Továbbra is virágzik a játékok feketepiaca
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
Ékes Példa erre a Spellforce ami napjainkra 3000 Ft-ra optomalizálódott , meg is vettem izibe.
Pl.
A Battlefield 2 az amazon.com-on $49.99
azaz 10,232.64 HUF.
Nálunk ugyanez 14600.
Ott mennyi a minimálbér meg az átlag kereset, meg itt.
Sorolhatnám. De nem teszem
-onnan<#mf2>#mf2>
Ergo! Az új játékokat szedd ossze innen onnan ha meg letelt az 1 év és még mindig szereted vedd meg az eredetit.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Viszont ha egy játék tetszik, megértem hogy meg is veszik, és meg is érdemelnék a játék készítõk azt a 10000 Ft-ot, csakhát tudtommal ebbõl 2-3 ezer jut csak a játékkészítõnek <#mf3>#mf3> a többi pénzt meg az állam, meg ilyenek elnyelik a semmiért (legalábbis az én felfogásom szerint)
Mintha valaki azt mondaná: "Továbbra is van gyorshajtás az utakon" Nem mondod?
https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/
https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/
Én 3 eredeti játékot vettem.
WoW, SWG, GTA:SA (ezt megbántam), meg nyertem egy eredeti UT2k3at is :)
- AMIKOR 3-5 EZER FORINT LESZ EGY GÉM AKKOR EGY HÓNAP-BA 1 EMBER FOG VENNI EGY JÁTÉKOT.
- EGYÉBKÉNT A SOK KIADÓ BASSZA MEG ÉN AKKOR SE FOGOK MEGVENNI EGY JÁTÉKOT SE EREDETIBE ÉS MÁR CSAK AZÉRT IS HOGY KIBASSZAK A KIADÓKKAL
Láttam egy vicces minisztériumi pályázatot frissen végzett diplomásoknak,kissé leakadtam bruttó 90000Ft-val akarnak csábítani.Az agyam dobom el,hogy ki volt azaz állat aki ezt megírta.Aztán csodálkoznak,hogy az embereknek nem jut erre pénz vagy arra,ilyen fizetések mellett.
A politikusok meg soha nem fognak saját érdeküket sértõ törvényeket meghozni.
Úgyhogy ennyi, ördögi kör.
Max egy forradalom segíthetne.
De a XIX. sz. agymosott embereinek ilyen nem jut eszébe.
Nieleen
Az tény, hogy a világ ezen részén igen csak kevés pénzbõl kell a dolgozónak kijönni. És ezen ha akar sem tud változtatni. Az szintén nem mûködik, hogy akkor menjen el az illetõ külföldre, mert akkor mindenki ezt csinálná és pl. egy játékfejlesztõ sem tud alkalmazni +1000 embert. Be kell látni, hogy a jövedelem nagy része (70-80%) bizony csak kevés ember (10-20%) kezében összpontosul. A nagy többség max. a hasonszõrûek kárán tud kevéske plussz többletre szert tenni. És ez a törvényszerûség a világ másik felén is igaz...
Tehát warez volt, van és lesz!<#mf1>#mf1>
Akkor mi másért? Fizetés + lobbi pénzek + befolyás...
Az sok befizetett adóból dolgoznának csak minimálbéré...
Max. felemelnék a minimálbért...<#nyes>#nyes>
De ne politizáljunk...
Ez a topic nem errõl szól...
Magzar billentzûyet rule\'y...
Nieleen
Szerintem mind ottmaradna. Ugye Te sem hiszed komolyan, hogy a fizetésükért csinálják?
Nieleen
Nieleen
Megnézném hány politikus maradna a "szakmánál", ha minimálbért kapnának...<#nyes>#nyes>
A témával kapcsolatban: akkor is lenne warez, ha a tényleges átlagfizu több lenne... Mert pénzt szvsz csak arra adnak ki az emberek amit arra érdemesnek tartanak...
Zsákbamacskát akkor sem vennék, ha sok lóvét keresnék egy hónapban...
Magzar billentzûyet rule\'y...
Mi a francért menne el neked fasza játékokat írni valaki, mikor lehetne a palacsintagyárban portás is 169-ért?
De érdekesség képpen fordítsuk meg a dolgot. A mi cégünknél kidolgozza a belét minimál bérért néhány kubikos. Ha megkérdezném, hogy irreálisnak tartanák-e a fizetésedet az övékéhez képest, akkor tutira leesne a fejük a heves bólogatástól. Sõt, ahogy ismerem õket, azt mondanák, hogy keress annyit mint õk, mert nagy a különbség. :DDD A különbség dolgában egyébként valahol mélyen egyetért veled mindenki, de ezt már csak egy másik rendszer oldhatja meg. Hívhatjuk Utópiától a kommunizmuson keresztül a mennyországig bárminek, de lássuk be, a realitása elég kicsi :)
Nieleen
Ne haragudj, de nem vagyok gondolatolvasó :)
Ezt írtad: "Én keresek bruttó 169.000 Ft-ot, keressen õ is annyit, aztán kalap." Ebbõl pedig egészen más jön le :D (mások is úgy értették, ahogy én)
Nieleen
Ha bele van számolva minden költsége a cégnek. Az nettóba olyan 400K körüli, az kb. reális. De ekkora fizetést már nem szokás alkalmazottként kapni. Legalábbis ott, ahol a fizetések teszik ki a kiadások jó 70%-át. Szóval ezek az emberek általában "alvállalkozók", és így rögtön csak fele annyiba kerülnek.
