747
Bírkozás, K-1, Karate, Ketrecharc, Kick-Box, Kung-Fu, Thai box, Francia box, Judo, Ökölvívás ... stb
-
#427 Mi a kudo? -
djmassive #426 ha valaki tud valamit a Kudoról kérem írjon róla
előre kösz. -
#425 kickbox, thaibox tökéletes a láb fejlesztéséhez! akkor csinálj 2 dolgot ha már az egyikben tökéletes vagy, mert egyébként csak belekeveredsz! -
djmassive #424 Sziasztok!
légyszíves küzdősportokról beszéljünk és ne cigánybűnözésről
Mi Magyarok tudjuk milyenek:nagyszájúak,4-en mennek 1-re de vannak rendesek is(nekem is van hawerom).
Visszatérve a Box tényleg jó.
Én úgy vagyok vele hogy ha boxolsz akkor még mellette vagy 1 közelharc vagy a olyan sportot csinálj amitől felkeményetsz és megtanulsz rúgni(pl.:Karate(Kyokushin vagy Ashihara),Kick-Box,Thai-Box)
Én pl.a Karate+Box-ot választottam persze Jitsuztam is meg Judoztam régebben -
Unreal1942 #423 Igazad van, de ez nem tartozik már ide.
Én egy 8. kerületi iskolába jártam általánosba. A tanárverésről elhíresültbe.
Ott dettó ugyan ez volt a helyzet. Az elesetteket terrorban tartották.
Volt egy nagy darab gyerek és azon edzettek. Senki nem mert szólni.
Biztos, hogy a félelem, de hiszen csak gyerekek voltunk. Szép szóval próbálkoztunk, de az mit sem ért.
Egyébként meg lehet találni a hangot mindenkivel. A mai napig sok roma barátom van. Ők is utálják ezt a fajtát. -
#422 engem az baszott fel a legjobban h egy egész osztály nézi végig h kis híján szétvernek egy PROFI SPORTOLÓT!!!! a tanárnő is azonkivűl h rásikitott a gyerekre, mást nem csinált! mert félnek! és ez a legszomorúbb h ilyen megtörténhet büntetlenül, mert rettegésben tartanak egy falut/osztályt! és még hogy nincs cigány bűnözés és nem tartják félelemben az embereket mi?? ez az ország nem fog felébredni... -
Unreal1942 #421 Nem kell ahoz bunyósnak lenni, hogy megölj véletlen valakit egy ütéssel. Vagy Az ütéstől amitől elesik és beverje a fejét.
A sport karrierebe nem fér bele, hogy valakit elagyalj az utcán. Ezt úgy veszik, hogy vissza élsz a tudásoddal. Ezért tilthatják el esetleg.
Más kérdés, hogy szerintem a suliban a srác jogos önvédelemből vissza üthetett volna. Amennyiben ezt mértékkel teszi az rendben van. Biztos vagyok benne, hogy két tiszta ütés után már nem akartak volna többet. Sőt nem is álltak volna a lábukon.
Viszont ha ezzel komoly sérülést okoz vagy netán halált akkor súlyosbító körülmény a képzettség. Ebben az esetben a jogos önvédelmet felvétel támasztotta volna alá. Egyszóval nem lett volna következménye. Hacsak nem ugrál a fejükön miután leküldte őket. -
Unreal1942 #420 Pedig ez egy jó mozgású ügyes gyerek. Még lehet is belőle valami. -
Unreal1942 #419 pff inkább nem mondok semmit. -
#418 igen őt nem tartotta vissza, de a srácot a suliban igenis visszatartotta! és ha nincs szabály és ő is véletlenül megöl vkit, vagy elég ha csak súlyos testisértés lett volna akk most egy olimpiai bronz éremmel kevesebb lenne! szal tényleg felesleges a vita mert ennek is 2 oldala van. -
Fbn Lx #417 figyelj már....
szerinted most akkor ezt a srácot visszatartotta az egyesület szabálya? Nem! Ennek ellenére megölt egy embert!
Akkor most miről is beszélünk?
Egy ilyen után nyilván kizárják az egyesületből, ehhez szabályokra sincs szükség. Ahogy azt is, aki megvédi magát. Ez a baj ezzel. De felesleges ezen vitázni -
#416 azért az UFC jelző kicsit erős :D nem lesz vki MMA-s csak mert a földön gurulnak, bár látszik h azért pár meccset megnéztek :D -
#415 mit nem értesz?? eddig arról volt a vita h mért ne védhetné meg vki magát büntetlenül, itt van egy ellenpélda h ez visszaélt az erejével és megölt egy embert. és ha most nem tiltották volna el akk profi lenne, versenyeken indulna, tán még helyezést is elérne annak ellenére h megölt egy embert!
