8545
Spore
-
Jah, a pirosat én legtöbbért 10K-ért adtam darabját. Lilánál nem volt ritka a 60K sem. mondjuk az AI sose jó helyre települ :) -
ó, hát akkor van itt egy T1-es rózsaszínes bolygó :D lecsapok rá hamarost :D
mellesleg miért van olyan, hogy T3-as bolygó, lényfázisban vannak rajta, és nincs rajta fűszer? :S -
Te úgyis nagy spíler vagy már:)
mennyi az átlagára a fűszernek ami alatt még nem, felette már érdemes eladni? színek szerint persze. -
azért kondolj bele hogy ez a játék nem percenként méri hanem más időrendszerben, tehát ami itt 10 perc az lehet 10 hónap is mert nem ismerjük :D
amugy én egyenlőre azt csinálom, hogy minden szövetséges (csak azért mert olcsó) bolygót meglátogatok, megveszem az összes fűszert, majd újra bejárom és aki mondjuk 1 sárgafűszerért (ami olyankor van nálam vagy 50) ad legalább 18k-t akkor eladom neki mindet és így tovább az összes fűszerrel... ---> rohadt jól meglehet szedni magadat, csak viszonylag lassan -
Christian #6095 de pl a pirosat nem tudod túl drágán eladni.
Úgy vettem észre, hogy a kék fűszerér max 20K-t, a zöldért 40K-t, a rózsaszínért meg 45K-t is adnak. A bíbor viszont a legértékesebb (>70K) -
ja, hogy egy bolygóra több kolónia is mehet:) azt hittem ezt maguktól fogják megoldani, mármint a terjeszkedést. oké, ezt jó tudni.
na meg ez, hogy még figyelni a vidámságra is, meg gyárak száma. van még mit tanulni a játékról asszem:) -
Kereslet/kínálat. Makro-ökonómia. Te se tanultál ilyet úgylátom... -
Tévedsz.
3 féle ritkasága van a fűszereknek: ritka, átlagos, kommersz.
A rózsaszín meg a bíbor a ritka. Azok többet érnek átlagban. A kommersz meg a piros. -
Christian #6091 120
viszont azt baromságnak tartom, hogy egyik pillanatban ér 50ezret egy fűszer egy adott bolygón, 5 perc mulva meg már csak 400-at... -
84 full vidámsággal. Úgy se látogatom olyan gyakran, hogy ne termelje fullra valamelyik. -
fűszerekben nincs olyan hogy az egyik többet ér. ez bolygófüggő. van aki egyért többet ad, van aki kevesebbet. én pl most azzal keresek pénzt, hogy egy birodalomtól veszek 40 db piros fűszert 130Kért (főbolygójuk), utána ugyanannak a birodalomnak egy másik bolygóban eladom kb 1 milláért :D -
Kolóniát bárhova lehet, de T0-ás nem tud termelni fűszert.
Én mindig a lila/rózsaszín fűszert foglalom, mert sokat érnek, ha azokat kifejleszted T3-ra, csinálsz rajta 3 kolóniát, meg raksz egy tárolót, akkor iszonyatos ütemben tudnak 30-at termelni.
Én úgy vettem észre, hogy nem számít mennyire fűszeres a bolygó, csak a kolónián lévő gyárak számától függ a termelés (mellesleg ti mennyit tudtok kihozni egy városból nem túl rossz hangulat mellett? nekem 120 egy vidámsággal) -
felteszem azt est kérdését:)
milyen bolygókra lehet rakni kolóniát? t0-1-2-3? számít-e a mérete és a típusa?
amikor lerakom kell-e figyelni arra, hogy minél több "fűszer-gejzír" essen a hatókörbe vagy ez nem számít, mert az egész bolygóról kompletten gyűjtik a fűszert? -
mit bombázzak?
a falun belül? -
régebben asszem Carlos mondta hogy tedd lakhatatlanná a bolygót azzal hogy ha mondjuk t0ás akkor javítsd fel t1 re és máris döglenek rajta a sneciek :D hasznos dolog :D -
Ellenségét?
Simán, nem lehet, hogy mellébombázol?
Saját?
Nemtom. Szerintem nem lehet, de nincs ötletem. -
#6052 ????? -
Már bennevan! -
Christian #6081 Kicsit elszámította magát a grox birodalom
SPOILER -
Ugyanarra jók mint a bélyegek egy bélyeggyűjtőnek. Igazából semmire, de minél több van és minél ritkábbak, annál büszkébb az ember a gyűjteményére. :-) -
Kereskedelem.
Fűszert adtam el. Van 30 bolygóm, mind T3-as és néha elmegyek és feltöltöm a rakteret.
