Holdra szállás- mi az igazság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
:-(
Csak azt a port fújja el a sugár (ami a fúvókán kívül már is igazán nem sugár többé), amit közvetlenül ér. Nem tud olyan szép látványos gomolygó füstfelhõhöz hasonló alakzatot létrehozni, mint egy földi rakétaindítás.
Lefele fúj, alulról fújja el, oldalra.
Oldalt még vastagabb lesz a por, mint a leszállás elõtt volt.
Csók.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Nem személyeskedésnek szánom, de az eddigiek alapján nem tartalak reál/mûszaki beállítottságúnak.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
MILLIÁRD DOLLÁROS TITOK

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
SE FÜLE SE FARKA Armstrong beszédének, pedig nem izzad, és részegnek sem tûnik.
Még egy amit lehet elemezni, az izzadás, össze-vissza beszélés, fenyegetõzés után.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az emberi tényezõ.
Valahogy így...
Én azt gondolom, hogy ez a humor sokkal közelebb áll a valósághoz, mint a vérkomoly valódi publikációk. Ige, komolyan azt gondolom, hogy valami ilyesmi volt az igazi "Holdraszállás".
Ha nem igazi, akkor minek? Ha meg igazi, akkor ugyan miért?
:-)))))))))))))))))))))))))))))
Buzz Aldrin azt kérdezi, hogy HONNAN SZEREZTE A FELVÉTELT???????
Ha bemutatja a felvételt BEPERELEM!!!!, mondja Buzz. (?????)
Mit? Talán az, hogy nem azonos körülmények között készültek? Más szög, más hely, más idõ? Atyaisten...<#falbav>#falbav>
Fenyegetsz? Ha azért ki kell innen tiltani valakit, mert beszélgetni szeretne, mert elmondja a saját véleményét, akkor csak rajta!
Ezek a fotók is ELLENTMONDÁSOSAK!
Az elsõ egy ÛRSIKLÓS ûrséta, a 2. a Holdon.
A világító pont a sisakon a NAP, vagy a világítás fénye. NEM EGYFORMA A MÉRETE, ami kérdéseket vet fel. Vagy be kellene ismernim hogy az egyik az stúdiófelvétel, és a lámpa tükrözõdik, és mivel az ûrsiklós akciók ÉLÕBEN mennek, ott nem lehet manipulálni. (most már nem mennek élõben, mindjárt kitérek rá, hogy miért)
CNN hír 1998-ból
Lehet ez HÍR? 1998-ban????
Az APOLLO 11 közvetítése vajon miért olyan kritikán aluli minõségben volt látható? A Houston-i NASA központban levõ TV képernyõt vették a TV kamerák. (LOL, ekkora böszmeséget! Ilyet egy kezdõ homevideós sem csinál, nemhogy a NASA!!!!)
Van egy 33pontos kérdés, hogy miért halmozott hibát hibára a NASA, lefordítom és beírom. A NASA nem egy DEMOKRATIKUS INTÉZMÉNY, és nem jótékonykodik, az tekinthet bele a kényes adatokba, aki elég magasan van a piramisban. Tehát olyan adatokat tesz közzé, amiket jónak lát, de azt nem értem, hogy miért keveri a sz*rt SAJÁT MAGA KÖRÜL, ennél ügyesebben csalnak el egy elnökválasztást, pedig abban sokkal többen vesznek részt. Nem azt vitatom, hogy voltak-e a Holdon, hanem ,hogy úgy és akkor, ahogy azt elõadták.
Cifu nem kekec, csak precíz. Örülj, hogy csak ilyen finoman égetett le. Általában felteszel neki egy kérdést és cirka 2 oldalban válaszol atomprecízen. Kekecember a jó tudodkid az.
Cifu kérlek, ha még egyszer személyeskedik ez az alak bannold már ki. Majd, ha a topikhoz tartozót ír akkor maradhat.
