A.C. Chievo Verona

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Már 5!

A három újonc csapaton meg átment a Corini féle Chievo-henger. <#awink>
A sorban a negyedik kapott gól nélkül :)
Száz százalékban igazad van.
De én épp emiatt kedvelem ezt a klubot.
Corini jól csinálja. A Hellast teljesen lefegyvereztük. Sannino egy vicc...
De én hiszek a csodákban, és a csoda az örökre tart :)
Tosinak a pártatlan polgármesternek nagy volt az arca:
"Nem jósolok sok jót a Chievónak. Mint a város polgármestere, egy egészséges rivalizálást, és zrikálást várok a mai meccstõl, lehetõleg a legkevesebb erõszakkal. Ott leszek a Hellas kanyarjában, ahogy minden alkalommal. Igaz, minden veronai polgármestere vagyok, de nem tagadom, Hellas szurkoló vagyok. A Chievo az elmúlt években jól teljesített, tiszteletre méltó, hogy ennyi éve zsinórban a Serie A tagjai. Azonban a város igazi csapata mindig is a Hellas volt. "
McFrost
Megnéztem a meccset. Sannino teljes kapufa volt, igazi balfasz edzõ.
De a nagy igazság elhangzott a közvetítés alatt: a keret értéke a legkisebb a ligában és így éveken keresztül benntmaradni csoda volt! Ám minden csoda 3 napig tart....

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Hellas Verona - Chievo 0-1
Gól: Lazarevics ((92.)

Ez nagyon jólesett.
A Hellasnak tulajdonképpen gólhelyzete sem volt, a Chievo zsinórban a harmadik meccset húzta be kapott gól nélkül.
Amit Sannino idején egyszer sem láttam: néhány rövidebb idõszakot leszámítva kontrolláltuk a középpályát. Mondhatjuk, a középpályán a mi akaratunk érvényesült.
McFrost
Sportklub:

17.45: Hellas Verona-Chievo

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Na akkor holnap, 11,5 év után, újra veronai derby.
Forza Chievo!
McFrost
Az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplõ Chievo Eugenio Corinit nevezte ki új vezetõedzõjévé.

A veronai csapat az eddig eltelt 12 forduló során mindössze hat pontot gyûjtve a tabella végén szerénykedik, ennek következtében pedig hétfõn távozott Giuseppe Sannino vezetõedzõ.

Corini számára nem lesz ismeretlen a közeg, hiszen az elõzõ szezonban októbertõl kezdve õ irányította az együttest, egészen május végi távozásáig. A régi-új edzõt szerda 13.30-kor mutatják be az együttesnél.

nso.hu

Értékes! De jobb lett volna, ha Sannino elmegy. 12 forduló után 6 pontunk van, ami azt jelenti, hogy legalább 14-et kéne szerezni 7 meccs alatt, ami kb 5 gyõzelem. Igaz, most már csak az Inter számit erõsnek a következõkbõl, na meg a Hellas... Ott lesz meg a Livrono, Sassuolo, Cagliari, Torino es Sampdoria. Igazából mindet meg kéne nyernünk.
Azért Sannino mellett szóljon, hogy eléggé szerencsétlenek is vagyunk, Juve ellen elvették a gyõztes gólunk, Atalanta ellen 2 jogos tizi is elmaradt...
Hát ez biztos, hogy izgalmas lesz.
McFrost
30 döntetlennel is kiesünk.....
A Milant pedig most kellett volna legyõzni.

Chievo - Milan 0-0

Értékes döntetlen, akkor is, ha a Milan formán kívül van.