és igen az erőszaktól nem tartja vissza, de nem fog magyar színekben profi karriert befutni, mert h egyébként volt tehetség a srácban!
és nem azért linkeltem h most az egész sg legyen befosva csak gondoltam megmutatom h mégis csak van értelme 1-2 szabálynak!
de a bunyóban meg pláne nem a méret számít... -
#414 szerintem egész jól nyomják! korukhoz képest!
Bunyó! -
Fbn Lx #413 egyébként miből gondolod, hogy aki megy magyart verni, azt egy szövetség szabályai fogják visszatartani az erőszaktól? :]
nem látom a logikát ebben az állításban -
Fbn Lx #412 sajnos nem ijedtem meg annyira ettől a sráctól : ( -
#411 tessék kerestem ellenpéldát is. szóval megtámad a cigó srác oké boxolsz megakarod magad védeni. és mi van h ha a cigó boxol és úgy szétüt h nem kelsz fel többet?
-
Fbn Lx #410 Mert nem kéne buta módon szó szerint venniük a szabályokat azoknak, akik ítélkeznek, hanem legalább precedens alapon venni a dolgot, de még jobb, ha egy tisztán látó ember saját helye belátása szerint ítélkezik, a körülmények és az igazságérzete alapján, nem pedig hülye szabályokkal, amik egy életre elbaszhatják valakinek a karrierjét. Az ilyen sportszövetségekről megvan a véleményem. Ez a szabály is csak a cigányoknak kedvez. -
#409 az oké, csak mondjuk mi lenne ha a fél box klub elötted állna mert nem volt nekik elég a napi edzés, és hamár úgyis megússzák....ez persze a hülyébbik felfogás. de ha te megvéded a barátod tök mind1 h hányan voltak ellene és milyen színűek, te önkényesen avatkoztál a verekedésbe! az h neked támadnak és megvéded magad az meg a másik oldalról lehet az h "csak megbotlottam, ő meg leütött stb.." és elég ha még 5 azt mondja amit ő és kész is a hepaj!
szal aki profi szinten akarja nyomni annak sajnos kötelező betartani ezt, mert nagyon szigorúan veszik! -
#408 sanszos velem ilyen történne utána vadász idényt tartanék pár évig -
#407 nincs sok értelme ennek a szabálynak hogy nincs bunyó edzésen kívül. a cigány aki csak azért jár edzeni hogy a diszkóban durván összeverje a fehér gyerekeket úgysem fogja betartani, akkor én miért ne védjem meg magam és a barátaimat? -
#406 nah igen a másik! hát az se volt piskóta! -
#405 az egy másik eset! amikor a suliban estek neki és a végén inkább elrohant! de volt még pár ilyen, akiről én beszélek az adott egyet a srácnak, és menetsztették is egyből! -
Fbn Lx #404 én is úgy tudom, hogy nem menesztették.
ha igen akkor nagyon nagy g*cik... -
Sequoyah #403 Nem úgy volt, h hagyta magát lenyomni, nem is védte magát, és csak ezért nem menesztették? -
#402 ja mint az a boxos srác aki csak megvédte magát miután 3mat lenyomtak neki és ennek ellnére is menesztették az egyesületétől! szóval aki profi annak ringen kivül semmi bunyó nem engedélyezett! -
#401 Teljesen igazad van!! én pl: Thai-Box-olok! és nagyon szeretem ! én versenyezni szeretnék! nem csak hobbiból járok! de mindt ahogy mondtad hogy egy képzett bunyós nem fog senkibe belekötni mert tudja hogy mi és hogyan van! annyit tudok hogy aki akármilyen küzdősportot űz az nem élhet vele vissza!!!!!!!! de viszont megvédheti magát! -
Unreal1942 #400 Mindenki csinálja azt a sportot ami jólesik neki.
Mindnek megvan a maga szépsége. Embere válogatja, hogy kinek mi tetszik. Én gyerek korom óta megszakításokkal, de több ilyet kipróbáltam. Kezdve a rég elfeledett All Style karaténak nevezett dologgal. Aztán Kick-Box, Kung-fu. Majd végül a Box aminél leragadtam.
Mindegyik lehet hatékony kellő tapasztalattal. Az utcán nem ez lesz a döntő. Teljesen más mint ringben. Van aki ringben simán megver. Viszont utcán fordulna a kocka.
