16
 • vilmoska
  #16
  Ez kész
 • Gipsz75
  #15
  Én kb. 10-12 agánorvoshoz járok pc-t szerelni, mindegyiken win98 ill winxp van, rákötve a netre, mert azon küldik el a leleteket, és ezen kapják a labor eredményeket is. Ha valamelyik elvetemült tényleg írna, 1 hasonló vírust, közvetett emberölésért simán le lehetne csukni (bár, a jogi dolgokhoz nem értek)
 • zzebi
  #14
  Valójában rengeteg orvosi műszeren fut Windows. Még interveniciós képalkotó gépeken is, amiket beavatkozás közben használnak. Ez nem csak a kis cégekre, hanem a legnagyobbakra is vonatkozik. Természetesen ezek a Windows-ok is spéci HW-en futnak és maga az OS is meg van buherálva.
  Amúgy az OS csak egy dolog. Linux-ra ugyanúgy lehet vírust írni, mint Windows-ra.

  Ami fontosabb, hogy egyre több orvosi gépet kötnek netre. Ez egyáltalán nem tévedés, hanem inkább szükségszerűség. Például a legmodernebb gépek az öndiagnosztikai procedúrák eredményét és az összes szoftver és hardverhibát rögtön jelentik az online service részlegnek, ami akár egy másik országban is lehet.
 • pemga
  #13
  mrzed001, GE med? :).

  Autóknál ez már létező probléma, igaz, távolról sem mindennapos :) Kevés autónak a fedélzeti rendszere ilyen :)). http://www.sg.hu/cikkek/37016
 • Zedas
  #12
  "De az biztos nem a géppel van kapcsolatban/lenne"

  Erre ne vegyél mérget. Pl. egy Eu szintű adatbázis több tera is lehet, azt biztos nem fogják lokálba letükrözni.

  A vírusvédelmet ilyen esetekben privát hálózattal lehet csak megoldani.
 • mrzed001
  #11
  Megnyugtatlak, a komolyabb rendszerek mind buherált linux/unix-okon futnak :))
  A hardver mindegy
 • Hegyikecske
  #10
  De az biztos nem a géppel van kapcsolatban/lenne:) Max a gépre felvitt képeket osztják meg az teljesen más de azér az durva lenen ha vki kívűlről nyulna hozzá ehhez a géphewz.. max belső háló legyen azzal nincs semmi gond e szempontból!
 • comet
  #9
  Mármint azt aki ilyen gépet windows alól futtat, nem azt aki vírust ír.
 • comet
  #8
  Nem ír, ezeken nem windowst használnak, ha meg igen akkor emberi élet veszélyeztetése címén lehet őket perelni.
 • comet
  #7
  Ehhh...erre mondják azt, hogy a szarra csillámport szórsz, attól az csak szar marad csillámporral beszórva.

  Egyébként, ez elég vicces, pont a napokban megjelent tanulmánnyal körítve, miszerint a különböző biztonsági programokban több hiba van átlagban mint amennyi egy átlagos dologban windowsra. Na mind1. Ez is mutatja, hogy akármit csinálhat az ember, ha a design rossz, akkor ennyi volt.

  Egyébként ezekre a gépekre még linux/unix sem a legvalószínűbb, hanem valamilyen speciális hardver. Ott meg vírusterjedés ki van zárva, szerves vírust kivéve :))
 • smv
  #6
  Remek, biztos pénzhiányuk volt, és gyorsan kitaláltak valami hülyesége,t hogy lám, ebből lehetne szerezni egy kis zsetont...
  Abban viszont én is egyetértek, hogy az már nem normális, hogy ha valaki ilyenekre ír vírust, annak kívánom, hogy emiatt pusztuljon meg.
 • mrzed001
  #5
  Maga a CT tuti linux/unix-ot használ. Itt inkább az adatbázisok/kliensek miatt lehet Windows.
  A Linux-ra nem igazán kell vírusirtó, bár van. Windows-okra meg így is úgy is kell vírusirtó, amiből sok van, szóval mit is fejlesztettek ki és minek?

  A másik, hogy ezek szerint így akar hátulról a vírusirtó biznicbe is betörni az M$
 • Zedas
  #4
  Én simán el tudom képzelni hogy van egy nagy központi kép-adatbázis, ahol a röntgenorvosok meg tudják nézni hogy valamilyen foltra a legprofibb kollégák mit is mondtak máshol.

  Ehhez pedig netkapcsolat kell, úgyhogy szerintem nem baromság a dolog.
 • ttt ttt
  #3
  Teljesen felesleges ilyen gépeket kivülről is elérhető hálóba kötni, de ehhez a távmenedzselő szolgáltatáshoz pont ez kell. Úgyhogy pont így válhat támadhatóvá az adott hálózat. LOL

  Amúgy meg tiszta marketing, mivel eddig még nem volt ilyen elkészítették, hogyha valakinek mégis kell rögtön tudják ajánlani, ja és gondolom semmivel sem különbözik a mai vírusírtóktól és működésüktől...
 • clarus
  #2
  Ez már röhely! Egyáltalán mi a francnak rákötni pl. CT v. egy röntgen berendezést a netre ?!?!?
 • benczurzs
  #1
  Az már nagyon durva, ha valaki ilyen készülékekre ír vírust !! Akár ma akár holnap --> Az már nem normális.
  PC-n elfogadom a vírus létezését, és célját, de egy ilyen gépen nem tudom és nem is fogom tudni elfogadni azt.