Holdra szállás- mi az igazság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez hívják sorozatgyártásnak. :)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ill. eleve arról volt szó, hogy az usa nem vet be fegyvereket, mert mások lemásolhatják. Erre reagáltam, hogy max. Kína képes erre, mert még ha meg is érti annka a mûködési elvét, egy költséges fegyver másolásához, az eredetivel hasonló kaliberû ipar is kell. Tehát nem értem miért hoztad fel az usa képes-e másolni dolgot. Másolja a saját fegyvereit?
Azért ezt se misztifikáljuk már túl!
Egész egyszerûen más tudni, meg más megtapasztalni. Te is kurvára meglepõdnél, hiába tudod, hogy van ilyen.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Ha ez a pálya épp egy magasabb fajta, bõven van idejük meglepõdni, tapasztalni, parázni.
A holdjárat egyenesen áthaladt a sugárzási õveken.
Számoljunk 20000km zora zónával, az az egész út 1/10-e sincs, legfeljebb 6-7 óra oda-, ugyanannyi visszaúton.
A legintenzívebb sugárzási zónákban ennek csak töredékét, talán 2-3 órát ültek.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ez téves.
1. Ha lelõtted csak így elsõ bevetésen akkor talán nem is olyan jó, ergo mit kell titkolni?
2. Egy roncsból túl sokat nehéz kihámozni.
3. Még ha eléd raknának a betonon egy F-22-õt akkor sem tudnád lemásolni, mert fingod nincs róla hogy a benne lenne dolgok hogyan készültek.
az a feltûnõ, hogy 1998-ban meglepõdnek, hogy milyen erõs hatása van, a STS82-nél SHOOTING STAR (felvillanások) -okat látott a kamera és az ûrsikló személyzete is. (a becsukott szemükkel) Ez azért FELTÛNÕEN KIRÍVÓ, mert 3év alatt 6szor voltak a Holdon, közben 12X mentek keresztül a Van Allen övön. Ez is megy az izzadó bajnokhoz, meg az összevissza beszélõ, fenyegetõzõ, verekedõ többihez. (vagy esetleg azóta visszafejlõdött a technika, az ûrsikló szarabb anyagokból készült mint az Apollo ? (pedig csak kb.500-600km magasra ment, amikor szerelték a Hubble-t? STS82, 1998)
A MILLIÁRD DOLLÁROS TITOK alkotója Nick Cook (Jane's Defence Weekly repülési szakújságíró) azért tudja mi a helyzet, bejáratos a témában dolgozó emberekhez,valószínû sokkal többet tud, mint amit egy dok.filmben elmondhat. (anélkül, hogy a forrásait felfedné, régi katonai módszer) A most megvehetõ legjobb F-22, F-35, stb.. mindegyik olyan, hogy ha esetleg a felsoroltak közül a kezébe kerül valakinek, akkor sem buknak nagyot, hogy a több100milliárd USD fejlesztést készen megkapják. Az F-117-est sem vetették be 1990-ig sehol. (legfeljebb Nevadában a sivatagban, meg Kanadába átrepült, de elõtte szóltak,hogy nehogy lelõjék) NEM KOCKÁZTATNAK, az igazi csúcstechnikát (amit nem lehet megvenni) azt csak a legbiztonságosabb sivatagi területeken tesztelik, vagy óceánok fölött, 40km magasan, nehogy gond legyen. (ha lezuhanna, akkor sem tehetik rá a kezüket a roncsokra sem az említettek)
ezek a gépek a filmekben is propagandacélokat szolgálnak, és meg is vehetõk
Izrael most akar venni 100db-ot! (IGEN SZÁZ DARABOT!!)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
És a reklám :)
Azt írja, volt rajta polárszûrõ.
Hogy egy alapból fókuszhibás vagy bemozdult kép csillogó részével mit kezd? Passz, ki kell próbálni.
A szálkereszteket kéne használni, de talán nem követünk el nagy hibát, ha egyszerûsítünk:
A Föld látszólagos átmérõje a Holdról a távolságtól függõen 1,8-2 fok.
A felszínen használt Hasselblad HDC látószöge 48 fok (vízszintesen, függõlegesen)
A Föld kb 98 pixel, a kép 2349x2373, legyen 2361pixel.
A képen látható Föld átmérõje = 98 / 2361 * 48 fok = 1,99 fok
Szálkeresztekkel ugyanez pontosabban, ahogy indedi nagyon helyesen említette:
A HDC 60mm-es obival rendelkezett
A képkocka méretei: 5.4x5.4 cm
Az keresztek 10mm távolságban vannak (450 pixel)
A Földkorong jobb szélsõ pontja (1388, 507) a kép közepétõl (1180,1129) 208 pontra, 4,6mm-re, azaz 4,384fokra van (vízszintesen)
a bal szélsõ pont (1292,505) 112 pixelre, 2,5mm-re, vagyis 2,386fokra esik.
