Supreme Commander

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GanXstaZoleeWrk
Ez igy van de pl nagy pályán esélyed nincs 50-100 T1el eljutni hátsó emberhez 😊 Nem a játékkal van bajom hanem a bomber szerintem túl erõs.

GanXstaZolee#2709

hi,
neked mi a neved gpgneten?
Ha 3 vs. 3 van, akkor érdemes nézni, hogy hogyan építkezett. Ha a 20. perc végén tudott gyártani egy T3 exp. bombert, akkor minden valószínûség szerint a bázisának védelme lightos. Érdemes legyártani 50-100 T1-es egységet (olcsó!!!), botokat és artit, majd azzal bekopogtatni a bázisra és szétlõni az energiatermelését. Energia nélkül megdöglik a gazdasága...

Fontos, hogy T1-es egységekbõl egy 20-es csoport semmit sem ér, mert nem tudja túlterhelni a védelmet. Egy 50-100-as csoport viszont már képes átütni a védelmet és komoly károkat okozni, esetleg kinyírhatja az ACU-t is, ha közel meri hozni.

Exp. egységek ellen a légierõ még mindig a legerõsebb. Nekem az elsõ 5 db T3 felderítõ legyártása, majd annyi T3 fighter, amennyit le tudok gyártani. Ha földi exp. egységeket gyárt, akkor az ellen a legjobb a T3 erõsebb egység, valamint a T3 gunship.

Ez a játék mindig az ellenféltõl függ, a mi játékunknak mindig aszerint kell alakulnia, amit az ellenfél játszik...
A weapon range circle-öket kell kikapcsolni, és akkor megtáltosodik ez is. Azok fogják az fps-t eléggé.
GanXstaZoleeWrk
gépigényesebb az tuti. Viszont szerintem jobb mint sima sc 😊

Tegnap megint belefutottam ebbe a sera bombert es t3 sup. fightert gyártó taktikába egyre jobban mindenki erre játszik de beszopattuk 😄

Mindenesetre 3v3nál is simán erre ment rá, 1 embert tõlünk majdnem kinyirt és persze amikorlezuhant a bomber hova máshova mint bázis közepére esik 😄 2õt is hozott elsõ volt izgalmasabb második már szart sem ért.

GanXstaZolee#2709

megvan nekem is az FA eddig nem tetszik...
Mintha gépigényesebb lenne vagy nem tudom az új kezelõfelületet is megkell szokni...

Aláírás

GanXstaZoleeWrk
jaja de seton pont az a pálya hol hátul 4v4ben lehet techelni ha nem noobokkal vagy 😊 de seras akkor is inbalanced mert uefnek bomberrel szemben milye is van pl? 😊

GanXstaZolee#2709

Hedgehunter
Nem kell engedni felepiteni....<#awink> Az egesz FA arra ment ra hogy ne hagyj senkit feltechelni utni kell mindenkit aki el es mozog az elejetol... Bar ne tudom hogy nagy palyan hogy lehet ezt gyorsan elintezni de azt kell...
GanXstaZoleeWrk
na tegnap toltam egy 4v4et neten seton hátsó helyrõl emberünk 20. percnél sima res beállításokkal hozott 1 sera exp bombert és 15 t3 fightert mire leszedtük a bombert 2 player halt meg, szvsz kicsit unbalanced ez az egység. Persze közben mi se szarakodtunk elég nagy harc volt középen és nem is noobokkal voltam egy teamben. Az meg a másik õshülyeség ha le is lövöd a bombert, akkor bázisre esve még 1 nuke robbanást okoz tehát 2 nukeal felér, na most nézzük meg egy bomber és egy nuke siló + 2 rakéta legyártása mibe kerül...

GanXstaZolee#2709

ColdFire
huwow, 25-tõl én is el kezdek játszani, anno is játszottam egy hónapot, csak percenként láttam vagy 5 képkoczkát 😊
de most új gép, szebb élet 😊

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Hedgehunter
Nem mondod....<#vigyor3>
GanXstaZoleeWrk
assist?

