Óbudai Egyetem
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
szal péntekre lesz valami tesi sztem, úgy is már csak egy félévet kell teljesítenem.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
kicsit vicces volt hogy mialatt én vettem fel a tárgyakat, addig folyamatosan változtak a kurzusok idõpontjai...
Meg az is poén, hogy péntekre nem írtak ki tárgyat, viszont a többi napon így estig kell bennt ülnöm.
2. Itthon is hiány van mérnökbõl, válogatni lehet a cégek között. Te döntöd el szinte hogy kihez mész, és olyat választasz, akinél megéri dolgozni.
Az utolsó sorod igen megható volt. Nem vagyok 'mélymagyar', ha erre céloztál, mindenesetre ennek nem ez a helye és a módja.
bunkolaja: amiket leírtam gazdasági tárgyakat, azok részei a kötelezõ törzsanyagnak. Amúgy a menedzsereket már külön szakon képzik, Keleti Károly Gazdasági Kar. Én villanymérnök leszek, mûszerautomatika szakirányon. 😊
Egyébként külföldi cégek bme állásbörzére elég gyakran jönnek, és jó sok embert visznek külföldre, ugy hogy minden lehetõséget megadnak hozzá. Csak élni kell vele.
Egyedül a mikróval nem értek egyet: nagyon ugy látom, hogy azt csak azért rakták bele a tantervbe, mert miért ne. Egész félévben értelmetlen számolásokról volt szó, semmi hasznát nem láttam az egésznek sajnos. és még lesz valami menedzsment is, a gyomrom fordul fel már a nevétõl is.
Szóval akarod fizetni a 60-70% adót a semmiért. Te tudod. Megjegyzem amikor hazajössz és itthon költesz, lesz belõle ÁFA.
már több eszed van mint nekem, csak így tovább. Keress magadnak munkát amit tudsz csinálni a suli mellett is, ott meglesz a valóvilág.
Kezdõ mérnökként nem tudom hogy alkalmazna-e külföldi cég. Ha érted a nyelvet és tudsz felmutatni valami referenciát, akkor biztos. Vagy menj el egy magyar céghez és 1-2 év után már biztos találsz kint is lehetõséget. Hogy ezt kihagytam most kezdem el bánni, családos emberként.
2. csak egy icikepicikét tegyenek bármit is azért, hogy megérje nekem itthon maradnom
=> ha tudsz nyelvet és itthon maradsz akkor vagy hülye vagy, vagy vmi agyament szélsõjobbos, bár a kettõ ugyanaz.
Egyébként, mindenki azt csinál, és úgy boldogul ahogy akar és tud 😊
brain drain? az kicsit más: régebben amikor az USA külföldrõl hivott magához nagy nevü tudósokat, azt hivták agyelszivásnak.
Itt arról van szó, hogy -politika nélkül most- olyan helyzetben van az ország amibõl nagyon nehéz kijutni, itt senkinek nincs nagy jövõje, akinek van esze az elmegy.
Az állam egyébként mostantól még csak nem is fizeti a diplomát, ugyhogy ez sem érv😊
Itthon tanulni, külföldön dolgozni, ezt úgy hívják hogy agyelszívás. Az állam fizeti a diplomát, azért hogy legyen neki mérnöke, és nem azért hogy elajándékozza. Ez van Indiában is. Én legalább addig dolgoznék itt, amíg leadózom a költségeket.
már lehet hogy az egyetemet sem itt folytatom, most max 24 kreditem lehet, még meglátjuk hogy alakul. az az 1 bajom van, hogy nem azt tanitják aminek értelme van. le vannak maradva (nem kicsit).
Kooperatív képzés is van. Fél/egy év.
Kezdõ mérnökként alkalmazna külföldi cég?
Idén 10 éve, hogy lediplomáztam a Kandón informatikusként.(azaz ma BMF-NIK)
Ha tanácsom érdekel valakit:
- nyelvet tanuljatok, ez 10 éve sem volt. Angol kötelezõ, német ajánlott.(a középiskolait könnyû elfelejteni 3-4-5 év alatt). Erre ráértek elsõ után is.
- valami gazdasági ismeretet is szedjetek össze. Kell az életben, nem elég a p-n átmenet minden csínját-bínját tudni. Remélem a kreditrendszerben van ilyen tárgy.
- tegyetek szert szakmai tapasztalatra. 1 hónap nyári gyakorlat is jól mutat az önéletrajzban.
+1: ugye majd nem itthon akartok majd dolgozni?
tök jó volt a többihez képest és szervezett volt, bár a bemutatása a laboroknak kissé zavart volt😊
de amugy tetszett király az épület
leszarom a konfigod...
nemtom azért várom már ezt a fõsulit akármennyire is nehéz meg ilyesmi..
veszek addig egy lap-top ot aztán majd ott abba megy minden okosság..😄
ha meg unom az órát mert olyan is lesz, akkor netezek😄
leszarom a konfigod...
"Csókolom, csak a kreditért jöttem, és már itt sem vagyok!" 😄D
elvégre tök jó lenne mert nem kéne pénteken suliba járni az elsõ ZH -ig
leszarom a konfigod...
Ez az elõzõ féléves órarendem, mondjuk ez villanykaros, de talán ennyi lehet a neumannosoknak is.
Elsõ félévben kijelölik neked mondjuk a 9-es tankört, ami olyan mint egy osztály. Minden gyakorlatra, laborra velük mész, zh írásnál fel kell tüntetned a tankör számot is.
