"Független" felmérés: a Windows olcsóbb a Linuxnál

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

h4x0r
Larry McVoy, újra elismétlem, a BitKeeper cég fõfejlesztõje, és megszüntette a támogatást a BitMoverre (addig a cég hosztolta a kernelfejlesztést ingyé', ez szûnt meg). Az ok pedig egy korábbi flém volt (asszem) a Linux egyik fejlesztõi levlistáján.
És ne haragudj, de ez elég nagy csúsztatás, LM nem mondott viszont semmi érdekeset, csak tele lett a töke a Linuxos flémekkel (ti. sokan vitatták, hogy az egyik meghatározó GPL licenszû fejlesztéshez célszerû-e kommersz SCM-st használni). Asszem.

"Persze ha idevesszük azt, hogy "szar a Vendóz, mert teli van lyukakkal", "szar az espékettõ, mert még nem elég kiforrott", "szar a vendóz, mert lelassul 2 hónapon belül", akkor ugye rögtön más a helyzet? Merthogy ezek a klasszikus MS/Windows-hater közhelyek semmivel sem tanúskodnak nagyobb informatikai hozzáértésrõl, mint a "szar a Vendóz, mert a zemes csinálja"."

Ezt a fent megnevezett kategóriába lehet nyugodtan sorolni. Én elmondtam az ellenérveimet, de nem nagyon fikázom (na jó, néha igen 😊.

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

Mellesleg érdekes módon a PCFórumos cikkben is mindenki elõbb Stingbe kötött bele, aztán abba, hogy LM vajon fejlesztõ volt-e, a LM által mondottakkal pedig alig foglalkoztak.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Miért, Larry McVoy nem volt az? De kilépett.

Bírom, amikor emberek azért fikáznak valakit, mert nekik nem tetszõ dolgokat ír/mond.

Mellesleg fikázza a Windowst a halál, már a többség (remélem) túlvan a "szar a Vindóz, mert szar" állításokon.

Persze ha idevesszük azt, hogy "szar a Vendóz, mert teli van lyukakkal", "szar az espékettõ, mert még nem elég kiforrott", "szar a vendóz, mert lelassul 2 hónapon belül", akkor ugye rögtön más a helyzet? Merthogy ezek a klasszikus MS/Windows-hater közhelyek semmivel sem tanúskodnak nagyobb informatikai hozzáértésrõl, mint a "szar a Vendóz, mert a zemes csinálja".

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Végigolvastad a cikket, vagy csak a neked tetszõ részeket?

A jövõben mélyebben majd a zsebükbe nyúlniuk azoknak a cégeknek, akik termékeik vagy szolgáltatásaik népszerûsítésében a "Linux" nevét is fel kívánják használni, miután a márkanevet Linus Torvald nevében kezelõ Linux Mark Institute (LMI) jelentõs változásokat jelentett be licencelési és árpolitikájában.

Lelki szemeim elõtt már látok egy LMI kontra <ingyenes_disztrib> névbitorlási pert.<#hehe><#eplus2><#finom>

h4x0r
Höhö! Te elhiszed még azt, amit a Sting ír? Õ írta azt is, hogy a Linux egyik fõ fejlesztõje kilépett.
Egy másik fórumon elhangzottakra reagálva: azért piszkálnak, mert mindenkit hülyének nézel, aki nem te vagy. 😊
Mellesleg fikázza a Windowst a halál, már a többség (remélem) túlvan a "szar a Vindóz, mert szar" állításokon.

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

Gondolom most is ingyen használja az m$-t ,csak veri itt magát.
Végigolvastad a cikket, vagy csak a neked tetszõ részeket? Te otthoni használatra még mindig ingyen használhatod!

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

arschsg
"Drágább lesz a "Linux" használata
szerzõ: Sting , idõ: 2005.06.28. 09:30 , forrás: Golem

A jövõben mélyebben majd a zsebükbe nyúlniuk azoknak a cégeknek, akik termékeik vagy szolgáltatásaik népszerûsítésében a "Linux" nevét is fel kívánják használni, miután a márkanevet Linus Torvald nevében kezelõ Linux Mark Institute (LMI) jelentõs változásokat jelentett be licencelési és árpolitikájában. A változások következtében a korábbi egyszeri díj helyett évente kell majd a név használata után fizetni, ráadásul az többe fog kerülni, és kevesebbre jogosítja majd fel a licencelõket."

