Spore

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

5c0rp330n
szerinted a folyamatos instrukciók mire jók, amiket kapsz játék közben folyamatosan? igen, pontosan arra, hogy ne kelljen külön kiskönyv a játékhoz, hanem mindere rá lehessen jönni szépen. márpedig erre a mentés vonatkozó dologra nem emlékszem, hogy írt volna ki instrukciókat, márpedig enélkül az én példám is mutatja, hogy milyen szépen lehet járni.
játékok kézikönyvei, amikbe belenéztem, kb egy 10 éves, számitástechnikai analfabéta nyelvén írják le szépen, hogy mi-micsoda, már-már kisegítõ szinten. gyorsabban viszem végig a játékot, mint olvasok el egy ilyet, köszi.

5c0rp330n
nem ugyanezt mondtam? ki beszél gyökérségeket?

Nagylaci
Hát itt egy kép a játék végi történésrõl. Meg ne kérdezd pontosan mi van rajta... 😄

NAGYON SPOILER, NE NYISD MEG!!!

Sabertooth P67|Core i5 2500K|16GB Corsair Vengeance DDR3 1600|ASUS GTX970 Strix 4GB|FSP Aurum Gold 700|SAMSUNG 850EVO SSD|CM Storm Enforcer|

kovecses
Nem arra gondoltam hogy most hogy elvileg vége a játéknak, most jön az igazi kihivás. A hosszú hideg téli napokon majd ráérek lenyomni a grox kolóniákat. Egyenként, mint abélyeget. Bolygót kiirtom majd az élet kulcsával max terreformálás hogy lövegeket helyezhessek az én koloniámra, plusz kapnak egy megamûholdat 50000 HP-vel. Hosszú hadjárat, de addigis elütöm az idõmet. 😄

Töltsd le, teszteld és ha tetszik vedd meg és támogasd ezzel a készítőket!

mama2
Amúgy ha a képernyõ alján a züld csík végig ér, de úgy hogy még nem jutottam el a galaxis közepébe, akkor is ki ír valamit?
Ja és: Aki már eljutott középre, az spoilerbe berakná mi van ott? Kösz!

Somlói Galuska Fan Club™. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.

Nagylaci
Ha mindent jól csinálsz akkor elõbb utóbb lesz az úgy is, hogy 50-60 ezret kapsz egy egységért és van nálad mondjuk 80 egységnyi. 😄 A játék vége felé brutálisan lehet kaszálni!

Sabertooth P67|Core i5 2500K|16GB Corsair Vengeance DDR3 1600|ASUS GTX970 Strix 4GB|FSP Aurum Gold 700|SAMSUNG 850EVO SSD|CM Storm Enforcer|

mama2
Széjjel lõttem az egyik lény városait, és felajánlotta hogy vegyem meg a bolygójukat, csak hadjam õket békén. És én megvettem. De volt olyan is, hogy szétlõttem mindenkit és gyarmatosítottam a bolygót hehe<#eplus2>! Amúgy jó pézt lehet keresni ezzel a kereskedelemmel. A bolygóm termeli a fûszert, azt volt már olyan hogy 4 darab fûszerem volt(nem tudom milyen színû), és kerestem 40ezret😄.
De volt olyan hogy az egyik lény, 20ezret adott egy darab kékért, és volt nálam hét darab😄!
Jó ez az ûrfázis, tetszik!

Somlói Galuska Fan Club&#8482;. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.

Nagylaci
Tisztázzuk. Én is lenyomom a Groxokat, (mondjuk a bélyeget azért felejtsd el!) de egyszerûen túl sokan vannak. Ennyi kolónia kiirtása iszonyatos mennyiségû idõbe kerülne.
Ha csak arra értetted, hogy a galaxis középpontja felé utazva lenyomod õket akkor igen, még gyengébb ûrhajóval is bejuthatsz ha feltankolsz ilyen "megagyógyítóval"!

kovecses
Nekem egész jó a termelésem, jó azért nem lenne tömegcikk, mint az antianyagbomba de azért 4-5 darabot tudnék venni ha kell.

