52
  • pite
    hú, csak a terroristák kezébe ne kerüljön!
  • Kis-Bob
    A terveket akár az utolsó stádiumokban is módosíthatják, persze ez plusz költségekkel és időveszteséggel jár. Tehát lehet, hogy most egy teljesen hagyományos hajtóműben gondolkodnak, de lehet, hogy a végső fázisban mégsem azt fogják alkalmazni. Talán ez a variáció azért is lehetséges, mert akkor már olcsóbbá válik a hajtómű alakítása a repülőhöz, mint fordítva.
  • sz4bolcs
    Tőlem vették a terveket még 2002-ben.
  • TheZsenyka
    Mindjárt jön valaki, aki már két hónapja "sejtette".
  • [NST]Cifu
    Emiatt nem tartom valószinűnek ezt a megoldást.
  • Caro
    Repülés szempontjából mindenképpen jó lenne, mert a repülőgépeknél a tömeg az eléggé kritikus. A hidrogénnek meg igen jó az energia/tömeg aránya. Csak eléggé körülményes cseppfolyós állapotban tartani. Bár olvastam olyanról is, hogy lehet lesz kerozinnal működő scramjet is.
    Meg aztán az is gond, hogy a scramjet asszem 4 machnál indul be, addig meg fel is kell gyorsítani a gépet...
  • Kornan
    Régi cikkből:"Mint az köztudott, a tavaly júliusban bekövetkezett franciaországi Concorde tragédiában 113 utas vesztette életét."

Mostani cikk:"A balesetben 109 ember vesztette életét."

Ezek az adatok mindig ennyire nem egyértelműek vagy azóta találtak 4 túlélőt?
  • [NST]Cifu
    Elviekben igen. Japánnak saját fejlesztései vannak e téren.
    Ugyanakkor én nagyon csodálkoznék, ha ennyire előre rohannának a technológia felhasználásában, hiszen még eléggé az elején járnak a kutatásoknak.

Valószinűbb, hogy egy hagyományos meghajtású, de új alakú gépről van szó.
  • Caro
    Elképzelhető esetleg, hogy scramjettel fog menni?
  • Pharaoh
    Hajrá!
  • peteragoston
    en mar multheten
  • nickname
    régi hír... már délelött hallottam :)