5130
Holdra szállás- mi az igazság?
A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
-
#2108 Nézd, értesz hozzá? Tudod miért használnak 386-osokat? Nem? Mert ez látszik a hsz.-eidből. Akkor miért próbálod meg azt sugalni, hogy hülyék azok, akiknek ez a dolguk, ezért kapják a fizetésüket?
Miért 386-osokat használnak? Azért, mert tökéletesen ismerik, megbízható (!), bizonyított eleget, és a feladathoz szükséges számítási teljesítménnyel bír, ugyanakkor nem igényel durva hűtést. A mai egyre bonyolultabb procik egyre kisebb csíkszélesség mellett készülnek, ami alapból érzékenyebbé teszi őket az olyan dolgokra, mint a kozmikus sugárzás, hiszen már közel atomi szinten mozognak. A roppant összetettségük miatt eleve tervezési/gyártási hibásak, gondoljunk a Pentium processzor első sorozatára, ami az 1990-es évek elején, és óriási botrány lett a kerekítési hibája miatt. Ma mindegyik proci ilyesmi hibáktól hemzseg, AMD Phemon és az Intel vadonatúj Core i7 CPU-ja esetén pedig (más-más) TLB hiba borzolja a laikusok idegszálait. Az átlag otthoni felhasználót ez nem zavarja, speciális mikrokódokkal orvosolják a tervezés folyamán elkövetett hibákat. De egy űrhajót irányító rendszernél minél kevesebb a lehetséges hibaforrás, annál megbízhatóbb a működés. Akkor miért használnának olyan procikat, amik nem a tökéletességükről ismertek?
De még egyszer visszautalnék a lényegre: ha a feladatot képesek 386-os procikkal is elvégezni, akkor minek lenne szükség feleslegesen nagy számítási teljesítménnyel bíró procikra? -
#2107 Anno kifejtettem már a lényeget, mégis újra előhozakodsz vele. Te tudod miként működik a számítógéped? Tudod mi az a kernel? Hogy milyen elven működnek a CPU-ban lévő logikai kapuk? Hogy kötik össze őket?
Ha nem, akkor miért várod el, hogy az űrhajósok ismerjék a Van Allen övezet lényegét. Több ezer ember állt mögöttük, akik a feltételeket megteremtették ahhoz, hogy az űrhajósok oda mehessenek a Holdra. Ehhez nem kell minden apró részlettel tökéletesen tisztába lenniük.
Van egy vadászpilóta barátom, és mikor technikai kérdésekkel fordultam a MiG-29-essel kapcsolatban hozzá, csak annyit mondott, hogy ő csak repül vele, ilyeneket nem tud... Ez a lényeg. Ő azt tudja hogy kell repülni vele, nem pedig azt, hogy mi miért és hogyan működik rajta... -
OKkultist #2106 Árnyékolás? (rá kellene hajtani a kidolgozására, mert így zsákutca, nem használhatnak örökre 386-osokat, honnan szerzik be őket? PC bontóbol?) -
JuzoGB #2105 A mai(közeljövőbeli) processzorok fizikailag működésképtelenek az űrben, mivel olyan kis töltések mozognak benne, hogy már maga a háttérsugárzás is kioltja őket. Magyarul minél kissebb méretű tranzisztorokkal dolgoznak, annál nagyobb a hibalehetőség.
Egy 386os akkora tranzisztorokkal dolgozik, hogy ez a hiba elhanyagolható mértékűvé csökken. -
kamov #2104 Az előbbi hozzászólás természetesen nem mrzool-nak szólt, hanem Okkultist 2097-es hozzászólására válaszolt.
-
kamov #2103 A Van Allen öves dolgot nagyon egyszerű rövidre zárni.
Kérdéseim feléd:
Milyen földtávolságogban milyen sugárzási övezetei húzódnak a Van Allen övezeteknek?
Milyen részecskék dominálnak ezekben?
Mennyi idő alatt halad át ezen egy Holdűrhajó és milyen hajlásszögű pályán? (pályatervezési szabályok)
Mekkora dózist kap ennyi idő alatt az űrhajós? (milisievert-ben megadva ha kérhetem)
Mekkora lesz ebből az elnyelt érték? (mikrogray-ben megadva).
