124
  • whitehawk
    Hát inkább érveket mondj! Meg, hogy ez azért nem igaz mert....
  • FTeR
    "Folyamatos ráncfelvarrás és kész. 1-2 új ikon vagy téma és kész kb."
    aham, persze.
  • whitehawk
    Itt az innovációról beszélek. Ha nincs verseny nincs innováció. Az MS nem azért piacvezető mert olyan jó termékeket csinál, hanem mert a versenytársait piaci előnyénél fogva meg tudja fojtani. Az MS semmi világmegváltót nem hozott létre hosszú évek óta, mert nincs szüksége rá. Mert nem kell szinvonalban versenyeznie semmivel, mert azt megoldja pénzből. Semmi forradalmi vagy alapoktól újraírt dolog, vagy átgondolt tehcnika. Folyamatos ráncfelvarrás és kész. 1-2 új ikon vagy téma és kész kb.
  • FTeR
    1. akkor büntessék meg az OEM licenszért, de ne játszanak ilyen idétlen hülyeséget.
    2. "(Az MS mi újat talált ki 95 óta? bár lehet hogy írhatnék korábbi évet is) "

itt most azt kérdezed, h mi olyan van ami teljesen M$ vagy azt h mi a különbség a 95 és környéki sw vagy pl xp és környéki között?
  • whitehawk
    Én nem a zárt forrás ellen beszélek. Én pl BeOSt is használtam, ami eszméletlenül jó volt, csak pont a Microsoft OEM licenszpolitikája miatt nem került fel egyetlen olyan gépre sem. Az a rendszer _valódi_ mikrokerneles, és az alapoktól C++ban íródott. Ellenben a BeOS több komponense is nyitott volt, ami a fejlesztést elősegítette, valamit nyílt szabványokat támogatott így elégsok dolgot lehetett rá portolni, vagy tudott kezelni. Itt most nem nyílt vs zárt forrás a kérdés, hanem az, hogy csak windows lesz-e számottevően vagy más is. Az hogy csak egy rendszer van jelen a piacon az biztonsági szempontokból sem jó, valamint ha nincs verseny akkor nincs innováció. (Az MS mi újat talált ki 95 óta? bár lehet hogy írhatnék korábbi évet is) Ha nincs verseny, akkor az árak is maradnak. Mindenki azzal jár jól, ha termékek/szolgáltatások versenyeznek. Akkor javul a színvonal/csökken az ár.
  • FTeR
    1. de elindúlhat a versenybe, csak sose éri be a másikat.
    4. pont azt mondtam, h felül írja. asszem tényleg nem ismeri fel autómatikusan. de a bootconfigot át lehet írni, mint írtam.
    5. m$ most állt xml mellé ami meg nyílt és hálózati docok továbbküldésre van kitalálva. hálozati alap kommra tcp/ip-et használ (xp óta lanra is) az sem zárt. arra, h msn messenger mit használ, tök más kérdés. minek engednék meg, h más beletúrjon a hálózatba?
    7.a) maga a számtek tanár is hiánycikk általános/kozép sulikba, a linuxos meg ügye átlagosan keveseb rohangál az utcán.
    b) nos sztem ez ez úgy van, h mind a 2 OSnél megvan az alap hozzáértő tábor, csak linuxnál itt megáll, még winnél itt következik a társadalom nagyod hányada. winre nem kevesebb szakértő van (sztem eleve több is van, mivel többen használnak wint), de sok júzer miatt az átlag szint alacsonyabb.
    " számítógép nem csak abból áll, hogy leülsz elé és kattintgatsz,"
    anyám nem tudja hogy kell elemet cserélni a tv távirányítójába, akkor már ne is nézzen tv-t?
    c) felhasználónak nem kell ismernie az egész rendszer működését. attól mert nem ismerem a robbanómotor elvét és fogalmam sincs mér kell olajat cserélni, meg tankolni, meg mi az ékszíj még lehetek jó soför. söt lehetek szar is, de ettől még tud az ember vezetni.
    8. azt mondtam könnyebb nem azt, h könnyű. a linux az évek alatt felhasználóbarátabb lett mint sokáig volt, de még sehol sincs win vagy mac-hez képest. márcsak a tapasztalat miatt sem. felhasználó barátság nem abból áll, h vannak színes gombok.
