40689
x7qm6o4e7cb4rxmcadpj.jpg:

Egy Remek Évtized Fantasztikus Zenéi !!!

• Regiujzenek
    A Dr. Beat -ot azt hiszem még a szintipophoz sorolták, bár a zenéjükből nem sokat hallottam. Örülök, hogy megemlítetted az Escalatort, ők még a régi listáimon sem szerepeltek. Jónéhány szerzeményük rajta van a Youtube -on, s meghallgatva észrevehető, hogy erősen EBM stílusú zenét játszottak.
  • zalrobto
    oké,bár engem csak vm ben érdekelne, nincs bakelit lejátszóm de tudok valakit akit nagyon is érdekelne
    szólok neki hogy vegye fel veled a kapcsolatothátha esetleg ahaverod eladná majd
  • zalrobto
    szeva lacko ,ebben igazad van a legjobb számuk a lemezen a többi kicsit csalódás nekem
  • Zephyr Retiring
    ....és még egy bár róluk mintha régebben már lett volna szó itt (is) : The New Times
    Tőlük ez az album és az Ősidők is meg van...sajna csak kazin..
  • Zephyr Retiring
    Beugrott még egy 91-es zene Paranoid a stílus talán? techno-disco...(i don't know)...
  • Zephyr Retiring
    Vigyázz kolléga, mert van ám Tornádó zenekar Szajkon is immár 11 éve.
    De természetesen Te nem róluk beszélsz.
    Kint Békésen a nyaralómban még mindig megvan a Tornádó techno-disco kazettám rajta a Tornádó c. "slágerrel"
    És ha már így belemerültünk, nagyjából abból az időből származik egy másik ritkaság is az Escalator (akik kazettáját szintén birtoklom) akiktől az 1993-as Antropologia van meg.
    És (bár nekem nincs meg) de létezett ezekben az időkben a Dr. Beat is akiknek a Rock and roll című techno-disco zenei kísérletük még mindig megtekinthető a jutyubon...
  • eurolacko
    Kár ,hogy a lemezükön szinte csak ez a jó!
  • eurolacko
    Jól keversz DJ Kolléga! :)
  • eurolacko
    Csak nyugodtan vedd le a polcról és küld el neki az eredeti lemezt
    A másolatért valamivel kevesebbet adnak érte a piacon
  • dj adrián
    Még egy only vinyl nóta
  • IMYke2.0.0.0
    Ez nagyon kellemes.
    Én csak az ilyeneket szeretem.
  • dj adrián
    Ez sem rossz
  • dj adrián
    Még egy csemege
  • dj adrián
    Ezt is érdemes beszerezni
  • dj adrián
    Bizony ez is csak vinylen jelent meg. Jó kis zene. Ha érdekel a vinyl megkérdem a havert aki megvette tőlem.
  • Bengamen
    Hmmm... Kár, hogy semmilyen lemezt nem adok el, sokat ajándékba kaptam, meg dedikált darabok, ráadásul már a srácaim is keresik, gyűjtögetik őket bár inkább a rap, funky, hip-hop érdekli őket. A legjobb az amikor jönnek üzletelni :)
  • kaposi1
    Ma már úgy mondanék különleges hangja volt.
    Jól teszed ha előkotrod ezt a lemezt mert ha eladod csinos összeget kaphatsz érte.
  • Bengamen
    A Cre-Dance az amelyikben olyan rendkívül hamisan énekelt a kislány? Lehet, hogy rosszul emlékszem de valami Magic Boys-al léptek fel anno a 90-es évek közepén. Az első perc után érdektelenségbe fulladt a koncert, de hősiesen végigtátogták, a lemezüket megkaptam ajándékba. Kár, hogy nem dedikáltattam, most a sz@rral gennyesre kereshetném magam :) Van még a pinyóba két láda lemez, azok közt lesz, lehet, hogy valamikor előkotrom.
  • kaposi1
    Erre csak annyit mondanék hogy a Cre-Dance CD!!! is olyan ritkaság hogy egy megszállott angol srác már 300 Eurót kínál érte.
    De nem eladó.
  • Regiujzenek
    A Tornádó együttes valóban nagyon elhanyagolt. Csak 1 lemezük jelent meg 1993-ban és azt sem láttam a neten. Rokonoméknak volt meg a kazettájuk, én is ott hallottam először. Kicsit érthetetlen, miért nincsen róluk (tőlük) semmi, mert 1 osztályú technodance-eurodance dalaik voltak.
  • zalrobto
    keresem losslessben