Nagylaci
Minden egyes darab négy milla! Annyira azért nem áll az ember jól, hogy ezt tömegesen bevethetné. Inkább jó poén. Mármint militáns õrülteknek. Mint az én kis fajom! 😄

kovecses
Akkor ezek szerint ebbõl is a 2es verzió már használható. Kösz a tippet, akkor lehet mégis lenyomom a Groxot mint a bélyeget. Mindig tanul valamit az ember 😄

kovecses
11 250 a hajó hp-ja? Az szép! 😄

kovecses
Ja meg a meteorzápor meg a többi, van hangulata a játéknak, érdemes kiélvezni és nem rohanni a fejlõdéssel, én már kicsit bánom is hogy siettem, szerintem újrakezdem.

kovecses
Igen LOL zöldek, de nem minden vöröskeresztes ládán vörös a kereszt viszont a jel összetéveszthetetlenül az!

kovecses
A hódító medálom per pill 42/50. Ezek szerint ha még legyûrök 8 naprendszert enyém a csodafegyver?! Ez a fegyver sem végtelen gondolom és nagyon drága, de azért szórakoztató. 😄

Nagylaci
Itt a javítócsomag! Bárhol rákattintasz és maximumra tölti az életerõt! Galaxis közepébe történõ túrák során ne induljon el nélküle! 😄

SPOILER!

Kicsikiraly
azokat nem lehet lenyomni, legfeljebb civ fázisban (bár ott sem egyszerû) ezek azért vannak, hogy legyen mi elõl menekülni 😄

DFTBA &#3232;_&#3232;

ZsZso
"vöröskereszt"? Az fura, mert én úgy emléxem, hogy azok zöldek 😊

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

kovecses
Azt hívtam vöröskeresztnek, azok baromi lassan gyógyítanak és alig adnak valamit vissza. Én inkább a fuss taktikát és a pause gombot használtam. Gyorsabban haladtam a Groxnál, le is hagytam õket, amikor megakadtam egy pillanatra és nem tudtam rögtön tovább menni akkor pause és megnéztem az egérrel hogyan tovább és csak után inditottam vissza a játékot mert ha utolérnek halott ember vagyok.

kovecses
Most csak a Grox az ellenség, de az túl messze van (hadiutánpótlás gond) és túl nagy kiterjedésû (hadtérképészeti gond). Nincs kedvem nekik ugranom, de mindjárt megnézem: Melyik is ez a medál?

kovecses
Nálam volt hasonló az ûrfázisban. Mikro egy népet kiirtottam. amikor meghalt az utolsó akkor lefagyott a játék valami hibával becrashelt. Én úgy oldottam meg a dolgot hogy a betöltés után valami mást tettem, nem én öltem le az utolsó bolygót, hanem szövetségeseimmel irtattam ki õket! Talán próbáld meg hogy a lényváltoztatásod során melyik az utolsó lépés a zöld gomb elött ami nem tetszi neki és azt a lépést hagyd ki.

ZsZso
Nem csavarkulcs. + -ok vannak az ikonján. Meg van a csavarkulcs is, de az más.

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Nagylaci
Háborúzz! Ha elpusztítod az ellenség 50 kolóniáját (elfoglalni értelmetlen a pénzed nem csak a gondjaid szaporodnának vele...) akkor megkapod a bolygót hatalmas villódzások közepette elpusztító izét! 😄

kovecses
Igen, csavarkulcs, de azt csak bolygón lehet...

kovecses
Jaja, na de hogy "topiclakó".

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a spore-al kapcsolatban.
Amikor elérem a törzsi fázist akkor vhogy nem akarja betölteni és, ha sikerül is nagynehezen, akkor ugye elsõ dolog az lenne, hogy ruhát adsz rájuk, ezt meg is teszem és miután a zöld pipára kattintok lefagy.
Segítsetek pls., mi lehet a probléma oka?
ZsZso
Van egyes, meg dupla gyógyítós cucc ... olyan mint a enerdzsi adó biszbasz.

kovecses
Nem gáz, óvé van csak bolygókütyü nincs, segíthetnél megszerezni,. Kérek szépen leírást! 😛

ZsZso
Én asszem maradok a lénylabornál. Az számomra tökéletes.