    nemtom, h állsz a programozással, de pl a programozási nyelvek:
    1G 00011101000
    2G assembly
    3G c, pascal...
    4G c++, delphi
    4,5G java; C#
    ..G megmondod neki, h mi kell
    ha párhuzamot vonunk a felhasználóbarátsággal, akkor win valahol a 4,5G környékén van, míg linux valahol a 3G és a 4G között.
    9. vi, ntfs 2db. monopolt nem cáfoltam, a példád helytállóságát vitattam. MBR-re meg nem mondtam, h nem írja felűl. pont azt mondtam, h azt teszi.
    de, ha aszondom, h legyen 4 akkor sincs sehol, ahhoz huszonX dologhoz amit mondtam.
  • FTeR
    sztem vi azóta alapösszetevő mióta unix van. kb ezért is olyan amilyen.
    mi az, h nincs fent? ez kb olyan, mintha dosba aszondod, h nincs fent a type.
    Egyébként persze, h M$ miatt nem tud ntfs-t rendesen kezelni. De sajna én maximálisan a zárt oldalon állok, így valszeg sose fogjuk megérteni egymást.
  • whitehawk
    1. a monopólium pont arról szól, hogy más versenyző esélytelen mert nem jut térhez a piacon, mert a nála *SOKKAL* erősebb vetélytárs le tudja nyomni, tehát a verseny nem alakul ki, hiába jobb a terméke az esetleges monopol helyzetben lévőnél. Ezért mondom azt, hogy 8ból 8 rajthelyet, mert a másik nem nyerhet a versenypályán, mert el sem indulhat, mert nincs meg a tér hozzá. persze próbálhatod továbbra is makacsul félreértelmezni.
    2. Nálam nincs fent a vi. Direkt megnéztem. És nem azért mert leszedtem, hanem mert sose települt fel.
    3. szerintem jobban tévedtél mint félig, de ez most részletkérdés.
    4. Én még nem láttam olyan windows ami alapból feltelepül, felismeri, hogy más (nem MS) rendszerek is jelen vannak és beállítja a bootloaderébe. Olyat se láttam, hogy a win ne írta volna felül az MBR-t.
    5. Itt nem arról van szó, hogy kinek mi a dolga. Az MS interoperatibilitásról beszél viszont egyetlen nyílt szabványuk nincs, se hálózati kommunikációra, se dokumentumformátumokra. Ellenben a SUN, az IBM, vagy a szabadszoftver közösség nyílt szabványokat alkalmaz, amely valódi interoperábilitást tesz lehetővé.
    6. hát nekem nyolc. Egyébként ha a jelenlegi kernel forrásfádhoz hozzáforgatsz egy külső modult azt azonnal használhatod. Vagy ha letöltesz egy hozzá tartozó binárisat.
    7.a) nem hiánycikk, mert nem tanítanak mást csak is windowst, ami azért rossz mert csomó buta kattintgatót képeznek, akinek fogalma se lesz arról hogy mit csinál, viszont meggyőződéses "hozzáértő" lesz aki úgy gondolja hogy ért a winhez, hazamegy fellép a netre és szedi be és ontja kifelé a spamet wormoket stb, amivel a többi netezőt baszogatja.
    b) a számítógép nem csak abból áll, hogy leülsz elé és kattintgatsz, emr ha mondjuk kiesik az egér a helyéről mer a takarítónő belenyúlt akkor illik tudni, hogy hova kell visszadugni. És lássuk be azért, hogy a nem windowst használók sokkal jobban tudnak bánni a gépükkel _átlagban_.
    c) felhasználó oktatásra gondoltam, tudod mint az iskolában. Legalábbis oda méri magát az ECDL.
    8. szerintem meg mások szerint is a linux vagy más x11 alapú desktoppal megáldot rendszer is van olya n felhasználóbarát. Ahogy én tapasztalom az emberek képtelenek egy új környezethez alkalmazkodni. Mintha beülnél egy új autóba, és ha a kormányon nem VW felirat van mint eddig hanem mondjuk VOLVO akkor beszarik az illető. Én ezt látom nap mint nap, szóval tudom miről beszélek.

9. Az, hogy nálam nincs vi és másnál se biztos hogy van az 1 tény, a másik, hogy linuxnak van ntfs drivere. 3. az ms monopol helyzete is vitathatatlan. 4. a win bootloadere felülírja az MBRt telepítéskor stb....
  • Gemnon
    FTeR, hülye kérdés de a vi mióta alapösszetevő?
    Nekem például nincs fenn.
    Más még hülyébb kérdés, képzelj el egy hierarhiát (vegyük például közigazgatás), ha a felsőbb szinteken például a Word doksikat, Excel táblákat (aka Non-Documented formats) arról az OpenOffice.org tehet, arról hogy elcseszi a formázást, vagy a Microsoft aki eddig nem dokumentálta a Office formátumokat??? Szerinted az Linux miért írja (tudtommal még mindig veszélyesen) az NTFS-t? Azért mert az M$ soha nem dokumentálta, vagy mert bénák a kernel fejlesztők?
    A Samba miért nem tudja az ADS-t és miért kellett sok-sok idő míg sikerült az SMB-t normálisan kifejleszteni (és miért kellett hozzá, soksok reverse engineering) azért mert a fejlesztők nem akartak M$ dokumentációkat olvasni, vagy mert ezek nem is léteztek? Hirtelen ezek a kérdések merültek fel bennem, szerintem igenis addig cseszlessék őket, amíg nem sikerül minden egyes nyomorult kvázi szabványukat normálisan dokumentálni. (És nem azt mondtam, hogy forrást nyissanak, hanem, hogy legyen fair play)
  • FTeR
    szakaszonként:
    1. nem M$ csak 1et foglal, a többi üres.
    2. olyan nincs,h a vi ne legyen fent. ez nem választás kérdése. gyakorlatilag hozzá tartozik a kernelhez (khm enyhe túlzás). írd be konzolba, h vi
    3. ezt már páran mondták és mondtam h rendben. de itt csak félig tévedtem.
    4. hát ez érdekes. nekem az alap wines bootmenü-ből választom, h mi indúljon. tod a butolás úgy megy, h a bios átadja a kezdő particiónak, amin a bootconfig van, majd az átadja annak annak a particiónak, amelyiket választod. a bootconfigos file meg simán editorral szerkeszthető file. megadod benne a partició számát meg 1 nevet, h mit írjon...
    5.ebbe nem megyek bele. de részben igazad van. de sztem pl nem win dolga, h linux lássa őt. ellenben h ő lássa linuxot már igen.
    6. köhöm, enyhe túlzásnak szántam, már ezt is írtam...
    7.a) azé gondolom, h drágább, mert hiánycikk...
    b) ezt a linuxban csak IT zsenik winbe meg csak noobok vannak dolgot hagyuk.
    c) az ECDL nem a win okatatás csúcsa, csak a hivatalos fajtából való és elég sok szintje van. pl ahhoz, h hivatalos tanár lehess, több szintnek is meg kell lennie, plusz 1 tanár képzésnek. Első 2 szinten semmi HW-s dolgot nem tanítanak, csak alap win kezelést. ráadásúl, pl az adminos képzés megint más.
    8. ne keverjük a beidegződést a felhasználóbarátsággal. az a lényeg h ha leültetsz 1 szűz júzert a gép előtt akkor mac-en és winen simán elboldogúl, még linuxban csak a nehézségekbe ütközik. winről linuxra sztem könnyebb átállni mint macre, mert mac homlokegyenest más gondolkodást kíván.
    9. 1 tény állításba kötöttél bele, a többi mind a szubjektív véleményem. az utóbbiak nem lehetnek pontatlanok, mivel pontosan az én véleményemet tükrözik.
  • asysoft
    Linuxot talán azért sem tanítanak, mert nincs benne a kerettantervben... Bezzeg az MS-DOS meg igen!:)
  • whitehawk
    "attól nem lesz versen, h megtiltom a másiknak hogy gyorsabban fusson, attól lesz verseny, h én is rástartolok."

Valóban, viszont, ha nem csak egy csapat foglalja el mind a nyolc rajt helyet akkor talán más is győzhet :D

"linuxon is fent van a vi editor, pedig épeszű ember nem használja és telepítésnél sem lehet választani..."

Hát ez érdekes, mert pl nálam nincs fent a vi és nem is volt sose :D

"linux nem látja alapból az ntfs-t csak lehet rá progit rakni, csak ügye linuxnál ezek telepűlnek."

