Óbudai Egyetem

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic
hehe, barátnõm már jelezte hogy kicsinál ha péntekenként úgy utazom haza hogy nem várom meg 😄

szal péntekre lesz valami tesi sztem, úgy is már csak egy félévet kell teljesítenem.

Kmarha
weeááááááe hjááááá... sikerült megnéznbem mikor lesz a vizsgám.. sikerült megnézenm két nap alatt! 😄 Eddig még nem sikerült eljutnom. Na de most véglek összeomlott a rendszer, még a login képernyõ sem jön be. Hatalmas! 4 éve minden félévben elcsodálkozom ezen a szaron 😄

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Kmarha
Az hagyján hogy tárgyat nem tudok felvenni, de vizsgára jelentkezni és leadni sem tudok, ilyen rendszer mellett.. vicces.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Kmarha
már akinél. nem egy csoportársam van házas ember, sõt még kisgyermekkel is. 20-23 évesen. Ugy látszik kezd fiatalodni a nemzet? 😊

Nem ülni kell bent, hanem figyelni. A 3 napos hétvége meg fõnyeremény. Pláne amíg nincs asszony, anyós meg gyerek.(Tudom ezzel ilyen korban még nem kell számolni) 😊

Kmarha
igen igen igen! székesfehérvári NIK rulez! hát persze hogy 6 óra probálkozás után mikor sikerül eljuttni oda hogy tárgyfelvétel, azt irja ki, hogy: nem lehet, nincs kurzusfelvételi idõszak.

Kmarha
hja, neked legalább sikerült tárgyat felvenni. Nálunk ez még mindig lehetetlen, pedig elvileg 8tól lehet probálkozni. Nos azóta 5 óra telt el, és még mindig nem lehet. Tökéletes Neptun rendszer.. hogy a jó ..... .....

Nekünk csak holnaptól lehet. Ma voltam jegyet beíratni, hát nálunk ez se könnyû.

mumpic
na? tárgyfelvétel? ki hogy áll? 😄

kicsit vicces volt hogy mialatt én vettem fel a tárgyakat, addig folyamatosan változtak a kurzusok idõpontjai...

Meg az is poén, hogy péntekre nem írtak ki tárgyat, viszont a többi napon így estig kell bennt ülnöm.

grizzly21
ez azért nem igaz teljesen😊 de majd meglátod

Remélem jó oktatók tartják és bejársz majd ezekre. A mûszerszak, a mûszerszak, a mûszerszak! :-)

Ezek kellenek, majd rájössz az elsõ munkahelyeden. (persze inkább a menedzsment és nem a mikro)

mumpic
1. Bazze, ingyen tanulok, elõbb végzek minthogy fizetõs legyen a cucc, és még ösztöndíjat is kapok. Mi az hogy nem fizeti az állam?

2. Itthon is hiány van mérnökbõl, válogatni lehet a cégek között. Te döntöd el szinte hogy kihez mész, és olyat választasz, akinél megéri dolgozni.

Az utolsó sorod igen megható volt. Nem vagyok 'mélymagyar', ha erre céloztál, mindenesetre ennek nem ez a helye és a módja.

bunkolaja: amiket leírtam gazdasági tárgyakat, azok részei a kötelezõ törzsanyagnak. Amúgy a menedzsereket már külön szakon képzik, Keleti Károly Gazdasági Kar. Én villanymérnök leszek, mûszerautomatika szakirányon. 😊

grizzly21
még csak elsõéves vagyok, de amennyi idõm van ilyesmiket csinálok (egyenlõre hobbiból): aekostudio.com , vargaandras.com .

Egyébként külföldi cégek bme állásbörzére elég gyakran jönnek, és jó sok embert visznek külföldre, ugy hogy minden lehetõséget megadnak hozzá. Csak élni kell vele.

Egyedül a mikróval nem értek egyet: nagyon ugy látom, hogy azt csak azért rakták bele a tantervbe, mert miért ne. Egész félévben értelmetlen számolásokról volt szó, semmi hasznát nem láttam az egésznek sajnos. és még lesz valami menedzsment is, a gyomrom fordul fel már a nevétõl is.

"Én legalább addig dolgoznék itt, amíg leadózom a költségeket. "
Szóval akarod fizetni a 60-70% adót a semmiért. Te tudod. Megjegyzem amikor hazajössz és itthon költesz, lesz belõle ÁFA.

"én bme-re járok, de semmiképp sem akarok ittmaradni"
már több eszed van mint nekem, csak így tovább. Keress magadnak munkát amit tudsz csinálni a suli mellett is, ott meglesz a valóvilág.