• zalrobto
    ök is kimaradtak a FREE DANCE

A Tornádó csapatról viszont nem hallottam anno,van valahol valami zenéjük mert nem találok semmit sem róluk
  • Regiujzenek
    A cikk csak a dance kategóriával foglalkozott, a Kozmix - bár van egypár dance zenéje - a happy hardcore, majd később a trance felé tendált, a Skyland főként house. Ezekről a stílusokról magyar vonatkozásban majd más cikkekben lesz szó. A félig-meddig dance kimarad, a rap, vagy hip-hop szerű zenékhez nem értek, s még van egypár előadó, akik biztosan ki maradnak. Egyrészt azért, mert nagyon hosszú lenne, s nem cél a "lexikalitás", másrészt amelyek nem álltak hozzám közel zeneileg, s nem is ismerem jól őket, azokról maximum máshonnan átmásolt információt írhatnék, az pedig "lélektelen" lenne.
    A különlegessége a blognak, hogy stílus és alstílus szerint szétválogatva jelennek meg a zenékről és előadókról szóló írások, amelyeket a legtöbb helyen egybemosnak, bár ez néha írtózatos mennyiségű munkával jár és bizonyos zenék, vagy előadók esetében egybemosódnak a stílusbeli határvonalak. Egyébként kösz az előadólistát, több is szóba kerül még közülük.
  • Howkeddlee #32335
    Sziasztok!

Még 1-2 csapat a 90es évekből,amik hirtelen eszembe jutottak: Mr. Rick,Császár Előd a la FLM,vagy a trancesebb Skyland,a Kozmix,az Exotron vagy Bionic például. Voltak még ugye az ún. fiúcsapatok is,mint pl V.I.P.,a Shy Guys,a Hip Hop Boyz,a Happy Gang,a Picasso Branch,Biző Boyz,és a Manhattan.
    Akik még ismertebb csapatok voltak pl a T'N'T,a V-Tech,az AD Studio,a Bon-Bon,az Emberek,Sipos F Tamás avagy az Exotic,Moho Sapiens, Unisex, Pain, Orsi,Bery,Friderika,Venus,Pa-Dö-Dö,a Back II Black,Police és Bakter Brothers,esetleg még a Fekete vonat,az Animal Cannibals, Subb Bass Monster.

Volt pár csapat,akik 2000ben indultak,mégis sokan a 90es évek végére idézik őket,mint pl a Bubble Gum,a Help!,Auguszt Bário (külön),a Romantic,a Desperado,a Crystal,vagy az Inflagranti.

Biztos kihagytam párat,de ezek közül tudsz még azért válogatni szerintem...

Üdv.Csaby
  • karlaci840628
    Sziasztok. A My Cream - Poparodiák 2 (1996) nem tudom letölteni tudnátok, egy másik linket küldeni ahol le tudnám tölteni.
  • Zephyr Retiring
    ..bár:
    "A 90-es évek magyar house, trance és egyéb stílusú zenéiről és előadóiról külön cikkekben lesz szó."
    Akár ezt is válaszolhattad volna Gyurinak
  • mflex #32332
    Köszi!;)

Most van 8! elkészült zeném is a tarsolyban. Ma este 8-kor debütáltatok egyet, ezt kell majd figyelni, illetve itt lehet a többit meghallgatni és letölteni, természetesen bármelyiket lossless-ben.

http://soundcloud.com/mflex
  • Regiujzenek
    Igen, van még egy-két együttes. Az általad említetteket csak kevéssé ismerem, nem nagyon játszották, és nem volt meg kazettájuk, ezért maradtak ki. De érdemes volt megemlíteni őket.
  • Nastar
    Király vagy mflex, brutál jó ez a zene!!!!!Nagyon odab.sz!!!!Jöhetnének még efajta jó muzsikák ha van még a tarsolyodban.
  • gyorgy74
    Én azért még két együttes megemlítenék...

Digital Scream
    Magic Kefir
  • mflex #32328
    Mflex feat. Leo Samuelle - Party Up All Night (HHM covered dance remix)

Hallgat, és/vagy letölt
  • Regiujzenek
    Kösz a kiegészítést, van még egy-kettő, ami nem fért bele. A Cre-Dance -t nem sűrűn játszották akkoriban, egy daluk sem volt meg sajnos.
  • kaposi1
    Nagyon jó összeállítás Gratula hozzá.
    Nem kis munka egy ilyet összehozni.

Én még azért kiegészíteném egy nagyon fontos elemmel.

Cre-Dance ‎– Dance-Floor Őrület 1995

• Regiujzenek
    Karácsonyi ajándékként fogadjatok egy összefoglalót a 90-es évek magyar dance zenéiről, előadóiról és sikereiről:

90-es évek magyar dance zenéi
  • zalrobto

Békés Karácsonyt:)
  • zalrobto
    BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK

• zalrobto
    vagy még ez a zenéjük is
    E-Type + Stakka B - We Got The Atmosphere (Radio Edit)
  • zalrobto

ezt ismeritek???
    nekem még ez nagyon újj anno nem hallottam
  • zalrobto
    ez is jóóóóó

• Retroman
    Ez is nagy zene: