A.C. Chievo Verona
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de terv van Lulinha-ra és a pocakos Adrianora , Deco és Henke Larsson tuti nem jön <#crazya>#crazya>
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
nem teccik ez nekem
valamikor össze fogjuk hozni, nálam biztonságban van az Obinna-mezed 😊
mostanában , meg nem tok felmenni 😞
kérlek, hogy legkésõbb holnap reggel 9-ig jelezz itt vissza, mert különben nem megyek 😊
bocs, hogy csak most szólok, most hoztam el a kocsimat.
Pellissier 22, Obinna 8(1), Marcolini 7(4), Italiano 6, Bentivoglio 6, Iunco 5, Mantovani 4, Cesar 4, Ciaramitaro 4, Luciano 3, Moro 2, Cossato 2, Mandelli 1, Maldonado 1, Greco 1.
A csatárok mellett a középpályások és a védõk is szépen termelték a gólokat. Mind az öt "alap" középpályás legalább három gólt szerzett (Italiano, Marcolini, Bentivoglio, Ciaramitaro, Luciano). Emellett 5 védõ összesen 12(!) találatot ért el.
Messze a Chievo lõtte a legtöbb gólt, igaz, a bajnoki címhez képest sokat kaptunk.
Ebbõl az derül ki számomra, hogy Iachini nem bunkerfocival tört a csúcsra. <#mf2>#mf2>
Nagyon jó kis írás.
tudom egyébként már jelezted lexikális tudásoddal és köszönöm
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
az út... egy jegy 10 euro, az autózás körülbelül 60 euro, fejenként (4-en mentünk). szállásunk nem volt, azon spóroltunk elég sokat, meg hát ugye a kajálás, mezvevés...
nekem ez az egész kb. 200 eurómba került, úgy, hogy négyen mentünk és osztódott a benzin.
mennyibe fájt az egész?
sajnos a BEntegodi a városé , ezen belül a HEllasfosé is....
Péntek délelõtt Érden?
Elõzetes félelmeimmel ellentétben teljesen egyszerûen, mindenféle gyõzködés nélkül megkaptuk a jegyeinket, amelyek névre szóltak és fel is írták az összes adatunkat. A meccs elõtt két órával kezdtünk el a stadion felé sétálni, megvettük a pólókat és mezeket, és rácsodálkoztunk, hogy milyen kis majális-hangulata van a miliõnek.
A Curvába kaptunk jegyet, aminek nagyon örültem. A bejutás nem volt egyszerû: elõször fél órát farkasszemeztünk a zárt kapu túloldalán lévõ biztonságiakkal, majd amikor már akkora lett a tömeg, hogy valamit tenni kellett, kinyitottak egy kaput és a „Scuola Calcio” jeggyel rendelkezõket beengedték soron kívül. Azt hittük, hogy ez 2-3 perc alatt lemegy, de nem: 15 perc telt el, és még mindig csak õk mehettek be, mi meg mint a marhák a kapunál, álltunk a kerítéshez préselõdve.
Nem mi voltunk lúzerek: a North Side-osok ott álltak mellettünk és szemmel láthatóan roppant elégedetlenek voltak a helyzettel. Ekkor elõvettem a szenvedõt, és miután fél percig pöröltem a biztonságival, hogy engedjenek már be, mert 12 óra vezetés után nem szeretnék összeesni a kerítés mellett, beengedtek. Ez kisebb lavinát indított el, mert ekkor a másik kapun elkezdték beengedni a North Side-osokat, és emiatt a „mi kapunknál” állók morcosak lettek, hogy õk miért nem mehetnek be. Végül bejutottunk. Azt hozzá kell tegyem, hogy a biztonságiak segítõkészek, készségesek voltak, és angolul is értettek. Nem õk voltak a hülyék, hanem a szabályok, amelyeket be kell tartaniuk.
A felsõ karéjra az utolsó elõtti sorba szólt a jegyünk, „panoráma-szektor”, gondoltam, amikor elõször körbenéztem. Ekkorra már szép kis embersereg gyûlt össze a stadionban és annak környékén, elkezdtem megint bízni a 10-15 ezer emberben. A stadion azonban… Az „elavult” meglehetõsen homályos kifejezés. Mindenhol mocsok, mindenhol rohadás, nem gondoltam volna, hogy ülök még mocskosabb széken, mint a Fradi-pályán… most bejött. A futópálya teljesen szét van esve, és természetesen locsolni kell a meccsek elõtt, nehogy felgyújtsa a türelmetlen hazai tábor.
