GeForce 7800: masszív teljesítmény, tűrhető fogyasztás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyátalán nem 2003-as gépet veszek alapul. Egy mai egymagos csúcs x86 kb. 7 gigaflosos. Ehhez képest egy Cell 220+ (és már bebizonyosodott, hogy ez nem elméleti érték - eleve úgy van kitalálva, hogy ki is lehessen hozni, és nem kéne hitetlenkedni már annyira, ennyit tud, és kész). Ez nem hogy 10x-es különbség, hanem 30... OK, jönnek a dual-core-ok (irtó drágán...). Ha 2x-esnek vesszük a növekedést (valóságban nincs ennyi) akkor az 14 gigaflops. Ez még mindíg 15x-ös szorzó a Cell javára. Valamikor jövõre jönnek a 4-core-os procik (újabb 100-150e-es tétel). Ha itt megint elméleti síkon 4x-es növekedést veszünk, az 28 gigaflops: a Cell még mindíg 8x gyorsabb... Namost, ugyanezt elmondhattam volna integerre is, mert integer egység is van azokban a kóprocikban. (Tehát nem egyszerû vektor egységek azok, mint egyesek próbálják beállítani.) És akkor még nem beszéltünk arról, hogy minden programot át kell írni olyanra, ami változó számú maghoz tud alkalmazkodni, tehát 2-4-8 szálon is tud futni...

zzebi
Bocs, de ennyi sületlenséget összehordani kicsit túlzás...
1) olyan nincs, hogy 6800 dual core, legfeljebb 6800 dual gpu
2) az intelnek lehet, hogy van még 10GHz-nél gyorsabb prototípusa is, de vért izzadva sem tudott 4GHz-es P4-est tömeggyártásba állítani. a prototípus és a sorozatgyártás két teljesen különbözõ dolog
más kérdés, hogy a P4 és az a bizonyos 10GHz-es processzor valószínûleg teljesen más architektúrájú
3) a processzorpiacon most nagyon kemény a verseny. nem hiszem, hogy a cégek túlságosan nagy teljesítmény-tartalékkal rendelkeznének "fû alatt"
4) ha értenél hozzá, akkor tudnád, hogy gyakorlatilag teljesen értelmelen 64-nél "több bites" általános célú CPU-t csinálni. a 8, a 16 és a 32 bit valóban korlátot jelentett a fejlesztõknek, de 64 bitnél már eltûntek a korlátok (gigantikus méretû címezhetõ memória, megfelelõ méretû regiszterek, stb...). persze teljesen más a helyzet a SIMD vagy vektor processzoroknál, de azok mindig speciális célokra készülnek, nem CPU-nak

"De mikor fogja beérni a PC általános (matematikai) számítási teljesítményben a PS3-at?" azért ez nekem már ködösítés

Vagy valami falun vett lakást itt is lehet falun házat venni 1 milláért ,érted ,de nem hiszem hogy Stockholmba vett lakást

Ezt azért megkérdõjelezném itteni vagy ottani lakást? mert kibebaszottul nem mindegy, nem hiszem hogy ott lakást vessz ösztöndíjból

Én akkor még biztos nem mondtam volna semmi ilyesmit... P3-800MHz...??? Meg ilyenek? De most kicsit más a helyzet. Jövõ ilyenkor már valószínûleg lesz pár embernek (a 100-ból) ilyen kártyája, + dual-core-os procija, és mellé még egy ilyen fizikai gyorsító cucc. De mikor fogja beérni a PC általános (matematikai) számítási teljesítményben a PS3-at? Fõleg mikor fogja egy átlag-játék-konfig beérni azt?

1.persze nem veszik annyira mint a közép kategóriáju kártáyákat, mert nem hülyék õk se,az õ szemükbe valoszínûleg egy pc vagy konzol nem is olyan érték mint a milyenkbe mert arányaiban ez nekik akkor is sokkal olcsóbb egy valami
2.egész angliába drága a kaja és az albérlet (londonba persze extra drága) ezt kint dolgozó barátom mesélte

[NST]Cifu
Van 10Ghz-es, laborkörülmények között mûködõképes proci, talán még gyártanák is, ha lenne, aki megfizetné a valószinüleg horrorisztikus árát. Most azon dolgoznak, hogy hogy lehetne ezt a sebességet gazdaságosan és elfogadható áron gyártani...