A Föld látszólagos átmérõje a kép alapján 1,998 fok
-Ben Rich idézete nem tartalmaz semmi konkrétumot. Mellesleg pedig már régóta használnak a kémiai meghajtáson kívül is más megoldást az ûrbeli meghajtásra. Elég az ion-hajtómûre gondolni, amit az 1970-es évek óta használnak mûholdaknál. Azon kívül ott van a nukleáris-thermokémiai meghajtás, amivel ugyan csak kísérleteztek, de sose használtak (Kiwi tesztreaktor és Nerva rakétahajtómû).
-Az úgynevezett anti-gravitációs bemutató elektro-magnetikus eredetû, sokszor reprodukálták már. A gond az, hogy a hatásfoka túl kicsi. Hasonló a másik személyes kedvencem (mert tényleg látok benne fantáziát) az un. Lifter-kisérletek. Ez is létezik, próbálgatják, de amíg nem lesz megfelelõ technológia, csak egy érdekes fizikai jelenség (noha egyes feltevések szerint a B-2A Spirit bombázók ilyen 'lifter' elven mûködõ meghajtással is rendelkeznek). Olyasmi, mint a szupravezetés. Az is ismert jelenség, és forradalmasítaná az elektronikát, ha megvalósítható lenne szobahõmérsékleten. De nem tudják. Még. Szóval önmagában a kísérlet kevés. Azt mondjuk nem csodálom, hogy a Lockheed és/vagy a DoD/USAF nem hangoztatja ezen kísérleteket. De ha reálisan megvalósítható lenne, akkor szerinted kidobtak volna dollármilliárdokat olyan kétséges eredményû programokra, mint a V-22 Osprey vagy az F-22 Raptor? Nincs logikus magyarázat arra, hogy ne használj fel egy ilyen technológiát azonnal, hogy azzal egyértelmûen fölénybe kerülj másokkal szemben. Szerinted mi lenne, ha holnap kijönnének olyan Lockheed repülõgépek, amelyek csendesen, olcsón képesek hihetetlenül nagy sebesség elérésére? Övék lenne a világ. Ha képesek erre, akkor miért kaptak csak idén több, mint 30 millió dollárt arra, hogy 'csendes' szuperszonikus repülõgépet fejlesszenek ki részben katonai célra?
-Az eféle dokumentumfilmekkel Dunát lehet rekeszteni. Most nekiállhatnék utánamenni minden állításnak, de inkább más irányból közelítem meg. Ment úgy 3-4 éve a History Channelen egy hasonló kvalitású dokumentumfilm, amely a szovjetek ûrtitkairól rántotta le (elvileg) a leplet. Ebben volt szó a Buran ûrrepülõgéprõl, amelyet az oroszok katonai célra (is) akartak használni. Ez roppant bulvárosan megfogalmazva úgy hangzott, mintha itt most valami eszméletlen nagy titokról lenne szó. Errõl viszont szó sincs, ugyanúgy, ahogy az amerikai Ûrsikló programnál is voltak katonai szempontok (nem is igazán titkoltak), úgy a Buran esetében is felmerültek hasonlók (katonai mûholdak ûrbe juttatása, ellenséges mûholdak ûrben való begyûjtése tanulmányozásra, stb.). De hogy ezt megspékeljék, bemutattak egy "nemrég elõkerült titkos felvételt", amin az látható, hogy a Buran-t felfegyverzik nukleáris rakétákkal. A felvételen az volt látható, hogy egy hengeres törzsû (valószínûleg Tu-16-os típusú), fehér festésû, bombázógép bombakamrájához húztak egy robotrepülõgépet (talán Kh-55-öst). Egyértelmû volt, hogy nem is lehetett a Buran a felvételeken, hiszen annak lapos hasát fekete szilikát alapú hõvédõ téglák borították, ráadásul látványosan másképpen is nézet ki a gép alakja. Annak pedig végképpen semmi értelme, hogy egy ûrrepülõgépet légköri indítású robotrepülõgéppel szereljék fel. Én ezt levágtam, hiszen hobbim a haditechnika, de egy laikus mit fog ebbõl levágni? Semmit, elhûl azon, hogy ezek a gonosz, csúnya szovjetek ilyesmire akarták használni az ûrrepülõgépüket... Hûha...
Az elsõ kettõ ránézésre is fókuszhibás. Természetes, hogy a kis fénypöttybõl nagy lesz.
Az elsõ ráadásul sztem egy mozgókép kockája.
A 3. és 4. jó kép, de teljesen különbözõ ruha és korszak.