"Dolgozik egy játékon 15-20 ilyen ember 2évig... az sok lóvé. És még a kiadónak is kell haszon."
Ilyen ember egy közepes cégnél dolgozik 2-3. A többiek eccerû mezei programozók, és kb. felét kapják.
Egy nagyobb játék fejlesztése magyarországon kb. havi 5-15 milla (tisztán a fejlesztés). Ez 10-30 fõs projektre elég (beleértve a programozókat a dizájnereket, a grafikusokat, a zenészeket, és a tesztereket). Külföldön persze jóval többe kerül, és egy komolyabb játékra még ezen felül is rengeteget költenek.
ja igen, azt még elfelejtettem, hogy sokan pont azért vesznek meg egy játékot/mennek el a moziba, mert warezba megszerezték, és bejött nekik. Szóval ez statisztika NAGGGYON sántít...
R Ö R G E
Persze, ez csak az elmélet és az álom kategóriába tartozik
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Igenis sokba kerülnek a játékok, én konzolozok, arra még drágábbak , a legújabbak simán 18000 Huf-ba fájnak. Inkább letõttöm' és ha tetszik akkor megveszem. Persze tõlünk nyugatra, ahol degeszre keresik magukat az emberek, ott a szoftverek is olcsóbbak, kb. olyan mintha mi max 3000 ft-ért vennénk egy játékot.
Ugyanez vonatkozik a DVD-kre is, bár egy jó filmért inkább kiadok 7000-ret, abban legalább nem csalódok.
R Ö R G E
Egyébként meg félreértettél, nem az õ fizetését sokallom, nem is a sajátomat keveslem, a _különbséget_ tartom irreálisnak. Nem mondom, hogy mindenki fillérre keressen ugyanannyit, de nagyságrendi különbségeket nem engednék meg.
Egy politikus szerinted végez annyi hasznos munkát, amennyi pénzt bezsebel?
Jelenleg a saját szakmámban a szorzó 6-10-szeres
Én nem fogok annyit kapni, mert inkább felvesz 10 olcsó palit a magyar cég.
Szóval igenis, keressen csak õ is ilyen keveset <#eplus2>#eplus2>
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Egyébként meg olyan jellemzõ ez a pitiáner hozzáállás a magyarok között. "XY tizszer annyit keres mint én, keressen már õ is ilyen keveset!" De véletlenül sem az jut elsõre eszébe, hogy õ is 10-szer annyit akar keresni...
Nieleen
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
Ugyanígy a másik nagy kedvencem, a StarCraft is megvan eredetiben. Most már csak a WarCraft 3 hiányzik a sorból, de a kieg.-gel együtt sajna még mindig nem a megfizethetõ kategória, legalábbis nem az én pénztárcámnak.
Meg van egy kisebb rakás újság-melléklet játékom, elõfizetõ vagyok egyik lapnál. Ennyire telik sajna, hiába tetszene a GTA-SA, egyenlõre marad a warez, mert nem tudom kifizetni érte a 9.990 Ft-ot. És szerintem sokan vannak ezzel így...
#20 - szerintem elég szomorú, hogy ilyen irreálisan magas fizetések vannak. Lehet, hogy nagyon profi az a programozó, de azért nem kéne, hogy 8-10-szeres különbség legyen fizetés és fizetés között. Én is dolgozom heti 5x8 órát, õ is. Én keresek bruttó 169.000 Ft-ot, keressen õ is annyit, aztán kalap. Próbáljon valaki ebbõl lakáshitel + gyerek mellett kigazdálkodni havi 10.000 Ft-ot játékra (pedig azért egy hónap alatt végignyomok legalább egy játékot...)!
Ehh ez... no comment, aki ezt irta az nagyon nincs tisztában a dolgokkal <#mf2>#mf2>
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
A legtöbb járék gyártójának fizetnie kellene, hogy játszak a gameval
A warez kvázi demó, kipróbálod, és ha 2 hónap múlva megint elõvennéd, akkor érdemes megvenni.
"A BC a jobbik csapat jutalma."
!!!Soldier oF Fortune II FOREVER!!!
Suttyo -lvl 62 -Nightelf Hunter(bloodscalp(pvp) Icespeak -lvl 70 -Draenei Shaman (bloodscalp(pvp)
TURMIX - Szinkronparódia letölthetõ: http://turmix2005.uw.hu
Warezolas nelkul: megveszi X ember
Warezolassal : 100X ember jatszik vele, nepszeru lesz es 10X ember veszi meg