Olyan ez a játék mint egy rosszul befejezett film.

kovecses
Állj, én az ürben semmi gyógyítót nem tudtam használni, a csavarkulcs csak bolygón, a vöröskereszt meg alig ad valamit. Az energiavisszatöltõ meg hp-t nem ad...

Nagylaci
Itt egy kép a bolygókütyü mûködésérõl. Itt már a végeredmény látható... 😊 Mondjuk 4 millióba kerül úgyhogy kicsit költséges módja ez a hadviselésnek. 😊

SPOILER!

kovecses
Õ igazából nem tudom, nekem nem sikerült, csak törzsi fázisban. Egyedül szerintem nem bírsz el velül a lényfázisban, sõt ha összehívod a falkát akkor sem. Egyet majdnem leöltem a falkával 3x-ra, de aztán feladtam (mer tminden támadással ment le a hp-ja,de a végén Õ nyert).

ZsZso
Énis írtó sokat küzdöttem Aragorn. Néha letettem egy bázist, hogyha megpusztulok legalább közel ébredjek fel. Vettem csomó gyógyítós cuccot. Ha az kifogyott amit az ûrben tudtam használni, akkor berepültem egy bolygóra, aztán ott használtam az AOEsat.

Amikor elég közel volt egy bolygóm, lementettem a játékot. VOlt elég supportom (gyógyítós cuccok, tartalék delej) aztán megpróbáltam, ha nem sikerült (márpedig nem nagyon ment), akkor mentésbõl visszahoztam, aztán újra próbáltam. Persze nem lehet mindenki olyan kegyetlen ügyes mint topiklakó barátunk 😊. Remélem adtam pár tippet 😉.

Jó utat a galaxis közepe felé! 😊

kovecses
Mondasz valamit. Én igazából csak az ûrkorszak végével nem vagyok kiegyezzve. mindent elérsz a végére és mégsem érsz el vele semmit?!
Érdekes egy játék. Az biztos hogy sokáig fogják még emlegetni és lesz még vele jópár eltöltött óránk a hideg téli napokon!

lényfázisba hogy lehet azokat a böszme nagy 1000 hp-s állatokat legyürni? már vannak egész jo testrészeim de eccer odamentem harmadmagammal 900-ig birtuk csak vinni a hp-ját és utána kampó

ZsZso
Az egészet csak összedobták ilyen alapon. A motor tényleg nagyon kemény, de ami rajta van ... az hagy kivánnivalót maga után.

Mintha több éven keresztül dolgoztak volna az engine -en, aztán fél évvel a piacradobás elõtt odadobták volna a többiek elé, mondván: "no, készen van, ebbõl csináljatok valamilyen játékot!". Aztán õk gyors összetettek volna valamit. (Persze tudjuk, hogy nem így volt, hiszen már 2 éve láttunk a játékból képeket)

Hátha más jobbat csinál.

kovecses
Épp ezt is ecseteltem. Dehát én vagyok a hülye aki be tudott jutni.

kovecses
Szegény gyerek. Biztosan egyirányú utca és nem tetszik neki hogy mások tolatni is tudnak. Figyel leirtam szépen részletesen hogy lehet megcsinálni. Ha te ezen megsértõdsz hogy nem veszed figyelembe a 3D és 2D közötti különbséget...Ha meg ténylegesen nem tudsz továb menni akkor annak 2 oka van. A hajtómû még nem 5ös ezért semmi esélyed közeli naprendszert találni és nem tudsz tovább haladni, vagy olyan helyen próbálkoztál ahol nem lehet tovább jutni (pedig ilyen nincs, még senki nem taált ilyet, de tegyük fel hogy van) akkor emg keress egy feketelyukat és ugorj át a te nyulványodból egy másikba ahol majd be tudsz jutni a közepébe!!!

Nagylaci
Esetleg próbáld megszerezni a "Féreglyuk Kulcsa" nevû eszközt! Ha ez megvan akkor a fekete lyukakba belerepülve kilyukadsz a galaxis egy tök másik pontján. Iszonyú nagy távolságokat lehet így megtenni és persze a fekete lyukak kétirányúak haza is mehetsz vele. Csak ne felejtsd el, hogy hol a hazavezetõ lyuk... 😄 Egyébként a legtöbb az a galaxis közepéhez közel "tesz ki".