Ki hitte volna hogy ez lesz? Linuxból is pénzt akarnak csinalni😊

Linux: Drágább és használhatatlan😊
http://pcforum.hu/hirek/9681/Dragabb+lesz+a+Linux+hasznalata.html

Microsoft Windows XP SP2 Professional. WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP -

arschsg
"A felmérés kapcsán tehát egyedül azt a tanulságot szûrhetjük le, hogy a Microsoft továbbra is minden lehetõséget megragad riválisának visszaszorítására..."

JÓL TESZI! 😊
Amúgy ez hülye következtetés illogikus. De muszáj volt fikázni a MS-t, nem igaz?

MICROSOFT <#eljen>MICROSOFT <#eljen>MICROSOFT <#eljen>MICROSOFT <#eljen>MICROSOFT <#eljen>MICROSOFT <#eljen>

Microsoft Windows XP SP2 Professional. WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP -

A linuxot sem olyan nehéz adminisztrálni.
Fõleg mondjuk webminnel. Meg az sok konfigurációban is segít. Ha valaki nem lusta elolvasni a man oldalakat simán megtanulja hogy kell megcsinálni. Egy rendszergazdától azért ez elvárható, ezért kapja a fizetését. Még ha nincs is diplomája, bár ma mindenkinek diploma kell.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Miért kell részletekbe menõen vitatkozni M$-t érintõ témákban? Ez nem technikai, hanem világnézeti kérdés! Aki ezt nem érti, azt csak sajnálni tudom!

(Meg azt is, aki az ilyen "független" vizsgálatoknak bedõl. Senki nincs, aki ilyenkor a képükbe röhög?)
Azért röhejesek vagytok. Mindenre lehet ezen a világon ellenpéldát hozni, nyílván nem egy 100%os megállapítás volt amit mondtam, csupán az, ahogy a nagykönyvben meg van írva - pl mennyi ember visel vezetõ szerepet úgy egy országban, hogy mondjuk valami kiemelkedõt alkotott pl a sportban, mégse mondja egy anyuka a gyermekének, hogy fiam edzed magad, sportolj és politikus lesz belõled.
Máskor jó lenne azt is elolvasni, hogy a másik mire reagál mielõtt fikázásba kezdenétek!

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

na ide nem kellett volna belépjek... már a végtelenig unalmasnak tartom ezt a Win vs Lin dumát... na de mindegy.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

[HUN]PAStheLoD
Büszkén jelentem be , hogy szopjon le a microsoft.

<#idiota>

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Gregorius
Ja, és az Oracle vezérigazgatója minek nevezheti magát? ...0 diplomával a háta mögött?
Mert szerintem félistennek. 😄

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Az a 3 hónap nálam durván 100 % procihasználattal ment. Renderelés nonstop ,közbe net ,média ,dvd , stb.. . Minden amit ma egy géppel csinálni lehet ,miközbe ment a render. Ez a nem mindegy , én se vagyok hülye és potyára nem járatom csak azért ,hogy az uptime-val dicsekedjek. 3 hónap után azért állítottam le ,mert megetettem még rammal. Atomstabil egyszerüen , biztonságos és ingyé van. Mirõl szól ez a komolytaln cikk ?
Pheel
"söt én 1 rol se tok amin ne linux lenne"
Ez nem jelenti azt, hogy nincs is, maximum annyit, hogy nem néztél körül.
Pheel
Ki mire élvez. Az én gépem attól desktop, hogy nem megy csak akkor, ha használom valamire. Persze ezt leírtam már az 58-ban is, csak egyeseknek szelektív az olvasókájuk.

