Óbudai Egyetem

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BONO
Tényleg most jutt eszembe a nõkrõl ti gépész és villamos mérnökök mind melegek vagytok vagy mi? Nem, hogy örülnétek a Menedzser szaknak ugyanis általa bekerültek a csak kanokból álló fõiskoláitokba a nõk nem is örültök nekik csak szidjátok a szakot homok!!!

BONO
Hogy ne ha egy kollegám ad neked mit képzelsz barátom...!😄

mumpic
Ha nõbõl lennél azt mondanám felvesznek titkárnõnek, de sajnos.. <#buck>

nekem legalább lesz munkám :-P

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

BONO
Igen akár csak egy gépész látszik a nem túl széles látókör... De azért tisztellek titeket nagyon jó munkaerõk lesztek!!!lol!😊

mumpic
Azért tanuljátok, hogy legyen róla fogalmatok, ha már egyszer mûszaki menedzserek lesztek.

És nem lesz pofára esés, ezt borítékolom. Sõt, már látom magam elõtt a jövõbeli saját cégemet, ahol kikötöm hogy menedzser végzettséggel nem veszek fel munkaerõt. 😛

BONO
Nagy pofára esés lesz ha netalán... jujjj!😄

BONO
Akkor miért tanulunk anyagismeretett állapotábra, lehülési görbe stb...
Meg miért van mechanikánk meg miért van gépipari alap ism. meg stb...
???
vizsgások tehát muszály megtanulnunk!!!

mumpic
Nem hülyén hangzik, konkrétan a vicc kategóiába sorolnám.

mumpic
villamosmérnök.

Arra akartam kiLYukadni, hogy le van írva, hogy ti nem tanultok meg tervezni semmit. Üzletet kötni, szervezés meg vezetés elméletet. Hol van itt a tényleges mérnöki munka? Ebbõl nincs kézzelfogható eredmény.

BONO
A menedzser fogalma: Az a személy aki pénzügyi, információs, emberi, és fizikai erõforrásokat TERVEZ, VEZET, ÉS IRÁNYIT!!!

EBBEN A FOGALOMBAN, DEFINICIÓBAN MINDEN BENNE VAN EZ LESZEK ÉN! A VEZETÕ!
Lásd be tudom, hogy hülyén hangzik de hát ez van!

BONO
Te gépész vagy?

BONO
Igen és evvel hova akartál kijukadni?

mumpic
Hét félév, mint nálatok.

mumpic
Szóval, a mérnök létrehoz valamit, de te csak kutyulni fogod a papírokat. Hiába lesz a neved mérnök, nem leszel az.

mumpic
A gamf honlapja:
"A szak képzési célja

A képzés célja olyan gazdálkodási mérnökök képzése, akik megfelelõ mûszaki, gazdálkodási és szervezéstudományi ismeretekkel rendelkezve képesek az integrált gazdasági (termelési és szolgáltatási) szervezeti rendszerek anyagi, humán, informatikai, pénzügyi folyamatainak menedzselésére."

"A szakirányok és képzési céljuk
Mérnök üzletkötõ szakirány

Szakirányfelelõs: Fáy Józsefné dr. fõiskolai docens, Gazdaság- és Társadalomtudományi Intézet.

A szakirány oktatási célkitûzése olyan gazdasági mérnökök képzése, akik képesek a piaci ügyletek megtervezésére, megszervezésére és hatékony lebonyolítására. A mérnök üzletkötõ szakirányon a hallgatók megismerik a piaci tranzakciós folyamatok komplex rendszerét, és elsajátítják az üzletkötések menedzsmentjének technikáit.
Projektmenedzser szakirány

Szakirányfelelõs: Alter Róbert fõiskolai docens, Gazdaság- és Társadalomtudományi Intézet.

