Óbudai Egyetem

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zmeor
oks köszi az infokat

leszarom a konfigod...

Ne izgulj, nem kell elõre felkészülten odamenni, azért fogsz oda járni, hogy megtanítsanak ezekre 😊
Gondolom nem hátrány, ha a matekot vágod.
Programozásból igazából nem a nyelv ismerete, sokkal inkább egy szemléletmód elsajátítása a fontos. Írták, hogy a C nyelvet tanulják. Ha tényleg érdekel a dolog, vedd meg a Kernighan-Ritchie A C programozási nyelv c. könyvet, erre elõbb-utóbb szükséged lesz.

mumpic
Villanykarra járok.
A neumannos tanárokat nem ismerem. 😞
Bár, lehet hogy vannak közös tanárok. Sõt biztos, az ilyen matek meg közgáz az tuti ugyanazok.

Nem tudok többet mondani, kéremkaccsojjaki.
Majd egy infós mesél a tanárokról 😊.

zmeor
te mérnök info ra jársz?

mert majd én is oda szeretnék...

tanárok milyenek, óráik milyenek?

leszarom a konfigod...

mumpic
Midenkit oda raknak elvileg amelyikhez közelebb van 😊
De a jelentkezõs lapon elvileg meg lehet jelölni.

zmeor
és ugye nem fognak székesfehérvárra rakni, mert pesti vagyok... mondjuk elõsször vegyenek fel😄

leszarom a konfigod...

mumpic
Nekünk elsõ félévben összerakta a TO az órarendetm de utána mi csináltuk.
Az tantárgyaknál látod a kredit értékét, meg az ajánlott félévet (hogy mikor vedd fel).
Egy tárgyból meghiretnek kurzusokat, amiknek eltérõek az idõpontjai, vagy a tanárai. Azt is meg lehet nézni hogy kik vették fel azt a kurzust. (ez jól jön ha olyat akarsz amin vannak haverok 😊

A tárgyak felvételekor tudni kell hogy mi az elõkövetelménye (pl kell a matek2 alásírás hogy a fizikát felvegyem :'( ), de ezt el szokták rendszerint kúrni a neptunban, ezért a suli honlapjáról szokás lenézni.

Ja még az is ott szokott lenni hogy ki a tantárgyfelelõs tanár, meg hogy melyik intézethez tartozik, de ez nem fontos.

Ha megvagy akkor csinál neked szép kis táblázatos órarendet heti bontásban, de ez is fos 😄

zmeor
és hogy mûködiik ez a neptun

te rakod össze az órarendedet? meg van adva hogy hányat mibõl?

leszarom a konfigod...

mumpic
GYájj... Árokásómunkás vagyok, de abban szaktekintély.... 😛PPP

Jóhogy fõsikolás vagyok, különben nem koptatnám itt a billentyûzetemet 😛

grizzly21
ugye te is fõiskolás vagy?😊))

Milyen alap kell? matek, fizika, informatika. Vannak töltelék tantárgyak, ami nagyon könnyûek, a közgém, már meg is van. A C program nyelvet tanuljuk.
mumpic
Jah, fizikám meg nincs, mert elrántottak matek2 bõl 😄

mumpic
noigen, elfogultság és megalapozatlanság rox, amúgy bocs 😄

Amúgy én csak pislogtam elsõben, mert még a Ganzunivot sem értettem, erre odanyomták a szkópot hogy neszevazze használd 😊.

A ciklusosdi jól fog jönni csak ne felejtsd el! A programozásnak annyi csak a lényege hogy akár rajzolva is, de a feladatot meg tudd oldani, oszt már csak meg kell mondani akár a C-nek vagy Assemblynek vagy bármi másnak hogy mit is akarsz te tõle 😊.

Az ecdl meg csak jó valamire, ha adnak rá papírt 😉 Viccet félretéve tõlünk elvárják hogy pl dokumentáláshoz használjunk excelt.