Mert akkor sem színész és sztár? Talán mert meleg van a szobában. Én speciel izzadós fajta vagyok és jól tûröm a hideget. Nevetséges, hogy nem technikai oldalról, hanem egy interjúalany viselkedésével tagadjátok a Holdraszállást. Ennyi erõvel a kezdõ lelkész remegõ hangját fogjátok fel annak, hogy hazudik és nem hisz Istenben. Micsoda logika...
Nem mindegy. Háttal lépett le, mégis ...
Hozzáértõ nem vagyok, le lehet hülyézni, én így látom a dolgot.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
indedi: http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A9p:NASA_Apollo_17_Lunar_Roving_Vehicle.jpg
"A háttérben a földi távlatoknak megfelelõ párába veszõ hegyek. Iddilli kép, de valószínûleg ez sem a Holdon készülhetett..."
Mélységélességrõl mint a téma hangsúlyozásának mûvészi eszközérõl nyilván hallottál már.
Na, hát ennyi a varázslat. Irány valamelyik fotós topic.
"'3 ha a leszállóegység fékezõsugarai letakarították a port, hogyan keletkezett ez az u.n. 'elsõ lábnyom'?"
Nem takarított ott különösebb erõvel semmi.
1/6g, tehát a tolóerõt levették. A kiáramló gáz a vákuumban azonnal szanaszét szaladt, mihelyt a fúvókákból kiért, a felszínre nevetségesen alacsony nyomást kifejtve.
Kicsit porolt, de semmi komoly.
Valami látszik a leszállás videóján, de nem egy tornádó.
Az emberiség számtalan dolgot elért az ûrben. Már az 1960-as években küldtek szondát a Holdhoz mind az amerikaiak, mint az oroszok. Ezeket nem kérdõjelezik meg? A képek ugyanúgy elérhetõek. Az Moonhoax kérdések nagy része igaz lenne ezekre is (nem látható csillagok, "érdekes" árnyékok, "furcsa" képrészletek, stb.).
Persze itt több probléma is van. Például, hogy a hidegháborúban mindkét oldal vette a másik Hold szondáinak a jelét. A szovjet Luna-9-es egy komplett képét például az angolok Jodrell Bank rádióteleszkópja vette:
Luna-9 kép - angol forrásból
Megkérdõjelezni nem igazán lehet tehát ezeket.
Megint fel lehet tenni a kérdést, hogy miért nem látni Lunokhod-1 és -2 hoax oldalakat? Ez volt ugye a két szovjet robot-holdjáró (most divatosan: Hold-Rover), amik 1970 és 1973-ban a Holdon mászkáltak. Amúgy tévedés - anno volt ezekkel kapcsolatosan is összeesküvés-elméletgyártás. A keleti oldalon. Olyan "szóbeszédek" jártak, hogy ezekben valójában egy törpe KGB ügynök ült, akinek a jármû ugye a koporsója is lett. Nyilván sok orosznak elképzelhetetlen volt az, hogy rádió-távirányítással ilyesmire képes lehet a szovjet ûrkutatás...
Érdekes, hogy a Luna, Zond és Lunokhod képeket nem övezi akkora "dicsfény", mint az amerikai emberes ûrmisszió képeit. Megtalálhatóak a neten. Ugyanazon az égitesten készültek. Azonos történelmi idõintervallumról van szó. De nem, mégse kiváncsi rájuk senki...
De menjünk tovább. Ott vannak a szovjet Venera mûholdak és szondák, amik a Vénusz felderítésére lettek kiküldve. Az amerikai Mariner, Pioneer és Viking szondák. Ezek némelyike szintén küldött vissza képeket más égitestek felszínérõl. Mégse találkoztam olyan oldallal, ahol ezek valódiságát firtatták. A fene tudja miért...
Illetve ötleteim vannak. Azok nem izgalmasak. De keresni bármi áron valamit, amivel bele lehet kötni az Apollo-programba, az igen...
