52
-
#12 hú, csak a terroristák kezébe ne kerüljön! -
#11 A terveket akár az utolsó stádiumokban is módosíthatják, persze ez plusz költségekkel és időveszteséggel jár. Tehát lehet, hogy most egy teljesen hagyományos hajtóműben gondolkodnak, de lehet, hogy a végső fázisban mégsem azt fogják alkalmazni. Talán ez a variáció azért is lehetséges, mert akkor már olcsóbbá válik a hajtómű alakítása a repülőhöz, mint fordítva. -
#10 Tőlem vették a terveket még 2002-ben. -
TheZsenyka #9 Mindjárt jön valaki, aki már két hónapja "sejtette". -
#8 Emiatt nem tartom valószinűnek ezt a megoldást. -
Caro #7 Repülés szempontjából mindenképpen jó lenne, mert a repülőgépeknél a tömeg az eléggé kritikus. A hidrogénnek meg igen jó az energia/tömeg aránya. Csak eléggé körülményes cseppfolyós állapotban tartani. Bár olvastam olyanról is, hogy lehet lesz kerozinnal működő scramjet is.
Meg aztán az is gond, hogy a scramjet asszem 4 machnál indul be, addig meg fel is kell gyorsítani a gépet... -
#6 Régi cikkből:"Mint az köztudott, a tavaly júliusban bekövetkezett franciaországi Concorde tragédiában 113 utas vesztette életét."
Mostani cikk:"A balesetben 109 ember vesztette életét."
Ezek az adatok mindig ennyire nem egyértelműek vagy azóta találtak 4 túlélőt? -
#5 Elviekben igen. Japánnak saját fejlesztései vannak e téren.
Ugyanakkor én nagyon csodálkoznék, ha ennyire előre rohannának a technológia felhasználásában, hiszen még eléggé az elején járnak a kutatásoknak.
Valószinűbb, hogy egy hagyományos meghajtású, de új alakú gépről van szó. -
Caro #4 Elképzelhető esetleg, hogy scramjettel fog menni? -
#3 Hajrá! -
#2 en mar multheten -
nickname #1 régi hír... már délelött hallottam :)