Eshetne szó még mindenféle energiatakarékosság, környezetvédelem és üzemóra szavak bevonásával a témáról, de minek magyarázzam egy olyannak, aki éjjel-nappal járatja a gépét azért, hogy minél több halt utasítást adhasson ki a proci...
jah meg egy lejjebbi cikk pont azt irja hogy draga a winfos license
ez hulyeseg ha telleg az xp biztonsagosabb akko me nem xp van a fontosabb szervereken se söt én 1 rol se tok amin ne linux lenne tovabba a linuxal 1 baj van nehezen kezelhetö egy amatör szamara illetve nem nehezen hanem csak szokatlan. az alacsonyabb ár lol a linux ingyenes en kemenyen 700 ft szervaltam es legalis.EZ a felmeres egy baromsag
comet
Az alábbi adat természetesen linuxos, a megjegyzés meg pheelre vonatkozott 😊

comet
Hm...guiness rekord-kísérlet az XP-vel? 😊

21:45:53 up 179 days, 8:48, 2 users, load average: 0.08, 0.58, 0.55

Desktop.

Pheel
"Én a spyware programokról beszéltem, a telepítgetésnél"
MS AntiSpyware automatikusan frissül, ül a háttérben, lényegében nem igényel interakciót.
Pheel
Volt már nekem is 3 hetes uptime-om XP-vel, ami csupán azért szakadt meg, mert elutaztam és nem akartam hiába járatni a gépet, úgyhogy ez nem jelent semmit.
"Egy hónap Linux tapasztalattal honnan tudod, hogy nem fogod azt is 4 hónap múlva újrarakni? Jövõbe látsz?"
Újrarakni ? Újrainditani se kell .
"El kell, hogy szomorítsalak, de a "rendszergazdák" egyetemet végzett személyek, mindenki más aki ilyen kétes tanfolyamot elvégez szerintem nem nevezheti magát annak."
hehe. még jó, hogy Bill Gates nem akart rendszergazdi lenni, mert így, diploma nélkül tutibiztos nem értett volna semmihez<#nyes>

sepsiszentgyörgy

Nem 1 hónapos Linux tapasztalat, 1 hónapos Ubuntu tapasztalat, nagy különbség. Egyikhez sem értek annyira. A windows természetesen autómatikus frissítésre van téve. Én a spyware programokról beszéltem, a telepítgetésnél.
Hát ha ez szegénységi bizonyítvány akkor legyen az. Nem turkáltam bele a registrybe ez így igaz, de szerintem nem sok felhasználó teszi! A programokat feltelepítettem amit kell, beállítottam és csak használtam a rendszert. Nem akkarom egyfolytában piszkálni, azt akarom használni tudjam!
Pheel
Talán nem kellene magadról szegénységi bizonyítványt kiállítani azzal, hogy képtelen vagy 4 hónapnál tovább megtartani egy XPt. Szép teljesítmény! :-P

Egy hónap Linux tapasztalattal honnan tudod, hogy nem fogod azt is 4 hónap múlva újrarakni? Jövõbe látsz?

BTW az, hogy te kézzel frissíted a Windowst, a te hibád. Lehet automatikusan is. Ha a Linuxnál megfelel, akkor Windowsnál miért nem? :-P
Helyesbítek:
Aki Linux -ot használ annak ezt a szolgáltatás netán ingyen van? Érdekes.
""Megfelelõ tudással rendelkezünk a Windows-alapú megoldások biztonságos és gyors kezeléséhez, a Linux esetében azonban amennyiben meg szeretnénk gyõzõdni rendszerünk biztonságosságáról, külsõ tanácsadókra vagyunk kénytelenek támaszkodni" - jelentette ki Stephen Shaffer, a Washington melletti Dulles Nemzetközi Repülõtér szoftveres rendszerekért felelõs igazgatója, aki tehát szintén a Windows mellett tette le voksát."

Aki Win -t használ annak ezt a szolgáltatás netán ingyen van? Érdekes. <#hehe>
Ezt a sok baromságot. Hányingerem van.
Hát ha a szakértõk megmondták akkor biztos úgy van, de...
Nekem ven a gépemen win XP (eredeti) is és Ubuntu (Linux) is. A Windowst mindig frissítem, Firefoxot, Thunderbirdet, aMSN-t és MPlayer-t használok, fennt van tûzfal, vírusirtó és 2 spyware irtó progi. De mindezek dacára 4 hónap után tehetek újra mindent mert már kegyetlenül lelassult a gép.
Az Ubuntut egy hónapja raktam fel, sok idõ volt bekonfigurálni mindent (1 hét), de megy, minden megy, nem kell telepítgetnem, ellenõrizgetnem, csak néha szól hogy frissült egy-két csomag. Ha egy programot fel akarok telepíteni, beírom a csomagkezelõbe a nevét, "Telepít" és ennyi volt. Ja és ha napokig be van kapcsolva a gép semmi lassulás.
Ezen kívül a két rendszer között egy különbség van: 35000Ft.
Már bocsánat, de melyikkel is jártam jobban???
comet
Arról nem is beszélek, hogy banki rendszereket diplomanélküli ismerõs is írt. A szaktudás számít...