Aztán eladom valahol a galaxisban annak, aki épp a legtöbbet ajánlja. (nincs konkrét nép aki többér venne. Nagyjából tudom az árak középértékét és ha többet ad érte, akkor eladom neki) -
Ja. Ez olyan érem, medál vagy mittoménmi. Achievment egy eleme. -
csiter:D(tudja hogy nem) -
Ezt a tekintélyes összeget hogy sikerült elérned? :) -
Az a kérésem hogy az achievemenek mire jók? Nekem is van már pár, pl az egyik a törzsi korszak gyors befejezése miatt. -
badge? -
Elmész a szövetséges egyik bolygójára és diplomácia párbeszéden belül kérsz tőlük egyet. -
alex88 #6072 ez nincs a faqban:
azt szeretném kérdezni, hogy hogyan csatlakozhat hozzám űrhajó? -
Föld badge bug:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amennyiben akarod, hogy megmaradjon a Föld és kell a badge, akkor ments a Föld-nél egyet. Robbantsd fel. Megkapod a badge-et, lépj ki a menübe DE NE MENTS!!! Töltsd vissza a játékot: Föld ottvan, badge megszerezve. LoL. -
#6052 ????? -
Ehhez írnék egy tippet is :)
Ha T0-áról formázzuk a bolygót felfele és rakunk le rá növényeket állatokat akkor ha olyan állat illetve növény van a hajóraktérben ami már van a bolygón akkor a hajóraktérbe a növény vagy állat ikonja mellé rak egy kis zöld pipát. Ez alapján könnyen kilehet keresni a raktérből hogy mit lehet még letenni. -
bocs, csak akkor szoktam nézni a FAQ-t ha problémám van :D mindegy, azért ártani csak nem árt :D -
Tesó!
FAQ. Ottvan benne! Csak basznak olvasni az emberek!
Bár a gazokat nem irtam bele. -
Énis megtaláltam. Szerintem annyi lesz neki!
Csináltam screenshotot és leves! -
én találkoztam Carlomussal is, meg Raptorokkal is :D meg van egy saját lényem, nekik kb 3-4 különböző birodalmuk van :D -
na akkor most összedobok egy terraform tutorialt:
Tehát. ha kolóniát szeretnél tenni valahova, először is nézd meg hogy nincs-e valami bolygó ami eleve t3-as, így a terraformmal nem kell bajlódnod.
De ha mégis olyan bolygót választottál, ami T0-ás, és oda tettél egy kolóniát, akkor a következő a teendő:
Ha a bal alsó sarokban a bolygó neve melletti bolygó ikonra kattintasz, a minimap helyett bejön a terraformálási adatai a bolygónak. itt látsz bal oldalt egy kört, ami több körszeletre van felbontva. Ezekben a körökben van egy kis pont. ha lent van, akkor kevés a légkör, ha fent van akkor túl sok, ha bal oldalt van hideg van, ha jobb oldalt van meleg. a lényeg, hogy a pontot a kör közepébe juttasd, ha kevés a légkör akkor légkörgenerátorral, ha sok akkor légkörelszívóval, ha hideg van akkor meteorokkal, ha meleg van akkor fagyviharral. ha megvan egy új terra szint, akkor írni fogja, hogy gyorsan telepítsd be a bolygót, hogy fenntartható legyen az állapot. itt fontos a sorrend: először a kis növényeket, utána a közepest, végül pedig a nagyot. az is lehet, hogy egy bolygó ökoszisztémája félig már ki van alakítva, ilyenkor meg kell nézni, hogy milyen típusú élőlény hiányzik (a terraszint körök mellett van az ökoszisztéma ábrázolás, itt van a 3 szint, és kis körök vannak, ha a kör telített, vagy kék széle, akkor van már olyan típusú élőlény, ha üres akkor nincs.). arra is figyelni kell, hogyha már volt terraformálva a bolygó, akkor ugyanolyan fajjal nem telepítheted be, mint ami már rajta van, de ezt ki is írja.
Ezek után telepíthetsz ide kolóniákat, és T1-es szinttől már ki is tudnak menni dolgozni, amennyiben a kolóniákon vannak gyárak. -
Naja. Meg aztis hogy necsak sejtfázisba tudjak játékot kezdeni annak ellenére hogy már egy lényemmel űrfázisban vagyok. Ráadásul nem sajátos hiba, tegnap nyitottam a hivatalos fórumon ezzel kapcsolatba témát és páran jelezték hogy náluk is ez van. -
Én a Carlomus birodalommal találkoztam :D
Mondjuk arra lennék kíváncsi ha felrobbantasz egy bolygót planet busterrel az másik játékban is felrobban e.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Majd berobbantom a Földet, úgyis gyűjtöm az achievementeket :D
Most kaptam egy újabbat Lajhár néven. Azért kaptam mert végigtoltam láb nélkül a lényfázist jó kis hernyóimmal :D -
alex88 #6061 hello!
azt szeretném kérdezni, hogy hogyan csatlakozhat hozzám űrhajó? -
olcsy11 #6060 nekem az is jó, ha megcsinálják, h ne legyen ilyen hibát észlelt és leáll cucc... :S