5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
Soaringpilot #4706 Duplázni fogok, de nem a fizika érettségim lett 86%, hanem csak az írásbeli, tehát ezzel még nem lehet számolni. -
#4705 jójó, persze tudom én, csak sacc volt amúgy duplázással számoltam, mivel nem tudom a többi érettségi eredményed ezért ez az egyetlen módszer amivel számolhattam:) -
Soaringpilot #4704 Olyan meg nincs, hogy előre megmondják, mennyi lesz a minimum, azt majd az dönti el hogy kinek hány pontja lett. -
Soaringpilot #4703 Szerinte rosszul számoltál, 455-460 között lesz valahol. -
#4702 hát ahogy számoltam akkor 448 pontod van...nem aztmondták h 460 lesz minimum? -
Soaringpilot #4701 Matek közép, fizika emelt, plusz két nyelvvizsga. Tehát maximális többletpontom van, az érettségi százalékok fognak dönteni. -
#4700 mind2 emelt? -
Soaringpilot #4699 Én jelentkeztem megint, épp ma voltam megnézni a fizika írásbelim eredményét, 86%-os lett. A szóbelivel még lehet rajta javítani, 90% környékére. A matekom még ősszel 98% lett, úgyhogy reménykedek... -
#4698 egyébként végül ki jelentkezett nyíregyre?
nekem 432pontom lett szal esélytelen lett volna, nem gáz h nem írtam be:D -
Soaringpilot #4696 Akkor hajrá, de ezért képes vagy feladni a repülést?:) -
Soaringpilot #4694 Lanti, veled miújság? Rég hallottunk felőled:) -
Soaringpilot #4693 Ennyire:)
Tegnap csináltam egy kis sétarepülést a kenderesi reptér környékén Pirattal:) Múltkor a gyakorlók alatt nem nagyon volt időm nézelődni, de most minden irányban szétnéztem, mi merre van. Megnéztem többek között a Horthy-kastélyt is:) Arrafelé nem volt koszorútávos idő, de egy-két órát többen is tudtunk repülni.
Mostmár egyre biztosabb, hogy mi is részt veszünk majd a falunapon, sétarepültetéssel. Szolnokon már olyan régótacsináltunk minden évben repülőnapot, hogy aki akarta, már mind kipróbálta, úgyhogy évről évre sajnos egyre kevesebb utas volt. Kenderesen viszonylag új dolognak számít egy ilyen repülőnap, úgyhogy lesz érdeklődő az biztos:) Ezt onnan tudom, hogy mesélték, hogy régen, amikor még minden évben elöntötte a Tisza a szolnoki repteret, akkor néhányszor áttelepültek Kenderesre, és az ottani repnapokon mindig hatalmas tömeg volt:) Reméljük idén is így lesz:)
Ha tudok pontos időpontot mondani, majd szólok:)
Jó szelet!
Szatyi -
lhmc #4692 Ennyire uborkaszezon lenne?
-
lhmc #4691 Sziasztok!
Idén is megrendezésre került, az immáron 18. miskolci repülőtéri gyermeknap.
Egész napos programok a gyerekeknek a földön, és a bátrak ki is próbálhatták a sétarepülést.
Erre a célra hadrendbe állítottunk egy AN-2-est (Darazsac Bandibácsi jóvoltából), egy 206-os Cessnát, egy Wilgát, egy Apolló Fox-ot, és egy motoros sárkányt is.
az ancsa 16-kört a Wilga 41-et(!), a Cessna 33-at nyomott, mindenki hullafáradt volt, de hatalmas élmény volt, főleg Bandibá búcsúja az Ancsával...nem volt gyenge.
Ejjj, de jó kis hétvége volt!!!
-
Soaringpilot #4690 8 hónap után ma végre repültem két gyakorlót Pirattal!!! Ahogy egy tanult kollégám mondaná: ez már hiányzott, mint fődnek a ganyé:DDD -
bukren #4689 Ok! Én is néztem! -
#4688 Nemtom, de a BL-döntő épp most, az egyesen. :) -
bukren #4687 A Tv-ben valamelyik csatornán megy repülős műsor? -
Baluxx #4686 Repulhetsz a TMA-ban transzponder nelkul, csak az erre kijelolt "SG" jelu legterekben.