Amúgy hiába lesz akár 1024bites procid, ha nem használja ki semmi. A 64bites winXP és linux kint van már egy ideje, de az alkalmazások elsöprõ többsége még most is csak 32bites...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Azért érdekesek ezek a dual-core megoldások is..
Kijön pl a 6800 dual core edition, rá pár héttel meg bemutatják, ami ugyanazt tudja ( majdnem) csak 1 prociban mindezt..
Itt ( SG ) olvastam azt is, h az Intellnek van mûködõképes 10 GHzes procija is..persze csak tesztpéldány stb.. Valahogy nekem is gyanus, hogy mindig csak egy kicsit nõ a PC összteljesítménye..
Pl miért nem terveznek 256 bites procikat? vagy 512-eseket mindjárt? Majd ha kinõtte magát a 64 bit? Szépen adagolják csak a fejlesztéseket.. aztán 1-2 évenként PC-t cserél az egész nyugati világ..
Ez ám a biznisz !!!

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Mike at home
naja, de egy sved haver meg az egyetemi osztondijabol sporolt ossze lakasra
igaz jatekot o sem veszi, mert minek, ha le lehet tolteni ingyen 😊

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Átlag alatti vagy emberke!!
Valakinek a valakije vagy és erre vered magad.
Diplomádat meg tudod hova ragd......
<#levele><#levele><#levele>

Hát a PC nem ebben az évszázadban fog eltünni nem hinném hogy a köv earth simulatort 1500 DB consolal fogják kivitelezni mert éppen a PS3 nak van a leggyorsabb CPU ja 😊
De természetesen reggelig sorolhatnánk azokat a dolgokat ami miatt sosem lssz jobb 1 consolsem Ma már egy 70 ezer FT PDA többet tud sokkal mint 1 PS2 lehet nem a grafikus játék a elõnyük de már alap 400 MHZ CPU szaal nem probáljuk versenyeztetni a consolt a PC vel = re😊

Mike at home
nem Londonban kell lakni, es akkor nem olyan draga

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mondjuk két diplomával is elég nagy paraszt vagy, legalábbis annak megfelelõen adod elõ magad. 😊

Az meg hogy valakinek két diplomája legyen bizonyos életkort igényel. Lehet nem gondoltál bele, de itt sokan vannak akiknek még egy diplomára való sem jutott.

Mike at home
600 USD usa-ban sem keves
nem fogjak az emberek millioszamra elkapkodni a kartyakat

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Haaadjuk már ezt a 10* gyorsabbat pont ezt magyarázom hogy mirre megjelenik addigra messze nem lessz 10* gyorsabb te egy 2003 as géppel hasonlitod össze vagy mivel? 2007 es géppel hasonilsd össze és valszeg mirre kifut a pc k már gyorsabbak lesznek akárcsak most és ez nem pc pártiság ez eddig is mindig igy volt.

Még egy kis offtopic az elözõekhez füzném hozzá hogy egy norvég sráccal dumcsizva arra jöttünk rá hogy ott 11* drágább az ital mint itt és hiába õk az egyik leggazdagabbak az euba itt arányaiban (a fizetéskhez viszonyitva) is sokkal olcsóbban tudsz elmenni mulatni mint ott ergo õk nem engedhetik meg maguknak hogy annyiszor menjenek el italozni mint mi, már pedig valakinek ez is egy szempont <#vigyor3>...

Mike at home
a csucskartya mindig is draga marad, de nezd meg mennyibe faj a 6600

hornbali
A Play Station 2 és az XBOX megjelenésénél is eljáccotta mindenki hogy a PC kora leáldozik. Eleinte egyértelmû hogy erõsebb egy konzol, de sztem már mire a boltokba kerül a Play Station 3 és az XBOX 360 addigra már fejlesztés alatt fognak állni olyan új hardverek PC hez amik simán felveszik a versenyt a konzolokkal.
Sõt, már ma lehetnének ilyen hardverek, csak a PC szép lassan fejlõdik, a konzol pedig 5 évente ugrik nagyot.

De sztem ne offoljunk, inkább a Geforce 7800 GTX legyen a témánk központja.

