23
  • LowEnd
    A "nemmondom meg milyen" informatikai főiskolán a két legjobb eredménnyel végzett csajszinak én írtam meg a diplomaproggit (plusz egy doksit)
    (nekem nincs programozói végzettségem, csak szomorú volt látni hogy bénáznak)
    (5. és 5.)

Nem vagizásból.... de ha ők a jók.... milyenek a közepesek?
  • gz8
    Rengeteg jó féri szakács van, pl. Jamie Oliver.
  • Hege15
    Szerintem ezt nem kell eröltetni ahogy azt se hogy a férfiak fözzenek süssenek meg ilyesmi
    hú ez a szmájl tök jó ->
  • Hege15
    Milyen király lenne mikor jön hozzád az informatikus csaj és végig stirölhetnéd mintha nem tudnád mit kell csinálni a géppel ?!
    Majd beszélgetsz és talán baszélgetsz
  • Esrohnoil
    "...majd a fiúk igényeire is rátérne."
    Sztem ez a fiúk igényei közé tartozik (...mármint h. "Több nőt az informatikába!").
  • echo
    Hehe. Nemrég belekeverdetem ilyesmi témáról egy kis vitába és én is kb ezt montam: hogy ha nem érdekli, hát istenem, miért baj, miért kell erőltetni. A válasz az volt, hogy már azért is a férfi beállítotságú rendszer a hibás, hogy olyan világ jön létre ami ahhoz vezet, hogy a nőket nem fogja érdekelni. Azaz már a feltételek olyanok, hogy a nőket kizárja mint a számitástechnikából mind a tudpományos életből. No komment. (na jó még azzal próbálkoztam, hogy akkor adjanak alternatívát, milyen is lenne a nőies verzió, de aztán itt valahol félbe szakadt a téma)
  • [HUN]PAStheLoD
    Jah sajna ez ilyen :/ Magyar Felsőoktatás (sic!)
  • [HUN]PAStheLoD
    Micsoda ötlet, mondjuk a playmateket és ilyen olyan szépségverseny győzteseket nyugodtan be lehetne szervezni.. egy kényelmes kis titkárnői állás egy-egy komolyabb játékfejlesztő stúdióban a projectmanager alatt .. izé mellett :))
  • Highw@yPos.
    Valóban divatból választják a csajok az informatikát, és nálunk fősulin emléxem,h a legegyszerűbb szakmai tantárgyból, mint Prog. alapjai (Pacal meg C) 3X annyit szenvedtek ,mint a fiúk, ha a tömb 2 dimneziós volt, nem csak 1, máris jöttek a bajok...:-D.
    És aza durva, ha bemegy az ember egy Hálózati Oprencer I. előadásra(Linux), sorra ott ülnek a Php/ Perl guruk, már 3adjára veszik fel a tantárgyat, akik tényleg vágják a dolgokat, csak éppen lusták bebiflázni az elméletet a beugró teszthez. A csajok, akik egy php-t nem tudnak beconfolni apaccsal ,azok meg rég a szakdolit irják.... ilyen ezaz olyan :-s.
  • snorbi
    Nagyon helyes, de mellette hatóságilag több nőt akarok a bányászok és a hegesztők között látni!

= majd ha érdekli őket, akkor szerintem magától megoldódik ez a nőhiány az informatikusok között
  • concrete
    emúciónális megoldásokat szeretnél ?
  • Caro
    Én meg mindenfajta diszkriminációt.
    De ezt nem őgy kell megoldani, hogy létrehozunk egy olyan szervezetet, ami magában foglalja azt....
    Egyszerűen nem kell különbséget tenni, azzal, hogy ilyeneket csinálunk, csak azt érjük el, hogy továbbra is megkülönböztetettnek érzik magukat :(
  • mad mind
    Én együtt dolgoztam egy egész jól kinéző informatikus csajjal. Nem volt a leghozzáértőbb, de amikor miniszoknyában az asztalok alatt kábelezett, az egész kellemes látvány volt.
  • entreri
    Tanúsíthatom...
    :D
  • entreri
    Nem kell ide népszerűsítés. Akit érdekel abban az irányban tanul majd tovább. Én emlékszem a régi osztályomra, a fele lány volt. Most a fősulin is az. És gőzük sincs a dolgokról.

Sokan divatból választják ezt a szakmát. Más kérdés, hogy hiába lesz diplomájuk, tudás nélkül nem sokra fognak menni. Ja, és amit sok fősulin/egyetemen tanítanak, az eléggé az ipar elvárása alatt van.

Persze jöhetnek a lányok. De ne csak azért, hogy javítsák a statisztikát.
  • Cat #8
    mert az eszközök és a megoldások jelentős részét ők használják, szóval a cégek számára nagyon nyereséges lenne, ha a tervezésben, alkotásban is részt tudnának venni
  • Pharaoh
    A nőket kevésbé érdekli az informatika, most ez miér baj?
  • SoDI---
    utálom a pozitiv diszkriminációt
  • TeszteloPontHu
    "A hölgyek mindössze egyötödét teszik ki az informatikában dolgozó munkaerőnek."

De ezek 90%-a úgy néz ki, mint egy férfi... :)
  • Yeti
    Egy picit több humorérzéket léci.

(mellesleg amit te írtál annak sem volt sok értelme)
  • irkab1rka
    "..szaggat rajta az aknakereső..."
    gratulálok. Te sem leszel programozó.
  •  eX
    hát ha nem olyan gépeken tanítják őket mint amienek nálunk vannak a suliba akkor lehetséges!(szaggat rajta az aknakereső! ]
    De majd kiderül!
  • Mice
    "majd a fiúk igényeire is rátérne."
    én is hadd tervezzek posztert!!! :D