz Vitorlázórepülõ Egyesületbe😊 Egyelõre olyan sokat nem fogok sajna Nyíregyen repülni, mivel általában reggeltõl késõ délutánig iskolában vagyok:S De itt gyakran szokott lenni hétköznap délutánonként üzem. Majd meglátjuk😊 Az biztos, hogy majd vizsgaidõszakban rengeteget lehet hétköznap is repülni😄D

Jó szelet mindenkinek!😊
Szatyi

Igen ott nyomja 😊
Én (sajna 😊) csak 2 vontatásos és 4 csörléses gyakorlatba hozókat csináltam hétvégén .

gliderpilot, te Fahegyen nyomod? 😊
Volgai hajovontatok, vaze😊

Na ittvan:2008. 03. 30.
Elég durva, 97 felszállás volt, és a kezdõk ígyis csak 2-3 kört tudtak nyomni.

Sziasztok!
Akkor felkavarom kicsit az állóvizet!:p
Tegnap repültem Piráttal 2 órát. Baromi jó idõ volt, egy 2,5-3 méteres emelésbõl emelkedtem el, utána is voltak 3 méterek, volt, hogy egyszerûen mindenhol emelt😊 (ez 3 órakor volt, akkor kaptam gépet) Voltak viszont nagy merülések, -3 méterek nagy területeken. Viszont este 5kor még a vaj levegõbn volt egy-egy gyenge termik (-0,5, volt, hogy az egybe is belerugott) Mikor meg leszálltam meg már kb vaj volt minden.
Na ennyi, képek készültek az üzemnapon, ha van igény rá, belinkelem😊 (nem én csináltam õket)

Micsoda szakbarbar szoveg, legalabb irtal volna a zolderdorol meg a kekibolyarol, fujj...

<#banplz><#vigyor2>

De tenyleg jo szoveg. Igaz, a csapsurlodasnak van nalam egy kis athallasa...<#vigyor> Velem van a baj?
Azért írtam ide, mert gondolom ide leginkább mûszaki érdeklõdésûek járnak😊)

Kicsit elkésve, de találtam egy jó locsolóverset😊 Csak jövõ ilyenkor még emlékezzünk rá😄D

Éles sarok kezdõ törés,
Bordástengely, reteszkötés,
Csapsúrlódás tangens ró-val,
Megjöttem a locsolóval.

😊

Nem, senki se szed Berescseppet😊

(Amugy en se)
Jaja, én is szeretem a csendet, majd 70 évesen.

Mivan mindenki nyulakat kerget?

www.lhmc.hu

Elvileg nem gaz annyira, mert stabil madar az a Blanik.

Amugy nem oroszok voltak, hanem finnek. (A gep egy volt DOSZAAF-os Blanik, de a lajstromjele OH-s.)
Ah, ezek meg annyira nem emelhetnek. Ma is volt Vadkeleten cumo, de hideg is volt hozza...<#pardon1>
Itt Nyíregyen korán reggel<#conf> tele van az ég Cumulusokkal<#szomoru1>