A mostani diploma meg nem biztos hogy többet ér, de borítékolom hogy ha kitermelõdik pár Bsc-s évfolyam, akkor a kandósok keresettebbek lesznek, mint azok a bme-sek akik az msc-t nem csinálták meg.

zmeor
most 12. ben kezdtem el tanulni programozást pascalban.. kb szeptembertõl kezdtem..szal télleg még csak az alapokat tanuljuk ilyen ciklusosdi😄

szal valamiféle alapom lesz mindenképp jövõ szeptemberig

a többi tárgyból meg milyen alap kell? (mérnök infora)

tudom nem ér sokat de megvan az ecdl em szal ez is valami alap meg tavaly leérettségiztem poénból infoból 11dikbe

szal valamifelé alap van

leszarom a konfigod...

Sajna nekem sincs alapom, hiába a logikus gondolkodás...<#circling>
Nincs különbség, mi az hogy egyetem, el kell felejteni! detto ugyanazt tanuljuk.
Jól mondja Mumpic, a Kandós sokkal többet ér mindegyiknél.
Tanuljál, mert kifogsz fingani a programoztól! még a fizikáról nem is beszéltem, kõkemény!!!<#guluszem1>
Gondolom te nem a BMEre jársz.
És ne írj már hülyeségeket, már másodikban elkezdjük tanulni, hogy hogy mûködik az oszcilloszkóp... 😊

A digit tényleg nem nehéz, programozás meg csak logikus gondolkodás. Nálunk nem kérik számon a parancsok bemagolását, tényleg csak a programozási készség a lényeg.

mumpic
A digit könnyû ám, miután megvilágosodtál. Én a vizsga elõtti este értettem meg, és onnantól pöpecül ment.

A proginak egy része logika, ha nem tudsz logikusan gondolkodni akkor tényleg nem érdemes csinálni. A másik része meg seggelés, nekem az nehezebben ment 😊.

mumpic
basszamegbasszamegbasszameg

SEMMIVEL nem könnyebb a fõiskola mint az egyetem!
Annyi a különsbég, hogy egy fõiskolán a gyakorlati oktatást tolják elõtérbe, és elméletbõl annyit oktatnk amennyi a gyakorlat végzéséhez feltétlenül szükséges!

Elmondanám hogy pl egy kandós bsc diploma többet fog érni mint a BME-s bsc diploma, mert amíg nálunk mûködõ dolgokat hoznak létre másodikban, addig az egyetemen harmadikban még csak azt tanulják hogy hogyan mûködik egy oszcilloszkóp.

Marha nehéz a mérnök informatika, ha nincs programozásból alapod, ne is próbáld meg. nekem ez megy a legnehezebben, meg a digid. lehet hogy bejutsz, a plusz pontokkal, de bent maradni marha nehéz. Az év folyam 70 % karós
zmeor
hát igen fõiskola... milyen lehet az egyetem..
azért sem akarok odamenni mert meghalnék😄
ugyhogy inkább fõiskola..
én is gimi-s vagyok tény a szakközepesek sokkal többet tudnak mert õk alapból ilyeneket tanulnak...haverom média és programozást is tanul sõt külön program órái vannak.. 9dik-tõl én emg szopok a biosszal meg hasonló szennyekel..

elõnnyel indulnak

leszarom a konfigod...

mumpic
Sokkal több és nehezebb tantárgy miatt. Kurvasok labor, amikre készülni kell, és minden karót be kellett pótolni pótzh-val, pótméréssel, anyámkínjával. Szopatós zh-k, szopatós vizsgák, szopatós tanárok. Az elsõ félév tényleg csak alapozás volt, a másodikhoz képest az lófasz.

1000-en kezdtük a kandót 2005 szeptemberben, és a második félév végére kb 250-en maradtunk. Mivel én gimibõl jöttem, nekem még nehezebb volt mint a szakközepeseknek akik eleve szakmai képzést kaptak.

Hogy a neumannnon hogy megy azt nem tudom, de azt mondják hogy az infósokat is szopatják rendesen.

De végülis ez egy fõiskola, tanulni kell.

zmeor
én majd remélhetõleg mérnök infos leszek.
és néztem ilyen táblázatot amit az oldaról tölöttem le, de nem nagyon értettem az egészet.

szal megvannak kötve az órák és be kell rakni vagy mi😄 lenne mit utánanéznem..
valamit a neptunnal kell

és miért volt gyilkos a másdik félév?

leszarom a konfigod...

Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni analizisbõl? azt a fránya paritást nem értem. Én annak is örülnék, ha tudnátok mondani olyan webcimet, ahol példák vannak megoldásokkal.
Ja és valaki mondja már meg egy pár mondatban a határérték függvény fogalmát. köszike.<#wow3>
mumpic
Nem emlékszem pontosan. Elsõ félévben a villanykaron olyan 30 körül volt, második félévben közelebb volt a 40hez. Jah, az elsõ év második fele gyilkos volt. Bár, valamennyire most a harmadik félévben is megmaradt a tempó.

Asszem nekem nem az okozott elsõsorban gondot, hogy sok órám van, hanem hogy a nagyrésze olyan amire készülni kell (pl labor), mert van beugró zh, vagy kivágnak ha nem tudod pontosan hogy hogyan is kell mérni.

zmeor
hali!

egy elsõévesnek hány órája van egy héten esetleg napra? szal ez iránt érdeklõdnék még..

leszarom a konfigod...

Nem panaszkodom, mert végülis tetszik, bár csurom szívás az egész. De nyomulok amíg ki nem rúgnak, aztán visszatérek levelezõn, ezt elhatároztam.
A fõsulis-egyetemi élet valahogy nem talált itt meg engem és én sem õt. Az évfolyamból egy emberrel kerültem beszélõviszonyba, akit azelõttrõl nem ismertem és ez rossz dolog, persze biztos bennem van a hiba de ez így alakult.
Na, megyek, folytatom a drága mecha házit.

Kmarha
hát igen.. mûszakin az már tökéletes, ha a jegy görbül. Hogy megszoktuk ünnepelni a 2-eseket! 😄

De nyugi, lesz ez még rosszabb is 😉 Szokj hozzá. El kell végezni, elfeledni a rosszat, és emlékezni a jóra (mert azért az is van dögivel a fõsulis-egyetemi életbõl)

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Sziasztok! Én a BGK-n szopok, biztonságtechnika szakon, piciny elsõsként. Hát, én könnyebbre számítottam. Gimibõl jöttem, 130 valahány ponttal, de ha minden vizsgám meglesz akkor lesz 21 krediem a 29bõl és azok is jó ha 2essel... Hú, de örülnék!

Kmarha
kicsit utánakérdeztem.. állítólag csak a 3. vizsgaalkalomért kell fizetni. Jó, legalább 10-esbõl tényleg meguszom 😄

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Kmarha
Újabb pofon! Tök jó állami támogatot suliba járni.

Két napban vehettük fel az indexet. Az egyik nap ebbõl csak 9-tól 11-ig voltak nyitva. Ha valaki nem ért rá ilyenkor felvenni, már csak 2000 forintért veheti fel. Mert? Rohadt nagy problémát okozunk azzal a tanulmányisnak, hogy be kell nyúlnia a fiókjában a rohadt kis leckekönyvért?!!!!

Ohh, ha a tanár valamit elír, és mi nem vesszük észre, de úgy adjuk le az indexet, újabb 2000 forintot kell fizetnünk. Minden egyes hibáért!

És persze mindenki elsõre levizsgázik a 7-8-9-10 vizsgájából, melyek között még ütközés is akad, ugye? Ha nem, akkor minden egyes új vizsgáért 2000 forintot kell fizetni.

Nézzük scak. A legeslegrosszabb esetben, 7 vizsgám van, mindegyikbõl még kétszer megyek mert megbukom. Az 7*2*2ezer, azaz 28 ezer forint! 28 ezer forintomba is kerülhet a vizsgaidõszak.

De legyünk optimisták, talán egy 10 ezressel simán meguszom.

Jó hogy eltörölték a kreditelmaradás utáni fizetést, most igy legalább mindenki szop (és tisztelettel vegyített irigykedés azokfelé akik nem!)!

mumpic
Hát igen, ismerõs problémák. Ehhez jönnek még bõven dolgok, pl tetmes mennyiségû házi, lehetetlen határidõk, annyi tananyag hogy nincs is idõd másra. Laborból hiányozni nem lehet, nem is érdemes mert sehonnan nem tudsz annyi idõt összekaparni hogy bepótold, ésatöbbi ésatöbbi.