Mert az ûrhajóstól megkérdezik, hogy mi van a Van Allen övvel? Igen, ez nagyon fontos dolog, nyilván az ûrhajósnak tudnia kell róla. Meg arról is, hogy a Saturn V. elsõ fokozatának hajtómûvei milyen fémötvözetbõl készültek, milyen eljárással. Meg hogy mûködik a kamera, amivel felvételt készít. Egy nagy fenét. Az õ dolga, hogy eljusson a Holdra, és ott végrehajtsa azt, amire kiképezték. Pont. A háttérmunkát több ezer mérnök és tudós végezte el. Azt a kérdést, hogy mi van a Van Allen övvel, egy értelmes ember nem az ûrhajóstól kérdezi meg, hanem a fizikusoktól, akik elvégezték a számításokat ezzel kapcsolatban....
Te tudod, hogy mûködik a számítógép pontosan? Miként épül fel a mikroprocesszor? Miként lesz a leütött billentyûbõl megjelenõ karakter a képernyõn? Kétlem...
Õ csak használta az eszközt, de ehhez nem kell minden részletet alaposan ismernie...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Bizony. A Holdon nincs levegõ, a felrúgott por szabályos parabolapályán repülve nagyon hamar újra talajt ér. Nem áll neki lebegni, mint egy poros földi úton.
Itt pontosan az van, amit középsuli elsõ osztályban fizikából tanultál: szabályos parabola, amit nem torzít az aerodinamikai fékezés, behelyettesítõs példa, "elméleti" alapeset.
(és azóta is, az elsõ Holdraszállás utáni képeken is ott az eltünedezõ célkereszt, meg a "furcsának" állított fényhatások stb..)
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
szóval lehet hogy a homoknak tényleg igy kéne szállnia a Holdon :)
Apollo wires elsõ rész
Kb. olyan az egész, mintha Brezsnyev idejében akarta valaki KRITIZÁLNI a PÁRTOT. (másnap már a Gulágon voltál) Most sem lehet, csak fórumokon, szakmai berkekben csak titokban. (a két legsúlyosabban ortodox tekintélyelvû csapat a csillagászok, meg a fizikusok. sajnos)
EZ
nem lehetsége, hacsak a zûrhajós nem egy MEREDEK HEGYOLDALON megy, de akkor meg miért nem úgy néz ki, hogy egy meredek hegyoldalon megy? Így felpattanni max. DRAKULA tud, amikor kiemelkedik a koporsójából!
Itt a BAJNOK még1X, 2:30-nál õt is megkérdezik a Van Allen övrõl, és NAGYON ZAVARBAN VAN! Miért? Ha te vagy a BAJNOK, nics miért félned. (dopping, esetleg megvesztegetted a bírót?)
De ez mindegy is, mert a mozgáskultúra, mint olyan, nem egy egzakt módon levezethetõ valami. Én biztos vagyok benne, hogy úgy mozogtak, ahogy nekik kényelmes volt, meg ahogy tudtak haladni.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Gondoljatok bele, 1/6 gravitációban is ugyanazok egy akármilyen test arányai, mint itt, tehát ugyanott van a súlypontja is. Nem változtat rajta a gravitáció. És ha a súlypontja ugyanott van, akkor ha megpróbál kevésbé pucsítani (de tetszett ez a szó:)), akkor ugyanúgy elkezd dõlni, mint földi gravitációban, maximum kicsit lassabban.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Tömegvonzás:
F=G*m1*m2/r^2
földtömeg=81.3 holdtömeg
földsugár=3.663 holdsugár
F1=G*m*mh/rh^2
F2=G*m*mh*81.3/(rh*3.66)^2
F2/F1=6.05920772
Kb hatszor nagyobb a gravitációs gyorsulás a Földön, mint a Holdon.
Ha nem lennél hülye, mint a segg, ezt magadtól is ki tudtad volna számolni.
A Földön nagyobb a gravitációs gyorsulás, mint a Holdon. Pont.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Bizony!
Én nem így tapasztalom. Kekecember. Ahogy te is. Kezdjek megint hízelegni, vagy békénhagysz?