A.C. Chievo Verona
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A három újonc csapaton meg átment a Corini féle Chievo-henger. <#awink>#awink>
De én épp emiatt kedvelem ezt a klubot.
De én hiszek a csodákban, és a csoda az örökre tart :)
Tosinak a pártatlan polgármesternek nagy volt az arca:
"Nem jósolok sok jót a Chievónak. Mint a város polgármestere, egy egészséges rivalizálást, és zrikálást várok a mai meccstõl, lehetõleg a legkevesebb erõszakkal. Ott leszek a Hellas kanyarjában, ahogy minden alkalommal. Igaz, minden veronai polgármestere vagyok, de nem tagadom, Hellas szurkoló vagyok. A Chievo az elmúlt években jól teljesített, tiszteletre méltó, hogy ennyi éve zsinórban a Serie A tagjai. Azonban a város igazi csapata mindig is a Hellas volt. "
De a nagy igazság elhangzott a közvetítés alatt: a keret értéke a legkisebb a ligában és így éveken keresztül benntmaradni csoda volt! Ám minden csoda 3 napig tart....
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Gól: Lazarevics ((92.)
Ez nagyon jólesett.
A Hellasnak tulajdonképpen gólhelyzete sem volt, a Chievo zsinórban a harmadik meccset húzta be kapott gól nélkül.
Amit Sannino idején egyszer sem láttam: néhány rövidebb idõszakot leszámítva kontrolláltuk a középpályát. Mondhatjuk, a középpályán a mi akaratunk érvényesült.
17.45: Hellas Verona-Chievo
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Forza Chievo!
A veronai csapat az eddig eltelt 12 forduló során mindössze hat pontot gyûjtve a tabella végén szerénykedik, ennek következtében pedig hétfõn távozott Giuseppe Sannino vezetõedzõ.
Corini számára nem lesz ismeretlen a közeg, hiszen az elõzõ szezonban októbertõl kezdve õ irányította az együttest, egészen május végi távozásáig. A régi-új edzõt szerda 13.30-kor mutatják be az együttesnél.
nso.hu
Azért Sannino mellett szóljon, hogy eléggé szerencsétlenek is vagyunk, Juve ellen elvették a gyõztes gólunk, Atalanta ellen 2 jogos tizi is elmaradt...
Hát ez biztos, hogy izgalmas lesz.
A Milant pedig most kellett volna legyõzni.
Értékes döntetlen, akkor is, ha a Milan formán kívül van.
Sannino átépítette a taktikát az elmúlt hetekben. Zárt, körültekintõ védekezéssel az elõzõ három meccsen összesen egy gólt kaptunk, pedig az ellenfelek közt volt a listavezetõ Roma és a Milan is. Sajnos a támadójátékunk látja kárát ennek a defenzívebb védekezésnek, Paloschihoz alig jut labda.
Most valami hasonló a taktika, mint Corini idején tavasszal.
Van benne esély. Ha egy rossz formában lévõ csapat bent akar maradni, mindenekelõtt a védekezést kell javítani, minél kevesebb gólt kell kapni.
De tényleg olyan, mint amikor elõször jutott fel a Chievo, a Hellas gyenge volt akkor, ki is esett, míg a Chievo az élmezõnyben volt, most fordítva. Csak valóban a különbség a támogatás.
Nálunk egyik sincs :( Egy ideig elbírta a klub, hogy éveken át kineveltünk egy-egy "sztárt" vagy felépítettünk elfelejtett játékosokat, de ennek idén vége. Az elnöknek észre kellett volna már venni tavaly vagy azelõtt, hogy a pénzt vissza kellene forgatni, mert anélkül nincs esély....
A keretünk rém gyönge, B liga közepének a vége kb.
Hátul Andreollit és Acerbit nem tudtuk megfelelõen pótolni. Cesarnak vannak jó meccsei, aztán kész.
De a legnagyobb lyuk a középpálya. Gyakorlatilag Rigoni az egyetlen megfelelõ tudású középpályás a kezdõben, aki tud védekezni és támadásban is használható. Rajta kívül még Bentivoglioban bízok, neki ez az utolsó esélye a bundaügy után.
Sestu, Radovanovics eddig kevés, fõleg védekezésben, Hetemaj nem tudom, miért nem játszik többet.
De jó lenne egy Cofie, aki alig játszik a Genoaban, vagy akár egy Guana típusú agilis ember ...
A "védelmünket" télen ki kell cserélni, Sardo sajnos mar megöregedett, ahogy Cesar is, Claiton-Bernardini ezek kik? Most komolyan... Dramè es Frey akik még talán használhatóak. Ja es Pappal mi történt? Egész jó volt, most meg padozik.