A mikrora és a makrora emléxem, elég jó volt. Kár hogy üzleti jog és a vallgazdtant kulon kellett utána tanulnom, 800e volt a cégemnek, kifizették... Ja remélem hogy ezzel nem azt akarod mondani, hogy a menedzsment szakirányra akarsz menni(kihagyva a szakmai tárgyakat)? Én azt javaslom hogy menjél mérnöki szakirányra és e mellett szedj fel ilyen irányú tudást!

Kezdõ mérnökként nem tudom hogy alkalmazna-e külföldi cég. Ha érted a nyelvet és tudsz felmutatni valami referenciát, akkor biztos. Vagy menj el egy magyar céghez és 1-2 év után már biztos találsz kint is lehetõséget. Hogy ezt kihagytam most kezdem el bánni, családos emberként.

magus
1. nem fizeti (nem többet mint külföldön)
2. csak egy icikepicikét tegyenek bármit is azért, hogy megérje nekem itthon maradnom

=> ha tudsz nyelvet és itthon maradsz akkor vagy hülye vagy, vagy vmi agyament szélsõjobbos, bár a kettõ ugyanaz.

mumpic
De még így is fizetni fogja, illetve támogatni pontosabban. Olvass utána, a fizetõs rendszer csak annyit jelent majd, hogy egy részét neked kell fizetni.

Egyébként, mindenki azt csinál, és úgy boldogul ahogy akar és tud 😊

grizzly21
Ez valamennyire igaz, de én a külföldiekhez képest mondtam, a bme nagyon kevés gyakorlati dolgot tanít, külföldön már elsõévben hasznát veszed annak amit tanítanak.
brain drain? az kicsit más: régebben amikor az USA külföldrõl hivott magához nagy nevü tudósokat, azt hivták agyelszivásnak.
Itt arról van szó, hogy -politika nélkül most- olyan helyzetben van az ország amibõl nagyon nehéz kijutni, itt senkinek nincs nagy jövõje, akinek van esze az elmegy.
Az állam egyébként mostantól még csak nem is fizeti a diplomát, ugyhogy ez sem érv😊

mumpic
Szerintem mindig le lesz maradva egy iskola, egyrészt mert meg kell tanítani a techológiai lépéseket is, másrészt meg gyorsabban érkeznek az újítások, mint hogy azokat tananyaggá állítanák össze.

Itthon tanulni, külföldön dolgozni, ezt úgy hívják hogy agyelszívás. Az állam fizeti a diplomát, azért hogy legyen neki mérnöke, és nem azért hogy elajándékozza. Ez van Indiában is. Én legalább addig dolgoznék itt, amíg leadózom a költségeket.

grizzly21
én bme-re járok, de semmiképp sem akarok ittmaradni.
már lehet hogy az egyetemet sem itt folytatom, most max 24 kreditem lehet, még meglátjuk hogy alakul. az az 1 bajom van, hogy nem azt tanitják aminek értelme van. le vannak maradva (nem kicsit).

mumpic
Most a kandón van mikro és makroökonómia, vállalkozásgazdaságtan, üzleti jog, meg ilyenek.
Kooperatív képzés is van. Fél/egy év.
Kezdõ mérnökként alkalmazna külföldi cég?

Hölgyek, Urak!

Idén 10 éve, hogy lediplomáztam a Kandón informatikusként.(azaz ma BMF-NIK)
Ha tanácsom érdekel valakit:
- nyelvet tanuljatok, ez 10 éve sem volt. Angol kötelezõ, német ajánlott.(a középiskolait könnyû elfelejteni 3-4-5 év alatt). Erre ráértek elsõ után is.
- valami gazdasági ismeretet is szedjetek össze. Kell az életben, nem elég a p-n átmenet minden csínját-bínját tudni. Remélem a kreditrendszerben van ilyen tárgy.
- tegyetek szert szakmai tapasztalatra. 1 hónap nyári gyakorlat is jól mutat az önéletrajzban.

+1: ugye majd nem itthon akartok majd dolgozni?

zmeor
ma volt nyílt nap!

tök jó volt a többihez képest és szervezett volt, bár a bemutatása a laboroknak kissé zavart volt😊
de amugy tetszett király az épület

leszarom a konfigod...

zmeor
😄

nemtom azért várom már ezt a fõsulit akármennyire is nehéz meg ilyesmi..
veszek addig egy lap-top ot aztán majd ott abba megy minden okosság..😄
ha meg unom az órát mert olyan is lesz, akkor netezek😄

leszarom a konfigod...