képzeld, az én barátom a legnagyobb internetszolgáltatónál volt rendszergazda. ketten voltak, akik minden joggal felkent gazdik voltak. megélt egy névváltást kb 6. nagyvezírt, az utóbbit már nem bírta ezért otthagta a céget. nagyonmagas fizetése volt, amirõl én álmodni sem merek. nagyon ott volt tudásban. most az informatikai minisztériumban tanulmányozza a legújabb technológiákat, mint szakértõ.
...nincs diplomája. a fõsuliból kirúgták a számítástechnika alapjai c. tantárgyból (pedig már csak ez volt vissza soxoros halasztás után)

sepsiszentgyörgy

Megint nem akartam hozzászólni, de csak nem bírom ki😄DD
Pláne azért, mert eléggé FUD szagot áraszt a cikk.

Mindössze annyit tennék hozzá a hozzászólásokhoz, hogy aki valamilyen rendszert keményen tud gyûrni, és látja a veséjét is, az megérdemli a tiszteletet. Az olcsó jánosok pedig mindkét rendszer alá vannak dögivel.

Azt viszont elvárom egy linuxos arctól, hogy egy win szerver 2003-at legalább emberi szinten be tudjon állítani, és az m$ szakvizsgás csákótol is elvárom, hogy az iptablessel tudjon valamennyire ügyködni. Magyarán nem várom ,hogy mindneki mindenben profi legyen ,de talán egyetértetek velem, hogy azért hozzá kell szagolni más termékhez is, ha már verem a mellem, hogy szakember vagyok. Nem?
Ugyanez

Nyílván nem erre gondoltam, hanem a lépten-nyomon fellelhetõ "rendszergazda"-tanfolyamokra >|

nem értem miért kel ezen vitatkozni
a windows jó olcsó szebb jobb aranyosabb mint a linuksz

azt sem értem hogy ezt miért nem hiszitek el... hisz a független cég megmondta... és õk biztos jobban tudják hogy a hmm nem tom most ép menyi a xp licensz egy gépre de ez mindegy
szóval szerintük a linux licensz dija hmm az menyi is..?
biztosan sok... mert ÉN HISZEK NEKIK
<#falbav><#falbav><#falbav><#falbav>

egyébként az átálás mindig plusz pénz kezdjük talán ott hogy Micike a tikárnõ már akkor visit ha a wrd ikonját a bal alsó sarokból a jbb felsõbe teszem :

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Gregorius
Semmi nem kell hozzá, csak hozzáértés. Ezt csak azért mondom, mert számtalan ismerõsöm van, aki középsulis érettségivel nyomja a szakmát. Nem a magyar top10 cégnél, de ez mellékes is. A MicroSoft meg aztán tesz magasról arra, hogy ki milyen végzettséggel kezeli a rendszereit. Tény, hogy a kizárólag Windows-hoz értõ rendszergazdákkal Dunát lehetne rekeszteni, és akinek mindegy, az bagóért talál ilyen embert.

És egyébként nem azt akartam mondani, hogy a Windows olcsóbb megoldás, csupán annyit, hogy intrex érvelése számomra nem kicsit sántított.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Pheel
Mielõtt Comet nekemesik: szerintem sem állja meg a helyét egy ilyen felmérés, de a helyzet közel sem olyan egyértelmû, mint azt sokan szeretnék elhitetni.
Pheel
"El kell, hogy szomorítsalak, de a "rendszergazdák" egyetemet végzett személyek, mindenki más aki ilyen kétes tanfolyamot elvégez szerintem nem nevezheti magát annak"

