Saját fájlcserélõt fejleszt a Microsoft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]PAStheLoD
superseed esetén ki lehet hozni 1-re is a superseeder arányát, akár végtelen seeder egyidejû megjelenése mellett is , csak hát az idõ tényezõ erõsen változik ;]

hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]

[HUN]PAStheLoD
MS Akamai-n keresztül teríti az anyagját.. meg gondolom van pénze sávszélre.. akkor igazából nem tudom mire jó neki ez a P2P.. gondolom csak azért hogy LEGYEN

[HUN]PAStheLoD
Hm, lehet collisiont csinálni, de akkor majd áttérünk a duplán hashelésre. MD5-el meg SHA-1-el is , sõt a Tiher hash-ról még nem hallottam h. collideolható..

"kódolt adatátvitel esetében 20-30 százalékkal, míg a kódolatlan adatátvitelnél akár 200-300 százalékkal is meghaladhatja a jelenlegi fájlcserélgetõ szoftverek által nyújtott sebességet" -hogyhogy?

bt ált. maxszal tölt... persze nem nekem, persze hogy nem használom, naná hogy a buickot.

http://www.reasonunderground.hu - reason portál

Hmm, nagyon belelendültem, conspiracy theory-nál tartok 😊. Az MS kb. fél éve bevállalta azt, hogy kiemelt ügyfeleinek (amerikai hadsereg, állam, stb.) GARANTÁLJA hogy a frissítés eljut minden gépükhöz a kiadástól számított x percen (talán felóra?) belül. A feladat adott, a mérnökök ezt a megoldást hozták ki. Azt senki nem mondta, hogy ehhez nem használja fel a többi ügyfele gépét ily módon 😊).

Ööö, megyek lehûtöm magam, nagyon meleg van 😊.
Igen-igen, de ezt a BT jelenleg checksum alapján dönti el. Elvileg lehet olyan részeket csinálni, aminek a tartalma más, de a checksum-ja ugyanaz (ha valaki nagyon-nagyon táp, nem bizonyított 😊.) Itt a tényleges tartalom-részlet visszanyerhetõ és nincs ilyen probléma.
Hmm, ha azt termékupdate-ekre akarják használni, akkor szerintem csak a sok központi szerver terhelésmegosztására (esetleg vállalati proxy-zásra) lehet használni. A "lehet" szót itt leginkább jogi értelemben veszem. Mert míg a BT-né l ez úgy mûködik, hogy én is adok, te is adsz és mindenki happy. Addig itt felmerül a kérdés, hogy vazz, én a progiért fizettem egy zsák pízt, még én is terjesszem helyette a fizetett sávszélembõl, na ne má... Ugye, kicsit sérül az üzleti modell 😊.
mrzed001
Hát, biztos én vagyok butuska, de még mindíg nem kapizsgálom, hogy egy superseed-es torrentnél ez mivel lesz jobb. Ugyebár minél elõbb van fent az anyag, annál jobb, valamint minél kevesebb feltöltött adatmannyiséged mellett minél több seed-er lett. Superseed-el 1,1-szeres adatfeltöltés mellett lett 3-4 seeder egyszerre. Ezt nem tudom hogy lehet überelni?

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

[HUN]PAStheLoD
A hibás szeleteket közlõ klienseket a legtöbb BT progi 3-4 rossz adag után elküldi napozni ;]

Viszont az is igaz, hogy ezzel iszonyatosan be lehet tenni azoknak a progiknak, amik fake file-okat akarnak bejuttatni a rendszerbe (mint pl. Viralg). Hiszen ha nem arra használjuk ezeket a letöltött részeket, hogy a file különbözõ részeire visszakövetkeztessünk belõle; hanem arra, hogy _összehasonlítsuk_ vele, máris egy õrült hatékony ellenõrzõ rendszert kaptunk. Dodge this 😊).
[HUN]PAStheLoD
Jah, tehát ezt akarja jelenteni az a lineáris kombináció :]]

Mennyire nagy a különbség a BT és e között ? Ha jól látom itt arra mennek rá , hogy végülis hamar növekedjen a seederek száma, ami nem rossz, csak mi van, ha seeder lelép, otthagyja a bolyt (swarm) ? Míg leecherként muszáj seedelnie is valamennyit, különben nem kap semmit.. vagy MS arra (is) épít, hogy sokan hagyják majd a windows updatet bekapcsolva, és QoS-el együtt majd a felesleges sávot használják erre?

Áh, ok. Õk gyakorlatilag azt csinálják, hogy a letöltött részek bizonyos szabályok szerint _átlapolódnak_ (ezt nevezik õk kombinációnak), tehát egy letöltött részlet az tulajdonképpen a file több részletébõl tevõdik össze. Durván fogalmazva tehát nem a file a letöltött részek lineáris kombinációja (mint ahogy a cikk írja), hanem a letöltött részek a file részeinek lin. kombinációja. Nem mindegy 😊. (Ez a rajzból látszik igazán, leírva elég hülyén hangzik 😊).