Hát ez így nem igaz. A linux (értve itt a kernelt) tartalmaz NTFS meghajtót, bár ez nem tud teljes értékűen írni, csak bizonyos megkötésekkel. Olvasni azonban tökéletesen. A Captive nevű driver képes a dologra, amely valóban lassú, mert egy user-space megvalósítás.

"Általában mindig az újonnan telepített boot config lép életbe, mivel az kerűl fel újonnan. másrészt winben be lehet állítani, h linuxon bootoljon 1őre..."

Ezt nem teljesen értem, de ahogy én tapasztaltam: a windows minden esetben felülírja a boot recordot, ellenben a linux vagy nem nyúl hozzá, vagy pedig feltesz egy olyan bootloadert ami képes a wint is betölteni, ellenben a win bootloadere egy linuxot vagy más oprendszert nem képes.

"a kompatibilitásrtó meg annyit, h itt elvek ütköznek. linuxon rendszer szintű kompatibilitást erőltetnék, még M$ komunikáció szintűt. "

Hát itt megjegyezném, hogy pl linux alatt megnézni egy windows terminálszervert, vagy böngészni egy windows hálózati megosztást nem azért lehet mert a microsoft kiadta a specifikációkat (és valóban azt tette amit mond) hanem egy-két elszánt programozó a hálózati kommunikációból fejtette vissza. Szóval az MS féle kompatibilitásról ne essen szó. Felhozhatnám még az elcseszett HTMLjüket, JAVAjukat, Javascriptjüket, vagy a már említett dokumentum formákat. rtf, xls, doc, ppt stb. (az stb nem formátum akar lenni :D)

"Nem kell fél óra netezés után kernelt fordítani, mert vettem 1 pan driveot."

Nem úgy mint a windowsban, linux alatt egyetlen driver kell a pen driveok működéséhez. És nem kell kernelt forgatni, csak betölteni egy modult :D

"másrészt linux tanár biztos drága"

semmivel se drágább mint egy számtektanár, hiszen ugyanaz. A különbség az, hogy aki csak a windowsban tud kattintgatni az vajmi keveset ér. És most itt megemlítem a windows oktatás csúcsának számító ECDLt újra, amely tanára egy "informatikai szakértő" az egér csatlakozókat csak kis kerek és nagy szögletes néven ismerte. (magyarul ps/2 és soros. az usbről meg nem is hallott)

"Csak "valamiért" linux nem jött be nekik. Talán a felhasználóbarátság a kulcs szó."

itt nem felhasználóbarátságról van szó, ha bármilyen vindózos beidegződésű elé raknál egy MacOS-t mondjuk akkor is szédülne, mert képtelen az elvont gondolkodásra és ha nincs ráírva a gombra hogy start menü meg kis zászló, hanem mondjuk alma van akkor már sír. De cáfolj meg ha nem így van.

"egyébként, ha teszem azt, msn mess-be egy olyan protokolt raknak, ami linux alatt már régóta van, akkor azon vérezne most a szád, h a szemét lemásolta."

ilyenkor azon szokott a bosszankodás menni, hogy az MS nem azt mondja, hogy átvettük mert jó hanem, hogy ők szarták a világba és milyen faszagyerekek. Az ilyet senki se szereti. És ahogy az angol mondja: "credit where credit is due" (elismerés/köszönet annak akinek az jár)

Ha még találok ilyen "pontatlanságot" (legyünk finomak, nevezzük így) akkor majd megírom. :D
  • Drawain
    Akkor olvasd el a cikket mert szerintem itt éppen hogy nem erről van szó, hanem arról, hogy a cégek belenézhessenek a windows kód egyes részeibe és jobb programokat írhassanak, pl NEKED is.....
  • Ceb
    Na én léptem végre lejött a Sarge 2dvd, megyek teszem be a kísérletezős vinyót

Azt mondják gyakorlat teszi a mestert, és milyen igaz mondás. Na meg nem árt 1 kis érdeklődés sem.
  • Ceb
    Annyi mindent megtanítanak az embernek alapműveltség címen, ez is beleférne, sztem. Hát igen manapság senki nem csinál semmit ingyen.
    Ezért is szeretem mikor megkérnek hogy csináljam már meg ezt vagy azt és elvárnák tőlem hogy ingyen dolgozzak, mert én biztos annyira élvezem, meg nekem olyan könnyű.