A szakirány oktatási célkitûzése olyan gazdasági mérnökök képzése, akik képesek a projektek megtervezésére, megszervezésére és ezzel összefüggésben a munkacsapatok hatékony menedzselésére. A projektmenedzser szakirányon a hallgatók megismerik a vállalkozási folyamatok projektszintû szervezésének, vezetésének fõbb kérdéseit, elsajátítják az innováció és a szervezetfejlesztés legfontosabb technikáit."

Wikipedia:
A mérnöki (vagy mûszaki) tudomány a technológia alkalmazása emberi problémák megoldására. Az a hivatásos cselekvés, melynek során a képzelõerõt, az ítéletet és az intelligenciát alkalmazzák a tudományban, a matematikában és a gyakorlatban olyan objektumok és folyamatok tervezésére és kivitelezésére, amelyekre az emberiségnek szüksége lehet. A mérnöki tudományok mûvelõi a mérnökök.

BONO
három éves a sulid?

mumpic
igen másodéves...
kicsit hagyj már fel a gamf_van_mindennek_a_közepén szemlélettel, és fogadd el hogy nem minden suli mûködik ugyanúgy.

különben is mikor szakosodjak? másfél év múlva végzek, addig még egy modult is kell választanom a szakirányomon belül

BONO
Másodéves vagy nem?

BONO
figyelj már mikor kezdted a sulit 2005 szeptemberben akkor, hogy hogy már szakosodtál?

mumpic
Már szakirányon vagyok, itt az összes volt, jelenlegi, és leendõ órámnak a táblázata. Egy darab logisztika nincs benne:

link

BONO
kibirod állítólag nem nehéz ajándék három kredit!

BONO
Pedig lesz a jelenlegi állás szerint LOGISZTIKÁD!

BONO
Figy én is mérnök leszek a diplomámban GAZDASÁGI MÉRNÖK ként leszek feltüntetve tehát mirõl beszélünk a Menedzser csak a szak megnevezése!
Tehát nem függ senki senkitõl...

mumpic
Nah, kérlek, lehet hogy a gamfon van, de az meg nem éppen a minden mûszaki suli fogalomkör.

Amúgy a vállalatvezetésen még mindig ki vagyok akadva. Mégis aki menedzsernek megy mit gondol? Például te is. Végeztek, kijöttök a suli ajtaján papírral a zsebetekben, és a cégek térdencsúszva könyörögnek, hogy "itt a cégem, vezesd!"? Sötét völgyben járunk is nem félünk az apehtól mert a menedzser velünk van?

Régen nem volt szükség menedzserre. A mérnök tudta hogy s mint mennek a dolgok, aki magasra tette a lécet, az elõbb utóbb vezetõ lett. Különben is, ha nincs mérnök, nincs mit menedzselni, úgyhogy ti függtök tõlünk, és ezt el kell fogadni. Már csak ezért sem hiszem hogy nekem egy menedzser lesz a fõnököm.

A logisztikát meg tényleg hagyjuk már, nevetséges.

BONO
Amugy a BSC elég nagy faszság mert nekünk MENEDZSEREKNEK bevezette a Biológiát mint kötelezõ elsõ féléves tantárgy! Egy mûszaki fõiskolán!
Ez van fogunk tanulni Logisztikát is törödjünk bele!

BONO
Akkor meg tudnia kéne, hogy fog tanulni Logisztikát kiscsákó!😛

BONO
A BSC-ben a logisztika SZAKOSODÁS után van egyaránt mind a három szakon! Gépész, Infos, Menedzser! Tökmindegy milyen irányba szakosodsz fogod tanulni ez fasszság tudom de igy van!

öcsipók, ha utánanéztél volna, 2006-tól érvényes az új felsõoktatási törvény, VISZONT a villamosmérnök, gépészmérnök, vegyészmérnök és építõmérnök szakokon egy évvel hamarabb bevezették ezt a képzési formát

az orvostanhallgatók különben sem BSc-sek, õk maradtak a régi lineáris képzésben

BONO
2006-tól indult a BSC járj utánna én vagyok és a velem egykorúak ill. mostani elsõévesek kezdték a BSC-t... nézd meg az ETR-eden ott fel kell, hogy legyen tüntetve ha máshol nem!

mumpic
Ezt meg ki mondta?
2005 óta járok a fõsulira, és azóta van Bsc.
Csak tudom már hogy milyen képzésen vagyok.

mumpic
kezd zavaros lenni? miket tanul? vagy most az orvosi az miért mûszaki? vagy mivan?
ne kanyarjunk el a témától, ott tartottunk hogy a logisztika nem éppen törzsanyag. Szerintem egy csomó helyen választottként sem lehet felvenni.