Sannino átépítette a taktikát az elmúlt hetekben. Zárt, körültekintõ védekezéssel az elõzõ három meccsen összesen egy gólt kaptunk, pedig az ellenfelek közt volt a listavezetõ Roma és a Milan is. Sajnos a támadójátékunk látja kárát ennek a defenzívebb védekezésnek, Paloschihoz alig jut labda.
Most valami hasonló a taktika, mint Corini idején tavasszal.
Van benne esély. Ha egy rossz formában lévõ csapat bent akar maradni, mindenekelõtt a védekezést kell javítani, minél kevesebb gólt kell kapni.
Meglátszik, hogy idén a legdrágabb vételünk Radovanovic volt (800 ezer euro). Régebben mert a klub kiadni pénzt, mondjuk egy Perrottára, aki aztán áldás lett. Tavaly es tavalyelõtt is voltak olyan vételeink, amelyek szinten tartottak minket, pl Bradley, Constant, Acerbi (nem értem, hogy mi lett Acerbivel, és tényleg, az az Andreolli-Acerbi kettõs milyen kemény volt a mostanihoz képest). Aztan drágabban eladtuk õket. Szerintem a múlt évben Stoian sokat tett a csapatért (amikor játszott), az egyik kedvencem lett, most meg kölcsönadtuk õt is padozni a Genoanak...
De tényleg olyan, mint amikor elõször jutott fel a Chievo, a Hellas gyenge volt akkor, ki is esett, míg a Chievo az élmezõnyben volt, most fordítva. Csak valóban a különbség a támogatás.
McFrost
Azt sem szabad elfelejteni, hogy feljutott a város csapata a Hellas. Nagyon jól pörögnek, már-már azt az érzetet keltik bennem, mint amikor mi feljutottunk és beleszerettem a klubba. Szóval a város egyértelmûen õket támogatja, és ez látszik is. Erõs a keret, vannak nézõk van lóvé.
Nálunk egyik sincs :( Egy ideig elbírta a klub, hogy éveken át kineveltünk egy-egy "sztárt" vagy felépítettünk elfelejtett játékosokat, de ennek idén vége. Az elnöknek észre kellett volna már venni tavaly vagy azelõtt, hogy a pénzt vissza kellene forgatni, mert anélkül nincs esély....

A keretünk rém gyönge, B liga közepének a vége kb.

Szerintem a középpálya és a középhátvéd poszt gyenge.
Hátul Andreollit és Acerbit nem tudtuk megfelelõen pótolni. Cesarnak vannak jó meccsei, aztán kész.
De a legnagyobb lyuk a középpálya. Gyakorlatilag Rigoni az egyetlen megfelelõ tudású középpályás a kezdõben, aki tud védekezni és támadásban is használható. Rajta kívül még Bentivoglioban bízok, neki ez az utolsó esélye a bundaügy után.
Sestu, Radovanovics eddig kevés, fõleg védekezésben, Hetemaj nem tudom, miért nem játszik többet.
De jó lenne egy Cofie, aki alig játszik a Genoaban, vagy akár egy Guana típusú agilis ember ...
Di Carlo is kevés lesz ehhez a csapathoz, egyetlen reményt Coriniben látok. De kár, hogy nem maradt...
A "védelmünket" télen ki kell cserélni, Sardo sajnos mar megöregedett, ahogy Cesar is, Claiton-Bernardini ezek kik? Most komolyan... Dramè es Frey akik még talán használhatóak. Ja es Pappal mi történt? Egész jó volt, most meg padozik.
Paloschibol is hiányzik valami, Thereau még mindig gyenge. Pellissier, Rigoni, Puggioni és Dramè tartja életben a csapatot. Luciano 38 (vagy ki tudja mennyi :)) évesen megmutatta, hogy hogyan kell játszani...
Baj van!
Még mindig Sannino az edzõ? Nagy a baj, ha ilyen helyzetben egy edzõváltásra sincs pénz.

Tavaly Di Carlot és anno Pillont sokkal gyorsabban menesztette Campedelli a szezon elején. Iachini 2008-ban tovább húzta, de akkor eleinte nem voltunk tök utolsók.

Az elsõ fordulós, harcos parmai döntetlen után nem gondoltam volna, hogy a következõ 8 meccsen 7 zakó következik. Utoljára az Atalanta meccset láttam, és sajnos a játék is olyan volt, mint az eredmény (0-1).