Arról nem is beszélve, hogy a klasszikus fair egy-egy elleni küzdelem a legritkább esetben alakul ma már ki.
Akik kötözködnek azok az esetek nagy többségében nem rendelkeznek vagy csak nagyon csekély küzdősport tudással. Sőt ezt nem is józanul teszik.
Képzett bunyós nem fog senkibe belekötni ok nélkül. Tisztában van az esetleges következményekkel.
Az ilyen sportok ha nem verseny céljából űzi az ember. Akkor a mozgás miatt nagyon értékesek. A Feszültség levezetésére is alkalmasak. Jó közérzetet biztosítanak általában. És egy új társaságot, közeget ismer meg az ember. Ezek mellett ad felkészültséget önvédelemre is. -
Sequoyah #399 Ha jó a lábad. Ez a kulcsszó, de ez ritka. Ha csak úgy próbálkozol, akkor kicsit ellépve a láb mellett máris ott vagyok a közvetlen közeledben úgy, hogy közben teljesen kinyíltál. -
Sequoyah #398 Persze, ezért is soroltam az értelmes technikák közé:) -
#397 tud az a comb rögtön is hatni hidd el -
#396 ha rámjössz pl kézzel akkor egy feltartó gyomros igen hasznos lehet. combrúgás minden mennyiségben, térd bordára fejre, tökön rúgod stb... ha jó a lábad gyakorlatilag alig tudnak kézzel elérni. persze ha földre kerülsz az már más de addig is lehet azért lábbal mit kezdeni. -
#395 superman punch és fekszik is az ugrabugra cigánygyerek! -
#394 nekem suliba egyszer ugy is ment hogy előkészítettem egy balossal a gyereknek és rugtam neki eggyet testre! ez is hatásos volt :) -
Sequoyah #393 Jaja, gyomorszájra egy toló az jó lehet, csak azt is ésszel kell:)
Ha valaki kicsit is tapasztalt e téren, könnyen elkaphat közben.
-
Fbn Lx #392 nem kell ahhoz nagyon hajlékonynak lenni. meg szerintem egy kemény rúgás vesére vagy gyomorszájra azonnal kifejti a hatását, de azt a fél másodpercet mindenképp megkapod vele, ami által győzhetsz.
egyféle esetet tudok, amikor nem rúgnék derék fölé, egy mozgékony vékony ugrabugra cigánygyereknél gondolom elég nehéz testre pontosan betalálni. -
#391 az a baj ezekkel, h "gyakorolni" nem lehet.. így fingom nincs mivel milyen hatást érnék el :) kéne vmi durva motion capture szimulátor :D -
Sequoyah #390 Ez a térdrerúgás elméletben jó dolog, de gyakorlatban nem nagyon akar működni...
Komoly erőt kell belevinni, mert azért masszív dolog a térd. Pontosnak is kell lenni, nagyon nem mind1, hogy hogy rúgjuk, pl körívessel elég nehéz elég lendületet beletolni. (ez a kettő erősen összefügg) És mindehhez az is kell, hogy az ellen balfaszul álljon, minden súlyát arra a térdére helyezve, és még csak el se próbáljon mozdulni.
Szóval nem nagyon láttam még olyan térdrúgást, ahol az ellen aztán tényleg össze is csuklott volna.
Inkább feljebb, egy tökönrúgás na az tényleg hatásos:D Másikfajta rúgás az, amikor a földön felvő embert gyalulod a földbe:D -
#389 igaz, de erre nem szeretném azt mondani, h majd kipróbálom.. inkább ne legyen rá szükség :)
ha pedig combos akkor meg már inkább lejjebb.. térdre az azonnal hatásos :d -
Sequoyah #388 Naja, csak próbáld kivitelezni:) A legtöbb embernek már a hajlékonysága és a farmerja sem engedi meg ezt. Főképp bemelegítés nélkül.
Másrészt egy magas rúgás viszonylag lassú, és nagyon sebezhetővé tesz, mert még ki is nyílsz mellé.
Szóval én ezzel kapcsolatban azt vallom, hogy vagy nagyon profin csináld (ekkor tényleg nagyon hatékony), vagy sehogy:)
Ami normál sportoló számára kivitelezhető, az a combos, ami elég fájdalmas tud lenni egy edzetlen lábnak. Ezzel meg az a baj, hogy rég vége a küzdelemnek, mire hatása lenne, azzal meg nem sokra megyek, ha az ellen bicegve hagyja ott a vérző hullám:D
Távolságtartáshoz használni tényleg van értelme.