Akik egyébként zseniálisak: párszázan lehetnek, nem igazán tudtam megbecsülni pontosan a számukat. Egy szinttel alattunk ültek, körülöttük meg (az egész kanyarban gyakorlatilag) gyermekek és családok, illetve az ultrákhoz nem tartozó baráti társaságok. Igazán érdekes volt ez így magyar szemmel, minden korosztály képviseltette magát a lelátón. A meccs elõtt a tábornak köszönhetõen folyamatosan zengtek a nóták, kezdésre ráadásul erõs fél ház lett úrrá, lehettünk vagy 20 ezren! Bevonuláskor óriási pénztárgépszalagozás, volt konfetti esõ is (természetesen a nézõtérrõl), meg óriási üdvrivalgás, a hõsök köszöntése. A stadion több szektora le volt zárva, ám amelyeket megnyitottak, azok gyakorlatilag teljesen meg is teltek.
A hangulat számomra 10/10 volt. Világ életemben rajongtam az olasz szurkolótáborokat (persze csak tv-n keresztül), és persze élõben is fantasztikusak. Egy ilyen kiscsapatnak is kifejezetten hangos drukkerei vannak. Mi lehet akkor mondjuk Rómában, 15 ezer „ultra-farkassal”…
Egyfolytában énekeltek, élették a játékosokat, a feljutást, az edzõt, illetve gyakorlatilag mindent, ami az eszükbe jutott. Külön jellegzetesség, hogy a lelátón ülõk papírrepülõkkel dobálják egymást – percenként átlagosan 2-3 gép repült a felsõ karéjról az alsóbbak felé, ez szerintem feltétlen említésre méltó népszokás 😊
A meccs eleje zseniális volt. Kiváló volt a foci, a labda szinte folyt a pályán. Jó passzok, jó helyezkedés, erõs fizikum, gyakorlatilag megettük a Barit. Az elsõ gól után óriás-öröm a lelátón, ám pár perccel késõbb egy hatalmas védelmi hiba után az ellenfél csatára elfekteti a kapust, 1-1. Mintha mi sem történt volna: a tábor énekel tovább, a lelátón ülõk hangosan beszélgetnek és néha beszállnak az éneklésbe is, a csapat továbbra is futball-oktat. Egy kapusról kipattanó labdával vezethetnénk 2-1-re, ám a bíró les miatt nem adta meg a gólt. Tekintve, hogy tõlem úgy 150 méterre volt az eset, és merõlegesen álltam a les-vonalhoz képest, nem alkotnék véleményt az ítélet jogosságáról 😊 A bíró egyébként egy 11-est elvett a vendégektõl, egyik védõnk kézzel tisztázott a 16-oson belül.
Folytatásban is nagyon ment azonban a foci, és egy beadásból Iunco óriási gólt fejel, 2-1! A folytatásban simán meg lehetett volna enni ezt a Barit, ám újabb gól sokáig nem esett. A közönség a 40. percben hullámozni kezdett, ez mindent elmond arról, hogy mennyire zseniális volt a hangulat, fõleg ahhoz képest, hogy én egy csendesebb, falusibb dolgot vártam.
Fordulás után nagyot változott a játék képe. A Chievo nem támadott, helyette megtette ezt a Bari. Szinte fordítottja volt ez az elsõ félidõnek, és egy büntetõbõl ki is egyenlítettek a vendégek. Ekkor a stadion nagy része fütyülni kezdett, miközben a tábor továbbra is énekelt. Rettenetes volt, mert teljesen feladtunk mindenféle támadó szándékot, helyette tartogattuk a labdát, védekeztünk hátul, és hagytuk, hogy távolról lõjenek. A kapusunk nem volt épp a helyzet magaslatán, egyszer egymásra vártak a védõvel egy beadásra, magyar futballszurkoló-képzettségemet felhasználva átüvöltöttem a szemközti kapu elé, hogy „Gyere már!!”, és láss csodát: jött is!
A végére még beállt az Isten is Pellissier személyében, óriási ováció, taps, nagyon szeretik. Lefújás után szolid hangorkán, a góloknál azért lényegesen jobban örült mindenki. Igazából zsebben volt ez a bajnoki cím, csak még meg kellett szerezni. Kis elõkészület, összeállítják a dobogót a kispadokkal szemben, közben az egész stadion áll, és várja, hogy valami történjen. Történt is: a tábor minden percben rákezdett egy-egy nótára, és csak nyomták, nyomták…
Végül kész a dobogó, egyesével, óriási üdvrivalgás közepette kijönnek a játékosok (Obinna nincs, a válogatottal készül), a végén Pellissier kapja a legnagyobb tapsot és hangzivatart, egészen addig, amíg az edzõ ki nem jön…Konfetti, Chievo-himnusz, majd kiszaladtak a kupával a közönség elé ünnepelni.