Ezt azért finoman is lehet mondani.
Erõsen megérett a helyzet egy edzõcserére.
Ok most már Sannino takarodj!
Szerintem nem az edzõvel vagy a csapattal van a baj. Ha megnézed a statisztikákat vagy azt, hogy milyen szerencsétlen gólokat kaptunk, akkor láthatod, hogy a szerencse nagyon nem volt velünk. Tavaly is ugyanígy kezdtük, nehéz sorsolás. De majd most :)
McFrost
6. meccsen bekoppintjuk a 4. vereséget. Sürgõsen edzõt kell cserélni és rendet rakni a fejekben!

McFrost
Kár ezen rágódni, velünk minden évben van 2-3 ilyen eset....
Sztem rém gyönge a keret és az edzõ, sok jóra nem számítok idén.

...
Chievo - Juventus 1-2

1-1-nél nem adták meg Paloschi szabályos gólját. Egy másik játékos az elsõ lövésnél a háttérben abszolút tétlen lesen állt, a<#alien><#alien> partjelzõ talán összekeverte Paloschival. Vagy nem keverte össze, mégis emelte a zászlót ....
Megvan az elsõ gyõzelem!
McFrost
Puggioni lepkézik, 3-0.

A 2. fordulóban: Chievo - Napoli 2-4 (2-2)
Gól: Paloschi (2) ill. Hamsik (2), Callejon, Higuain

A fordulatos elsõ félidõ után sajnos a másodikban lesimázott minket a Napoli.
A középpályás védekezésünk sajnos gyenge volt.
Estigarribia a miénk!
Jó meccs volt. Nem gondoltam volna, hogy ennyit fog változni a játékunk Sannino alatt.
Sestu nagyon tetszett, de elfáradt a végére.
A szabadrúgások még mindig gyengék, de nagyon. A védelem is tetszett, fõleg Papp. Tudtam, hogy nem kell sok, hogy kezdõ legyen, tudja pótolni Andreollit. Puggioni mekkorákat védett.
Most jön egy jó sorozat: Napoli, Lazio, Udinese, Juventus.
Az elsõ fordulóban: Parma - Chievo 0-0.

Hajtós, jó kis meccs volt, bármelyik csapat nyerhetett volna. Az elõzõ évekkel szemben nyílt focit játszott a csapat, szó sem volt bunkerfociról.

Ha az egész szezonban így fogunk játszani, nem fogunk kiesni.
Még egy pár felkészülési meccsen is jól szerepelt a csapat, de ma lesz az éles meccs. Tegnap nyert a Hellas...
Értékes gyõzelem az Olasz Kupában:
Chievo - Empoli 2-0
Gól: Radovanovic, Thereau (11-es)

Az Empoli júniusban a rájátszás utolsó körében bukta el a feljutást, meg kell becsülni ezt a gyõzelmet.
McFrost
Sannino lett az új edzõnk, nem tudom ki ez a csóka.

Corini extra védekezõ, 5 hátvédes játéka után elég nagy ugrás lenne Gasperini 3 védõs támadófocija ....
Szerintem a jelenlegi keret nem is alkalmas rá.
Paloschi jövõre is a Chievo-ban játszik.
Ennek örülök.
Sannino és Gasperini. Na melyik kellene? Egyik sem egy Corini.
Tegnap kikaptunk a Laziotól 3-1-re az elõdöntõben. De nincs ok a panaszra, mert mi leszünk a legkeményebbek egy pár év múlva :D
Közben fél millióért igazoltuk Yohan Tavarest, a Standard Liege-tõl. 25 éves portugál védõ. Õ a második igazolásunk, mivel Bellomo felét kifizettük még szeptemberben. Akit elvileg a Milan, Inter is vinne elég jó pénzért.
Alig hiszem el, továbbjutottunk!
ChievoVerona - Juventus 2-1

Marcatori: 19' p.t. Cisotti (C), 21' p.t. Magnusson (J), 3' s.t.s Ekuban (C).

