19
  • Temaruk
    Ohh, pardon... Kiment a fejemből az a cikk...

Mindenesetre nem értem mi a baj ezzel a fejlesztéssel...
  • Cat #18
    be van linkelve a cikkbe is:
    http://www.sg.hu/cikkek/35752
  • HUmanEmber41st
    Jah volt már ilyen "kopogtatós " interface cikk, de szerintem ez olyan szinten van, mint annak idején a hanggal irányított játékok.. vagy felismeri, vagy nem..de az biztos :)
  • FTeR
    ha nekem írtad, akkor én nem arra a cikkre gondoltam.
  • Temaruk
    A kivetített billentyű, ami egy korábbi cikkben volt, az optikai alapon működött. Ez meg a megérintett tárgyban keltett rezgések helye, kiterjedése...stb alapján működik. Ha jól értettem...

Nem értem mért fikázza mindenki, nem lehettek ennyire szűklátókörűek! Ha olyan okos mindenki, hogy meg tudja mondani, hogy mivel hülyeség foglalkozni, akkor mondja meg azt is, hogy mivel van értelme és esetleg csináljon is valamit annak érdekében, ne csak beszéljen! Lehet, hogy nem arra fogják használni, amire eredetileg fejlesztették, de azért más dolgok alapjául szolgálhat! Szerintem...
  • irkab1rka
    gates hizik...
  • cye
    Szerintem ennek máshol lehetne jó hasznát venni! Például az űrsikló katasztrófa nem következett volna be, ha ezek az érzékelők érzékelték, hogy a szárny belépőéle egy nagy ütést kapott... Egy ilyen helyre ugyebár az érintő képernyő elég röhelyes megoldás lenne... szerintem... :)
  • dez
    Ja, már megint ez az olcsón figyelemfelkeltő cím... Mintha a GUI (grafikus felhasználói interfész) nem egy ember-gép interfész lenne - már vagy 20 éve.
  • FTeR
    ugyan errűl a technikáról volt szó egy régebbi cikkben (üveglap gombokkal telerajzolva, 2 érzékelő társaságában), ott a többség dícsérte... :)
  • Caro
    Ezt a baromságot!
    Sokkal ésszerűbb lenne mindenkinek lenne egy okostelója, amibe valamilyen rövidtávú rádiófrekvenciás kapcsolat is van építve(nem a trágya bluetooth!), és azzal kompatibilisek lennének a cuccok.
  • smv
    Mire pedig észbekapunk az egész lakásban áll a víz. :) Fasza
  • tmpx
    Esetleg aktus közbe fellépő hangok beindítják a kád vízzel való feltöltését attól függően, hogy a kastélyba éppen merre ügyködünk!
  • FTeR
    azé nem mind1, hogy az egész asztal egy érintő képernyő, vagy egy sima asztal 2 apró rezgés érzékelőbel!

hogy lehet ilyen hülye nevet adni egy projektnek???
  • Cat #6
    ha jol tudom, a felsőkategoriás autokban lehet speciális dolgokat megadni, amit ha nem csinálsz meg, hiába dugod be a kulcsot, nem indul el a motor. Ezeket te állíthatod be egyénileg.
  • iib
    haaat. ezt mind megle7 csinalni erintokepernyos cuccal is amit felsoroltak es nemkell kopogtatni meg kaparaszni a fotel szellet :D.
    "zárak helyett úgy nyerjen bebocsátást az ember valahova, hogy meghatározott sorrendben egymás után megérinti az ajtó különböző részeit" looool :D:D - nem 1*ubb a szamkod beutese mint a ajtot tapogatni. elkepzelem h lekell gugolni hogy megerintsuk az aljat, majd a kissebb termetueknek szekre allni hogy a tetejet is elerjek :D
  • Lacc
    Hát elég érdekes projekt, szvsz most hallotunk róla utoljára. Vannak ennél igéretesebb tervek is, de végülis érdekes.
  • Lacc
    Még nem olvastam el de Bill-nek milyen feje van :D
  • IoIa
    Úristen! Ekkora faszságot!
    Vegyük pl. az éttermet. Mi alapján választ az ember? Az étlap alapján. Ha ez ember nem egy hagyományos kaját rendel, akkor a pincérrel való konzultáció nélkül egyébként sem választ. Ha meg már ott a pincér, akkor minek kéne dobolni? Ráadásul valakinek ki is kell hoznia a kaját, tehát a dobolással nem lett semmi megoldva.
    Az érintőképernyőket már rég kitalálták, működik. Ráadásul az ember látja is, hogy hova nyúl.
    A notebook-ok touch-pad egérhelyettesítője is már rég használatban van. Akkor mi a fenének kéne külön dobolástechnikát megtanulnia az embernek?
    Ez az egész úgy MEGALOL, ahogy van.
  • Kazak
    Ennek mi értelme? Nem lenne egyszerűbb, ha végre használható hang- és beszédfelismerő szoftvereket készítenének? Akkor - a cikk által említett példa alapján - nem kellene az étteremben az asztalon morzézni, mint valami idióta, hanem rögtön be is lehetne mondani a rendelést.