16
  • blackeagle
    Ezek a m$ féle virushírek mindig izgalmas olvasmányt igérnek :)
  • tangabuvar55
    Nos, én ennek elkerülése végett a Kerio tűzfalát használom és Explorer helyett a Firefox-t. Vírusirtóm az AVG,ami automata frissít és van még egy AdAware SE-m,h tuti legyen a védelem! Mostanában mégis gyakran szétkapcsol a netem, és olyankor SEMMIT nem tudok elindítani! Se játékot,se winampot, semmit. Csak ha újraindítom a masinát! Most futtattam le mindenféle ellenőrzést,és semmi. Akkor ez miért van?
  • pemga
    Kapcsold be a logot is, különben nem fogod látni a sok szépséget :). Nekem a kedvencem az iirdatlan mennyiségű samba-próbálkozás, vajon ki engedi, hogy csak úgy böngésszék a gépét? Ma az elmúlt egy órában 9 különböző ip-ről jött kérés, ebből erről az ip-ről (62.209.249.51) meg DOS-jellegű próbálkozás is volt. És ez még csak a 169-es port :)).
  • [HUN]PAStheLoD
    Húdejó húdejó! Már kezdtem unatkozni, sose árt egy kis izgalom ^.^ Kapcsolom is ki a tűzfalamat hátha betéved valaki ;]
  • smv
    Ha mindenkibe suliban belevernék mondjuk az Excel helyett (tényleg, ki az aki használ valamire Excelt, amit mással nem tud megoldani?), hogy, hogy kell felrakni valami rendes víruskeresőt,tűzfalat, hogy alter böngészőt kell használni, hogy vigyázni kell a vírusokkal, akkor jóval kissebb lenne a fertőzöttek száma...

A cikkről csak annyit, hogy ezek nagyon tetszettek:

"Hackerek jelenleg is azon munkálkodnak, hogy három vírus segítségével kombinált támadást indítsanak világszerte az otthoni felhasználók és a cégek számítógépei ellen, hogy így kerítsék a hatalmukba a megfertőzött PC-ket."

Ezen röhögnöm kellett. Ez a mondat úgy hangzik, mint ha a harmadik világháború robbanna ki, ahol a "csúnya rossz" főgonosz ül egy fekete zászló előtt, melyre a "Hacker" szó van felirva. Persze villámok meg minden.
    Főleg a hatalmukba kerít tetszett még. Elképzeltem ahogy szegény ártatlan PC-k rohannak egy zöld pusztán, mögöttük pedig egy sötét felleg, melyből villámok csapnak ki, alatta pedig hatalmas szörnyetegek, akik az ártatlanokra vadásznak. Mikor pedig elkapják őket, nincs kegyelem, a hatalmukba kerítik...
  • bertino
    Na parázhatunk megint... meg frissíthetünk is
  • HuHa
    Fél napomba telt mire helyreállítottam a rendszert a Panda Truprevent után. Alapból úgy reklámozták ez ugyebár a meglévő vírusvédelem és tűzfal mellett működik. Installnál leszedette velem NOD32-t, reboot után meg szimplán behalt Outpostal. Gondolom a Panda csodás termékeivel ez nem fordult volna elő, de emiatt nem fogok Pandára váltani, mikor 2 éve vírusmentes vagyok Truprevent nélkül is.
  • pemga
    Nem, van amikor az is elegendő, hogy van egy nyitott Win géped hálóra kötve (nincs NAT mögött, vagy valami komolyabb tűzfalabbal védve). Pl. a Sasser-t nem kell megnyitni, rákattintani vagy bármi, az jön :). Ezek viszont szinte bármilyen tűzfallal kivédhetőek. (A mailben/messengeren/filecserélőn terjedő cuccosok persze már más tészta.) Valaki próbálta már a Panda viselkedés-alapú víruskergetőjét?
  • HuHa
    Alap dolog, hogy addig nem megyünk netre, míg nincs tűzfal és vírusírtó a gépen. És mindkettőből van egy rakat ingyenes és jó termék. Ráadásul a mai vírusírtók 99%-a egyből ellenőrzi a csatolmányt, a jobbak már letölteni sem engedik.
  • Kornan
    Pl én akkor kaptam el egy virust mikor felraktam az oprendszert.Mikor bejelentkeztem még időm sem volt leszedni a frissítéseket egyből jött a semmiből,és a vírus blokkolja a frissitesek letöltését.Azóta úgy csinálom hogy mivel megvan cd-n az sp1 azt rakom fel mielőtt még csatlakoznék a netre és így nem bír megtámadni.A hátralévő frissítéseket meg egyből leszedem.És többen mondták hogy ugyanigy kaptak el virust.Persze ez kb 1 éve volt azóta már lehet megszunt a veszélyforrás.
  • entreri
    Sok munkahelyen az hatalmas öröm, ha valaki kap egy email-t. Ezért nyitnak meg mindent. Egy ilyen email-es csatolt fájlos vírust beszopni, az a felhasználó hibája.
  • Dj Faustus #4
    Megvédve nem vagytok tőle, de elkerülitek a fertőzés lehetőségét.

Én mindenesetre feltennék (nemcsak Windows ME esetén!) egy vírusírtót (legyen frissítve rendszeresen, és a memóriarezidens-védelem legyen bekapcsolva), egy spyware-ellenes programot (ugyancsak frissíteni!), és egy tűzfalat, illetve az Internet Explorer helyett valamilyen alternatív böngészőt (Mozilla Firefox, Opera, Netscape - és nem jön be annyi spyware) használnék.

Én is használok Windows ME-t, és az előbb leírtakat (vírusírtó, tűzfal, alternatív böngésző, spyware-ellenes program) használva védve vagyok.

Bár a Linux sem egy rossz ötlet (sőt kifejezetten jó!)...
  • Sityi
    Lehet, hogy egy Linux-szal jobban járna a barátnőd. Az sem ezoterikusabb, mint egy akármilyen Win, csak játszani nem lehet vele. (Prsze kicsit csúsztattam, de nem nagyot.)
  • LowEnd
    A barátnőmtől netezek, milleneumot raktam fel neki NT helyett ( még egy ilyen ótvar retkes gagyi szemetet mint az ME...)
    Vajon, ha html alapú levelezőrendszert használunk (gmail), és nem indítunk el ismeretlen csatolmányokat, nem telepítünk weboldalról bejövő ajánlatokat akkor védve vagyunk???
  • waterman
    egy átlagos magyar irodában, ahol minden gép a neten van és feltelepítették a windóz milleniumot, mert még az is jó szöveget szerkeszteni, biztos vagyok benne, hogy minden nap az aktuális biztonsági frissítések letöltésével kezdik.. és ez mindenhol máshol is így van. sőt! mivel mindenki a biztonságáról híres outlúkot használja, így aztán egy 6-sávos sztrádává válik az irodai gép egy ilyen vírusnak.. meg talán nem kéne megnyitni minden ismeretlen levelet..
    az egészből csak azt szeretném kihozni, hogy mind humán mind technikai oldalról kéne fejlődni, ha az ilyen vírusok/támadások ellen sikerrel szeretnénk védekezni..