81
  • h4x0r
    #81
    Larry McVoy, újra elismétlem, a BitKeeper cég főfejlesztője, és megszüntette a támogatást a BitMoverre (addig a cég hosztolta a kernelfejlesztést ingyé', ez szűnt meg). Az ok pedig egy korábbi flém volt (asszem) a Linux egyik fejlesztői levlistáján.
    És ne haragudj, de ez elég nagy csúsztatás, LM nem mondott viszont semmi érdekeset, csak tele lett a töke a Linuxos flémekkel (ti. sokan vitatták, hogy az egyik meghatározó GPL licenszű fejlesztéshez célszerű-e kommersz SCM-st használni). Asszem.

    "Persze ha idevesszük azt, hogy "szar a Vendóz, mert teli van lyukakkal", "szar az espékettő, mert még nem elég kiforrott", "szar a vendóz, mert lelassul 2 hónapon belül", akkor ugye rögtön más a helyzet? Merthogy ezek a klasszikus MS/Windows-hater közhelyek semmivel sem tanúskodnak nagyobb informatikai hozzáértésről, mint a "szar a Vendóz, mert a zemes csinálja"."

    Ezt a fent megnevezett kategóriába lehet nyugodtan sorolni. Én elmondtam az ellenérveimet, de nem nagyon fikázom (na jó, néha igen :).
  • Garfield
    #80
    Mellesleg érdekes módon a PCFórumos cikkben is mindenki előbb Stingbe kötött bele, aztán abba, hogy LM vajon fejlesztő volt-e, a LM által mondottakkal pedig alig foglalkoztak.
  • Garfield
    #79
    Miért, Larry McVoy nem volt az? De kilépett.

    Bírom, amikor emberek azért fikáznak valakit, mert nekik nem tetsző dolgokat ír/mond.

    Mellesleg fikázza a Windowst a halál, már a többség (remélem) túlvan a "szar a Vindóz, mert szar" állításokon.

    Persze ha idevesszük azt, hogy "szar a Vendóz, mert teli van lyukakkal", "szar az espékettő, mert még nem elég kiforrott", "szar a vendóz, mert lelassul 2 hónapon belül", akkor ugye rögtön más a helyzet? Merthogy ezek a klasszikus MS/Windows-hater közhelyek semmivel sem tanúskodnak nagyobb informatikai hozzáértésről, mint a "szar a Vendóz, mert a zemes csinálja".
  • Garfield
    #78
    Végigolvastad a cikket, vagy csak a neked tetsző részeket?

    A jövőben mélyebben majd a zsebükbe nyúlniuk azoknak a cégeknek, akik termékeik vagy szolgáltatásaik népszerűsítésében a "Linux" nevét is fel kívánják használni, miután a márkanevet Linus Torvald nevében kezelő Linux Mark Institute (LMI) jelentős változásokat jelentett be licencelési és árpolitikájában.

    Lelki szemeim előtt már látok egy LMI kontra <ingyenes_disztrib> névbitorlási pert.
  • h4x0r
    #77
    Höhö! Te elhiszed még azt, amit a Sting ír? Ő írta azt is, hogy a Linux egyik fő fejlesztője kilépett.
    Egy másik fórumon elhangzottakra reagálva: azért piszkálnak, mert mindenkit hülyének nézel, aki nem te vagy. :)
    Mellesleg fikázza a Windowst a halál, már a többség (remélem) túlvan a "szar a Vindóz, mert szar" állításokon.
  • blackeagle
    #76
    Gondolom most is ingyen használja az m$-t ,csak veri itt magát.
  • Drawain
    #75
    Végigolvastad a cikket, vagy csak a neked tetsző részeket? Te otthoni használatra még mindig ingyen használhatod!
  • arschsg
    #74
    "Drágább lesz a "Linux" használata
    szerző: Sting , idő: 2005.06.28. 09:30 , forrás: Golem




    A jövőben mélyebben majd a zsebükbe nyúlniuk azoknak a cégeknek, akik termékeik vagy szolgáltatásaik népszerűsítésében a "Linux" nevét is fel kívánják használni, miután a márkanevet Linus Torvald nevében kezelő Linux Mark Institute (LMI) jelentős változásokat jelentett be licencelési és árpolitikájában. A változások következtében a korábbi egyszeri díj helyett évente kell majd a név használata után fizetni, ráadásul az többe fog kerülni, és kevesebbre jogosítja majd fel a licencelőket."

