8545
Spore
  • Rip
    Tényleg jó a textúrázás, gratula! És milyen ügyesen vágtat!
  • lemike

[Legközelebb elolvasom a FAQ-ot.]
  • Hmuda
    Urowss

Azok a tarélyok pont azon a csíkon helyezkednek el, ami elválasztja a hát mintázatát a test többi felületétől. Nem nagy eresztés de szerintem türhető. A szokásos rejtett kéz persze ott van a szarva mögött. :-)
  • Rip
    Ebben igazad van, látod ezt nem gondoltam végig.

Amúgy nyílván nem a saját lényeimre gondoltam, azok gagyik :) De tényleg néha feltűnik egy-egy kiemelkedő, ami esetleg megérdemelte volna a nagyobb figyelmet.
  • Hmuda
    Na jó, ezt mostmár tisztázzuk. Miért baj, ha a játék megjelenése előtt nem látod mindegyik lényt? Az igazi megmérettetést majd csak a teljes játékon belül, élesben lehet elintézni. Ott lesz igazán értelme a szavazásoknak. Engem abszolúte hidegen hagy az, hogy az ittenieken kívül senki nem látja a lényeimet, egy-kettő kivételével. Majd az automatikus letöltés elintézi a lények elterjedését. Ott már senkit nem fog érdekelni, hogy nincs az első odlalon, mert így is úgy is le fogják szedni.

Márpedig az arányokat tekintve 100%, hogy a kreált lények jórésze le lesz szedve.

Tegyük fel, hogy szeptemberig csinálnak 20millió lényt (nem fognak, de csak az arányok miatt mondom). A játékot megveszi 1 millió ember (sokkal többen fogják, ezt is csak az arányok miatt).

Vegyünk mondjuk egy pesszimista 5 lényt bolygónkként (én úgy 10-15 körülire számítok). Ezekkel az arányokkal számolva alig kell 10-15 új bolygó felfedezés játékosonkként és máris a pédia nagyobbik hányada minimu egyszer le is van töltve és rengetegen látták őket (magamból kiindulva lesznek akik százával fogják felfedezni az új rendszereket).

Szóval most még tök felesleges amiatt aggódni, hogy senki nem látja a lényedet, mert most még nem erről szól a dolog, hanem csak arról, hogy feltöltsük az adatbázist.
  • Rip
    Igen, ez nekem is furcsa volt :)

Azt hiszem ez a SporePedia most kicsit "Out-of-control", ömlesztve jönnek ezrével a lények. Nem tudom mi lenne a jó megoldás, de így kaotikus.
    Ok, ott vannak a tag-ek, de egy igazán egyedi lénynek milyen tag-et adsz (ami nem köthető "evilági" élőlényhez :) ? És hogy fogják megtalálni? Szóval az a bajom, hogy az igazán jó alkotások is mp-ek alatt eltűnnek, úgy, hogy soha senki nem látta őket.
  • Hmuda
    Pár dolgot nem így csináltam, a sajátom valahogy jobban tetszik. A feje egész jó lett, csak zavaró lehet, ha a bogárhang mellé bevegyül egy adag nem-bogár hang is. :-)

De ami igazán zavar, hogy nem rakott be igazi kezeket, hanem csak fegyver-kategóriás fogókat. Így nem tud támadni velük.
  • Rip
    Hja, egy kis végtagmanipulációs video, hátha valakinek jól jön (nekem jól jött):

Mantis
  • Rip
    Egy friendlist is lehetne benne, ami pl. értesíthetne, ha a cimbi új lényt rakott fel. Persze, lehet keresni készítő szerint is, de így azért elegánsabb lenne :)
  • Venom
    Ebben mondjuk igazad van.
  • Malakai
    Erre valók a tag-ek...
    Csak kéne egy felismerő rendszer, tehát, hogy felajánl már a rendszerben lévő tag-eket, begépelés, meg a lény adatai alapján.
  • Venom
    Az nemvolna rossz és az sem ha lehetne saját kategóriákat nyitni hogy nelegyen keveredés. Igaz lehet sorrenbe rakatni név,készítő,stb szerint.
    De azért akkor sem lenne rossz mondjuk Sárkány,Stb kategóriák készittése
  • Hmuda
    Én lazán kibirom szeptemberig ilyen hibákkal is. A lények nem vesztek el, ott vannak a pédiában.

