5130
Holdra szállás- mi az igazság?

A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
  • OKkultist
    Valószínű imával, mint ahogy a Van Allen övön is úgy mentek át, hogy szinte észre sem vették. Az űrsiklónak meg 1996-ban meglepetés volt.
  • OKkultist
    Folyamatábrának szép, de kár, hogy a valóság egyikre sem igaz. A TUDOMÁNY nem működik olyan korrekt módon, mert minden ELÁGAZÁSNÁL emberek vannak, befolyással és érdekekkel, (pl. MTA) nélkülük tényleg ez lenne a megoldás. A VALLÁSOS meg tele van olyan legendának minősített forrásokkal, amit a tudomány nem hajlandó megvizsgálni, mert nem tudjuk kitől van, és mikor írták. Meg a sokezer éves hányódás után sokszor torzulva tudjuk csak értelmezni, mert töredékes, sokszor átírt, vagy nehezen fordítható, stb..
  • OKkultist
    Mivel fotóznak a JAPÁNOK a XXI.sz.-ban? Valami lineáris algebrával, esetleg valami 40-60MPixeles strapabíró cuccal, esetleg valami analóg géppel? (de az amit kiraktak a weboldalra, az KOMOLYTALAN, lináris algebra ide, vagy fraktálgeometria oda.)
    RÖVIDEN : BULLSHIT!
  • Molnibalage
    Király. :)
  • Molnibalage
    Asszem már fejből emlékszem én is. #1915.
  • Vardar
    ÖÖ. Én hiszek az holdraszállásban meg minden, csak egy egész űrhajózásra kiterjedő dilemmám lenne. A mikrometeorokat mivel védték/védik ki?
  • mrzool
    Újranéztem az ominózus Kennedy beszédet, ami szerintem zseniális így >40 év távlatából is... Mindenkinek ajánlom, aki nem látta volna még (youtube-on simán elérhető) - összehasonlítva a mai helyzettel rögtön világossá válik miért sikerült akkor összehozni, és miért kell várni most a visszatérésre oly sokat.

Engedjétek meg, hogy idézzek pár mondatot a transcriptből:

[... az emberiség addigi történelmének gyors összefoglalója ...]

Surely the opening vistas of space promise high costs and hardships as well as high reward. So it is not surprising that some would have us stay where we are a little longer, to rest, to wait. But this city of Houston, this State of Texas, this country of the United States was not built by those who waited and rested and wished to look behind them.

...

Those who came before us made certain that this country rode the first waves of the industrial revolution, the first waves of modern invention, and the first wave of nuclear power. And this generation does not intend to founder in the backwash of the coming age of space. We mean to be a part of it -- we mean to lead it.

...

In short, our leadership in science and industry, our hopes for peace and security, our obligations to ourselves as well as others all require us to make this effort to solve these mysteries, to solve them for the good of all men and to become the world's leading spacefaring nation. We set sail on this new sea because there is new knowledge to be gained and new rights to be won and they must be won and used for the progress of all people.

...

But why, some say, the moon? Why choose this as our goal? And they may well ask why climb the highest mountain? Why 35 years ago fly the Atlantic? Why does Rice play Texas?

We choose to go to the moon. We choose to go to the moon.

We choose to go to the moon in this decade, and do the other things -- not because they are easy; but because they are hard; because that goal will serve to organize and measure the best of our energies and skills; because that challenge is one that we're willing to accept; one we are unwilling to postpone, and one we intend to win -- and the others, too.

It is for these reasons that I regard the decision last year to shift our efforts in space from low to high gear as among the most important decisions that will be made during my incumbency in the office of the Presidency.

...

During the next 5 years, the National Aeronautics and Space Administration expects to double the number of scientists and engineers in this area; to increase its outlays for salaries and expenses to $60 million a year; to invest some $200 million in plants and laboratory facilities and to direct or contract for new space efforts over $1 billion from this center in this city. To be sure, all this cost us all a good deal of money. This year's space budget is three times what it was in January, 1961, and it is greater than the space budget of the previous 8 years combined. That budget now stands at $5.4 billion a year -- a staggering sum though somewhat less than we pay for cigarettes and cigars every year.

But if I were to say, my fellow citizens, that we shall send to the moon 240,000 miles away from the control station in Houston a giant rocket more than 300 feet tall -- the length of this football field -- made of new metal alloys some of which have not yet been invented, capable of standing heat and stresses several times more than have ever been experienced, fitted together with a precision better than the finest watch, carrying all the equipment needed for propulsion, guidance, control, communications, food, and survival, on an untried mission, to an unknown celestial body and then return it safely to earth re-entering the atmosphere at speeds of over 25,000 miles per hour, causing heat about half that of the temperature of the sun -- almost as hot as it is here today -- and do all this -- and do all this and do it right and do it first before this decade is out -- then we must be bold.