Mert akkor itt van valami amit ne értek:
HOLDSÉTA 1
HOLDSÉTA 2
valami mûhold szerelése, STSXX
Szintén szerelõk az ûrben.
NAGYON nem egyformák a sisakokon megcsillanó fények. A fejük egyforma (gondolom) nagyjából, tehát ahhoz lehet viszonyítani.
Boyd Bushman ex.Locheed Martin, Skunk Works, stb...
Valahogy nagyon nagy rést látok a "hivatalos" eredmények és a titkos laborok mélyén sejthetõ (pl. ebbõl az interjúból) fejlesztésekbõl. Kénytelen vagyok a feliratozott részt is említeni: Ben Rich (Ex. Skunk Works igazgató) olyat mondott, amiért egy fizikust számûznének. (NEM rakétahajtással mûködõ meghajtásuk is van) Maga Bushman is végzett antigravitációs kísérleteket, meg lehet ismételni, de valahogy nem látom a híradóban, mint szenzációt. (nemhivatalosan persze gõzerõvel megy a fejlesztés, de ezek nem akarnak megjelenni az üzletek polcain. Akkor pedig számomra felesleges pénkidobás az egész. Földalatti laborokban már megvan az OLAJ utódja? És ha megvan, de nem kerülhet ki, ugyanaz, mintha nem lenne meg. Ez nem hiba, ez bûn. Ha nincsenek ilyen eredményeik, akkor meg a mérhetetlen pazarlás miatt felelõsek. Fõleg, hogy az adófizetõk pénzébõl megy, és pont elõlük titkolják el, de a BILLION DOLLAR SECRET -Boyd Bushman ebben is szerepel- pont errõl szól, engem zavar, hogy amit nemhivatalosan milliárdokért kutatnak, azt hivatalosan lehazudják)
(Nincs BOLD betûm, sem aláhúzott, próbálok kevesebb nagybetût használni)
rben:)
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Egyébként nem mintha tudnék kezdeni bármit is ezzel az információval, azért köszi... :D Csak a számba veendõ tényezõkre akartam felhívni a figyelmet, számolni már nem tudok vele.
Most komolyan. Nem tudod, hogy a zoom nagyságától függ a látószög a FOV (filed of view). Én egyáltalán nem értek az optikához, de ennyire alapvetõ dolgot még is tudok...
A kép innen származik, az információk szerint egy SzKD volt a felvevõ, 300mm-es objektívvel, 56x56mm-es képkockákra. Sajnos arról nincs információ, hogy volt-e levágás a kép széleinél.
Csak kérdeztem...
Tudjuk, hogy ez amit linkeltél kép mekkora teleobjektívvel, milyen zoommal volt fényképezve, és hogy mekkora részét vágták le nagyításnál, körben?
Szerintem nem tudjuk. (nem látszanak a kis keresztek sem, pl) Innentõl kezdve...
Másik, meg hogy én is erre utaltam a ruszkikkal, hogy õk viszont tudták, hogy mekkorának kell látszódni.
Nem fejleharapásnak szántam, csak próbáltam "kérdésekkel rávezetni".
(Na, mindegy, nem magyarázkodok, csak nem érzem jogosnak a lebaszást :] )
A szovjetek is lefotózták a Földet, de az õ színes képeiken a Hold narancsos árnyalatú lett - a Zond 7 felvétele:

1. Te(meg az ufószövetség) nem tudod, hogy mekkorának kellene látszania, (a fényképezõgép objektívjérõl, zoomról, és a viszonyítási pontok hiányáról ne is beszéljünk)
vagy
2. Egy többmilliárd dolláros _hamisítási_ projectet elkúrnak, hülyeségeket fotosoppolnak a képekre, a ruszkik meg nem veszik észre?

Ha nekem nem, ennek hihetnél. Jobban tudja az optikát, mint te vagy én.
Várunk vissza, de érvekkel fölvértezve gyere.
De még is elhiszem hogy jártak a holdon, mert annyira egyértelmûek a bizonyítékok. Na amcsik által agymosott ember vagyok? :D
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Az felvillanó pontok terén nem kellett volna a Van Allen övre hivatkozni, a Hold felszínén is tapasztalták az ûrhajósok.
A két fénykép nem éppen összevethetõ. Elõször is két különbözõ típusú ûrruhát látunk, másfelõl eltérõ felvételi technológiát.
Ami a Van Allen övet illeti, nos, a belinkelt CNN hírben nem tudom mi a különleges. Hogy 1999-ben ezt kirakták hírnek? Ott van benne, hogy 40 éve fedezték fel, tehát 1969-ben már elég sokat tudtak róla, de még messze nem annyit, mint amennyit most tudunk. Azért lett hír, mert az egyre jobban rádióhullámokra építkezõ kommunikáció terén a Van Allen öv káros hatásokkal bír, és ez egyre inkább érezhetõ lesz az átlag ember számára is.