Csak egyvalamit nagyon remélek a teljes Spore editorától: nézze meg, hogy a leszedett lény készítőjének a neve és az én accountom neve ugyanaz-e és automatikusan rakja a saját lények közé, ha egyezik.
  • Malakai
    Kösz, lementettem a filet.
    Hátha patchelik a lénylabrot is és kiszedik azt a pár bugot, bár szerintem egyáltalán nem olyan fontos..
  • norbi4567

• Hmuda
    Akinek nem indul el az EADM miatt az editor, azok nézzék meg ezt a hviatalos megoldást. Nekem úgytűnik bejött és az EADM is fut a háttérben. Érdemes megcsinálni, mert elméletileg az EADM nélkül nem lehet patchelni az editort, ha valaha is ki arnak adni javítást hozzá.
  • Malakai
    Bele azt képzelsz amit akarsz.. :) Ugye rendes repülés nincs a játékban.. Amúgy a földre leérő farokvéggel "kerekezik". :)
    Statisztikailag viszont életképtelen szegényke, mivel nincsnek végtagjai, így 0 a sebessége. :)
  • Venom
    Malakai:
    Eza lény eszméletlen :D tökjól néz ki.
    Broafka:
    Hát eldőllni nemfog szerintem, reméllem a teljes játékban az ilyenek tényleg repülni fognak és nemcsak a csokjukon csúszni mászni vagy azt hátrahagyva lebegni mint most :D
  • Venom
    Azért kiváncsi leszek ha majd jön a teljes játék akkor mien járgányokkal, űrhajókka, épületekke és bolygókkal fogunk itt a fórumon és a hivatalos oldalon talállkozni :D
  • Broafka
    lehet hogy hülye kérdés, de ez ilyenkor repül hogy megálljon, vagy lebeg, vagy eldől? :)
  • Rip
    Ez tényleg elég nyomi bug, igazán kijavíthatnák.
  • Venom
    Szivesen, és örülök hogy így döntöttél.
  • Gibor
    Nem sajnálom ha jó a játék!

Venom: kösz a videót, úgy döntöttem inkább megveszem, nem szarakodok ezzel a w4r3z dolgokkal.
  • Hmuda
    Sehogy, bug. Max újrainstallálod és újra beimportálod a lényeket.

Még lehet bénázni mindenféle "törlés-újraindítás-import-kutyafüle" módszerekkel, de az körülményesebb mint a reinstall.
  • Tatyla
    ha ott van hogy saját lények 17 akkor miért csak 15-öt mutat ezt hol lehet beállítani,hogy mindet lássam ?
  • Tatyla
    első lényem a full verzióval:

• Firerock
    ez valami pre cracked verzió hogyha bemásolom a spore könyvtárat akkor serialt kér épp ezért kéne telepíteni mert ez elvileg 100%-os
  • Firerock
    3gb
  • Firerock
    a winfos meghajtóján?
  • Firerock
    netről vettem,torrent
  • xy21
    kevés a lemezterület...
  • VRSDM
    az meg a másik hogy sokan panaszkodnak itt hogy kevés a demo.
    tessék utánajárni és "feltörni", akkor 2x annyi testrészed lesz mint a demo-ba de fele annyi mint a full-ba, ha meg ez sem elég, és 1500-at sajnálsz érte akkor ennyit érdemelsz.

egy üzit sem akarok kapni hogy hogyan kell összetrükközni a több testrészt.
  • Rip
    Ajj, most megint rá kellett döbbennem, hogy mennyire durván jó lesz a játék! :D
  • dreadpepp
    skacok. ha jol értelmeztem, nem lesz igazi multiplayer(pvp-vel,warokkal..) csak fájlmegosztó egy srv-en?
  • Venom
    Ha kiváncsi vagy milessz még a játékban a lényszerkesztésen kívül íme pár videó:
    http://www.youtube.com/watch?v=FhkGKPV9adw
    http://www.youtube.com/watch?v=XwwchmNZflQ
    http://www.youtube.com/watch?v=XfQ-6kjAFN0
    http://www.youtube.com/watch?v=b7w_MgiwBuU
  • reester
    nekem is ez a trial ba de már nincs nekérdezd hogy csináltam mer énse tom
  • Gibor
    Jólvan így már értem, ezt pl nem tudtam...
  • Zomil
    "Meg amivel nem vok nagyjából tisztába vagyis nem értem hogy azt írják hogy ez egy világ, de én annyit láttam hogy megcsináltad a lényedet egy karikába ugráltál vele meg táncoltál stb..."

igen azért egy karika van, mert ez a lénylabor ahol a lényeg, h lényeket csinálj, és nézegesd öket, szeptemberbe jön a teljes játék akkor lesz fejlödés harc, stb. ahogy te mondanád akkor mászkálhatsz a világban
  • Gibor
    elgurult a gyógyszered?
  • Gibor
    Jól van értem, azt leírtam hogy a demorol mi a véleményem úgymond... mind1 nem is írok többet...