A stílusod egészen komolyan kiveri a biztosítékot. Engedd meg, hogy térdre boruljak elõtted ó felséges játékos isten! pff

Örülj neki, hogy te mindent tudsz... Kisebbségi komplexusaid vannak, hogy azon élvezkedsz, hogy osztod itt az észt és minket oltogatsz?

De még egyszer leírom a gyengébbek kedvéért: Ahol én vagyok zsákutca van és egyszerûen nem lehet átmenni, túl messze van 3,33 pc-re van a legközelebbi csillag, szóval keresek másik utat...

Nagylaci
Hát azt a "Planetbuster" -t a magyar fordításban "Bolygókütyü" -nek nevezték el... Én úgy szereztem meg, hogy a "Hódító" medált maximális ötödik szintûre fejlesztettem. Ehhez 50 (!) bolygót le kell nyomnod.

kovecses
Hurrá, majd lesz belõle levetkõztethetõ Tomb Raider, vagy öltöztethetõ Barbie-s játék, vagy a fene tudja. Inkább ezt a játékot fejezték volna be normálisan, mert az látszik hogy az ûrkorszakot csak összedobták!

ZsZso
Ha igaz a hír, akkor van a játékban potenciál, az más kérdés, hogy Will és csapata nem használta ki ...

"Kihasználatlan a Spore alkotásba épített forradalmi technológia. Bármikor profi FPS-é bõvíthetõ. Hardcore real-time stratégiai mélységekbe lehet bonyolítani és könnyedén pakolhatóak bele szerepjátékelemek. Emiatt az EA tervezi, hogy licenszelhetõ játékplatformként fejlesztõ stúdiók rendelkezésére bocsájtja a Spore környezetet. Flash alapú, PS3, X360 és Wii játékok készíthetõek belõle könnyedén és teljesen egyedi megközelítésben.

80-90%-os Spore értékeléseket adtak ki a nagy játékszájtok."

by HardWired.hu

kovecses
Teljesen egyetértek veled és minden gondolatomat leírtad. Azt azért még megjegyezném, hogy nevetségesnek tartom hogy a galaxis urává nõtted ki magad de még gagyi küldetésekket kell megcsinálnom bizonyos dolgokért?! Már elnézést de hányszor mentettem meg a köcsögöket a kihalástól?! UFO-k, öko-katasztrófa,stb...
Nagyon sokat lehetne még ezen a játékon javítani.

kovecses
Pontosan!

kovecses
Nem azért de olvasd el mire irtam ezt. Hogy lehet ekkora baromságot kérdezni? Melyik játékban tudsz a fõellenséggel kiegyezni és leülni vele sörözgetni egy meleg nyári délutánon?

Nagylaci
Igazából a Groxok nyilván csak azért vannak, hogy csak nagyon nagy fejlettségi szintnél tudj bejutni a galaxis közepébe. A legjobb hajtómû nélkül elindulni sem érdemes mert befelé haladva eljön az a pont ahonnan nem, tudsz továbbutazni! Viszont ha a hajó minden rendszere maximum közelébe van fejlesztve (Energia, életerõ, fegyverzet) akkor már a Groxok sem tudnak megállítani. Tulajdonképpen le is lehetne gyõzni õket, de olyan pokoli sokan vannak, hogy egyszerûen annak a háborúnak szinte soha nem lenne vége.
Még így miután befejeztem a játékot (Vagy mi...) is azt kell mondjam jobbat is vártam, komplexebbet és szórakoztatóbbat is. Egyedül a lény és jármû szerkesztõ amirõl csak szuperlatívuszokban lehet nyilatkozni, de a többi felejthetõ. 😞

ZsZso
Mázli, hogy legalább egy valaki májer köztünk a Sporral kapcsolatban xD.

kovecses
Mindenkit megkérek eki rendelkezik Planet Busterral kérem mondja el hogyan lehet megszerezni, mert éna középpontból is csak egy vacak 42 darabos terraformálási hülyeséget kaptam!

kovecses
2 dolog. Megfelelõ terraformálási szint hogy ki tudjanak menni a pajzs alól a lényeid, hogy megéljenek a bolygón. A másik pedig hogy építs gyárat a kolóniádra.