Egy 40 eves Piratba szerinted Fahegyen transzpondert tesznek? Egy ilyen cucc arabol 2 gep is kijon... Az S moduakra ez foleg igaz, mert hamarosan ugyis kotelezo lesz az osszes sz@rt lecserelni S modura... szerintem nem sokkal tobb, mint a C mod, ugyhogy tuti, hogy valaki megint jol jart... -
Baluxx #4685 Sz@r gep, mi?:o) Tudod: csoda-szar-vas:o) -
#4684 köszi Tippi, én is granulálok:)) -
#4683 és az mikorra várható? azért ha sikerül ilyen képet készíteni akkor küldjem el? amúgy mindegy hogy a szélén van mert elvileg északra ott a TMA, abba a legtöbb vitorlával transzponder híján úgysem lehet belemenni:) -
lhmc #4682 Lacika!
ezúton is gratulálok:))
Nekem is mérföldkő volt a tegnapi nap, már ami a nagyvasat jelenti:)
Nálunk miskolcon, kb 10 éve nem csőröljük a nagyvasat, tegnap kibróbáltam, és nem szaggattam kötelet:))
-
#4681 Tényleg, én még nem is mertem elrepülni a scenery széléig. (Elég vicces mondjuk, hogy van neki olyan.;) ) Féltem, hogy leesek, vagy nekivitorlázok a díszletfalnak, mint Trueman a showban.
Kerestem Kenderest a gugliörszön, de szánalmasan silány a felbontás. CSak a vitéz Nagybányai (most akkor nem kenderesi?) kormányzóék családi kastélyáról vannak Panoramio-s képek.
-
#4680 Breznai Jani azt kérte hogy ha lehet minnél nagyobb felbontású, lehetőleg függőleges irányból készült kép kellene.
Miskolc azért nem került bele sajnos, mert az nagyon a scenery szélén van Talán majd a 2es verzióba. -
#4679 milyen képek kellenek? mert Miskolcról is küldenénk...hihetetlen hogy Magyarország egyik legrégebbi reptere ami még ma is a nagyobbak közé tartozik egyszerűen lemaradt a sceneryről:(((
jah, egyébként ma sikerült megrepülni a NagyIS-t:)) -
#4678 Ha kérhetnék töletek olyat hogy egy pár fénykép a reptérről és a környékéről, azt nagyon megköszöném. Mert akkor bele tudnánk rakni a Hungary scenerybe a Kenderesi repülőteret is. -
Soaringpilot #4677 :) -
Baluxx #4676 Majd rikoltozik ott:o) -
Soaringpilot #4675 Igen, ez a két klub maradt, a nagyhangárt viszont most nem használja senki. Jani jött velünk Kenderesre:) -
Baluxx #4674 Hm. Tehat akkor Szandan mar csak a HSE meg a Tiszavidek maradt? Es kik koltoztek a Nagyhangarba? "Hangarjani" jott veletek, vagy maradt ott? -
Soaringpilot #4673 Hivatalosan nem volt avató, csak ilyen első üzemnap:) De úgy tudom, a közeljövőben tervezünk egy városi nappal egybekötött reptéravatót, sétarepüléssel. -
Soaringpilot #4672 Így van, mi most összefogtunk a csapattal és kicsit helyrepofoztuk (használhatóvá tettük), és átköltöztettük a teljes klubot gépparkostul szerszámostul mindenestül:) A szolnoki reptér használati jogát ugyanis megvonta tőlünk a honvédség, a reptér üzemeltetője. Abba inkább ne menjünk bele, hogy miért...
Autóval 30-35 perces út, tehát nem tart sokkal tovább, mint amikor még biciklivel jártam ki a szolnoki reptérre:) -
Baluxx #4671 Dehogynem:)
Csak tudod, amikor meg mukodott az RNA (kesobb MEM RSZ), akkor ott hoztak letre egy un. helyi bazist. (Uza., alkatresz, meg nagyjavitasok elvegzese, hogy ne kelljen mindig Budaorsre vinni a gepeket)
Csak ugyebar az RSZ megszunt, a repter meg az enyeszete lett, mert senki sem uzemeltette (ha jol tudom). -
#4670 Avató? Ez azt jelenti, hogy eleddig nem is működött ott repülőtér? -
Soaringpilot #4669 Én nem csináltam. -
#4668 Gratulálok!!! Képek??? :)
-
Soaringpilot #4667 Ma megtartottuk az idei első üzemnapunkat a kenderesi repülőtéren. Otthonos kis repülőtér, és végre a katonai légtér se zavar minket:) A szél mondjuk erős volt, de nyitó üzemnapnak és reptéravatónak nem volt rossz:) -
Soaringpilot #4666 "...pl. műszeres kiképzés" Benne van, hogy például:) -
Baluxx #4665 Azert tegyuk hozza, hogy IFR van VMC-ben akkor is, amikor pl. egy nagygep gyun be leszallni Ferihugyon CAVOK mellett. Tehat nem csak a muszerkikepzesnel van ez...