BT ennek az ellenkezõjére hajt, minél kisebb részleteket tölt le (pár k😎, és azt igyekszik a file minél szélesebb tartományából venni (szórás), hogy a terjesztés elején minél több helyen legyen meg minél több részlet. Ebben is van ráció, mérni kéne, hogy melyik a jobb. Az MS megoldása imho nagyobb forgalmat fog generálni, meg kéne nézni, hogy idõben hozza-e a várt gyorsulást. De laborkörülményekben ez nem fog menni, épp a viselkedés kiszámíthatatlansága miatt, élesben fog majd kiderülni 😊.
[HUN]PAStheLoD
Ha az MS ír egy progit, és azon ötleten lovagolva ír egy ugyanerre való progit, de jobban meg van csinálva, akkor az MS szar, az MS béna köcsög...

itt gondolom valaki más ír u. ilyen progit, nem?

Amúgy MS-t tényleg sokszor alaptalanul támadják, pl. az elmaradott üzletpolitikája, ami végülis egyet jelent azzal hogy üzleti cég , nem karitatív szervezet, alapítvány.. a szar programjairól meg annyit, hogy sokat ül a babérjain, ha meg másol, akkor gátlástalanul teszi..

droland
Egyébként már itt évek óta egy pár ember a következõt csinálja(megpróbálom körülírni):

Ha az MS ír egy progit, és azon ötleten lovagolva ír egy ugyanerre való progit, de jobban meg van csinálva, akkor az MS szar, az MS béna köcsög...

Ha valaki ír egy progit, és azon ötleten lovagolva ír egy ugyanerre való progit az MS, de jobban meg van csinálva, akkor az MS szar, az MS köcsög mert lop...

Akkor más ezek szerint lophat? Teccik érteni... vagy csak sexuális orgazmusba jut itt egyes ember, ha az MS valamit rosszul csinál, illetve szívinfarktust kap, ha valamit jól??? Ezt nem inkább betegségnek hívják?

[HUN]PAStheLoD
Fantasztikus , M$torrent.. úgyis azt mondják majd h. õk találták fel a spanyol viaszt..

nemhiszem hogy sok igazi újdonság lesz ebben azért. az edonkey/emule se sorban tölti és a ritkákkal kezdi. már régóta.

<#eljen><#nezze>
Kíváncsi vagyok, akkor is ennyi postban fog-e szerepelni a "lopás" szó, amikor arról fonak cikkezni, hogy megjlent az elsõ, új, módosított torrent kliens, amibe beleépítették ezt az új ötletet...? 😊
a ms mindig is nagyoin értett mások 5leteinek az ellopásához, ez a cikk is ezt tükrözi

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

Hwsw-n kicsit részletesebben van mint itt -> http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=29174&count26=1
De ha az kevés, és tényleg jobban érdekel, nézd meg itt:
http://www.research.microsoft.com/~pablo/papers/nc_contentdist.pdf
Bár lehet, hogy kicsit túl részletes lesz😊

úgy náz ki, h pl bittorentnél 1 file darabka pl az 1. tartalmazza, a következõ fájl rész megtalálásához szûkséges adatokat. a 2. a 3.-ékt stb. stb. és így sorba végûl letölti az egészet.
ez meg vmi olyan lehet, h rohangálnak a hálóban a darabkák, a kliens meg figyeli, és látja, h jé ez az 5. ez a 3. az az 1. ott megy 122. és szépen ahogy éri õket elkezdi letölteni.
h4x0r
Vagy esetleg véletlenszerûen töltik a darabkákat, így elkerülve azt, hogy bizonyos "kiemelt" (filevégi) darabok ritkábbak legyenek. Egyenletes elosztás 😊

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

szerintem kicsit tulértékeled a dolgot
a lineáris az itt arra vonatkozik, hogy egymás után sorbarakja a töredékeket

Értem, ezt az apróságot elfelejtették megemlíteni 😊.

Akkor már csak azt a lineáris kombinációs izét nem értem. Amennyire szegényes ismereteimbõl telik, ez azt jelenti, hogy független dimenzióknak kell lenniük a file-ban; ez kódosztásnál azt jelenti, hogy generátorpolinomok vannak, amivel az egyes dimenziókból a teljes file legyártható. Magyarul meg kell adni a dimenziókat (ezek "merõleges, azaz nem keveredõ" minimális kódszavak), és a kombinációt (a fentiekbõl vett mennyiségeket), amivel legyártható a file maradéktalanul. Ööö, hogy a fenébe lehetne ezt szemléletesen leírni. 😞

De ha ilyen létezik, akkor miért nem azt publikálják, hiszen elég lenne azt letölteni és magadnak összerakni a file-t, nem kéne az egész file-t letölteni 😊)). (Nomeg feltáltuk volna a melegvizet, ld. futásidõben memóriába önkitömörítõ file-ok, arj-hez is volt ilyen 😊). Szóval, hol van itt a bukfenc?
Tetsuo
Az NWO projekt folyamatban.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Speth
mindent maguknak akarnak

