Óbudai Egyetem
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Persze nekem is komoly pofáraesés kellett ehhez elõtte.
bölcsészeknél persze nem, ott azért vannak ilyen K magas átlagok. de azok bölcsészek..
Szerintem marha nehéz 4-5öst szerezni, csak a igzán piszlicsáré tantárgyakból. Pont méréstechnikán történt, zh írás után mondtuk a tanárnak hogy nagyon kevés idõt adott a megírására. Válasz: a kettes 40%tól megvan, ennyi idõ alatt lehetett annyit írni....
Meg a tanárok is úgy vannak vele, hogy ha kettest adnak az már kegy, mert akkor a hallgató így is megkapja érte a kreditet. Molnár tanárúr elektróból meg eleve több anyagot ad le, mint ami a tantervben van, de azt úgy hogy a kettes-hármas tanulóknak nem kell tudni. Magyarul, ha négyest akarok, akkor többet kell tudnom, mint amit papíron kéne.
Nekem ugyan még nem jutott a kreditbõl, lehet hogy rosszul látom az egész kérdéskört.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Én is vettem most fel elmaradt tárgyakat, de így is maradt még egy. Azt majd késõbb.
Ezen felül még van egy, amit elõkövetelmény teljesülés hiányában nem tudtam felvenni, meg még egy amit most nem fogok tudni.
Kiszámoltam, még így is meg tudom csinálni 7 félév alatt.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
megcsinálsz 40 kreditet 2-es 3 as jegyekkel és 3.5 es átlagod is lehet.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Erre kijön egy szám, és általában az évfolyam átlaghoz képest ítélik meg hogy mennyi lét kapsz.
hogy jön ki?
mennyit kapsz?
leszarom a konfigod...
No igen, de ha elsõ félévben megbuksz valamibõl, mert úgy adja az ég, akkor egy egész életre elfelejtheted az ösztöndíjat. Milyen már hogy mindig 30-al kell osztani? Nem az lenne a normális, hogy a felvett kreditekkel? Persze hogy nem, mert hogy nézz az ki, hogy pár tárggyal magas ösztöndíjad legyen.. :S Csak én soha nem fogom már azt elérni az elsõ félév miatt, hogy 30 kreditet fel tudjak venni, azt meg plána nem, hogy többet. Egy bukás, amire épülnek tárgyak, és elvagy ásva.
Az összes tárgyam megvan 3-masra vagy 4-esre, aztán az ösztöndíj átlagom 1,9. Mert eme remek tárgyak csak összesen 20 kreditet hoznak össze. Pedig még csak kevesebbet sem tanulok annál, akinek 35-40 kreditnyi tárgya van összesen. Gáz.
Megvan mit nem láttam soha de mégis rengeteget rajzoltam: tranzisztor. 😊 Három lába van, mégse találkoztam vele. (nanométeren gyenge a látásom)
A bme-n viszont ez csak többedik évben jön elõ.
Viszont szerinted normális, hogy informatikushallgató vagyok, és heti 1 órám van gép elõtt ?😊 kicsit vicces.
Na ha te megmondod nekem, hogy 20 év múlva mi lesz a gyakorlat, akkor megnyitom neked újra a delfoe-i jósdát! :-) Ellenben lefogadom, hogy annak a gyakorlatnak is a differenciálegyenletek lesznek az alapjai. Szóval az elméletet meg kell tanulni, ha nagyon kínai akkor meg kell kérdezni az elõadót, hogy hol van ez használva a gyakorlatban.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
meg nem tudom hogy vagytok vele, de sztem ez a BSc - MSc képzés egy nagy rakás szamóca.
Hol van ez a definicio ? Szerintem sajnos pont az elmélet amit annyira kéne bevonni, hogy segitse a gyakorlatot (ami a legfontosabb).
Erre. Az egyetem per definit hatalmas elméleti tudásalap kiépítésére való.