ChievoVerona: Provedel, Cisotti (dal 9' s.t. Alimi), Manfrin, Maccarone, Costa, Franchini, Dijby, Sowe (dal 40' s.t. Ekuban), Da Silva (dal 10' p.t.s. Paruzza), Coulibaly, Toskic. A disp.: Ronchi, Burato, Ronca, Marchionni, Fochesato, Magri, Popadiyn, Messetti, Moschin. All.: D'Anna.
A Laziot kell legyõznünk 3 nap múlva, hogy a döntõbe kerüljünk! Forza Chievo!
Ma 9tõl Juventus-Chievo negyeddöntõ. Van esélyünk, ha nem rontjuk el, mint tavaly egy pirossal. Forza Chievo!
<#eljen>
Ez már nyert ügy :D
szucsy89
A Sky Sport Italia szerint a Chievo elnöke, Luca Campdelli a Milan székházában tárgyalt Adriano Gallianival Alberto Paloschi jövõjével kapcsolatban. Mint ismert, a Chievo és a Milan közösen birtokolja Paloschi játékjogát, és a felek úgy döntöttek, hogy a támadó a következõ szezonban ismét a Chievóban fog játszani. A 23 éves csatár a nyár folyamán az izraeli U21-es Európa bajnokságon fog részt venni.
Gautieri meg Iachini az új nevek. Gautieri a Lanciano edzõje jelenleg. Nagy nehezen benntartotta a csapatát a B-ben. A Hellastól ide-oda kikapott.
Miiii? Nem hosszabbítottak Corinivel. Beszarás, akkor ki kell nekünk? Nagy bajok lesznek itt...
Mantovani lehet, hogy visszajön. Hetemajt és Thereaut akarja a Fiorentina, de Sartoriék rendesen megkérik az árát (Thereau), amit úgy tûnik nagyon jól teszik, mert a Fiorentina most készül új ajánlatot tenni.
Június 1: Juventus - Chievo Primavera negyeddöntõ.
Corini nagyon jól csinálta, egy pár nagyobb csapatot is megfogtunk. De sajnos nem biztos, hogy maradni fog.
A védekezõs felállás valószínû, hogy felbomlik, vagy csak nagyon sok pénz árán lesz fenntartva, mivel már Andreolli távozása hivatalos, Cesar, Frey, Farkas szerzõdése lejárt, Dainelli kiöregedett. Majd meglátjuk...
Hetemajt is vinné a Fiorentina Thereau mellé.
Az elmúlt szezonban nem volt kiegyensúlyozott a csapat. Volt két komolyabb vesztõszéria, a taktika meg-megváltozott, a játékunk általában nem túl látványos, idõnként nagyon lapos volt.
Ennek ellenére a táblázaton Corini körülbelül ugyanoda behozta a Chievot, mint az elõzõ években Di Carlo és Pioli. Respect for Corini!

Ha Corini marad, kiváncsi leszek, hogy a bajnokság hajrájában látott "extra" védekezõs taktikát folytatjuk-e.
Luca Nember érkezett hozzánk. Elvileg Sartori helyére? Már az Inter tavaly is vinni akarta.
Feljutott a városi rivális Hellas. Jövõre adunk nekik egy pár gombócot. Csak akkor már kéne venni valami minõségi játékosokat. Egy pár hír felröppent, de mint tudjuk csak az "óccsó" kell nekünk.
Ahogy olvasom, akkor egy elég nagy váltás lesz a csapaton. Sokan kiöregedtek, a félidõsek mennek el. Ez kemény nyár lesz.
Valószínûleg mennek:
Squizzi
Acerbi
Andreolli
Cesar
Dramé
Frey
Jokic
Sampirisi
Seymour?
Hetemaj
Hauche
Théréau
Így hirtelen ennyi. Ezek közül sajnálom:
Acerbi
Andreolli
Dramé
Frey
Sajnos még Stoian, Cofie és Rigoni sorsa is bizonytalan...
Mindenki lesérült vagy eltiltott szinte.
Puggioni, Squizzi, Andreolli, Cesar, Frey, Sardo, Acerbi, Dainelli, Farkas, Vacek, Hetemaj, Sampirisi, Rigoni, Guana, Cofie, Hauce, Thereau, Stoian, Seymour.
+még 4-en primaverából.
Szép lesz...