GanXstaZolee#2709

Hedgehunter
A Daroza's sanctuary-n rush AI ellen nem birok zoldagra vergodni... Vagy 10-et lenyomtam es semmi.. Nem megy a multitaszk nekem... Elmegy az engineer epiteni mire eszreveszem hogy nincs meg mar elvesztettem egy csomo idot.. Ez meg csak AI..!!!!! Ember ellen be se probalkozok... Talalja mar meg valaki a megoldast... En keresem...

Hogy lehet kiseretet adni az engineer melle...?
rtfmZoli
A.L. ellen hogy megy ?
(Gaspowered fórumon van panaszkodás, mert az Ai-val elég lassú egyeseknek, 4 magosnál is)
Sima Supcomba tapasztalt már valaki olyat(modokkal játszok), hogy felugradeltem bármilyen factoryt, és ha valahogy 2 szer kattintottam a t3 upgradere, akkor nem 3 nanokar lesz a factrorynál, hanem 6?
A factoryval nem tudok építeni, csak ha rákattintok, és ctrl+k (valamiért egy 2.-ik factoryt rakott a helyére)
Ja és nem értem a gamet, hogy 4 FFA(cheater sorian al.-k)-nál, 250 unitlimitnél az utolsó kivégzésekor(2 óra 20 perc) szaggat<úgy, hogy minden roncsot felszipkáztam>.
1 vs 1 isisnél (cheater a.l. max cheating--> 3-asával küldte a Flying saucerokat, collusosokat )kitûnõen ment 1-1,5 óráig
(330 volt a unitcount nálam, 670 mass/tick)

GanXstaZoleeWrk
Tegnap toltam egy 4v4et neten 1,5 óra után a q6600al még mindig +3 volt a max speed pedig volt kb. 5-7000 egység a pályán. Úgy néz ki egész jól használja a 4 magot a progi bár van valami javítás mint anno a temp folderes fix amivel még jobb lesz.

GanXstaZolee#2709

Köszi a gyors választ.

Már éppen életben maradtam egy 40-es pályán, miután 3 silót kellett építenem a hárompercenként bevágó nuke miatt, szétlõttem a körben táborozó hajókat, s erre szétforgácsolt a messzirõl köpködõ ágyújával.

Na de még nics vége, még visszatérek 😊))).

Ami jó csak van az életben , az vagy erkölcstelen , vagy törvényellenes , vagy hízlal .

Nekem a következõ a stratégiám:
2db PG(1), 1 LF, 4d T1 Engi, ME, amennyit be tudok védeni. Majd 10 PG(1) v. ha van, akkor 1 FG + 4 PG(1). Utána Radar(1), LF Tech2 upgrade, amennyi ME-t lehet, upgradelek közben, plusz MS-t, ahova kell. 2db T2 engi. PD(2), ahova kell, AA(2), ahova kell. PG(2), majd 3db ES (Energy Storage) Még egy PG(2). Ezután LF Tech3 és 4 db T3 Bot.

Ha ez megvan és még élek, akkor lehetõség szerint ki kell támadni és bõvíteni a bázist, párhuzamosan építeni a T3 egységeket és épületeket.

Ezzel a sorrenddel, a ACU megfelelõ kihasználásával túl lehet élni a legkeményebb kezdeti rush-t is és a T3 elsõ elérésével komoly elõnyre lehet szert tenni. (Bár eddigre az ellen is T2-n van és az én stratégiámba nem fér bele a légierõ, ezért kitámadni nagyon nehéz...)
Cobra.
Aeon új rapid fire artilleryje. T3-as, több nyersanyagba kerül, mint a sima T3 arti, cserébe egymaga bevégzi 3 T3 artillery munkáját 😊 Szóval csak sok-sok heavy pajzs véd meg elõle.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Valami "szõnyegbombázós" izé atomjaira lõtte a bázisomat. Olyan, mintha sok kis kukoricagránát robbanna viszonylag nagy területen.

Valami messzirõl puffogtató lehet, a közelben nem találtam.

3AIX közül az egyik. Mi ez? Találkoztatok már vele?

FA-ról van szó.