    Ki hitte volna hogy ez lesz? Linuxból is pénzt akarnak csinalni:)

    Linux: Drágább és használhatatlan:)
    http://pcforum.hu/hirek/9681/Dragabb+lesz+a+Linux+hasznalata.html
  • arschsg
    #73
    "A felmérés kapcsán tehát egyedül azt a tanulságot szűrhetjük le, hogy a Microsoft továbbra is minden lehetőséget megragad riválisának visszaszorítására..."

    JÓL TESZI! :)
    Amúgy ez hülye következtetés illogikus. De muszáj volt fikázni a MS-t, nem igaz?

    MICROSOFT MICROSOFT MICROSOFT MICROSOFT MICROSOFT MICROSOFT
  • Caro
    #72
    A linuxot sem olyan nehéz adminisztrálni.
    Főleg mondjuk webminnel. Meg az sok konfigurációban is segít. Ha valaki nem lusta elolvasni a man oldalakat simán megtanulja hogy kell megcsinálni. Egy rendszergazdától azért ez elvárható, ezért kapja a fizetését. Még ha nincs is diplomája, bár ma mindenkinek diploma kell.
  • fanatick
    #71
    Miért kell részletekbe menően vitatkozni M$-t érintő témákban? Ez nem technikai, hanem világnézeti kérdés! Aki ezt nem érti, azt csak sajnálni tudom!

    (Meg azt is, aki az ilyen "független" vizsgálatoknak bedől. Senki nincs, aki ilyenkor a képükbe röhög?)
  • Drawain
    #70
    Azért röhejesek vagytok. Mindenre lehet ezen a világon ellenpéldát hozni, nyílván nem egy 100%os megállapítás volt amit mondtam, csupán az, ahogy a nagykönyvben meg van írva - pl mennyi ember visel vezető szerepet úgy egy országban, hogy mondjuk valami kiemelkedőt alkotott pl a sportban, mégse mondja egy anyuka a gyermekének, hogy fiam edzed magad, sportolj és politikus lesz belőled.
    Máskor jó lenne azt is elolvasni, hogy a másik mire reagál mielőtt fikázásba kezdenétek!
  • BlackRose
    #69
    na ide nem kellett volna belépjek... már a végtelenig unalmasnak tartom ezt a Win vs Lin dumát... na de mindegy.
  • [HUN]PAStheLoD
    #68
    Büszkén jelentem be , hogy szopjon le a microsoft.

  • Gregorius
    #67
    Ja, és az Oracle vezérigazgatója minek nevezheti magát? ...0 diplomával a háta mögött?
    Mert szerintem félistennek. :D
  • blackeagle
    #66
    Az a 3 hónap nálam durván 100 % procihasználattal ment. Renderelés nonstop ,közbe net ,média ,dvd , stb.. . Minden amit ma egy géppel csinálni lehet ,miközbe ment a render. Ez a nem mindegy , én se vagyok hülye és potyára nem járatom csak azért ,hogy az uptime-val dicsekedjek. 3 hónap után azért állítottam le ,mert megetettem még rammal. Atomstabil egyszerüen , biztonságos és ingyé van. Miről szól ez a komolytaln cikk ?
  • Pheel
    #65
    "söt én 1 rol se tok amin ne linux lenne"
    Ez nem jelenti azt, hogy nincs is, maximum annyit, hogy nem néztél körül.
  • Pheel
    #64
    Ki mire élvez. Az én gépem attól desktop, hogy nem megy csak akkor, ha használom valamire. Persze ezt leírtam már az 58-ban is, csak egyeseknek szelektív az olvasókájuk.