...

Well, space is there, and we're going to climb it. And the moon and the planets are there, and new hope for knowledge and peace are there. And therefore, as we set sail, we ask God's blessing on the most hazardous and dangerous and greatest adventure on which man has ever embarked.
  • HUmanEmber41st
    Látszik, h olyan ember készítette ezt az összehasonlítást, aki maga nem hívő.
    Helyesen így nézne ki:
    Isten elmondja az igazságot==> Az emberek elhiszik==> leírják, terjesztik.
  • JuzoGB
  • mrzool
    Illetve hadd kérdezzem meg újra: tényleg ennyire nehezedre esik gondolkoznod, és válaszolnod? Muszáj mindig terelni? Mozgasd már meg az agytekervényeidet!
  • mrzool
    De hiszen ki vannak takarva részek. Szerinted miért?
  • Pares
    Ez a kérdés ugy hangzik, mintha én azokra a képekre valaha mondtam volna olyat, hogy kicenzúrázták.
  • mrzool
    Továbbra is arra vagyok kíváncsi, hogy szerintED miért cenzúrázta a NASA a #1915-ben linkelt képeket.
  • Pares
    "És akkor arról még nem is beszéltem, hogy tulajdonképpen a hozzászólásod nem más, mint egy újabb terelés. Természetesen elhiszem, hogy jóval kényelmesebb belátni a tévedést, mintsem valami új dologba belekötni, és ezzel fenntartani az életet a topikban."

Tudós barátom, legyél olyan kedves, és ird már le mire követeled a választ. Ha az emberi tudás és informálódás határain belül van, akkor válaszolok.
  • Garga Pitic #2054
    Hát, jól kiválasztottad az egyetlen nem tudományos műszert a fedélzeten :)
    A 2Mpixeles kamera semmi másra nem való, mint szép képeket készíteni a japóknak a Földkeltéről :)
  • mrzool
    Ez a hozzászólás is mutatja, hogy mennyire nem vagy(tok) képben a valósággal, és egy fantáziavilágban élsz (tisztára mintha tipikus B-kategóriás filmeken szocializálódtál volna, ahol az 1x1-es pixelből is tűéles arcképet varázsolnak).

Egyrészt kit érdekel, hogy hány megapixel? Az űreszközök képalkotó berendezései teljesen más elven működnek, mint a sarki közértben kapható fényképezőgépek. Persze itt is külön kell választani az orbitális pályáról a felszínt pásztázó kamerákat és az esetleges leszállóegységek érzékelőit. De ezekről teljesen felesleges beszélnem, mert a reakciód egyértelműen jelzi, hogy fogalmad nincs ezekről a dolgokról. Ha belemásznék akkor kb. abban a szituációban lennék, hogy egy majomnak magyarázom a lineáris algebra rejtelmeit - két teljesen más tudásszint, értelmes kommunikációra esély sincs...

És akkor arról még nem is beszéltem, hogy tulajdonképpen a hozzászólásod nem más, mint egy újabb terelés. Természetesen elhiszem, hogy jóval kényelmesebb belátni a tévedést, mintsem valami új dologba belekötni, és ezzel fenntartani az életet a topikban.
  • OKkultist
    A japánoktól azért így a XXI.sz.-ban már színes képeket vártam volna, vagy picivel nagyobb felbontást, mint egy eldobható műanyag fényképezőtől. (tudod, ami kulcstartó formában is kapható, 2MPixeles, stb.)
  • mrzool
    Az is lehet az oka a megnövekedett aktivitásnak, hogy érzik a vesztüket. Egyrészt a japán holdszonda már lefotózta az Apollo-15 leszállóhelyét (http://www.jaxa.jp/press/2008/05/20080520_kaguya_e.html), másrészt tavasszal repül az LRO, 50 centis felbontóképességgel...