• FTeR
    "Mindennek megvan a maga helye, és ha valamit valamire nem találsz megfelőlenek, nem muszáj szívatnod magadat vele. "
    maximálisan 1et értek.
  • FTeR
    ilyen majd én megmondom, hogy is meg mért is dologba nem megyek. nálam nagyobb, hivatásos megmondók is égtek már be.
    "Akkor hidd el én lennék az első aki megszabadulna a windowsától."
    elhiszem, és sajnálom, h linux nem elégíti ki 100%ban a szükségleteidet :(

Én tanúltam linuxot suliban, de valóban feladata lenne 1 iskolának a széles látókőr biztosítása. de mér tanítsanak olyat, amit a társadalom elhanyagolható része használ? másrészt linux tanár biztos drága és GNU ide, meg szép elvek oda, ők sem dolgoznak ingyen.
    linux a 22es csapdájában van és ebből sztem sose fog kijönni. nincs tőkéje, amiből megtehetné...
  • Ceb
    Vannak sejtéseim, de igazából configfájlokon 1*ű módosításán és READMEK olvasásán kívül semmire se használom. A többire Openoffice, vagy Vim.
    Mindennek megvan a maga helye, és ha valamit valamire nem találsz megfelőlenek, nem muszáj szívatnod magadat vele.
  • Ceb
    Kitalálom, a család valószínű nem csak internetezni, szövegszerkeszteni akart, hanem a gyerkőc hallotta az osztálytársaitól, hogy ilyen meg olyan játék. Aztán hazavitt 1et ,de sehogy se települt. Aztán valami "szakavatott" elmondta neki a tényeket.És akkor végül rakattak rá olyan ablakos izét

Látod ez az egyetlen dolog, amiért van még windowsom, mert szeretek játszani. Ha ez megváltozna, és linuxra is fejlesztenék a játékokat, v úgy fejlesztenék eleve h mindkét OS-n működjenek. Van ilyen játék, sajna elég kevés. Akkor hidd el én lennék az első aki megszabadulna a windowsától.
    Addig viszont használom mindkettőt a windowst nagyrészt játékra.
    Jó volna ha pl az iskolákban időt szakítanának a linux érintőleges tárgyalására, sztem sokat lendítene a linux helyzetén.Elég lehangoló h a linuxal akkor találkozik csak az ember, ha informatika irányába tanul tovább.
  • FTeR
    én tudom, h csak arra nyitja meg. pont ezt mondtam. dikkinek is ezt próbáltam magyarázni.
  • FTeR
    "Én nem értem ,miért nem elfogadható az az érv ,h én igenis szeretném úgy uninstallálni az IE-t, WMP-t, hogy irmagja se marad,"

ha figyelmesen vissza olvasol, erre azt mondtam, h jó lenne. de itt nem erről van szó.

"FTeR, miért rossz a Vi????"
    :DDDD
    próbáltad már komolyan használni? tudod egyáltalán, h papíron mire képes?
    az nem egy sima konzolos szövegszerkesztő.
  • asysoft
    freemailes címem van. Úgy néz ki, csak a hotmailt nyitja meg IE-ben: a szolgáltatás állapotára kattintva is a FF hozza be az oldalt...
  • Ceb
    Én nem értem ,miért nem elfogadható az az érv ,h én igenis szeretném úgy uninstallálni az IE-t, WMP-t, hogy irmagja se marad, vagy akár fel se szeretném telepíteni.
    Ugye mind az IE, mind WMP elég mélyen bele van ágyazva windowsban, ha letörölném őket csak úgy a windows sem működne bizonyos esetekben megfelelően.Ettől akarok megszabadulni!!
    Mondjuk sztem rosszul fogalmazta meg az EU, nem azt kellett volna kérni, h távolítsák el, hanem h legyen választható.
    Én drukkolok az EU-nak, jó volna ha ezzel párhuzamosan egyre intenzívebben támogatná az alternatív megoldásokat. Gondolok arra, h pl pályázatokat írna ki hiánypótló linuxos progik készítésére.
    Az Ms termékeket használók is jelentősen profitálnának belőle h megjelenne egy igen erős konkurencia, igazi verseny alakulna ki.

FTeR, miért rossz a Vi????
    Sztem a legjobb tool, arra h az ember gyorsan belepiszkáljon 1,2 configfileba és ne keljen átmásznia a root-ba.

