17
  • Caro
    A "Matrix" itt a Földön leginkább az NWO-ban akar kiteljesedni.
    Csak nem a gépek, hanem az emberek irányítanak. És az még rosszabb!
  • dez
    "a szoftverházak máris nekiláthatnak a nyelvre épülő új gyártásvezérlő szoftverek fejlesztéséhez."

Majd ha ők is úgy gondolják...
  • Emmegki
    Megírják a programozni tudó programot, és a gépek elfoglalják a világot!
  • snorbi
    "The PSL (ISO 18269) Process Specificaion Language (PSL) standardization initiative includes the semantics for describing the fundamental concepts of manufacturing processes."

Nem, valszeg nem általános nyelv lesz.
  • mechorg
    cigit valaki?
  • [HUN]PAStheLoD
    Hmm, majd meglátjuk..
  • Alien_AM
    Brainfuck az nagyon brutal ->+>+++>>+>++>+>+++>>+>++ :) kb igy ennyi.

Hat sztem ha ez igaz is akkor is jo sok evre lesz szukseg mire kihoznak belole valamit, gondolom a programozasahoz uber ember kell majd szal esetleg elore legyartott komponensek mint pl harag, szeretet stb. osszefuzese mas komponensekkel talan valami ijet tudok elkepzelni.
  • onimusha
    wow
  • maozedong
    assembly ?
  • martons
    NEM! nincs szükség ilyesmire. Még a végén tényleg bekövetkezik a Mátrix vagy az Én, a robot című filmek cselekménye...
  • BiroAndras
    "kifejezetten alkalmas lesz majd a tervezési, engedélyeztetési és termelési folyamatok kezelésére"

Tehát nem általános célú nyelv lesz, hanem egy adott feladatkörre lesz kihegyezve. Szóval valami olyasmi lesz, mint az SQL.
  • pemga
    Az ADA-nál az emberközeli nem azt jelentette, hogy ánglis-szerű mondatokat kellett írkálni?

De persze vannak olyan prg-nyelvek, amik a lenti 3 kritériumrendszered nem is akarják teljesíteni, pl. Brainfuck, esetleg a Malbolge, amit eleve olyan céllal csinálták, hogy ne lehessen prgzani benne :).
  • mrzed001
    Kíváncsi leszek rá.
    Nekem a Delphi is totál bejön, pláne, hogy komponens alapon megy minden
    Elindultak a komponensek picibe, csak 1-2 apróság, majd kijöttek a bonyolultabbak, mint socket kezelés, majd kijöttek a socketekre épülők, pl a http, ftp, majd kijöttek egész szerver komponensek ...
    Kíváncsi leszek, hogy ez mit fog majd tudni
  • Atyus
    Annak idején az Ada-ról is ezt állították..
  • LowEnd
    háát nemtom.
    Lehet hogy az én fantáziám szegényes, de egy programnyelv vagy

- általánosan használható vagy
    - használható (gyors, kompakt, hibatűrő, stb) vagy
    - Emberközeli programozású (intelligens)

e háromból opcióból egyszerre bármely kettő választható.
  • benczurzs
    Ez a cikk így elég keveset mond, mennyire lesz vajon "intelligens" ?
    Egyfajta gondolkodásmódot biztos megkövetel ez fajta program programozása is.
    De reméljük a legjobbakat, hogy egyre kevesebb absztrakciós szintre kell lemenni a programozónak a programozáshoz
  • FTeR
    éjjen.