BONO
De te nem BSC-s rendszerben tanulsz!!!

BONO
ez hülyeség az orvostanhallgató haverom Szegeden (õ is most kezdte a sulit BSC-ben) nem tanul holott a felsoroltakból szinte mindent tanul a gazdasági tantárgyakat meg szabadon választhatja...

mumpic
hát nekünk kurvára nem tartozik bele.
ami nem mûszaki tárgy, azok:
mikroökonómia, makroökonómia, vállakozásgazdaságtan, mendzsment, jogi ismeretek.

a "közismereti tantárgy " fogalma tiszta, vagy magyarázzam? pontosan azért, amiért az Üzleti jog, a Mikro- és Makroökonómia, vagy a kötelezõ nyelv.

BONO
kösz szépen most már oda figyelek

jó játék volt :-)

BONO
Igen akkor miért tartozik minden mûszaki sulin a tananyag közé BSC rendszerben...?

mumpic
transport tycoon? 😊

hát nem. a logisztikának semmi köze nincs a mûszaki tudományokhoz. olvasd el: Wikipédia: Logisztika

zmeor
bocs..😄 muszáj<#kuss>

leszarom a konfigod...

BONO
Az ismeretségre kitérve... Az mindehova kell ill. nem árt ha van! Nem kell ahoz vezetõnek lenni akkár egy bolti eladó is kerülhet ismeretség álltal a munkahelyére ma már nem az írányit cégeket aki tud akit tanítanak erre hanem akinek megfelelõek a hozzá való háttérkapcsolatai esetleg sõt nem esetleg biztos figyelembe is veszik a politikai hovatartozásadat is... De ez már más téma ne térjünk ki rá ha nem muszály!<#kuss>

BONO
Igen ez benne az érdekes mint azt írtam (a tartalomra figyelj ne a helyesírásra) lehet, hogy protekció alapján kerültek oda de akkor is mindegyik szite szállodába ez furcsa nah mondjuk a logisztika az már igen csak mûszaki beállítottságú terület azon nem csodálkozok...

mumpic
Nem hangzik, fõleg ilyen helyesírással. Mûszaki menedzser nem valami mûszaki céget 'vezet'? Õk meg szállodát? Azt már nem is mondom hogy ismerettség révén is lehet bárki vezetõ.

Igaz, én csak mûszaki területen mozgok.

BONO
Én sok végzet GAMFOS menedzsert ismerek érdekes módon mindengyik eltudott helyezkedni a diplomájával azok közül akiket én ismerek és mindegyik azt csinálja amit tanult vállalatott vezet! Érdekes módon ezeknek az embereknek a 80% szálóda láncoknak az igazgatója és különbözõ logisztikai központoknak... Sztem ez meggyõzõen hangzik nem?<#taps>

[Walaki]D`Lair
Jaj de utálom a BMF-et...😄D

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Na annyi biztos fejlõdött az elmúlt 10 évben, hogy a mûszaki menedzsereknek is kinyílt a szájjuk. :-) Szörnyû antitalentumok voltak szegények, Tálosiné egy gyenge feladatsorral kiszórta a nagyját, aztán szóltak neki hogy ne szüntesse már meg a men évfolyamot. :-) a probléma ezekkel a szakokkal az, hogy a mûszaki tárgyakból, valamint a menedzsment ismeretekbõl is egy-egy kicsit adnak.

Abban azért kételkedek, hogy képes lesz az ember vállalatvezetésre a GAMF mûszaki menedzser diplomával a kezében.