Bár tudom, a reakciókat előre borítékolhatjuk.:/
  • Molnibalage
    Bazz, bagoly mondja verébnek. Kb. 100 idióta kérdést válaszoltunk meg, ha nem többet. Ti még a legprimitívebbre sem voltatok képesek jószerivel.
  • Saintgerman
    vedd figyelembe, hogy ki, kit tart érdemesnek....
  • mrzool
    És ti? Másrészt miért lenne hülye kérdés?
  • Saintgerman
    miből gondolod, hogy valaki a hülye kérdéseidre válaszolni köteles ??!!
  • mrzool
    Újabb ügyes időhúzás, de még mindig a #1915.
  • Pares
    Azért voltak/vannak itt olyan hosszas viták...
  • Pares
    Melyik kérdésedre válaszoljak? :P
  • mrzool
    Egyébként a vicces az, hogy valószínűleg tényleg nem is látod az összefüggést a holdi vs marsi képeken tapasztalható általatok 'cenzúrázásnak' nevezett dolog között. Ígérem ha válaszolsz a kérdésre, felfedem miről van szó.
  • Molnibalage
    Egyikük sem válaszolt soha egyre sem...
  • mrzool
    Nem, nem több képből rakták össze. Viszont nem lenne egyszerűbb válaszolnod a kérdésre, mint folyton kibúvókat keresned??? Vagy beigazolódik amit sejtettem, nevezetesen nincsenek saját gondolataid, és ezért kerülöd a válaszadást?
  • Pares
    Külömben is nem a marsról szól ez a topic.
  • Pares
    "Még csak hasonlókat sem láttam a NASA oldalán, szóval keverheted a szezont a fazonnal, de majdcsak elmondod mire is gondoltál mozaikkép alatt."

Tudod mi a legviccesebb. Hogy ezt a mozaikképet nem is én találtam ki. lol, olvass vissza. Garga tud válaszolni kérdésedre, mi is egy mozaikkép, elvégre ő érvelt ez mellett. A marsi képek teljesen más jellegűek, mint az általam fejtegetett holdképek.

"A linkelt képek 1 adott CCD kamerával készültek, 1024x1024-es felbontásban."

Igen, de valszeg több képből rakták össze, ugy ahogy a panoráma képeket szokás, mint pl.:Itt
  • mrzool
    Nehéz eset vagy, ám mivel mindenképp szeretnék választ kapni, én kitartó maradok.

Abban a hárommal korábbi hozzászólásban, amire hivatkozol, annyit állítasz szűkszavúan, hogy mozaikkép. Mozaikkép mi is? A linkelt képek 1 adott CCD kamerával készültek, 1024x1024-es felbontásban. Egyébként is, mit értesz mozaikkép alatt? Ez itt egy mozaikkép:

Dick

Még csak hasonlókat sem láttam a NASA oldalán, szóval keverheted a szezont a fazonnal, de majdcsak elmondod mire is gondoltál mozaikkép alatt.

A #2033-as hozzászólásod és a többiek arra engednek következtetni, hogy ha saját magadnak kell gondolkoznod, és nem mások által már kitalált holdi-összeesküvéseket kell visszamantráznod, akkor leblokkolsz, nem válaszolsz. Azért én bizakodó vagyok, továbbra is várom a saját(!) gondolataid arról, hogy a NASA miért feketít ki egyes részeket a marsjárók felvételein. Köszönöm.
  • Pares
    Te tényleg ennyire...? Olvass vissza 3 hozzászólást...
  • OKkultist
    HAHAHAHAHA, ez sem rossz: (FOIA, -Freedom Of Information Act- a szabad információkért törvény hiába létezik, -EU-ban még ez sincs- ha feketével ki lehet húzni a lényeget:)

Egy összeállítás, hogy mi lehet a tényleges helyzet a Holddal

Egykori NASA dolgozó, aki látta az airbrush szakosztályt munka közben, eskü alatt vall
  • OKkultist
    Valami nem jó, a képet nem akarja betenni, de itt egy másik, tele fekete húzásokkal, hiába Freedom of Information Act, a cenzúra marad. (nemzetbiztonság mindenek felett, még maga a nemzet sem tudhatja, mit tesznek az "érdekében", úgysem értené meg, annyira hülye a nép)
  • mrzool
    Akkor azt kérném, hogy tippeld meg (kíváncsi vagyok a véleményedre, na!), miért vannak kitakarva bizonyos részek.
  • Pares
    Már megbocsáss, de nemtudok válaszolni, mivel semmiféle hasonlóság nincs a két kép kép között.
  • mrzool
    NASA - NASA, ugyanolyan 'gyanúsan' kitakart részletek, ugyanolyan mozaikképek. Tehát elég sok a hasonlóság. Lennél szíves válaszolni?
  • Pares
    Egyébként meg mozaikkép.:)
  • gbc csabika
    Ja, tényleg nem ezt kérdeztem:)
  • Pares
    Mármint topic szinten.