Emi szeretlek. tiszta szívbõl isten látja lelkem. bocs. Marci

Speth
uristen, most esik csak le az összefüggés. MS AZ ANTIKRISZTUS

ugye nem kel mondanom hogy ez mit jelent

Speth
mircosoft ne fejlesszen már semmit. unom hogy minden microsoft hulladék BIL GÉC MONNYON LE

bertino
Karácsony <#gonosz1>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Azért az MS valszeg nem a Knoppix terjesztésére csinálja a p2p-jét.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

a belassulás új "termékeknél" jelentkezi. ha már mindenkinek megvan a cucc, akkor a mindenki+1-nek nem fog belassulni.

egyébként ilyen felfogással mindent másoltak mindenrõl. összes fps játék is a wolfeinsteinnek a másolata.
aham, értem. jó. (mien kár hogy lassan minden p2p ezt az elvet használja...)
hatalmas észkombájn lehetsz, vaz. nem kérdeztem volna ha értem mire célzol. lol
BSD-bõl elég sokat merített, forráskódilag is 😊. Igaz, akkoriban ez teljesen normális volt, mint ahogy a free világban most is normális; csak keverni a free-t és pénzest nem túl hmm... etikus.

Egyébként mik azok a állításuk szerint kiküszöböli annak hátrányait, és gyorsabb átviteli sebességet nyújt. . Mert amit utána fejtegetnek, hogy a végefelé belassul, háát valahogy nem tapasztaltam.

Egyébként aki szerint meg a torrenten csak warez van (ez kb. olyan, mint az emlékezetes KÉJ megnyilatkozás, hogy az interneten csak pr0n meg anarchist cookbook van. 2002 ORTT, ha valakinek még rémlik 😊) Szóval ezen a hálózaton terjesztik pl. a Knoppix-ot, de csomó házi készítésû paródiát is, nem mindenkinek fussa szerverszobában bérelt gépre nagy sávszéllel.
Munch
Hát ez nagyon poén. Lassan jön a warezuser-compatible-windows bulit-in p2p-vel.

Rosszul tudod, a microsoft nem védette le a jobb klikket, nem is tehette volna, bár mennyire is jó volna most rajta élcelõdni. Bár attól, hogy nem jegyeztette be, csinálhatunk úgy mintha igen, és élcelõdhetünk tovább.

mrzed001
"A szoftvercég szakemberei saját fájlcserélgetõ szoftvert fejlesztenek, amely több szempontból is hasonlít a népszerû BitTorrentre"

"Maga a technológia nagyban hasonlít a BitTorrentnél alkalmazott eljárására"

Szerinted nem fogják egyszerûen lelopni az ingyenest, vagy "tapasztalatszerzés" céljából átnézni?

Amúgy, ha MS fejlesztette volna ki, szépen levédeti szabadalommal, mint saját technológia, szóval még csak hasonló elvû program sem készülhetne.
Szvsz ha visszafelé nem úgy jár el (nem fog), mintha egy szabadalmaztatott technológiát használna fel, akkor egy mocskos állat (szépenszólva), és megérdemel minden bûntetést és negatív kritikát <#eplus2>

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Szerinted?

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

azt, honnan vettétek, h felhasznál 1 nyílt sw-t?
Ezt a szart a májkrosoft felhasznál egy szabad forráskódú fájlcserélõt egy NYILT FORRÁSKODÚ SZOFTVER-T !!!!!!!!!!!!!!
õ nyomja a szöveget hogy szar a nyilt forráskód !!!! erre mások munkájából meriti a programjatit

Majd az lesz a jó amikor majd ez a fájlcserélõ hozzájár a windóz op rendszerekhez, ugy hogy nem lesz nyilt forráskód
szacsi
bejegyeztettem a jobbklikket ^^

:-O http://www.ashes.hu O-:

mrzed001
Nem nevezném etikusnak egy ingyenes dolgot "csak úgy" implementálni a fizetõs progiba, õ se hagyná, lásd szoftverszabadalmai. Sorra találja fel a spanyolviaszt, úgy látszik õk nem félnek a szabadalmi perektõl

Miért, nem szabad azt fejleszteni amit más már elõtte feltalált?

Yossarian
nemtom mi ez pontosan, de olyasmi lehet mint a superseed a mostani kliensekben. Megint feltalálja a mikrofos a spanyolviaszt, mint a tabbed browsinggal, vagy mi?

Nieleen

Na filmeket meg zenéket biztos nem lehet majd megosztani rajta..
RIAA MPAA kompatibilis 😊 😊 😊

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

PERELJÜK BE A MICROSOFTOT!!!

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

arschsg
reméljük ellened hasznaljak majd fel elõször....<#szomoru2>

Microsoft Windows XP SP2 Professional. WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP -

arschsg
BSA ? 😄

Microsoft Windows XP SP2 Professional. WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP -

Hagyjad csak, hadd csinálja!
Bármennyire is hihetetlen, de léteznek még olyan szerencsétlen balfaszok akik azt hiszik, hogy ezzel a szöveggel viccesek tudnak lenni.

Faterx
Még megérjük hogy a b*a is belép egy fájlcserélõvel...