A C-hez meg sok szerencsét.. nekem is érdekes tanárom volt, én játék programot irtam belõle. Azthiszem mondhatom, hogy az elméletén kivül, semmit nem tudok abból programnyelvbõl 😊 Az ember többet tanul, ha otthonra vesz egy könyvet, és nyáron megtanulja 😉
Kibaszások is vannak mindenhol, a bmf-en is. Bocs hogy magammal példálózom, de kéznél vagyok 😊). Szóval negyedszerre vizsgázom méréstechnikából, és nem azért vágnak meg folyton mert nem tudom, hanem ha van a feladatban vesszõhiba akkor nullapont, és társai.
Szóval, én ezeket inkább lenyelem, hiszen nem bölcsésznek tanulok (😛)
és igyekszem a lehetõségekhez képest jó eredménnyel elvégezni a sulit.😊
Egyébként nem is csodálkozom ezen: olyat is hallottam, hogy aki C programozoként dolgozott, azt is megbaszták már.
Odabasznak az orrom elé egy 60 soros programot, tele átbaszós szintaktikákkal, és mondjam meg hogy mit ir ki..mi értelme ennek ? Ahelyett hogy megtanitanák az algoritmusokat, egy programozási szemléletet.
na mindegy, nem baszom fel rajta az agyam, nem éri meg😊
- hatalmas tömegek, belefáradt tanárok. Rég le se szarják hogy a suliba emberek járnak. Nem, azok csak statisztikai adatok. Tojnak rájuk, hiszen egy-egy tanárhoz ezer és ezer ember tartozik. A fõsulikon talán kevesebb a diák, bár a Bp.-i BMF-rõl nincs tapasztalatom, a székesfehérvári telephelyen vagyok
- hihetetlen elvárások néhol. Végül is egyetem, tessék mindenbõl elérni a professzor szintjét, az az igazi
- rengetek, haszontalan és ostoba tárgy. Bár a legtöbbjébõl legalább könnyedén lehet kreditet szerezni
- túlzottan az elméletet súlykolják az emberbe, és kevéssbé a gyakorlatot
A fõsulin is megvannak ezek a problémák, csak sokkal kis mértékben. Van tanár ki csak a statisztikát láttja bennünk, de mikor átkerültem ide székesfehérvárra, végre néha látom azt, hogy tényleg meg akarnak tanítani valamire, tényleg azért vannak õk ott hogy tanitsanak, hogy segitsenek. Mondjuk közre játszik az is hogy itt elég kevesen vagyunk. És bár a labor kevés, mégis sokkal többet ér, és sokkal több van, mint amibe a VE-n részem volt.
De hát ezt fel lehet fogni álltalánosításnak is. A lényeg hogy az én szemszögömbõl bejött a váltás. 😛
te hanyadéves vagy?
én is akartam felvenni, de lusta vagyok. meg így is minden nap este 7-kor végzek
pedagogiát meg ergonomiát vettem fel most
BME-VIK :-P
A 2006/07 tanév második félévének villamos energetika I laboratóriumi mérései a pénteki napokon Óbudán lesznek. A laboratóriumi mérési tájékoztató a regisztrációs héten 2007 január 31.-én szerdán 9- tõl 12 óráig lesz a Bécsi út 96/b (új épület) AudMax elõadó termében.
A megjelenés kötelezõ!!!
Dr. Novothny Ferenc
Tantárgyfelelõs"
"Tisztelt II. évfolyamos Mûszer-automatika szakirányos Hallgató!
A Mûszertechnikai és Automatizálási Intézet a regisztrációs héten január 31-én, szerdán a következõ tárgyakból eligazítást, illetve laborismertetõt tart:
Kérem megjelenését azon tárgyak óráin, amit Ön felvett a II. félévre.
Idõpont: 2007. január 31.
Helye: G épület F 19 terem (teljes évfolyam)
8.00-11.10 Elektronikai rendszerek laboratórium KMAER12TNB
13.00-16.10 Automatizálás KMAAZ11TNB
Megjelenés kötelezõ!
Budapest, 2007. január 22.
Baka Károly
igazgatóhelyettes"
Szeretem a kandót, éreztetik hogy fontos vagyok nekik 😊
(igen, a két idõpont fedi egymást, és Baka tanárúr idõutazó)