748
Bírkozás, K-1, Karate, Ketrecharc, Kick-Box, Kung-Fu, Thai box, Francia box, Judo, Ökölvívás ... stb
  • Sequoyah
    Naja, csak próbáld kivitelezni:) A legtöbb embernek már a hajlékonysága és a farmerja sem engedi meg ezt. Főképp bemelegítés nélkül.
    Másrészt egy magas rúgás viszonylag lassú, és nagyon sebezhetővé tesz, mert még ki is nyílsz mellé.

Szóval én ezzel kapcsolatban azt vallom, hogy vagy nagyon profin csináld (ekkor tényleg nagyon hatékony), vagy sehogy:)

Ami normál sportoló számára kivitelezhető, az a combos, ami elég fájdalmas tud lenni egy edzetlen lábnak. Ezzel meg az a baj, hogy rég vége a küzdelemnek, mire hatása lenne, azzal meg nem sokra megyek, ha az ellen bicegve hagyja ott a vérző hullám:D

Távolságtartáshoz használni tényleg van értelme.
  • BlackShadow
    kezdetnek: senki sem készül arra, h hirtelen ütés helyett fejbe rúgják, vagy éppen csak egy magasabb egyenesrúgással állba (az mégis csak könnyebb a mai ruházatokban, mint pl egy köríves :D)
  • Sequoyah
    Akkor vitatkozz:)
  • bens
    "A lábemelgetésnek sok értelme nincs is az utcán."

ezzel mondjuk vitatkoznék
  • Tyler1
    a krav maga önvédelmet tanít! az mind1 h életveszély vagy csak verekedés, mert közelharcra is tanítanak, vagyis nem kell embert ölnöd h megvédd magad! tök más dolog az ha vki fegyvert vagy kést fog rád vagy csak ha verekedni akar.
  • Sequoyah
    Én csak kiegészítésként krav magáznék. Ugyanis életveszélyben jó, de egy sima kocsmai kötözködésnél nem biztos hogy jól jársz, ha kinyomod a szemét... Valami jó küzdősport mellé viszont megfelelő, és akkor dönthetsz, hogy mit használsz.
  • BlackShadow
    ezé akarok majd kajukenbo edzésre járni, ha kijutok usankába :D kick-box mellé jól jön :D
  • Lazarus
    Na akkor már meg is van mit fogok elsőre kipróbálni :) Köszi mindenkinek
  • Tyler1
    jaja Krav Maga pont az utcai önvédelemre tanít! nem érdemes semmi keleti karate kungfu mentális hülyeséget tanulni mert ahhoz profinak kell lenned h alkalmazd is egy veszély helyzetben!
  • Sequoyah
    A lábemelgetésnek sok értelme nincs is az utcán. Ott ököllel és a földön dőlnek el a dolgok. Szóval én box és BJJ párti vagyok.
    De ha utcára készül az ember, akkor ezek mellett fel kell arra is készülni, hogy ott ritka a fair küzdelem. Ezek a küzdősportok addig jók, amíg egy ember ellen fegyver nélkül küzdesz.
    Bár azért általában elégnek bizonyul, ha viszont mégsem, akkor az életedről van már szó. Oda a legjobb a Krav Maga, azt erre találták ki:)
  • Unreal1942
    A Wing Tsun az nem rossz. Viszont bármit is akarsz csinálni ahoz, hogy megvédd magad az utcán is éles szituban. Némi rátermettség is kell.
    E nélkül egyik harcművészet,küzdősport sem ér szinte semmit.
    Szerintem nézz meg több féle edést. Amelyik tetszik azt kezd el.
    Én abszolult box párti vagyok már a korom miatt is. :) A lábamat nem akarom emelgetni. Ütni is itt tanulsz meg a legjobban.
    22 Évesen viszont a Thai box is jó választás lehet. Ott talán előbb éred el azt a szintet is ami már érhet valamit.
    Bármihez is kezdesz ne akard feltétlen kipróbálni utcán.
  • bens
    a wing tsun jó csak nem fogsz megtanulni bunyózni ha csak azt csinálod. menj le boxolni vagy thai-boxolni.
  • Fbn Lx
    olyan nincs, hogy alapvetően elég gyors-e vagy hozzá.
    Pont azért tanulod a stílust, hogy kellően gyorssá válj.
    De menj le, és nézz meg egy tréninget, szerintem tetszeni fog.
  • Lazarus
    Tanácsot szeretnék érni. 22 éves, magas, vékony, eléggé lomha mozgású vagyok, eddig semmilyen küzdősportot nem műveltem. Olyan önvédelmi sportot szeretnék elkezdeni amivel meg tudom magam védeni ha esetleg utca verekedésre kerülne sor, melyiket ajánljátok? Wing Tsun-al szimpatizálok, mert elég lényegre törő és több támadó ellen is jól használható, viszont lehet hogy nem lennek elég gyors hozzá :/
  • Tyler1
    hali! a lábamban nagyon merevek a szalagok, ezt akarom nyújtani, nem tudnátok pár hatékony módszert írni? és kb. mennyi idő mire az izomzat hozzászokik a rugalmassághoz???
  • bazsa06
    Sziasztok!én Thai-boxozok és nagyon szeretem:)
  • Unreal1942
    Az a baj a Magányos farkasokkal, hogy amit ott megtanulsz az rossz is.
    Mozgásnak nem rossz (bár annak se túl intenzív)
    Ha ennyi időd van másik két edzésre akkor szakíts arra időt, hogy messzebbre utazol egy normális edzésért.
  • djmassive
    hát nem komolyan gondolom nem akarok versenyezni csak megtanulni ütni mert közben karatézok meg judozok szóval...:)
  • djmassive
    amúgy igen én is ezen a magányos farkasokon gondolkozok itt van 4-5 sarokra tőlem de tényleg ,én is úgy hallottam hogy szegényes
  • djmassive
    a Butokugan-ra gondolsz?
  • Unreal1942
    Ezt nem tudom kihagyni :)