• FTeR
    ha hotamilos a címed, akkor a partner lista fölött jlezi, h hány leveled van. ha arra kattintasz IEben megnyitja a hotmailt inboxot és be is jelentkezik.
  • FTeR
    "Mert nekik van PR-juk. A Linuxnak meg nincs. Az iskolákban Windows-t oktatnak, Linuxot pedig nem. A gyerekek nem értenek csak a Win-hez."

ezt cáfolni látszik az, h nem 1 ember/család aki sulinettel megvették a linuxos pc-t, kis idő után találtak vkit aki rárak valamilyen wint. én is ismerek párat és sem ők sem a gyerekeik nem ismerték egyik OS-t se. Csak "valamiért" linux nem jött be nekik. Talán a felhasználóbarátság a kulcs szó.

dikkinek üzenem, h attól a pár szó begépelésétől is nyugottan megkímélhette volna ujjacskáit. Semmi értelme/hatása nem nem volt.
  • asysoft
    Érdekes, én, ha rákattintok egy msn-üzenetben kapott hivatkozásra, azt a Firefox nyitja meg...
  • FTeR
    ezek szerint csak az NTFS-ben tévedtem némileg. erre nem mondanám, h tele.
    egyébként nekem, úgy rémlik lassabban olvassa, de elhiszem ha mondod. egyébként sztem jogilag nem is nyúlhatna hozzá. talán billi is erre érti, h sok dolgot sért a linux. de én remélem EUban nem lesz szabadalom.
    én megértem a protokol váltós dolgot, végülis ne piszkáljon más a hálózatomba.
    msn mess. új verzsönjébe kibővítették a voip comot (eddig is volt, ha megadtál 1 szolgáltatót) csoportos beszélgetéssel meg pár extrával. olyan hatalmas különbség nincs, csak msn szövegküldéstől közelit a hang felé, még skype a hang felől a szövegfelé.
  • dikki*yysw
    Nagyon butaságokat írtál le de nem akarok most lehajolni megsúgni a dolgokat.
  • HUNIgor
    A kódolt NTFS-ről meg annyit, hogy nem a Linux hibája, hogy tudja olvasni. Miért nem csinálják meg úgy hogy az a valóságban is kódolt legyen. Érdekes, de a Nowell fájlrendszerét ami valóban kódolt nem lehet csak úgy Linux-al böngészgetni.
  • HUNIgor
    Igen igazad van. Todod aki nem ért hozzá annak magyarázhatot. Még jó, hogy okosabb emberek is vannak, akik azért az előbb felsorolt problémákat szóvá is teszik.

Ja és hogy miért használ mindenki Windows-t?
    Mert nekik van PR-juk. A Linuxnak meg nincs. Az iskolákban Windows-t oktatnak, Linuxot pedig nem. A gyerekek nem értenek csak a Win-hez. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Windows jobb lenne.
  • Yeti
    Azért a skype nem egy átlagos instant messenger. Az leginkább a voip-re van kihegyezve.
    A msn messengerrel most épp az a bajom, hogy folyton szopatják a többi klienst, akik képesek használni az msn protokolt, azzal, hogy mindíg változtatnak valamit rajta, hogy egy ideig azok ne tudjanak felmenni. Egyébként aol ugyanezt csinálja az icq-val. Ha azt akarják, hogy mindenki az ő kliensüket használja, akkor miért nem csinálnak legalább 1 linuxos klienst is? Bezzeg skype-ék ki bírtak adni linuxos meg wines verziót is. És egyébként ez az a hozzáállás(mármint hogy "tegyünk mindenkinek keresztbe, még akkoris, ha nekünk attól semmivel nem lesz jobb"), amit nagyon sok más területen is folytatnak, és ez az ami nagyon sok mindenkinek nem tetszik.
  • Yeti
    Neharagudj, de ez tényleg tele volt hülyeségekkel. A linux kernel szinten támogatja az NTFS-t. Olvasás semmivel nem lassabb, mint windows alól, írni meg sajnos csak elég korlátozottan tudja(nem változhat a fájlméret), de ez sem azért van, mert bénák a linuxot fejlesztő programozók, csak az ms nem nagyon szeretné elárulni, hogy az ntfs hogy is működik, szóval szerintem az is szép, hogy egyáltalán az olvasás megy.
  • FTeR
    nem, a per lényege nem az, h a telepítőben pipálva legyen az mp, hanem, h vagy egyáltalán ne legyen benne, vagy legyen mellette más gyártó terméke is.