Az Apollo 11 "képernyõrõl veszünk fel TV adást" effekt csak mai szemmel "böszmeség". Akkoriban a televíziózás még korai stádiumban volt, a NASA maga sem rendelkezett jobb megoldással a felvételekre, a videojelet kiadták a képernyõre, de párhuzamosan rögzíteni nem tudták. A következõ Hold-utazásoknál már felmerült az igény, hogy a jelet közvetlenül továbbíthassák a TV adóknak. De ez nem volt prioritás az elsõ utazásoknál. Ha megnézed, a korábbi sugárzott videók minõsége elég ratyi volt, amik jobb minõségûek voltak, azok rögtön szalagra lettek rögzítve, mint például az elsõ amerikai ûrséta.
A NASA nem demokratikus intézmény, hanem egy állami intézmény, amelynek a feladata a légköri és ûrbéli kutatások elvégzése, koordinációja. Tévedésben vagy a tekintetben is, hogy az amerikai adófizetõk az állam minden költekezésének minden centjével elszámoltathatnak. Az amerikai védelmi minisztérium (DoD) több milliárdos fekete és több milliárdos szürke költségvetéssel rendelkezik. A fekete költségvetés abszolute titkos, jobb esetben a program neve kerül csak fel az elszámolási listára. Ide tartozott az U-2 kémrepülõgép, az F-117 és ide tartozik a pletyka szinten mozgó "Aurora" hiperszonikus repülõgép (a félreértések elkerülése végett hiszem, hogy létezik az Aurora). A szürke költségvetésben a program neve és az szerepel, hogy milyen célt szolgál az adott program, de minden más információ zárolt. Ide tartozik például az amerikai kémmûholdprogram.
A NASA és a fekete/szürke programok között bizony lehet átfedés, sõt több esetben bizonyíthatóan volt is. A NASA részt vett és részt vesz a repülõgépekkel kapcsolatos fejlesztésekben, ami legyen nagy sebességû repülés kutatása (lásd a hiperszónikus repülés, X-43 program), legyen a nagy manõverezõképességû repüléssel kapcsolatos (F-16 AFTI program, X-31, stb.), vagy a speciális gépek (X-29 elõrenyilazott szárnyú gép, AD-1 Oblique szárnyú gép (nehéz magyarítani, elforgatható szárnyú talán?), stb.).
Az STS program esetén például a NASA és a DoD kormányzati nyomásra dolgozott együtt, mivel az amerikai védelmi minisztérium akart egy nagy méretû ûrrepülõgépet, amellyel a katonai mûholdjait a pályára állíthatja, a NASA meg egy általános célú, ûrállomásokhoz és ûrkutatásra használható gépet akart. A NASA céljaira egy kisebb ûrrepülõgép is megfelelt volna, de mégis egy hatalmas és emiatt drága rendszert hoztak létre az Ûrsikló program keretében. Az Ûrsiklókon pedig sok katonai kísérletet is elvégeztek, amik a küldetés leírásában csak sorszámokat kaptak. Hogy ezen kísérletek ill. mûveletek mit is takartak, arról azóta is csend van. Emiatt tehát nem elképzelhetetlen, hogy a NASA is érintett az eféle dolgokban.
Viszont egy kérés. Hanyagold légyszíves a nagybetûs kiemelést. A netes szubkultúrában ez a kiabálás jelölése, ami irritáló ilyen szinten használva. Ha valamit ki akarsz emelni, arra ott vannak a Bold, Italic és Underline tagek. A hozzászólás szerkesztõ alatt van egy "makrók" gomb, ott tájékozódhatsz az engedélyezett tagekrõl.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Sõt, szerintem nem is szálltak ki az ûrbe.
Sõt, szerintem soha nem építettek ûrhajókat.
Sõt, a Nasa se létezik.
Ti se léteztek. A Mátrix hiteti el velem! Mindig is tudtam!<#wilting>#wilting>
/összeesküvés elméletek rulzanak, de sok értelmük nincs sajnos (még ha véletlenül igazak lennének, akkor se)
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
A KÖZ sok mindenrõl nem tud. Mert nem érdekli. Gondolod hogy a Manhattan projektet fennhangon reklámozták? Hány évig is repült teljesen titokban az F-117? Minden ország ahol fejlesztések vannak, titkolja. Vannak látványos projektek, amiktõl az általad emlitett KÖZ megnyugszik, hogy ez igen. De ha megkérdezed Cifu biztosan tudja a választ hogy a "fekete projektekre" mennyi pénzt szavazott meg a szenátus. Gondolom nem lepõdünk meg ha kiderül hogy jó pár milliót.
Ha már linkek: szerinted mi a gebasz a lábnyomos fotóval?