GeForce 7800: masszív teljesítmény, tűrhető fogyasztás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NEXUS6
Hozzá tenném, csak is M$ platformon!

Az opensource Linuxos stuffokat 2 hét alatt átfordítják!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

asysoft
"x86 -ot meg mi fenének emulalni cellel, ki a rák akar x86-os kodot futtatni"
Ha tényleg le akarják váltani az x86-os architektúrát, akkor szükség lesz rá.

/*WTF?!*/

Az Apple igen, de azért vannak ott más fejlesztõk is.

De amúgy valószínû, hogy évekig "multiplatform" lesz a Mac, mert hogy nem fogja most mindenki kidobni a PowerMac-jeit.

Sokkal a( a majdnem fele annyi azt hiszem sokkal) 8-12 ezer (szoktam is venni) ezek a legujabbak 1-2 éves legjobb gamék 4-6 ezer.és igen tudom csak probálok sokszor gyorsan irni és az ilyen hibák becsusznak

Az apple mar joideje parhuzamosan fejleszt x86 -ra is. Nem kell felig meddig elkezdenie. Okosan nyomjak.
NEXUS6
Errõl az X86 -> cell átállásról meg az jut eszembe, hogy az lenne az igazi szopás szegény Applenek, hogy 1-2 éven belül ez tényleg realitássá kezdene válni.
Mire nagy dírrel dúrral meghírdetett stratégiai Intel-Aplle együttmûködés keretében félig-meddig elkezdené átírni a kódjait x86-ra már adhatna ki egy x86 alapú ppc emulátort, amit egy cell-re írt emulátoron futtatnak😉)))))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Cicero
Jah és gondolom csak PCI-E

●újreg®● ●Nem tetszik valami elvtárs? :C●

Cicero
Ahhoz képest a GeForce 6800 GT még mindig 100.000 FT :]

●újreg®● ●Nem tetszik valami elvtárs? :C●

miért, egy játék x86-ra sokkal olcsóbb?

ugye tudod, hogy nem lessz, hanem lesz 😊

áhh sztem sokan voksolnának a cell melett az meg hogy PC ma már nincsen jelentõsége mért ne lehetne az én PC-m cell proszesszoros?

Azért ez (hogy Cell kerüljön az x86 helyére - a többi dolog nagyjából változatlan maradna) nem annyira extrém õrültség, mint esetleg gondolod. Persze pl. az Intel utolsó lehelletéig kûzdene ez ellen (meg azok az egyszeri felhasználók, akik csak azt tudják, hogy "hajrá pc!"), így valóban kicsi az esélye a dolognak.

"realista" , ""jeleben 😊

Nem idealistát akartál mondani? 😊 De nem tudom, miért olyan elszállt gondolat, hogy fejlõdik a technika - csak nem úgy, ahogy az Intel szeretné.

Kis-Bob
Ez statisztikai adat, nem a saját kútfõmbõl szívtam. Hogy miért ennyi, abba most bonyolult lenne belemenni. Egyszer nyitok errõl egy fórumot, majd ott.

A két realista egymásra talált😊

Hát... Úgy legyen!... <#vigyor>

meg vagy veszve azzal az ugrásokkal 😊
egy jo programozo ugy eltünteti az ugrás latencyt, hogy öröm nézni 😊

x86 -ot meg mi fenének emulalni cellel, ki a rák akar x86-os kodot futtatni , az lesz az öröm ha végre elfelejthetjük a windowsal együtt

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?&#8221; (McSzéchenyi)

Attól függ. Az FP és valószínûleg INT mûveletvégzést gyorsabban lehet emulálni vele, memória-mûveleteket is, de pl. sok össze-vissza ugrándózós általános kódot csak viszonylag lassan. (Hozzáteszem, egy mai valamirevaló prociemuláció JIT-es .)

Igazából az a kérdés, hogy lehet-e a cell-re olyan x86 emulátort írni, ami képes elérni a mai csúcs PC-k sebességét. Ha ez mûködik, akkor le lehet váltani az x86 architektúrát.

Azért a fogalmat tudom mint jelen hogy server "kiszolgáloegység" de nem biztos😄 majd felhívom Vágót😊

UNREG
sever=server 😊

Bocs igazad van bár én használom ezeket az eszközöket mint PC mint Server Pl használok PC-t servernek és fordítva is de technikailag nem vagyok annyira képben mint ti.

Az még a prototípus volt, azóta csináltak újabbat kisebb vonalvastagsággal, és hõeloszlást optimizáló átrendezéssel. 😊 (Így nehezen ment volna egy "pár centi" vastag PS3-ban 3,2GHz-en...)

UNREG
Ez nem PC, ez egy sever. 😊

Ezek vektoros összeadás és szorzási mûveletek. Ez eddig OK, de ez az egész nagyon erõsen bizonyos párhuzamosított grafikai mûveletekre van kitalálva, optimizálva. Pl. nagyon gazdaságtalan az ugrándozást, stb. stb.

(Szerintem a témához tartozik, hogy ki lehet-e használni egy kártyát vagy sem.)

Figyelemre méltó hûtõ van rajtuk.

Ugy látszik elöbb került PC be a Cell proszesszor mint PS3 ba😊http://hup.hu/modules.php?name=News&file=print&sid=8882

Mellesleg, ez a PS3-ban is rendelkezésre áll, ha nagyon kell, csak épp ugye levonódik a grafikus teljesítménybõl a dolog. (Mármint itt is, ott is.)

hornbali
Amúgy az oldal nyelvébõl adódóan lehet másra vonatkozik az adat.
A videókártya CPU ként használását pedig azért hoztam fel, hogy legalább a hozzászólások 10 százaléka témához kapcsolódjon.

hornbali
Oké csak a ps 2 nél is volt egy ilyen hisztéria hogy márpedig ennek xy*10000millióflop (azért irok ilyeneket mert öszintén nem értek hozzá csak a hangulatot probálom leirni) a számitási kapacitása, utána késöbb kiderült mennyi ennek a reális értéke...

arty
egy ilyennel 2 évig valszeg ellennék 😉)

Forza.