Mike at home
ahhoz hogy az ermbernek penze legyen nem kell fel eletet a konyvek elott seggelni
sry de igy van
lehet, hogy aki egesz nap "jaccizott" tobb penze lesz mint neked

Mike at home
tok igaz
az x86-ot mar 10 eve ki kellett volna dobni

Nem csak lehet visszahúzó erõ, máris az. A látványért sem csak a GPU felel, a dolgok mozgatása, és az egész virtuális világ kezelése továbbra is a proci feladata. De az x86 örül, ha egy ilyen kártyát el tud látni elegendõen sok poligon-adattal, és akkor még ott van a többi feladat. És mivel a többi feladat elengedhetetlen (különben csak egy tárgy-megjelenítõ demó lesz belõle), nem jut elég idõ túl sok poligonra. (Némi elõrelépést jelent majd PC-n is a fizikai mellék-proci megjelenése, bár az sem csak úgy egyedül dolgozik az adatokon.)

Mike at home
meg elvakultsag
150k-t sokkal ertelmesebb dolgokra el lehet kolteni
pl. utazni
az sokkal erdekesebb mint egy grafkartya

Én elég valószínûnek tartom, hogy az új konzolokron szélesebb lesz a választék. Nem csak játékokból. Azért az a teljesítmény használatot kíván. Gondolj bele, ott van melletted egy gép, ami 10x gyorsabb, mint a csúcs PC-d. Nem éreznél motivációt, hogy kezdj vele valamit? Márpedig lesz rá Linux, mint OS, amire könnyen írogathatsz saját programokat. És nem is csak hobbifejlesztõkrõl van szó.

Mike at home
inkabb 150, okoska

hornbali
Az adatok egy teljes rendszerre vonatkoznak:

Fogyasztás üresjáratban:
kép

Fogyasztás terhelés alatt:
kép

Mike at home
de itt most nincsenek fanboyok, akkor meg mi a tokomnek erolteted ezt a temat? neked ez a becsipodesed?

ja és hogy mirre akartam rávilágitani ezzel😊 arra hogy az élet ott se aranybol van mert a kaja a különbözõ szolgáltatások (mozi stb.)ára arányaiban hasonlit kb. az itteni fizetéshez képest. Azonban ez nem igaz bizonyos termékekre mint az elektronikai termékek vagy ha akarsz venni egy jó bicajt stb. mert ezek arányaiba sokkal olcsóbbak ott. Tehát részben valóban jobban ki lehet jönni ott az ottani fizubol de ez csak részben igaz

ok ,csak vg barátunk szerint aki nem tud megvenni egy ilyen kártyát az segélyen él vagy egy lusta disznó, ezzel vitatkoztunk csak egy picit
Nyugaton teljesen más a helyzet de ezt mindenki tudja. Azért, hogy megvilágitsak valamit ha valaki angliába megy dolgozni ki minimál bérre vagy valamivel többért (azért ezeket mondom mert ha csak szimplán kimész jobb munkát ugyse kapsz) akkor kapsz havi kb.400 000 ,a kaja meg albérlet marha drága ott (tényleg baromira a pénz nagy része el is megy erre) de az elektronikai cikkek ára ugyanannyi(vagy még olcsóbb) mint itt ezért ott sokal kisebb kiadásnak tünik mint itt tehát simán veszik az emberek

jó kis karesz lessz ez!bár én most full megvok elégedve a 6800GT-vel
a konzol meg más téma, a pc egy igazi multifunkcionális eszköz, a konzol meg egyelõre nagyon is korlátozott még a tudásában. cserébe viszont nem kell írígykedni a ps3-ra sem, mert sztem itt az inteligensebb fórumozók tudják h a világon mindenben a specializált jobb. a konzol 90%-ban játékra van, akkor legyen benne jobb videókari meg proci mint a pc-kben. tudom persze h egyre több fícsört tesznek a konzolokba mostanába, de mindig meg fog maradni játékgépnek. a pc-vel meg lehet dolgozni, filmet nézni, játszani, meg okos dolgokat írni az sg fórumjába 😄
"itt senki nem vitatkozik azon hogy te meg tudod e venni vagy nem, mert ez nyilván nem tudjuk és nem is érdekel , hanem az átlagról"

Ez az! A magyar átlag az olyan is amilyen, mindenki saját maga tehet arról, hogy átlagos...
HuAn82
Kötetlen munkaidõ? Jó neked.

