Talmácsi Gábor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun
De teljesen megértem, hogy nem akar második lenni mert nem ezért jött ide!!!!!!
Helyesen csinálta!!!! <#eljen>#eljen>
Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun
HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Teljes cikk
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
<...>
"A pontversenyben élre ugrott pilóta szerint ezzel vége lett a barátságuknak és együttmûködésüknek, mivel õ az idõmérõ edzésen második helyre segítette a magyart, akitõl ezek után nem várta ezt, ráadásul így a KTM istálló is nevetség tárgyává vált."
Teljes cikk
nem láttam a futamot mert Talmát már elkönyveltem örök másodiknak,
de ha Talma igy döntött ami nagyon helyes akkor a maradék 3 futamra
Talmás polot huzok 😊
a motorját meg remélem nem merik elbaszni
Azzal én is egyetértek, hogy Talmának mostmár nem lesz olyan motorja a hátralevõ versenyeken mint a tegnapi.
Ja és még valami: Ha valami nagyobb gongd lesz a csapaton belül akkor nem valószínû, hogy Gábort nem keresnék meg más jobb csapatok akár 250-bõl is!!!!!!!!
<#hehe>#hehe><#worship>#worship>
Gigabyte GA-P35-DS3L, Intel Core 2 Duo E6550 @ 3,4 GHz, 4x1GB 1066 DDR2, Galaxy 9600GT OC 512MB
- Gratulálok! Parádés elõzés volt!
- Köszönöm, igyekeztem. A KTM tökéletes motort adott, sokkal gyorsabb voltam, mint Kallio. Még reggel is állítottunk a motoromon, nagy volt a szél és koszos a pálya, megpróbáltuk megtalálni az optimális megoldást.
- A rajt után úgy tûnt, simán elmentek Kallióval.
- Én is így éreztem. Keményebb gumit választottam, mint õ, és jó választás volt, mert a gépem végig hibátlanul mûködött. Gyorsabb volt, mint az övé. Nem azt mondom, hogy motorerõben, mert az egyenesekben nem tudtam megelõzni, de a beállításokat valószínûleg az én gépemnél találták el jobban, mert a kanyarokban folyamatosan jobb voltam nála.
- Utóbb kiderült, hogy az egyenesben is.
- No igen, bár én azt hittem, hogy van még egy kör hátra. Ki akartam próbálni, meg tudom-e fogni, úgy kalkuláltam, ha nem sikerül, akkor megpróbáltam volna az utolsó kör valamelyik kanyarjában magam mögé utasítani. Aztán kiderült, hogy az volt a verseny vége - meglepõdtem, amikor megláttam a kockás zászlót, mivel a táblán azt mutatták, még egy kör hátravan.
- Ki kellene ugrania a bõrébõl örömében egy ilyen siker után, mégis szomorú a hangja.
- A csapat nagyon megharagudott rám amiatt, hogy nem hagytam nyerni Kalliót.
- Ez volt az utasítás?
- Igazából nem, hanem azt kérték tõlem, hogy ha Lüthi és Kallio küzd elõttem egymással, akkor ne elõzzem meg a csapattársamat. De ez egészen más helyzet volt, Lüthinek se híre, se hamva, csak ketten voltunk elöl. Nem értem, miért kellett ennek az egésznek a nyilvánosság elõtt zajlania. Hallom, hogy különbözõ internetes oldalakon már azt írták, hogy hülye vagyok. De miért? Azért, mert nyertem? Az van a szerzõdésemben, hogy a tõlem telhetõ legjobbat kell nyújtanom. Én azt tettem.
- Arról nem beszélve, hogy az ön harmadik helye sem biztos, azért is minden versenyen tennie kell, hogy meglegyen.
- Szerintem is. Ha elveszem a gázt a végén, abból még nagyobb balhé lett volna, mert mindenki látta, hogy gyorsabb vagyok. Tudja, én egyszerû ember vagyok, de nem szeretek második számú lenni. Voltam már eleget második. Így döntöttem, és vállalom a következményeket.
- Milyen következménye lehet ennek?
- Nem tudom, de lelkileg megvisel az ügy, még szerencse, hogy a verseny után hivatalos voltam a katari magyar nagykövetségre, ahol szeretettel halmoztak el. Nagyon kellett ez, fõleg azután, hogy a csapatom olyan furán viselkedett.
- Nem ünnepelték önfeledten, az biztos.
- Pedig ennek a gyõzelemnek örülni kellene, és nem csupán nekem, hanem a KTM-nek is, mert ha nem örülünk, akkor vége a világnak, akkor minek sportolunk?! Tudja, én éjjel-nappal gyakorolok a jó eredmény érdekében, a motorozásra tettem fel az életem, nehogy már ezután el kelljen vennem a gázt! Még van három futam, és a végén dupla gyõzelmet is arathat a KTM. Én még mindig készen állok, hogy segítsek Kalliónak a vébécím megnyerésében, de nem úgy, hogy elengedem, hanem hogy Lüthivel szemben mellette állok.
Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...
Gigabyte GA-P35-DS3L, Intel Core 2 Duo E6550 @ 3,4 GHz, 4x1GB 1066 DDR2, Galaxy 9600GT OC 512MB
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)
Még emlékszem olyan versenyre(nem feltétlenül motor), ahol az egyébként csapattárs emberkék képesek voltak ölre menni a pályán (és esetleg azon kívül is), hogy Õk legyenek az elsõk, ezáltal akár Félistenek😊) Ennek persze megvan az a hátulütõje, hogy esetleg mindketten kieshetnek a versenybõl, de ez nem érdekelte õket, hiszen lehet ezt ügyesen is csinálni. Mondom ez lehet pozitív és negatív is. Ma akár az is lehet, hogy emiatt kirúgnak versenyzõket. Azért, mert esetleg szeretne versenyezni, akár a saját csapattársával is.
Valljuk be, ki szeret 2. lenni, ha lehet 1. is? 😊) Tudom, hogy ez nem egy Olimpia (bár nekik az is lehet), de emlékeztek, hogy ki lett 3 versennyel korábban a 2.? Ha igen akkor grat, de az 1. mindenkinek hamarabb jut eszébe gondolom. Ez mindenhol így van, ezek a fiúk ezért vannak fizetve (ahogy Talma is mondta, kihozni a maximumot magából). Az viszont elég frusztráló lehet, ha valaki sorozatosan csak azért kell, hogy 2. legyen, mert a csapattárs jobban áll. Ráadásul neki ugye most jó pár verseny óta még szerencséje sem volt, persze, hogy hajtotta a vére😊
Na, kicsit sokra sikerült és teljesen el sem tudtam magyarázni, hogy most mit gondolok az esetrõl, átgondolva mindkét oldal álláspontját. Az biztos, hogy egyénileg óriásit alkotott Talma, de egyben nehéz helyzetbe hozta a csapatot és a társát, hiszen gyakorlatilag sajnos nincs abban a helyzetben, hogy akár megnyerhetné a VB-t, csak olyan óriási szerencsével, ami nagyon ritkán adatik meg. a társa viszont igen. rossz döntést hozott, aminek vállalnia kell minden következményét.
Az viszont érdekelne, hogy ha neki tényleg volt egy már aláírt szerzõdése, akkor azt csak úgy fel lehet-e rúgni? nem hiszem, hogy a menedzsere olyan ostoba lenne, hogy nem írt apróbetûs részt erre az esetre😊)
The Matrix has you...
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)
Mindegy, nem kell egyformának lennünk, engem ez irritál, úgyhogy ez van.
ezt üzenem a KTM fejeseinek:<#mf3>#mf3>
01110000 01110010 00110000
"Jól rajtoltam és Mika és Gábor mögött voltam az elsõ körben, amikor megpróbáltam megelõzni Gábort összeértünk és egy kicsit szélesen mentem, így vesztettem némi idõt. Visszaestem a fõ üldözõcsoportba, ahol hat versenyzõ küzdött és sok volt az elõzés. Nem vagyok túl elégedett a nyolcadik hellyel, de a motor jó volt és remélem jobb leszek a következõ versenyen."
HARALD BARTOL - Csapatvezetõ
"Nem vagyok teljesen elégedett. Nem volt túl okos manõver Gáboré, ez még sokat számíthat a világbajnokságban a szezon végén. A verseny elõtt beszéltem Gáborral és Juliannal és tisztáztuk, hogy az élen vannak Mikával, akkor úgy kell versenyezniük, hogy támogassák Mikát a bajnokságban, de nem ez történt Gábor esetében."
"A probléma az volt, hogy nem tudtam, hogy az már az utolsó kör, az én táblámon jól volt jelezve, de a fõtáblán, a céltornyon rosszul, azt hittem még van egy kör. Versenyzõ vagyok, közel voltam az elsõ helyhez és volt szélárnyékom és egy kicsit gyorsabb voltam az egyenesben és olyan gyorsan elhúztam a kockás zászlónál, hogy nem is tudatosult bennem, hogy vége van. A verseny során a gumiteljesítményem esett és Mika egy kicsit gyorsabb sebességen volt, mint én, és még mindig jó esélye van megnyerni a világbajnokságot."