nem kell mondanod. tudom mik vannak linuxra, ez alapján merem kijelenteni, h kevesebb van mint winre. plusz hozzá teszem szubjektív véleményemet, h ami van meg nekem nem jó. (de sajnos te nem ismered a különbséget a tény és a szubjektív vélemény között)

hát, ha volt már kismillió instant mess, akkor már nem mind1, h kijött még 1? linuxból is sok fajta van és nem mindig viselik el egymást. ráadásúl az msn egy szolgáltatás, aminek az instann messengere az MSN messenger. Skyp is kijött 1 új instanttal, az mérnem zavar? pedig egyre többen használják.

igázából sajnállak, h ilyen fájdalmaid vannak. egyáltalán nem használsz wint (leírtakból úgy tűnik) mégis álmatlan éjszakákat okoz neked.
    Én pl használom az msn mess-t és nem zavar, h nem tudok yahoo messes srácokkal beszélni. arra ott a yahoo mess...

egyébként, ha teszem azt, msn mess-be egy olyan protokolt raknak, ami linux alatt már régóta van, akkor azon vérezne most a szád, h a szemét lemásolta.

A lényeg, h neked tök minden mi van az M$ a szemét. Ez valmai vér linuxosok kissebségi komplexusa lehet.

Engem nem zavar a linux, nem is fikázom, csak jogommal élve én a wint választom és boldogan használom is. Maximálisan megvagyok linux nélkül.
    Az viszont zavar, h egyesek nekiállnak fikázni, pedig semmi közük hozzá (tekintve, h nem használják).
    És mielőtt belekötnél, 1x nem mondtam, hogy szar a linux, csak hogy ez meg az nincs vagy nekem nem tetszik.

És a végén elnézést kérek a személyeskedésért, de vissza lehet nézni, nem én kezdtem. És sokáig ignoráltam is.
  • dikki*yysw
    De pontosan hogy erről szól. A linuxot már csak ti kevertétek ide.

Ha mondok neked ilyen programot mit csinálsz?

És vmiben egyetértünk, megint nem volt elég a kismillió instant messaging akármi, megint legyen egy világot megváltó szarunk, hozzá a passport, hogy minden oldal vegye azt is át, és majd mi szabhassuk meg hogy ki használhassa.
    Bezzeg egy gaim felmegy vagy 6 protokollra, mert nem célja, hogy a felhasználói egyel szopjanak.
  • FTeR
    1. a "ez a te szempontodból az, mert akkor neked már nem lehet"-ból nem úgy tünt
    2. skálázhatós rész?
    3. ebbe nem megyek bele
    4. igen IE3 jobb volt mint, az akkor aktuális ns.
    5.

nagyon el offoltunk, itt nem is linuxrol van a szó és nem is az 1000éves progikról.
  • FTeR
    "De az összes szoftverre igaz az, hogy ami neked nem kell, az ne legyen fenn. És ha ezt nem lehet megvalósítani, az baj."
    Ez igaz, de per nem erről szól. Xp megjelntekor mindeki csodálkozott, hova tünt a választó rész, telepítésnél.

"Több szoftvertől csak az instabilitás nő(főleg a win 9x-ben)."
    XPre ez nem igaz (normális programoknál, netről leszedett minden szarnál már más kérdés), őskövületekről meg ne beszéljünk, én sem hozok fel pl 10 éves linuxokat, h ezt meg azt nem tudnak.

"A media playernél meg kifejezetten idegesítő tud lenni, hogy hiába állítom a VLC-t"
    hum, ez érdekes, nálam mpc van fent és mindenre (még .swf, .mov is) linkre is azt hozza be.
    Vagy próbáld meg a vlc beállításaiban a támogatott filokat ki/be pipálgatni, vagy egy adott formátumú fájlnál jobb katt társítás és pipáld ki, h mindig azzal nyissa meg (vagy a mappa tulajdonságai/filek-nél). ha ez sem működik, akkor a vlcvel van gond.