Ami jó csak van az életben , az vagy erkölcstelen , vagy törvényellenes , vagy hízlal .

Cobra.
Gyorsan megnéztem, alap SC-ben a kezdõkészlet 400 mass / 2500 power, FA-ban 650/5000

Cobra.
Én simában is így kezdtem, de tényleg valami más, mert több massom marad az elején.

érdekes módon a sima supcomban mindíg az optimális a 2gen utánna 1 ex utánna lf volt
fa ba valami oknál fogva mindenki áttért, és jobbnak is tûnik legelösször lf et építeni... szerintem több a kezdõtartalék de nem figyeltem meg még pontosan
Cobra.
Én mindíg megcsinálok 1 extractort 1 generátorral mellette, majd a következõ extractor mellé megy 2 generátor és a land factory, utána meg tovább a többi mass-ra.

Hedgehunter
Nalam palyafuggo.. Ha kozel van mx akkor a szokasos 2pg 2mx 1lf 2pg 2mx.. Ha tavol vannak akkor lf vagy af 2pg 2mx 2pg 2mx... A t2 mf-t meg csak 2-3x teszteltem nincs eredmenyem megeri e vagy nem, de a keves mass-t tartalmazo palyakon mindenkepp megeri. Egeybkent 112 energiat eszik 4 t1 pg-al korberakva tehat egy 36-os sakktabla figuran a mf eszik 2016 energiat ami soknak tunik de mivel a pg olcso lehet epiteni oket tomegben a gyarak kore, es van 18 mass.
[HUN]PAStheLoD
lol 😛

na akkor kis körkérdés a konyhatitkokból.. ki hogyan építi az elején a gazdaságát? illetve elõször gyárat vagy egybõl mass extractort csináltok? T2-nél csináltok ilyen mass fabricatort? (1-et termel és megeszik .. sook energiát, gondolom ha körberakom erõmûvel, akkor kicsit kevésbé mohó 😛)

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Hedgehunter
Legvegul meg az AIX ami a legkemenyebb...
Hedgehunter
Utana pedig en jovok. Majd az en X verziom..
Cobra.
Az AIX az extra erõs. Kezdésnek érdemes a normal-t berakni, utána turtle vagy tech, utána adaptive, és utána ezek X verziói.

Melyik AI-val érdemes játszani? (aix milyen?)
Cobra.
Pont, hogy a gép mindent egyszerre épít, mégis hamarabb van mindene, mint nekem.

GanXstaZoleeWrk
Ezt én is igy csinálom most, kivéve t2 extr. mert szvsz nem éri meg 150 energy és ezért ad +1-et, na meg lassabban is épül mint régen. Lehet ott szarom el hogy mindent építek egyszerre és a gazdaság húzásra nem marad anyag, fene se tudja.

GanXstaZolee#2709

t3 as extractor körberakva mass storageal, meg a szokásos sakktábla építés folyamatosan elõbb t1 gen + t2 fabricator, kesobb t3 gen + t3 fabricator... mostmár a build templattel könnyebben lehet ráálítani egy egész brigádot hogy folyamatosan építsen
Hedgehunter
Annak en is orulnek.. Turtle AI 25 perc 1v1-ben 2 t3 bombazoval az acumra ment 😊(ne hallottam semmit mert mp3-at hallgattam) a palya 3/4-e az enyem es 2x annyi nyersanyaga van mint nekem... Duhito...<#falbav>
GanXstaZoleeWrk
Tegnap toltam neten egy 2v2v2v2-öt mit ne mondjak van még mit tanulni igaz nyertünk de nem rajtam mult nagyrészt 😊

UIF T3 PDk valami veszett jók 4 darab megállít 30-40 T3 egyseget ha még van melettük pár arty unit, vagy T2 arty.

1 exp unit legyártással alsó hangon lemaradtam elején igy volt kapkodás mikor 2 sera exp jött felém meg egy sera bomber.

Gazdaság mielõbbi 300 massra huzásához fogadnék ötleteket.