    Eshetne szó még mindenféle energiatakarékosság, környezetvédelem és üzemóra szavak bevonásával a témáról, de minek magyarázzam egy olyannak, aki éjjel-nappal járatja a gépét azért, hogy minél több halt utasítást adhasson ki a proci...
  • Dcas
    #63
    jah meg egy lejjebbi cikk pont azt irja hogy draga a winfos license
  • Dcas
    #62
    ez hulyeseg ha telleg az xp biztonsagosabb akko me nem xp van a fontosabb szervereken se söt én 1 rol se tok amin ne linux lenne tovabba a linuxal 1 baj van nehezen kezelhetö egy amatör szamara illetve nem nehezen hanem csak szokatlan. az alacsonyabb ár lol a linux ingyenes en kemenyen 700 ft szervaltam es legalis.EZ a felmeres egy baromsag
  • comet
    #61
    Az alábbi adat természetesen linuxos, a megjegyzés meg pheelre vonatkozott :)
  • comet
    #60
    Hm...guiness rekord-kísérlet az XP-vel? :)

    21:45:53 up 179 days, 8:48, 2 users, load average: 0.08, 0.58, 0.55

    Desktop.
  • Pheel
    #59
    "Én a spyware programokról beszéltem, a telepítgetésnél"
    MS AntiSpyware automatikusan frissül, ül a háttérben, lényegében nem igényel interakciót.
  • Pheel
    #58
    Volt már nekem is 3 hetes uptime-om XP-vel, ami csupán azért szakadt meg, mert elutaztam és nem akartam hiába járatni a gépet, úgyhogy ez nem jelent semmit.
  • blackeagle
    #57
    "Egy hónap Linux tapasztalattal honnan tudod, hogy nem fogod azt is 4 hónap múlva újrarakni? Jövőbe látsz?"
    Újrarakni ? Újrainditani se kell .
  • LaPalma
    #56
    "El kell, hogy szomorítsalak, de a "rendszergazdák" egyetemet végzett személyek, mindenki más aki ilyen kétes tanfolyamot elvégez szerintem nem nevezheti magát annak."
    hehe. még jó, hogy Bill Gates nem akart rendszergazdi lenni, mert így, diploma nélkül tutibiztos nem értett volna semmihez
  • Mberke
    #55
    Nem 1 hónapos Linux tapasztalat, 1 hónapos Ubuntu tapasztalat, nagy különbség. Egyikhez sem értek annyira. A windows természetesen autómatikus frissítésre van téve. Én a spyware programokról beszéltem, a telepítgetésnél.
    Hát ha ez szegénységi bizonyítvány akkor legyen az. Nem turkáltam bele a registrybe ez így igaz, de szerintem nem sok felhasználó teszi! A programokat feltelepítettem amit kell, beállítottam és csak használtam a rendszert. Nem akkarom egyfolytában piszkálni, azt akarom használni tudjam!
  • Pheel
    #54
    Talán nem kellene magadról szegénységi bizonyítványt kiállítani azzal, hogy képtelen vagy 4 hónapnál tovább megtartani egy XPt. Szép teljesítmény! :-P

    Egy hónap Linux tapasztalattal honnan tudod, hogy nem fogod azt is 4 hónap múlva újrarakni? Jövőbe látsz?

    BTW az, hogy te kézzel frissíted a Windowst, a te hibád. Lehet automatikusan is. Ha a Linuxnál megfelel, akkor Windowsnál miért nem? :-P
  • Benoke
    #53
    Helyesbítek:
    Aki Linux -ot használ annak ezt a szolgáltatás netán ingyen van? Érdekes.
  • Benoke
    #52
    ""Megfelelő tudással rendelkezünk a Windows-alapú megoldások biztonságos és gyors kezeléséhez, a Linux esetében azonban amennyiben meg szeretnénk győződni rendszerünk biztonságosságáról, külső tanácsadókra vagyunk kénytelenek támaszkodni" - jelentette ki Stephen Shaffer, a Washington melletti Dulles Nemzetközi Repülőtér szoftveres rendszerekért felelős igazgatója, aki tehát szintén a Windows mellett tette le voksát."