Mindenki tapsol, lengeti a sárga-kék zászlaját, tiszta FIFA 2002. Integetnek, énekelnek, majd az egyik rettenetesen okos játékosunk megtalálta a tûzoltó slagot, és onnantól kezdve nem volt menekvés: a közönségtõl kezdve egymáson keresztül a kameráikkal menekülõ fotósokig mindenkinek jutott a vízbûl 😄D
20 perc után visszamentek a játékosok az öltözõbe, mi meg lementünk a kocsihoz, és konstatáltuk az alábbi tudnivalókat:
- nagyon alábecsültük a Chievo szurkolótábort, és azt a bíztatást, amit a Chievo kap
- az olasz Serie B bajnoka olyan futballt képes játszani, amelyért mondjuk a pár évvel ezelõtti Arsenalt szarrá szopkodták a kritikusok. Az ellenfél természetesen nem azonos szintû, de egészen remek volt látni, hogy mennyire okos és tudatos volt minden passz az elsõ félidõben, hogy mennyivel gyorsabban és jobban reagáló és jobban összerakott csapatunk van, mint a Barinak.
- akármennyire is igyekeznek megölni a szurkolást és a hangulatot, az olasz futballmeccseknek továbbra is majális-jellege van, és ez nagyon jó, fõleg az itthon megszokott faszszopózáshoz és 3000 nézõs meccsekhez képest
- szegény Bentegodi-staidon borzalmas állapotban van, de errõl már írtam lentebb
- és amit én személyesen is konstatáltam: jövõre is el kell mászni minimum egy meccsre õsszel és tavasszal is.
meg szerintem amúgy megyek még ki, mindjárt írok beszámolót is... 😊
csak azt sajnálom , hogy ez a lehetõség "elúszott"
hogy csináljuk a bótot? posta ? elküldöm az árát postán és Te feladod a csomagot , postát állom vagy valami személyes attakk
ne haragudj...
http://www.goimageshare.com/out.php/i9430_mez.jpg
és a háta:
http://www.goimageshare.com/out.php/i9431_20080602001.jpg
a képminõségért ugyancsak elnézésedet kérem.
amúgy én ezt írtam lejjebb 😄
McFrost
2008. máj. 26. 21:03 | privát | galéria | válasz erre | #5737
sérga , méret xxl , lóvét utána adnék , megbízható vagyok 😄
pl ilyet
<#worship>#worship><#worship>#worship>
XL-es ugyanis gyakorlatilag nem volt. találtam teljesen eredetieket, XXL, L, M, ezek voltak. XL-es névvel ellátott nem eredeti 15 eurósokból volt, akartam hozni neked egy Pellissiert, de nem volt. kiderült, hogy az egész helyen csak 2db XL-es mez van, mindkettõ Obinna 20-as. az egyiket elhoztam neked.
In seguito alla richiesta fatta dalla Società ChievoVerona e in seguito alla comunicazione dell’Osservatorio in data 28 maggio 2008, la Prefettura di Verona ha comunicato le nuove disposizioni in vista della partita del 1° giugno al ‘Bentegodi’ :
1) vendita dei biglietti esclusivamente alle persone RESIDENTI NELLA REGIONE VENETO;
na, ezt hívják nagy szopásnak. azért megpróbáljuk...
Verona Prefettura (City Police), following the indications given by The
National Observatory on Sports Events,by ordnance No. 34 dated 21st May 2008, has decided as follows:
- closure of the visiting fans section, with consequent cancellation of
pertinent tickets, even if already sold
- sale of tickets reserved exclusively to persons resident in the
province where the sport event takes place,with consequent prohibition to sell tickets through telematic channels, outside of the said province
- prohibition of hand over or resale of tickets
The Club is doing its best to try to obtain the modification of the last two orders, because these restrictions are causing strong dissatisfaction and disappointment among all fans and
supporters, who would like to be present and enjoy a well deserved feast.
pertinent tickets, even if already sold
- sale of tickets reserved exclusively to persons resident in the
province where the sport event takes place, with consequent prohibition to sell tickets through telematic channels,
outside of the said province
- prohibition of hand over or resale of tickets
én abban bízom, hogy OLASZORSZÁGBAN, a kenõpénz hazájában lesz a meccs, 10 euro jegy, meg 20 euro kenõpénz nekem simán megéri.
hát nem tudom....
a rendõrség döntése szerint csak venetoi polgárok vehetnek jegyet a meccsre. a vendégszektort lezárták, az oda eladott jegyek érvénytelenek. ez hihetetlen, bazmeg, komolyan mondom.
az is lehetõség, hogy ha csak ez a 15 ezres van, akkor hozok neked egy ilyen utcán kapható valamit.
érd tökéletes 😊