Közben eszembejutott:
Másodikos vagyok a villamosmérnöki karon, de józsefvárosban, ahol a gyengeáram folyik. Ehhez képest van villamos energetikám, ami erõsáramú tárgy, bár ezt még túl lehetne élni. Egy zh volt idáig, 219-en írtunk, és ebbõl 215 karó lett. Jó mi? eddig joecityben nem volt energetika oktatás, mi próbaévfolyam vagyunk, amit majdnem teljesen meg is vágnak. Ja, aláíráspót meg persze nincs.

grizzly21
hát, nekem eddig fél év alatt az a tanulság hogy elmult évek zh soraibol kell gyakorolni

Kmarha
deriválás? egész egyszerü. De tényleg. Az összetett függvényeknél kicsit bonyolodik a dolog, meg lehet elég zagyva függvényt is adni, hogy a diák ugy belekeveredjen hogy a végére azt nem tudja fiú egy vagy lány. A legszebb deriválásom táblánál volt. Fél óráig szenvedtem vele és teleírtam 3 táblát, de a végére kijött valami, amire a tanár azt mondta hogy már majdnem jó :d egész megvoltam elégedve a dologgal 😄 (vagy az már integrál volt?)

zmeor
én még nem tanultam deriválást! kemény dolog?
még 4. es vagyok gimiben.
nagyon parázok hogy felvegyenek BMF-NIK re mert muszáj bejutnom egy jobb helyre.
teperek is most egy nyelvvizsgára a +7 pont miatt

leszarom a konfigod...

Kmarha
harcolok a belemet is kiteszem néha.. de az elözõ példámmal élve, mit csináljak ha összeadni megtanítottak, és azt tudom hogy valszeg az osztásra is szükségem lesz (megtanulom könyvbõl hát), aztán ZH-n a legkönnyebb feladat az egy deriválás? (lesarkított példa, de néhány esetre találó lehet)

Mindegy, 4 év alatt hozzászokhattam már volna.

grizzly21
😊 én csak elsõs vagyok de megértem mirõl beszélsz.
szeritnem az ilyenek miatt nem jok a magyar egyetemek vilányviszonylatban. kevés gyakorlat😞 ez van diploma viszont kell,
harcolj érte

zmeor
hát én igazásból nem értem mi folyik....

én csak jövõre fogok menni ilyen heyekre, de a BMF re tuti beadoma jelentkezésem

leszarom a konfigod...

Kmarha
Ehh.. most megint kurvára elegem van az egész rohadt felsõoktatásból.. kezdve a VE-vel és folytatva a BMF-el. Röhejes mit el nem várnak az embertõl! Röhejes.

Még ha az anyag felét leadnák és azt kérnék számon durván, azt mondanám rendben.

Most irtunk megint villtan zh-t. Az összes (nekünk bukottaknak csak 3 db) gyakorlaton mirõl volt szó? Végigdarálva egy-egy rohadt pofon egyszerû feladat minden egyes témakörbõl. Kivégezve 3 óra alatt az egész Villamosságtan tananyag.

No mondjuk, rendben, mindegyikbõl tudunk egy példafeladatot. De mi a lófaszt csinálunk ZH-n. A tanár minden egyes rohadt alkalomkor ezért elmondta nekünk, hogy lesz 5 pofon egyszerü feladat. Egyszerübbek mint amiket itt, órán csinálunk nem kell félni.

Nos, ha 0 pontnál többet összehoztam, akkor elmondhatom hogy zseni vagyok. Gondolom mondanom sem kell, hogy a sokkal egyszerübb feladat mérföldekkel távol áll azoktól amiket mi csináltunk. Sokkalta többrétõ, sokkalta nehezebb átalakítások, sokkalta nehezebb ábrázolás (Bode diagram) Mi a jó istent képzelnek már magukról ezek a faszfejek?!?! Mégis mit hisz, mutat egy egyszerü semmi feladatot, és abból már tudunk kombinálni? Mintha megmutatnák hogyan kell összeadni és kivonni, aztán tessék, ZH-n ebbõl már simán számoltok valószínüséget és deriváltat!!! Akasztanám fel az ilyent a legmagasabb fára! Hagyni kéne az egészet a picsába és elmenni kõmüvesnek!