MIKA KALLIO #36 - 2. helyezett - Világbajnokság: 1./201 pont
"Nagyon mérges vagyok, ez egy ostoba húzás volt Gábortól. Az utolsó körben tudtam, hogy mögöttem van, ahogy az egész verseny alatt, de nem hajtottam túlságosan, mert tudtam, hogy bejöhet a második helyen, és nem vállalhattuk a baleset kockázatát. De 10 méterrel a cél elõtt megelõzött. Ez öt pontomba került a világbajnokságban. Most már a jövõre gondolok és arra, hogy mi lehetséges az utolsó három versenyen."
"Talmas contract with KTM will be closed. His next bike will be a scooter"
Részemrõl Pontius #283-mas hozzászólásával értek egyet.
The Matrix has you...
KTM részérõl az a nemmindegy, hogy az esélytelenebb elveszi a pontokat az esélyesebbtõl, és ezzel veszélybe sodorja a végsõ gyõzelmet.
Ha Talma lenne az esélyesebb a VB címre akkor õ lenne a kedvezményezett és az õ gyõzelmének érdekében rendelõdne alá az egész csapat, de mivel -45 pont hátrányban van, érthetõ a KTM és Kallio felháborodása...
Tegyük fel, hogy ha az utolsó versenyen már csak Talma és Kallio lessz esélyes a végsõ gyõzelemre (mert mittudom én, Luthi 2x borult és az utolsó versenyen nem tud rajthoz állni) akkor a KTM még magasabb ívben lefogja szarni, hogy ki nyeri meg.
Viszont 3 versennyel a vége elött nagyon nem mind1... Fõleg, hogy igy most csak +2pont az elõny.
Ha Ausztráliában Luthi nyer és Kallio a 2ik lessz akkor Luthi visszaveszi a VB-t 3 pontal.
Na ez a nem mind1...
amúgy rengeteg pénz van az ilyen sportágakban, és persze hogy mindenhol van csapatsorrend, de jobb lenne ha nem lenne. olyan nagy baj nem érheti Talmácsit sem, ez az éve jó volt, megvan a szerzõdése jövõ évre, Kallio vezet. de azért imádkoznia kell, hogy ne 5 ponttal kapjon ki a vb végén Kallio, mert akkor biztos kap valami ejnye-bejnyét
Gondoljatok bele abba, mi lenne ha most Talma vezené a VB pontversenyt +2pontal, és egy biztos gyõzelmet vett volna el tõle kallio.
Akkor persze minden magyar rázná az öklét, vagy fenné a kését, hogy hogy lehet ilyen balfasz a finn mert Talmának az a +5 pont is qrva sokat számított volna.
Öszintén szólva megértem Kallio dühét és a KTM értetlenségét, de magyar vagyok és Talmának szurkolok és magunknak szurkolóknak, hogy még több ilyen versenyt láthassunk... <#worship>#worship>
Ezen nincs mit vitatkozni, fõleg nekünk szurkolóknak nem. Talma gyõzött, ez szvsz ez a lényeg és nem több...
A többit Kallionak és Talmának kell megbeszélnie egymással, na és persze a KTM felé is el kell számolnia, de ez már az õ dolga...
Laffite-nál a pont!
Talma és Kallio csapattársak az a dolguk, hogy segítség egymást. Peril Kallionak van nagyobb esélye a VB címre ezért õt kellene segítenie, nem pedig elvenni tõle a pontokat.
Ha a végén tényleg ezen az 5 ponton fog múlni a VB akkor bele sem mereg gondolni a következményekbe...
De addig még nagyon sok van, és még akár Talma is kikeveredhet gyõztessen. Ehhez viszont Kallionak és Luthinek is buknia kell legalább 1x.
Ha lehet a 3 versenybõl 2-re esõt kívánok, és akkor még lehet esély.
Részemrõl ennyit, folytatás 2 hét múlva.... 😊
És a végére még:
Biztos vagyok benne, hogy a KTM részérõl semmilyen következményekkel nem fog járni talma cselekedete.
A KTM-nek jelenleg az idei év a legfontosabb, és hogy jól végezzen a csapat illetve a versenyzõi.
Következményeket maximum csak év végén fog maga után vonni a dolog, ha tényleg ezen az 5 ponton múlik Kallio VB címe...
A F-1 csak addig tartott amíg a XX. század... Nézz igazi autóversenyt: WTCC
"Nagyon meglepett a kockás zászló, azt hittem, hogy van mégegy kör, amikor megelõztem Kallio-t."
<#vigyor0>#vigyor0> Ilyen van?
A KTM meg a szájából csinál segget, ha valakit azért büntet, mert nyert. Az a baj, hogy fordított esetben fel sem merülne bennem, hogy mi a szar történt. Ha Talma lett volna elõrébb, és Kallio beelõzi a célegyenesben, fel sem merül bennem, hogy mi miért van. Kallio meg tudta elõzni, akkor nyerje meg.
Ne kelljen már a KTM-et leírnom, mint versenycsapatot, mert nem állok jót magamért.
The Matrix has you...