Második félévtõl már magadnak rakod össze az órarendet, de általában szokott lenni ajánlás, hogy hogy nézzen ki. Pl ha minden tárgy kurzusából a kettest veszed fel, akkor nem fog ütközni semmid semmivel, és az ügyintézés is könnyebb, csak azt mondod hogy kettes tankör vagy. Ennek ellenére sokan kutyulják össze-vissza az egészet, fõleg az olyanok miatt, akik annyi tárgyból buktak meg hogy utána csak keveset vesznek fel, azokat is széjjelszórva a hét napjain, mert nekik sehogy sem fog ütközni, de lehet hogy betelik egy kurzus, ami másnak kellett volna.
Erre persze nem sokan figyelnek, mi több, nem is érdekel senkit, fõleg nem a tanulmányi osztályt és a tanárokat, hogy te nem tudsz úgy felvenni órát hogy ne ütközzön mással.
Ilyenek miatt én ebben a félévben hat tankör kurzusaira jártam, de szerencsére nem ütközött semmi semmivel.
némi dolgokat, a gykorlatot meg ilyesmi..
és télleg mik ezek a (1. - 5. kurzus) meg I.évfolyam (6. - 10. tk)
leszarom a konfigod...
leszarom a konfigod...
ECDL-re 5ös ? Végülis tökmindegy, mert a vizsgára ugyis meg kell tanulni, ha esetleg nem tudnád a témát. Ha meg tudod akkor mindegy hogy irsz e egy zh-t vagy nem, mert ugyis sikerül.
csak csupán az órarend miatt érdeklõdtem eziránt.
leszarom a konfigod...
Egy vacak ECDL vizsgára automatikus 5-ös az elsõ ZH-r, szinte röhejes. Nálunk mikor meg merte valaki kérdezni, a tanár szó szerint kiröhögte. Igaz itt ahol most tanulok az infó alapjai gyakorlat talán még az ECDL szintet sem üti meg :S De azért az elõadásos kódolás elmélet, azért alaposan pofán csapja szegény elsõsöket 😊
Na mindegy, majd az elsõ passzív félév után rájönnek hogy célszerû látogatni az órákat 😄
amugy igyekszem minnél többre bejárni, legalább valami marad a fejemben😊
láttam a tantárgykövetelményekben hogy az ecdl vizsga az informatikai alapismeretek tantárgyból vagy mibõl az elsõ ZH ra automatikus 5 -st igényeltetik...ez tök jó😄
amugy azért kéredzõsgetek ennyit mert nem szeretek felkészületlenül menni valahova...igaz még nem vettek fel ,de reményeim szerint fel fognak, ha államira nem akkor költségesre mindenképp...
sokáig vagy általában suliban? mettõl meddig? valami info errõl 😊
leszarom a konfigod...
Nem annyira fasza😊
Egyébként megmondom miért nem: mert igaz hogy semmire sem kötelezõ bejárni, de ha nem jársz be hozzászoksz, és akkor lemaradsz. Ha lemaradsz akkor meg nem sikerült a zh meg a vizsga. Tehát saját érdeked, és ha van eszed bejársz.
Egyébként ahogy mondtam tesin kivül SEMMIRE, SOHA nem kötelezõ járni😊 Még a 30fõs gyakorlaton se néznek semelyik orán soha névsort, és azt se tudja semelyik tanár hogy hogy hivnak, igy mégcsak ki sem tolhat veled javitásoknál. Viszont érdemes bejárni, én azért nagyjábol megtettem, kb ugyanannyit hiányoztam v kicsit kevesebbet mint 12.ben.
Hozzátennék 2 dolgot: BME re járok mint tudod, lehet hogy BMFen máshogy mennek a dolgok.
A másik meg hogy a mikroökonomia nevü tárgy nem tartozik a "mindenre bejárok" elvbe, mert ott gyakorlatilag a kettõ közül csak 1 orára mentem be egy héten. Ja és azért mondjuk voltak más tárgybõl is hiányzások de nem vészesek
de azért gondolom valami minimumnak illik meglennie... gondolom amibõl 1 héten 1 van illik megjelenni meg hasonló..ezen a linken amit adtam eléggé összerakottnak tûnik az órarend szal sokat nem nagyon lehet variálni.. vagy nagyon egymás nyakán vannak az órák, vagy bazinagy idõközönként...
ja és olvastam egy másik fórumon olyat hogy egy adott gyerek jelentkezett BMF-NIK re ez kb 2001-02 ben volt talán, és felvették és kapott egy levelet hogy ha az elsõ 100 visszaküldõben van akkor saját maga eldöntheti hogy hova akar menni (óbuda vagy szfvár) nos és visszaküldte (óbudai címmel) majd bedugták józsefvárosban bánki donát gépészmérnökire...pedig nik re jelentkezett. és mondtak neki valamit a ponthatárokról is hogy ha ennél többed van akkor raknak oda (nik óbuda) szal teljes kavarodás.. most ez hogy van? és télleg van ilyen? van köze a kreditrendszerhez? mert akkor még tán nem volt... remélem értitek
leszarom a konfigod...
amugy találtam neten órarendet... KATT
meg van határozva az hogy mibõl mennyire kell bejárni? vagy hogy mire érdemes? stb?
leszarom a konfigod...
állandó kapcsolat? ilyen wireless? laptop feeling?
leszarom a konfigod...
De itt minden óra amit itt egynek számítottam (kivéve tesi az kevesebb), az kétszer 45 percbõl áll, azaz 90 perc (másfél óra).
Minimum óraszám nincs, semmi ilyen korlátozás nincs, azt csinálsz amit akarsz.
Egyedül az van, hogy egy adott évben az ajánlott 60 kreditbõl elérj 30at különben kivágnak.