Csiszolatlan gyémánt :)
  • Freeeee
    A 7 ben most nyilt egy harcmüvészeti klub ahol minden van,boksz is. A rákoczi uton található. Blaha,és keleti között a corvin oldalán.
  • Freeeee
    Ha komolyan akarod venni,akkor egy nagyobb klubot ajánlok mindenképpen ( Vasas, Ujpest, KSI),ha hobby szinten,akkor a Népligetben a Ko-Ko gym alatt van egy jó kis társaság ( én is oda járok) hobbisták,és versenyzők vegyesen. Magányos farkasokhoz jártam régen,de amellett hogy le a kalappal a dénes előtt,amit tesz a sportágért nulla pénzel,nem túl erős.
  • Unreal1942
    A 7. ben tudok egy elég gyenge box klubbot. Jó szívvel nem tudom ajánlani a Rottembiller utcában van. Magányos farkasok néven.
    Vagy egy Thai box klub talán a szegfű utcában. ennek jó híre van, de ez nem sima box. Mostanában költöztek át talán újpestről.
  • djmassive
    az a baj hogy túl messze van ,de azért köszi:D
    ha valaki tud V,VI,VII-be akkor írja műr le ,kösz
  • Unreal1942
    Ez sajnos Budán van, de merem ajánlani.
    Bakos
  • djmassive
    Sziasztok! nem tudtok valami jó box klubbot???Lehetőleg Pesten
  • mahalo
    Ha jol küzdesz nyerhetsz, egy hűtő táskát tele cuccal. www.harcc.ini.hu
  • Grabowsky1
    Érdekes stílus, hatékonynak tűnik.
    Nálunk úgy tűnik nem oktatják, de Európában több helyen is van:
    Olaszo, Németo, Spanyolo. Franciao.
    Utóbbi honlapja:http://www.kajukenbo.fr/
    Usa-nál közelebb van. :-)
    Ha megérkezik hozzánk is, szóljon vki! Köszi.
  • BlackShadow
    tegnap volt a harcművészetek világában a kajukenbo. nekem iszonyatosan megtetszett, viszont google barátom sajna euban, főleg itthon nem nagyon akarta kiadni az edzőtermeket :( esetleg, vmi eldugott helyről nem tud vki? v majd, ha kiköltözök usába akkor keressek? :D
  • qcaa
    K-1/video: Az amszterdami K-1 Európai GP egyik negyeddöntője, az Errol Zimmerman vs. Karacs Atilla összecsapás.

Errol Zimmerman vs. Karacs Atilla
  • Viktorr
    Hello
    Nemtudjátok,hogy hol lehet megnézni hogy mikor melyik csatornán megy boksz?
  • bens
    nekem nemegyszer verték már felismerhetetlenségig véresre a fejem, de lekopogom még sosem ütöttek ki :)

amúgy volt ma is egy szép nagy KO. az egész meccs 10 másodpercig tartott. volt egy ütés meg egy fejrúgás. :P
  • peacyg
    Nekem október 20-án volt KO-m, csak sajnos nem az én javamra :)
    Belenéztem bénán egy fejrúgásba. Azt mondják egyszer ezen is túl kell esni. Hát túlestem rajta :)
  • peacyg
    grat :)
  • bens
    ISKA oraszágos bajnokság volt ma bordányban
  • bens
    hát ez KO lett a 2. menetben :P javamra
  • peacyg
    hol, milyen verseny?
  • bens
    ma bunyózok, szurkolni. meg holnap is.
  • bens
    balástyán (szeged melletti község) egy elég nagy csarnok, teljesen felszerelve, sok ablakkal, igényesen berendezve, megépítve, padlófűtéssel volt óránként 750 Ft, amikor én tartottam ott edzéseket tavaly.