Paloschibol is hiányzik valami, Thereau még mindig gyenge. Pellissier, Rigoni, Puggioni és Dramè tartja életben a csapatot. Luciano 38 (vagy ki tudja mennyi :)) évesen megmutatta, hogy hogyan kell játszani...
Baj van!
Tavaly Di Carlot és anno Pillont sokkal gyorsabban menesztette Campedelli a szezon elején. Iachini 2008-ban tovább húzta, de akkor eleinte nem voltunk tök utolsók.
Az elsõ fordulós, harcos parmai döntetlen után nem gondoltam volna, hogy a következõ 8 meccsen 7 zakó következik. Utoljára az Atalanta meccset láttam, és sajnos a játék is olyan volt, mint az eredmény (0-1).
Erõsen megérett a helyzet egy edzõcserére.
Sztem rém gyönge a keret és az edzõ, sok jóra nem számítok idén.
1-1-nél nem adták meg Paloschi szabályos gólját. Egy másik játékos az elsõ lövésnél a háttérben abszolút tétlen lesen állt, a<#alien>#alien><#alien>#alien> partjelzõ talán összekeverte Paloschival. Vagy nem keverte össze, mégis emelte a zászlót ....
Gól: Paloschi (2) ill. Hamsik (2), Callejon, Higuain
A fordulatos elsõ félidõ után sajnos a másodikban lesimázott minket a Napoli.
A középpályás védekezésünk sajnos gyenge volt.
Sestu nagyon tetszett, de elfáradt a végére.
A szabadrúgások még mindig gyengék, de nagyon. A védelem is tetszett, fõleg Papp. Tudtam, hogy nem kell sok, hogy kezdõ legyen, tudja pótolni Andreollit. Puggioni mekkorákat védett.
Most jön egy jó sorozat: Napoli, Lazio, Udinese, Juventus.
Hajtós, jó kis meccs volt, bármelyik csapat nyerhetett volna. Az elõzõ évekkel szemben nyílt focit játszott a csapat, szó sem volt bunkerfociról.
Ha az egész szezonban így fogunk játszani, nem fogunk kiesni.
Chievo - Empoli 2-0
Gól: Radovanovic, Thereau (11-es)
Az Empoli júniusban a rájátszás utolsó körében bukta el a feljutást, meg kell becsülni ezt a gyõzelmet.
Szerintem a jelenlegi keret nem is alkalmas rá.
Ennek örülök.
Közben fél millióért igazoltuk Yohan Tavarest, a Standard Liege-tõl. 25 éves portugál védõ. Õ a második igazolásunk, mivel Bellomo felét kifizettük még szeptemberben. Akit elvileg a Milan, Inter is vinne elég jó pénzért.
ChievoVerona - Juventus 2-1
Marcatori: 19' p.t. Cisotti (C), 21' p.t. Magnusson (J), 3' s.t.s Ekuban (C).
ChievoVerona: Provedel, Cisotti (dal 9' s.t. Alimi), Manfrin, Maccarone, Costa, Franchini, Dijby, Sowe (dal 40' s.t. Ekuban), Da Silva (dal 10' p.t.s. Paruzza), Coulibaly, Toskic. A disp.: Ronchi, Burato, Ronca, Marchionni, Fochesato, Magri, Popadiyn, Messetti, Moschin. All.: D'Anna.
A Laziot kell legyõznünk 3 nap múlva, hogy a döntõbe kerüljünk! Forza Chievo!
Ez már nyert ügy :D
Június 1: Juventus - Chievo Primavera negyeddöntõ.
A védekezõs felállás valószínû, hogy felbomlik, vagy csak nagyon sok pénz árán lesz fenntartva, mivel már Andreolli távozása hivatalos, Cesar, Frey, Farkas szerzõdése lejárt, Dainelli kiöregedett. Majd meglátjuk...
Hetemajt is vinné a Fiorentina Thereau mellé.
Ennek ellenére a táblázaton Corini körülbelül ugyanoda behozta a Chievot, mint az elõzõ években Di Carlo és Pioli. Respect for Corini!
Ha Corini marad, kiváncsi leszek, hogy a bajnokság hajrájában látott "extra" védekezõs taktikát folytatjuk-e.
Valószínûleg mennek:
Squizzi
Acerbi
Andreolli
Cesar
Dramé
Frey
Jokic
Sampirisi
Seymour?
Hetemaj
Hauche
Théréau
Így hirtelen ennyi. Ezek közül sajnálom:
Acerbi
Andreolli
Dramé
Frey
Sajnos még Stoian, Cofie és Rigoni sorsa is bizonytalan...
Puggioni, Squizzi, Andreolli, Cesar, Frey, Sardo, Acerbi, Dainelli, Farkas, Vacek, Hetemaj, Sampirisi, Rigoni, Guana, Cofie, Hauce, Thereau, Stoian, Seymour.
+még 4-en primaverából.
Szép lesz...