Kmarha
Hidd el, nyugodt szívvel kijelenthetjük hogy többet ér. Mész egy vacak melóhelyre. Az elsõ, hogy megnézik, BME-s diplomád van e. Ha igen, fel vagy véve gyakorlatra. Ha csak BMF-es vagy más, akkor jön a lentibb beosztás szerinti besorolás.

majd jön a gyakorlati rész. Ha nem vagy képes azt elvégezni, amit õk várnak, ki vagy rúgva, és jöhet a következõ jelölt. De az elsõ, az bizony a BME-s diplomás lesz.

zmeor
aham arra célzok pontosabban..

de bme-n is külön van asszem, vagy nincs igazam?

leszarom a konfigod...

mumpic
Majd tesómat ideuszítom hogy írjon a Bme-vikrõl.
De ha jól vettem ki, te mérnök-infós akarsz lenni. A többiek többet tudnának mondani, mert az a bmf-en külön karon van. Én villanymérnök vagyok.

zmeor
hát akkor kérnék tõletek mindenrõl vélemyént mindkét suliról!
lehet küldeni! mindenre kiterjedõleg

leszarom a konfigod...

mumpic
û, de szar szmájli sikeredett oda 😄

mumpic
figyi, ezen ne dilemmázz, inkább olvasd végig a szórólapjaikat, menj a nyílt napokra, tájékozódj hallgatóktól, vesd össze a kínálatot (<#pardon1>), és az alapján dönts. Ha egy suliba több ponttal lehet csak bekerülni, annak biztos van oka, de ne ez legyen a fõ cél. Nem akarlak lebeszélni/rábeszélni semmire, neked kell eldönteni hogy mit akarsz. A felsõoktatás szerintem elég markáns élmény, ezért is válassz te 😊.

zmeor
hát ugy néz ki ép hogy bekerülnék bme re.. 125 pont de ez jövõre ugyis változik...
nagy dilemmám van ezekkel most.. nem tudom hogy melyiket jelöljem be elõrébb

leszarom a konfigod...

mumpic
Ja, és mivel gimis voltam, végig azzal szivattak hogy engem úgyis meghúznak, csak a szakközepesek, meg technikusok maradnak meg, aztán mégis meglett az elsõ félév maradéktalanul. Jó a második már nem annyira, de az keményebb is volt 😊

mumpic
Egyébként én is bme re akartam menni, csak nem volt elég pontom.
De most kifejezetten örülök, mert így a kandón 2.45 átlagra majdnem 20 rongy ösztöndíjat kapok 😊

mumpic
hmm, elsõ félévben 1000-en voltunk elsõsök, most alig 200-an vagyunk, szal itt is szórnak.
És ha nem akarod szarrá tanulni magad, akkor menj kõmûvesnek, arra is szükség van...

mumpic
Nem kéne kijelenteni hogy a Bme diploma többet ér mint a Bmf. Ha ezt mondod mondjuk egy kandósnak, tuti leharapja a tököd 😄.
Jó, csak mert én pl kandós vagyok. De pl tesóm bme-vikre jár, ugyanabba az évfolyamba mint én. Tanul is annyi ökörséget mint az állat.
Például villamosságtan a kandón: Van elõadás, azt tanulod meg ami feltétlenül szükséges a gyakorlathoz. Táblagyakorlaton megtanulsz számolni meg tervezni, laborban meg megtanulsz mérni.
Ugyanez a tantárgy a Bme-n valami jelek és rendszerek néven fut. Nem létezõ eszközökön keresztül, gyakorlatban helyét meg nem álló elméleti bizonyításokon át, minden faszságot tanítanak, és az elsõsök pl nem látnak közelrõl oszcilloszkópot sem.