Szóval a Microsoft Certified System Administrator (MCSA) semmit nem ér, csak egy rossz vicc? Van egy olyan sanda gyanúm, hogy még sosem láttad a tananyagát. Elárulom, hogy kevesen értenek a Windowshoz azok közül, akiket te rendszergazdának gondolsz, ha nincs ilyen papírjuk...
Pheel
"Senki nem hagyhat el egy informatikai egyetemet linux rendszergazdai ismeretek nélkül."
Azért erre mérget ne vegyél, mert belehalsz 😊
vazze

akkor én már fõiskolával nem is lehetek rendszergazda??

azért bízok benne hogy ez nem egészen így van...
NEXUS6
Haahahahhahahahahhaahhahhhahahahhahaha!!!!!!

2000 környékén a régi DOS-os rendszerünket, új Win2000 rendszerre állítottuk át. Mivel az új rendszer fejlesztése régebben kezdõdött, mint a w2000 kiadása, még volt egy csomó gép amin az új rendszer WinNT4.0 alatt futott.
Kicsit hozzáértõk bizonyára tudják, hogy a w2000 neve sokáig winNT5.0 volt, tehát nagyjából ua oprendszerrõl van szó.
A gondjaink a hálózati nyomtatókkal kezdõdtek. Nem lehetett vegyes NT/w2000 hálózatban a hálózati nyomtatókat használni. M$ szupport: az NT támogatását abbahagytuk, tessék szépen a többi géppel is átállni a w2000-re.
Utólag kiderült, hogy a probléma nem megoldhatatlan, de miért is érné meg a M$-nek ezt egyáltalán elárulni.

Ha Linuxra térsz át akkor a jöre szavazol, hiszen a jövõbeni képességek rendszerbe integrálása, minimális költségû. A M$ mindíg megsarcoltatja a világot az új technológiákkal. Aki wint használ az készüljön fel, hogy hosszabb rövidebb idõközönként nulláról kell felépítenie a rendszerét (amikor jön az új generációs OS)ráadásul, mindannyiszor jelentõs pénzt kell kifizetnie, na melyik cégnek is😉???????

<#kocsog> Bilgéc, meg az a másik a Ball mell is!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Ops, rossz hely 😊.
Egyébként mintha réges-régen a Win95-ben (vagy 98-ban?) lett már volna ilyen push technológia integrálva. Active Desktop defaultja felhívott ilyesmit, amit utána mindenki automatikusan kigyilkolt persze. Jó, RSS többet tud annél.
arty
hagyd, arch* egy kis hülye 😊)

Forza.

arty
"Hülyék vagyunk a linuxhoz, s ezért kénytelenek vagyunk külsõ tanácsadókat bevonni a problémák megoldására. Ez kimondottan a linux hibája, nem a miénk, akik nem vettünk fel linuxos szakembereket. Ez is bizonyitja, hogy a windows olcsó."

b+

Forza.

"Független" felmérés: a Windows olcsóbb a Linuxnál

Ez azert vicces, mert a windows egy alap, ami onmagaban csont hulye..... Na jo van benne szamologep 😊))

Amig egy linux disztribucioban, van egy halom szoftver, amivel egy vallalat interetes igenyet ki lehet szolgalni, addig a windowsra meg kell mindent venni.....

Akkor most mirol beszelunk ?????

Egyebkent a hozzaertesrol annyit, hogy amig mondjuk egy debian linux distnel szoveges konfigokkal kell varialni, addig a windowsnal grafikus+egeres konfigok vannak. Nemi gyakorlattal tok mindegy, hogy melyiket hasznalja az ember. Viszont egy hulye barmelyiket el tudja cseszni.
El kell, hogy szomorítsalak, de a "rendszergazdák" egyetemet végzett személyek, mindenki más aki ilyen kétes tanfolyamot elvégez szerintem nem nevezheti magát annak. Ha ilyen személyt alkalmaz egy cég, annak nem biztos, hogy a késõbbiekben túl nagy elõnyét látja, max a sokszázezeres telefonszámlát, annak örömére, hogy nagyszerû szakemberük realtime tartja a kapcsolatot a support vonnallal.
Egyébként a felsõfokú programozó OKJ-s képzésen nálunk csak! linuxos (és novelles) rendszergazdai ismereteket tanítottak.

Oldal 1 / 2Következő →