"Az ilyen instant messenger progikkal mint az msn meg az a baj, hogy nem szeretik egymást. Vannak olyanok, amik sokat támogatnak egyszerre, dehát az milyen megoldás?"
    maximálisan egyet értek.
  • dikki*yysw
    1. én tökéletesen értettem, szövegértés rulz
    2. ebből minden van
    3. olyan érthető módon, ahogy te értelmezed a dolgokat, vagy rendesen? az első az fura lenne. kernelt nem kell fordítani, amíg jó a disztribes. javaslom egyszer rakj fel egy linuxot.
    4. ie3 mint jobb? hehe. tehát nem az ms volt az, aki a windowsba szabályosan bedrótozta az ie-t, és ezáltal mindenki azt kezdte használni alapból (mert kiírtani nem lehet, és minek legyen 2 egy gépen, meg úgy lett megírva az ie, hogy csak azon fussanak az oldalak, pedig a másik böngésző tartja be a szabványokat) ugye.
    5. ez, sajnos az esetedben egy elég nyomós érv. ideges nem vagyok, felesleges ezzel jönnöd.
    a rutin dolog az adott, abban igazad van, sokat kell még tanulnod.
  • FTeR
    ááá nem bírom ki :D

soronként:
    1. nem azzal van a gond, h igazad van (és akkor nekem nem), hanem hogy azt hiszed mindig neked van igazad. szövegértés rlz

2. ugyan minek mondjak, először leszel szíves te válaszolni a kérdéseimre, ráadásúl te meg se kérdezted. de pl 3d animáció, hang vágás, programozás (pontosabban a fejlesztő környezetek). de pl örök jóker: játék. Ezek nem teljesen hiányoznak, hanem nem "skálázottak", tehát vagy hót gagyi vagy olyan, h profi is eltököl vele mire megérti.

3. a pendrájvos elég érthető módon, költői túlzással, ironikus célzásnak volt szánva. a kernel fodítos dolog meg tény linuxnál...

4. hát nem az M$en múlott a netscape. egyszerűen írt egy jobbat (IE3), mire válaszként ns kijött egy hót gagyival, ezzel teljesen elásva magát. Aztán meg elfelejtett fejleszteni, míg teljesen el nem tünt. Aztán most másod virágzását élve kiadott 1 firefox disztribet.
    Tehát nem M$ volt szemét, csak jobb volt, a másik meg inkább feladta.

5. hüm, ez ám a nyomós érv. remélem egyébként, h nem vagy ideges, vagy ilyesmi. nem állt szándékomban, megbántanin/sérteni téged.
    Valaki egyszer azt mondta:
    "Ne állj le vitázni 'hülyékkel' mert, lealacsonyodsz a szintjükre, ők meg legyőznek a rutinjukkal."
    Én próbáltam értelmesen érvelni. És Te?
  • Caro
    Az én véleményem: HUNIgorral tudok egyetérteni, majdnem mindenben.
    Az mp-ről annyit, hogy lehet használni, ha nem nagyok az igényeid.
    De az összes szoftverre igaz az, hogy ami neked nem kell, az ne legyen fenn. És ha ezt nem lehet megvalósítani, az baj. Több szoftvertől csak az instabilitás nő(főleg a win 9x-ben).
    A media playernél meg kifejezetten idegesítő tud lenni, hogy hiába állítom a VLC-t(ami egyébként egy qúlság :) ) alapértelmezetté, bizonyos fileoknál, amit a vlc is meg tudna nyitni, bejön a media player konfig ablaka, és azt akarja, hogy használjam azt...
    Az meg felháborító, hogy az explorer nem tudja a vlc-nek átadni a média linket, csak úgy tudom megnézni, ha letöltöm az egészet, mikor a vlc simán link alapján lejáttszaná.
    Az ilyen instant messenger progikkal mint az msn meg az a baj, hogy nem szeretik egymást. Vannak olyanok, amik sokat támogatnak egyszerre, dehát az milyen megoldás?
  • FTeR
    kicsit olyan, mintah nem is veled "beszélgetnék".
    én kérdéseket teszek fel, érveket mondok, elég sokat írok. pl leírom, h emberek mint szoktak érvet hozni, erre te az egészet letudod azzal, h belököd, h te mit használsz. pedig senki nem kérdezte, sőt engem nem is érdekel. de te ezzel úgy érzed mindent megcáfoltál és bebizsonyítottál és természetesen neked van igazad. közbe meg lököd a lol-okat mert értelmesen meg nem tudsz megszólalni.