    Aki Win -t használ annak ezt a szolgáltatás netán ingyen van? Érdekes.
  • Benoke
    #51
    Ezt a sok baromságot. Hányingerem van.
  • Mberke
    #50
    Hát ha a szakértők megmondták akkor biztos úgy van, de...
    Nekem ven a gépemen win XP (eredeti) is és Ubuntu (Linux) is. A Windowst mindig frissítem, Firefoxot, Thunderbirdet, aMSN-t és MPlayer-t használok, fennt van tűzfal, vírusirtó és 2 spyware irtó progi. De mindezek dacára 4 hónap után tehetek újra mindent mert már kegyetlenül lelassult a gép.
    Az Ubuntut egy hónapja raktam fel, sok idő volt bekonfigurálni mindent (1 hét), de megy, minden megy, nem kell telepítgetnem, ellenőrizgetnem, csak néha szól hogy frissült egy-két csomag. Ha egy programot fel akarok telepíteni, beírom a csomagkezelőbe a nevét, "Telepít" és ennyi volt. Ja és ha napokig be van kapcsolva a gép semmi lassulás.
    Ezen kívül a két rendszer között egy különbség van: 35000Ft.
    Már bocsánat, de melyikkel is jártam jobban???
  • comet
    #49
    Arról nem is beszélek, hogy banki rendszereket diplomanélküli ismerős is írt. A szaktudás számít...
  • LaPalma
    #48
    képzeld, az én barátom a legnagyobb internetszolgáltatónál volt rendszergazda. ketten voltak, akik minden joggal felkent gazdik voltak. megélt egy névváltást kb 6. nagyvezírt, az utóbbit már nem bírta ezért otthagta a céget. nagyonmagas fizetése volt, amiről én álmodni sem merek. nagyon ott volt tudásban. most az informatikai minisztériumban tanulmányozza a legújabb technológiákat, mint szakértő.
    ...nincs diplomája. a fősuliból kirúgták a számítástechnika alapjai c. tantárgyból (pedig már csak ez volt vissza soxoros halasztás után)
  • strogg
    #47
    Megint nem akartam hozzászólni, de csak nem bírom ki:DDD
    Pláne azért, mert eléggé FUD szagot áraszt a cikk.

    Mindössze annyit tennék hozzá a hozzászólásokhoz, hogy aki valamilyen rendszert keményen tud gyűrni, és látja a veséjét is, az megérdemli a tiszteletet. Az olcsó jánosok pedig mindkét rendszer alá vannak dögivel.

    Azt viszont elvárom egy linuxos arctól, hogy egy win szerver 2003-at legalább emberi szinten be tudjon állítani, és az m$ szakvizsgás csákótol is elvárom, hogy az iptablessel tudjon valamennyire ügyködni. Magyarán nem várom ,hogy mindneki mindenben profi legyen ,de talán egyetértetek velem, hogy azért hozzá kell szagolni más termékhez is, ha már verem a mellem, hogy szakember vagyok. Nem?
  • Drawain
    #46
    Ugyanez
  • Drawain
    #45
    Nyílván nem erre gondoltam, hanem a lépten-nyomon fellelhető "rendszergazda"-tanfolyamokra >|
  • Sith
    #44
    nem értem miért kel ezen vitatkozni
    a windows jó olcsó szebb jobb aranyosabb mint a linuksz

    azt sem értem hogy ezt miért nem hiszitek el... hisz a független cég megmondta... és ők biztos jobban tudják hogy a hmm nem tom most ép menyi a xp licensz egy gépre de ez mindegy
    szóval szerintük a linux licensz dija hmm az menyi is..?
    biztosan sok... mert ÉN HISZEK NEKIK


    egyébként az átálás mindig plusz pénz kezdjük talán ott hogy Micike a tikárnő már akkor visit ha a wrd ikonját a bal alsó sarokból a jbb felsőbe teszem :
  • Gregorius
    #43
    Semmi nem kell hozzá, csak hozzáértés. Ezt csak azért mondom, mert számtalan ismerősöm van, aki középsulis érettségivel nyomja a szakmát. Nem a magyar top10 cégnél, de ez mellékes is. A MicroSoft meg aztán tesz magasról arra, hogy ki milyen végzettséggel kezeli a rendszereit. Tény, hogy a kizárólag Windows-hoz értő rendszergazdákkal Dunát lehetne rekeszteni, és akinek mindegy, az bagóért talál ilyen embert.

    És egyébként nem azt akartam mondani, hogy a Windows olcsóbb megoldás, csupán annyit, hogy intrex érvelése számomra nem kicsit sántított.
  • Pheel
    #42
    Mielőtt Comet nekemesik: szerintem sem állja meg a helyét egy ilyen felmérés, de a helyzet közel sem olyan egyértelmű, mint azt sokan szeretnék elhitetni.