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17

itt senki nem vitatkozik azon hogy te meg tudod e venni vagy nem, mert ez nyilván nem tudjuk és nem is érdekel , hanem az átlagról

hát ez a vita sztem nevetséges
persze h drágának kell lennie egy ilyen karinak, nézzétek már meg h a "régi" generációból a 6800 ultra még mindig 130 ezer forint!!!
nem lehet 120 a zsír új fejlesztés
lassan fog lejjebb menni az ára, a 6-osoknak is meg a 7eseknek is
másik meg: vegyétek már észre h ezt nem a magyar átlagnak gyártják!!
van aki persze megveszi mo-on is de az nem átlag.
nyugaton az átlag veszi meg az új kártyákat (na jó, nem feltétlenül a legeslegújabbat), lehet h spórolnak rá egy kicsit, de kb ugy adják ki érte a lóvét mint ahogy egy átlag magyar a 30ezres kártyára. és ne az átlagkeresetet nézd, hanem azoknak az átlagkeresetét, akinek Mo-on van PC-je.
ugy már minden máshogy néz ki

ja és nem is létszükséglet átlagos játékokhoz egy ilyen kari, elmennek azok szarabbal is

az utcán ha mellédáll egy S600-as merci nem gyûzöd nézni, de lehet h a trabantod 2 hengere kivisz a hóból, a merci meg a 12-vel is csak ás... ezzel azt akarom mondani h nem kell és nem is lehet mindenkinek a legjobbat megkapni, de nem kell irígykedni, ide születtünk, ez van, itt 150 lesz a kártya, USA-ba 120
Ja és senki se felejtse el egy nextgenes konzoljáték ára drágább lessz mint egy mai (ma 14000-17000),errõl valahogy mindenki elfelejtkezik, nekem ez jelenti az igazi visszataró erõt

"Apuci, anyuci pénzére vered magad gyökér? Megnézném mit értél el eddig saját erõbõl..."

Kedves barátom. Edesapám meghalt jó pár éve, edesanyám nyugdíjas. Nekem van két diplomám, két felsõfokú nyelvvizsgám. Bizony sokat seggeltem könyvek elõtt, amit te jácciztál. Ha te is tanultál volna, akkor nem sírnál. Ja, valóban nem minimálbérélt dolgozom, és nem okoz megvenni egy 150e forintos videokárytát sem. Nem tudom sajálni a lusta embereket!
A hozzászolásomat nem direktbe neked címeztem csak ugy általánoságba mondtam, tudom hogy nem ugy értetted hogy eltünik a pc. Egyébként ellehetne vitatkozni arról mennyit számit egy gépbe a processzor vagy a vga, de szerintem a vga már valamivel többet fõleg ha a grafikát nézzük, persze egy gyenge processzor lehet elég visszahúzó erõ. De ha a cell tényleg olyan über-hiper-brutál-durvitó 😊 ahogy mondják akkor bizony az 7800 rsx lessz benne a gyenge láncszem (persze durvitós mai szemmel nézve) vagyis ez lessz a visszahúzó erõ, és akkor tök mindegy lessz hogy mit tud a cpu látványossabnak nem lesznek látványosabbak a játékok mint mondjuk egy 2007 végén megjelenõ pc s játéké , márpedig egy sony konzol élettertalma 5-6 (vagy több nem tudom)

[NST]Cifu
Hehe, megint idejönnek a "PC-nek leáldozott" szintû gyerekek... 😊)

Ha majd mutatnak PS-re vagy bármilyen konzolra egy olyan szimulátort, mint az FS2004, IL-2 vagy Lock-On, akkor már esetleg felemelhetik a hangjukat, dehát ilyen játékokhoz rém gyengék a jelenlegi (PS2, X-Box) konzolok.... <#eplus2>

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Hm, úgy látom, nagyon kevés itt a programozó, a rendszergazda, a szervizes, stb. Persze, õk többnyire dolgoznak ilyenkor. <Én de. és este szeretek jobban belemerülni a melóba.>

IMYke2.0.0.0
A milliomodok erõs rétege pedig egész nap veri a *****t. Vagy imitálja a munkát.
A "tisztességes gazdag" kategória (már, ha beszélhetünk ilyenrõl) pedig benne van a havi 200+ felett keresõk vékonyka rétegében.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

immovable
Apuci, anyuci pénzére vered magad gyökér? Megnézném mit értél el eddig saját erõbõl...
Szerintem oda ír, ahova akar. Nem kötelezõ egyetérteni. Gondolkodni sem kötelezõ.