mumpic
Én a tesómon keresztül úgy vettem észre, hogy a BME-s tárgyfelvétel úgy néz ki, mint pl a Falloutban a képességek kiválasztása szintlépéskor 😄 A villanykarosok még hulladékgazdálkodást is szeretik felvenni 😄
"Csókolom, csak a kreditért jöttem, és már itt sem vagyok!" 😄D

grizzly21
nálunk tankör szerint kellett felvenni az órákat, de ugy vette fel mindenki ahogy tudta. nekem igy pont jol kijött. de nem kötelezõ, azt veszel fel amit akarsz

zmeor
én amit találtam neten az ilyen:

elvégre tök jó lenne mert nem kéne pénteken suliba járni az elsõ ZH -ig

leszarom a konfigod...

mumpic

Ez az elõzõ féléves órarendem, mondjuk ez villanykaros, de talán ennyi lehet a neumannosoknak is.

zmeor
te tudsz órarendet küldeni?

leszarom a konfigod...

mumpic
Nem nagyon lehet, esetleg utánajárással, de nem éri meg, mert nem szereti senki a papírmunkát, másrészt meg minek futkosni napokig hogy egy gyakorlatot odébbtolj...

Elsõ félévben kijelölik neked mondjuk a 9-es tankört, ami olyan mint egy osztály. Minden gyakorlatra, laborra velük mész, zh írásnál fel kell tüntetned a tankör számot is.

Második félévtõl már magadnak rakod össze az órarendet, de általában szokott lenni ajánlás, hogy hogy nézzen ki. Pl ha minden tárgy kurzusából a kettest veszed fel, akkor nem fog ütközni semmid semmivel, és az ügyintézés is könnyebb, csak azt mondod hogy kettes tankör vagy. Ennek ellenére sokan kutyulják össze-vissza az egészet, fõleg az olyanok miatt, akik annyi tárgyból buktak meg hogy utána csak keveset vesznek fel, azokat is széjjelszórva a hét napjain, mert nekik sehogy sem fog ütközni, de lehet hogy betelik egy kurzus, ami másnak kellett volna.
Erre persze nem sokan figyelnek, mi több, nem is érdekel senkit, fõleg nem a tanulmányi osztályt és a tanárokat, hogy te nem tudsz úgy felvenni órát hogy ne ütközzön mással.

Ilyenek miatt én ebben a félévben hat tankör kurzusaira jártam, de szerencsére nem ütközött semmi semmivel.

zmeor
de gondolom kicsit lehet benne módosítgatni nem?
némi dolgokat, a gykorlatot meg ilyesmi..

és télleg mik ezek a (1. - 5. kurzus) meg I.évfolyam (6. - 10. tk)

leszarom a konfigod...

mumpic
Elsõben majdnem biztos hogy kapsz a TO-tól kész órarendet.

zmeor
na de én BMF re szeretnék majd menni, szal azért, csak ugy elméletben nézegettem hogy mi meddig tartana és mennyit kell berakni hova..

leszarom a konfigod...

grizzly21
lál,ez meg hogy került ide

grizzly21
ott az órarendem lejjebb, addig vagyok bennt😊

grizzly21
informatikusokból azért mindig kell, ugyhogy ezzel a szakmával nincs gond😊
ECDL-re 5ös ? Végülis tökmindegy, mert a vizsgára ugyis meg kell tanulni, ha esetleg nem tudnád a témát. Ha meg tudod akkor mindegy hogy irsz e egy zh-t vagy nem, mert ugyis sikerül.

grizzly21
ott az órarendem lejjebb, addig vagyok bennt😊

zmeor
szó nincs arról hogy lógni szeretnék csak érdeklõdtem hogy hogy megy ez a fõsulin, mennyire kell bejárni meg ilyesmi..nem vagyok valami lógós gyerek, nem is voltam eddig és sztem nem is leszek...
csak csupán az órarend miatt érdeklõdtem eziránt.

leszarom a konfigod...

Kmarha
Egyre jobban csodálkozom mennyire lejebb adják az igényeket az iskolák. Komolyan, már most is a diplomások nagy része egyszerüen nem tud elhelyezkedni odakint, mert nem tudja azt a szintet nyújtani, amit elvárnának tõle.

Egy vacak ECDL vizsgára automatikus 5-ös az elsõ ZH-r, szinte röhejes. Nálunk mikor meg merte valaki kérdezni, a tanár szó szerint kiröhögte. Igaz itt ahol most tanulok az infó alapjai gyakorlat talán még az ECDL szintet sem üti meg :S De azért az elõadásos kódolás elmélet, azért alaposan pofán csapja szegény elsõsöket 😊

mumpic
Azért vicces hogy akik érettségi elõtt állnak, vagy felvételi elõtt, egybõl abban gondolkodnak hogy mennyit lehet majd legálisan lógni, és ezt tömegesen teszik.