GanXstaZolee#2709

Cobra.
Érdekesen dolgozik a gép még a cheat bekapcsolása nélkül is. Engem még a normal AI is úgy rushol le az elején, hogy nyitottabb pályán elég nehéz túlélni. Nem igazán értem honnan vesz jóval több nyersanyagot, mint én.

Ma reggel egy 40-*es pályán beraktam 3 ATXTurtle ellenfelet.

22 percnél rámdobtak 2 atomot. Jó kis rövid játék volt. Még csak éppen hogy kész lett a T3 erõmûvem, s két T3 mass sok kettes mellett ....

Lehet hogy nem kellene ekkora arcomnak lenni 😊))?

AKAROM ezt a játékot! Nem igazság <#rinya>

Meg olyan gépet is akarok amin fut <#email>

majd gyûjtök rá

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

nekem sok... nem is veszem meg itthon 8 rongyér, mert nekem már 2 hete megvan 7ért külföldrõl
másrészrõl én se adnék ki egy fillért se érte, de multizni nagyon szeretek gpgneten és ahhoz sajnos kell
és ez miota ujdonság? üdvözöllek a fogyasztói társadalomban...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Nem sok ez egy kicsit 8 rongyé'??

Kiegészítõ egy vacak kampánnyal. A kiegészítõk többnyire olcsóbbak szoktak lenni.....

Az már csak hab a tortán, hogy a gold 12. A francnak vettem meg 8e pénzért 2 hónapja. Ha tudom....

Hasonlít egy kicsit a DVD-s cuccokhoz, elõször megveheted a feliratosat, majd a szinkronosat, majd miután mindenkit beetettek, jön a díszdoboz.

GanXstaZoleeWrk
reggel még nem volt mondjuk fent, UKbe mar EU megjelenés van de leszarom lenyeg hogy megjött 😊 Mondjuk megrendelhettem volna elõbb is.

GanXstaZolee#2709

na akkor megint jól jártam hogy 7 el megúsztam meg már 2 hete tudok játszani vele
Hedgehunter
Irorszagban tolem is elkertek 10-ezret.....<#fejvakaras>
GanXstaZoleeWrk
Na megjott UK-bõl a kieg, azért nevetséges hogy légipostával együtt (1 hét alatt) 7500 forint volt, itthon meg még nem is lehet kapni, de ha lesz gondolom egy 10est elkérnek majd érte...

GanXstaZolee#2709

[HUN]PAStheLoD
a T4 repülõje eléggé OMFG szerintem. A ML tényleg nem egy veszélyes ellenfél általában, de ha valaki be tudja juttatni észrevétlen egy bázisra, vagy közelkerül az egységekhez, akkor azért elég hatásos..

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Cobra.
Thx, majd kipróbálom.
Próbáltam egy 5x5-ös mapon Rusher AI ellen, hát nem jutottam messze. Kicsit vicces, hogy mire össze tudtam volna hozni megfelelõ védelmet, addigra már t3 egységeket küldött a sok-sok t1 között, nekem meg alig volt massom az építkezéshez.

lehet irányítani, ott lebeg a nagy magasságban, ugyanúgy ki lehet jelölni aztán odalebeg valahova és nagy kínlódva lövöldöz, de lassan és kis területen keveset sebez csak
Cobra.
Én a campaign utolsó pályáján húztam fel egy mûholdállomást, de nem kaptam semmiféle irányítást hozzá és azt se vettem észre, hogy bárhol ügyködöt volna magától. Azért az UEF-et sem kell leírni, mert védekezésben a legerõsebbek (T3 PD nagyon durva) és megfelelõ légvédelem mellett 2 Fatboy is elég szépen tud aratni. UEF-nél meg még a T2-es bot, ami elég szépen tud aratni, ha pajzs alatt van és nem tudják gyorsan kiszedni. Aeonnak meg eddigi tapasztalataim szerint az új rapid fire artillery-je jelent komolyabb veszélyt, csak ugye azt fel kell építeni, ami nem kis anyag meg idõ.

a satelitenek semmi érelme... kivédhetetlen, lelõhetetlen... de cserébe szart se ér... ennyi anyagból már ezerszer hatásosabb anti turtle cuccokat lehet csinálni