IMYke2.0.0.0
"Az átlag jövedelem Mo.-on kb 90 ezer huf." Bárcsak igazad lenne!
Ugyanis nincs így.
A közel 4 millió aktív foglalkoztatottból, jó ha 10 százalék keres havi 200.000 Ft felett, tisztán, hogy kijöjjön egy 4 tagú családra a havi 50/koponya...
További 10-20% kap kb. 100-at.
A fennmaradók bõven 50-70 ezer alatt kapnak kézhez!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Biro Andris, tehetsz nekem egy szivesseget!
Én nem azt írtam, hogy a PC-s játékoknak áldozott le. Csak a mai PC-ben van egy kerékkötõ. Nem kis részben ezért húzhat el a konzol (ami amúgy már nem csak egy buta konzol lesz). De nem hiszem, hogy emiatt szídni kellene õket. (Hacsak nem vagy PC-alkatrész-kisker.) A felhasználóknak szerintem ez csak jó, így rá lesz kényszerítve a PC-piac is arra, hogy a mainál jóval nagyobb teljesítményt nyújtson - olcsón. Kérdés, hogyan. Úgy tûnik, az Intel most megszívja a "húzzunk le annyi bõrt a fogyasztóról, amennyit csak lehet, és csak kis lépésenként, lassan haladjunk" stratégiát. Vagy mi szívjuk meg, mert folytatja (az AMD-vel együtt), és majd szépen dobáljuk ki a 100 ezreket dual-core-ra, majd 4-core-ra, és így tovább. Aztán majd úgy 5-6 év múlva el is érjük, amit pl. egy Cell már most tud, viszonylag egyszerûen és relatíve olcsón. (Mármint számítási teljesítményben és adatkezelési sávszélességben, de nekünk perpillanat ezekre van szükségünk, és nem feltétlenül 20x-os általános mûveletvégzési teljesítményre.)

Vers, könyörgöm ne írt jöbbet egyik PS-es cikkhez sem, meg úgy általában sehová ahol én is olvashatom. Köszönöm.

De ez nekünk jó átlag "csoró" usereknek mert titeket megkopaszt jó alaposan a gyártó utána jön az árcsökkentés és akkor jövünk mi..

A pc s játékok még naagyon sokáig nem fog leáldozni legfeljebb átsrukturálodik az online játékok irányába, fõleg ha azt nézem hogy ma 14000-17000 ft egy uj konzol játék,és a nextgennel áremelkedés jön!
vg te vagy a nevetséges emeberek 99,5 % nem engedhet meg magának ilyen kártyát magyarországon a maradékbol 0.49 % nek több esze van annál hogy ilyenre költse(dobja ki) a pénzét és marad a 0.01% az olyanok mint TE...

Kis-Bob
Ahogy olvasatod, az utánam következõk felvilágosíthatnak téged a minimálbér jelenlegi állásáról. Tehát a 35e huf már elég régi adat. Az átlag jövedelem Mo.-on kb 90 ezer huf. És közlöm, hogy a saját anyagi helyzetemmel maximálisan elégedett vagyok, mivel jóval fölülmúlja az egy fõre jutó jövedelem a családomban a minimálbért. Ezt nem felvágásként mondom, csak azért hogy megérts! Én csak a szegényebb (és egyben nagyobb) réteg mellett álltam ki. Az " addig nyújtózz,ameddig a takaród ér" igaz, de félreértett az illetékes. Én nem azt mondtam, hogy ne vegyen senki, én csak azt mondtam, hogy sokaknak igenis nagy megterhelést jelent 150 ehuf.

Az ide beírkálók 95%-a csak sír, hogy milyen drága egy ilyen kártya... NEVETSÉGESEK VAGYTOK! Ti milyenek vagyok az életben? Segényeken éltek, vagy mi a szar???