Na mindegy, majd az elsõ passzív félév után rájönnek hogy célszerû látogatni az órákat 😄

zmeor
a nagyon faszát a wirelessre írtam😊
amugy igyekszem minnél többre bejárni, legalább valami marad a fejemben😊

láttam a tantárgykövetelményekben hogy az ecdl vizsga az informatikai alapismeretek tantárgyból vagy mibõl az elsõ ZH ra automatikus 5 -st igényeltetik...ez tök jó😄

amugy azért kéredzõsgetek ennyit mert nem szeretek felkészületlenül menni valahova...igaz még nem vettek fel ,de reményeim szerint fel fognak, ha államira nem akkor költségesre mindenképp...

sokáig vagy általában suliban? mettõl meddig? valami info errõl 😊

leszarom a konfigod...

grizzly21
ilyen nincs, ezzel ne foglalkozz, minden jól fog menni, csak jól kell kitölteni a papirokat.

Nem annyira fasza😊
Egyébként megmondom miért nem: mert igaz hogy semmire sem kötelezõ bejárni, de ha nem jársz be hozzászoksz, és akkor lemaradsz. Ha lemaradsz akkor meg nem sikerült a zh meg a vizsga. Tehát saját érdeked, és ha van eszed bejársz.
Egyébként ahogy mondtam tesin kivül SEMMIRE, SOHA nem kötelezõ járni😊 Még a 30fõs gyakorlaton se néznek semelyik orán soha névsort, és azt se tudja semelyik tanár hogy hogy hivnak, igy mégcsak ki sem tolhat veled javitásoknál. Viszont érdemes bejárni, én azért nagyjábol megtettem, kb ugyanannyit hiányoztam v kicsit kevesebbet mint 12.ben.

Hozzátennék 2 dolgot: BME re járok mint tudod, lehet hogy BMFen máshogy mennek a dolgok.
A másik meg hogy a mikroökonomia nevü tárgy nem tartozik a "mindenre bejárok" elvbe, mert ott gyakorlatilag a kettõ közül csak 1 orára mentem be egy héten. Ja és azért mondjuk voltak más tárgybõl is hiányzások de nem vészesek

zmeor
wow, akkor ez nagyon fasza...
de azért gondolom valami minimumnak illik meglennie... gondolom amibõl 1 héten 1 van illik megjelenni meg hasonló..ezen a linken amit adtam eléggé összerakottnak tûnik az órarend szal sokat nem nagyon lehet variálni.. vagy nagyon egymás nyakán vannak az órák, vagy bazinagy idõközönként...

ja és olvastam egy másik fórumon olyat hogy egy adott gyerek jelentkezett BMF-NIK re ez kb 2001-02 ben volt talán, és felvették és kapott egy levelet hogy ha az elsõ 100 visszaküldõben van akkor saját maga eldöntheti hogy hova akar menni (óbuda vagy szfvár) nos és visszaküldte (óbudai címmel) majd bedugták józsefvárosban bánki donát gépészmérnökire...pedig nik re jelentkezett. és mondtak neki valamit a ponthatárokról is hogy ha ennél többed van akkor raknak oda (nik óbuda) szal teljes kavarodás.. most ez hogy van? és télleg van ilyen? van köze a kreditrendszerhez? mert akkor még tán nem volt... remélem értitek

leszarom a konfigod...

grizzly21
nálunk semmire sem kötelezõ bejárni, egyedül tesin volt névsor, a wireless-t komolyan mondtam, lapit meg ha van akkor használhatsz😊

zmeor
most télleg vagy csak szivatsz?

amugy találtam neten órarendet... KATT

meg van határozva az hogy mibõl mennyire kell bejárni? vagy hogy mire érdemes? stb?

leszarom a konfigod...

grizzly21
az, wireless meg laptop

zmeor
milyen a net a suliban?
állandó kapcsolat? ilyen wireless? laptop feeling?

leszarom a konfigod...

grizzly21
analízisbõl 3 óra van, 2 elõadás és 1 gyakorlat. digitbõl 2 elõadás, szoftlabból 1 gyakorlat, bsz bõl 1 elõadás és 1 gyakorlat, és 2 mikroökonomia. ja meg egy prog elõadás meg egy proggyak meg egy tesi.
De itt minden óra amit itt egynek számítottam (kivéve tesi az kevesebb), az kétszer 45 percbõl áll, azaz 90 perc (másfél óra).
Minimum óraszám nincs, semmi ilyen korlátozás nincs, azt csinálsz amit akarsz.
Egyedül az van, hogy egy adott évben az ajánlott 60 kreditbõl elérj 30at különben kivágnak.