Valami jatekot is csinalhatnanak mar ami ki is hasznalja a vid karikat. A Riddick ota nem lattam egy szep jatekot. Igy csak ott a csucs kari tok foloslegesen, ha csak nem 2048x1536-ban jatszik az ember, de ehhez meg mar montitor sincs 😊
Hát, ha valami ködösítés, akkor az inkább ez, mert azokat az egységeket aztán tényleg csak nagyon spéci feladatokra lehet használni. Egyébként honnan ez a 165 Gflops? (Az "s", mint /s képez a "flop"-ból, mint utasítástípusból mértékegységet...) Én ilyen 2 Tflopsokról hallottam.

NEXUS6
"Nem hiába hangsúlyozza mindenki, hogy a cell csak bizonyos mûveleteknél nagyon gyors: multimédia, video-, kép-, egyéb jelfeldolgozás, 3D grafika, tudományos kutatások, blabla"

😉)
höhöhö, nekem ha "csak" azt tudja, akkor ennyi elég!

Nem mostmár. Ezek a számok, és pont. Az OK, hogy egyszer PC-n kijön majd a most megjelent/megjelenõ(ATI) utáni gen. GPU-ból. De mikor lesz az? Valahogy nem sok értelmét érzem 1 év múlva kijönni egy még 2x gyorsabb kártyával, amikor már ehhez is kevés az x86. Inkább a köv. gen. DirectX-hez való kártya kellene majd, de mikor jön a köv. gen. DirectX? Majd a LongHornnal.

Ez a 7800-as, és a PS3-as megfelelõje már épp elég nagy grafikai teljesítmény. Plusz ott lesz mellette a Cell. Tehát teljesítménybõl egyátalán nem lesz hiány. Nem kell majd emiatt aggódni, lehet nyugodtan fejleszteni (ha nagyon szépen akarnám magam kifejezni, szárnyat bonthat a kreativitás 😊 ). Ezzel el lehet majd lenni pár évig... PC-n meg egy tök kiegyensúlyozatlan helyzet lesz jóideig.

(Ne tûnjön úgy, mintha konzol-mániás lennék. Nem vagyok, csak próbálom érdek nélkül, tárgyilagosan nézni a dolgokat.)

Jahj hát most olvasom hogy ezt a cell cpu inkább serverekbe és IBM különbözõ PC be fogja gyártani.

hornbali
Ha már a nyers számítási sebességnél tartunk akkor akár egy 7800 GTX et is használhatnánk processzorként a maga 165.0648 Gflpos teljesítményével. <#vigyor5>

Vkomolyan lehet számítani cell alapú khmmm pc hez hasonlo állomásokra?

Nah én még mindig nem akarok PS3 at De az a Cell munkaállomás érdekelne eladó?

Bocsi elírtam,( dual gpu na) de én így látom a dolgokat..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

na most már 30 szor gyorsabb..hadjuk ezt én nem vagyok egy technikai zseni és nincs is most kedvem ezen vitázni, a gpuja akkor is lassú lesz neki ezt te is elismerted és jó gpu nélkül akár 1000 szer is gyorsabb lehet szebb attól nem lessz a game

Miért is?

Ponotsan. Még pontosabban Cell-alapú munkaállomások. Nézz körül az IBM-nél.

Mint írtam, azok nem csak vektor-egységek. Önálló procik, 1-1 vektor-egységgel. Bár nem csúcsprocik, hanem egyszerûsített procik, amik tudnak maguk is elágazásokat kezelni, csak nincs mindenféle elõgyorsító megoldás bennük erre. De azért mégiscsak összesen 9db procimag van ott... <1db ebbõl elvileg tartalék.>

És most éppen erre lenne szükség. Vagy te valami über-brutál Wordot akarsz csak futtatgatni? Mellesleg a Cellbõl lehet gyártani olyat is, amiben az általános proci-magból is több van. Meg lehet akár 32db is a kóprociból hozzá. Szóval elég jó ez, nem kellene mindenáron fikázni, és az x86-ot éltetni.

Mivel fognak a grafikusok játékot irni a PS3 ra Arra Cell alapú PC-t fognak gyártani?
Komolyan...😊

Lehet, hogy van nekik egy olyan egy eldugott laborban folyékon nitrogénben úszva, de nem sokra mennek vele. Nézd meg az Intel következõ 10 évi menetrendjét: core-szám növelés 1000-rel. És, nini, úgy 5-6 év múlvára mit terveznek: egy Cell-szerû procit... Kár, hogy itt a legjobb megoldások szabadalmait már nem õk birtokolják...

zzebi
Ez a vita is értelmetlen teljesen.
Attól még, hogy a cell X petaflopsos, alig fogja a Word-ot gyorsabban futtatni, mint a P4, mivel a 8 vektor processzora szinte kizárólag csak párhuzamosítható mûveleteknél olyan rohadt gyors. Amint betesznek egy bonyolultabb elágazást az algoritmusba (mondjuk egy durván nemlineáris szûrõt), akkor azzal nem tud semmit kezdeni.
Nem hiába hangsúlyozza mindenki, hogy a cell csak bizonyos mûveleteknél nagyon gyors: multimédia, video-, kép-, egyéb jelfeldolgozás, 3D grafika, tudományos kutatások, blabla

na dobhatom ki a videókareszom 😞 megint