-
OKkultist #2102 Érthetetlen, hogy az asztronauták ezt miért nem mondták, amikor a MOONHOAX dok.filmek készültek velük. Valahogy ezek a magyarázatok mindig azután jönnek elő, hogy a moonhoaxerek rátaláltak valammi gyenge pontra. Szánalmas (vagy nevetséges lehet választani) hogy a NASA meg a zűrhajósai folyamatosan védekezni kényszerülnek pár dokumentumfilmessel meg tényfeltáró riporterrel szemben. Az összevissza beszélő, fenyegetőző (ha bemutatja azt a NOT FOR PUBLIC NASA felvételt, akkor beperelem!) izzadó, verekedő, stb.. űrhajósok még mindig megvannak, és nem változnak, 1-2 kivétel azért van, pl. Edgar Mitchell. Interjú vele itt
(lehet, hogy őt választotta ki a NASA, hogy legyen "kiszivárogtató"?) -
OKkultist #2101 Tudom, hogy az űrsiklóban valami 386-os cpu-k vannak, de ha az bírja, akkor a P-II-es is bírja, az is elég régi, lehetett volna tesztelni, volt rá 10év! Komolytalan, hogy a mai elektronika nem bírja ki ezt, nem bírja ki azt, NEM a kínai gagyiról beszélek, a Nikon, Canon, Hasselblad, stb.. tud olyan minőséget, ami kibírná, és miért olyan nehéz egy hardveres tömörítőt belerakni, a polcok tele vannak DivX-es lejátszókkal, az mind az, most már sz*rért-húgyért meg lehet venni, nehogymár a milliárdos költségvetésbe ne férjen bele a SZÍNES-SZAGOS SZÉLESVÁSZNÚ 160MegaPIXELES kép!!! Komoly? mert viccnek erős lenne. HAHAHAHAHAHA tegyenek bele Northwood P4-et, az úgy 80 fokos volt alapjáraton, kiválóan ment volna az űr hidegében. (nem vicc, az overlockerek folyékony héliummal hűtve értek el vele 4-5GHz-et) -
#2100 És kibírja a fellövés vibrációját? -260 fokban is működik az űrben? Adattovábítás? Mert ki a fene várki ki míg átnyom egy akkora képet?
Barátom, inkább ne szólalj meg. Tudod nem véletlen vannak a katonai repcsikben is olyan processzorok amik szánalmasak teljesítményben ma az asztalai gépek mellett. Azért mert nagy tapasztalat van velük és tudják, hogy működnek még extrém körülmények között is. Csak azóta a civil szféra túllépett rajtuk. Viszont a civil processzor néha még a szobában sem megy rendesen... -
#2099 "Mintha egy csapat neveletlen óvodással vitatkoznék, akiknek mindent újra és újra el kell mondani, és miután kifogytak az ellenkezésből, egyszerűen lelépnek, mennek homokozni/gyurmázni, vagy jött értük anyu és viszi őket haza."
Ez jó. Tetszik. Akkor olvassuk el újból, mégegyszer Okkultist kiscsoportos
Te ezt irod : Utána Alan Bean és Buzz Aldrin keveredik egymással ellentmondásba, mert az egyik 2percenkét is alig vett észre 1-1 ilyet, míg a másik 100-ával látta.
Mire Kamov ezt válaszolja : Mert az űrruha sisakján pont az Apollo 10 és 11 tapasztalatai alapján módosítottak. Oldalsó védőlemezt is kaptak, vastagabb lett a bevonat. Másik szempont hogy a sugárzás mértéke naptevékenység függő, továbbá az észlelés egyéni érzékenység függő. Tehát itt nincs semmilyen ellentmondás.
De te ennek ellenére ugyan úgy itt tartasz, és ugyan úgy "bizonyitékként" kezeled.
-
OKkultist #2098 Nem tudom mivel fotóztak, de ez jobb, és valószínű olcsóbb is, egy tokozás kell neki és mehet: (szánalmas képeket látok, ami 1Mpixelnek is gyenge, a színek hiánya meg nevetséges)
Ez itt 160MegaPixeles, a bótban megvehető:
Ez meg itt a gagyi HASSELBLAD márka, gyatra 50MegaPixeles gépe, ez is megvehető, bárki számára. (biztos bírnának valami komolyabbat is építeni, ezek a svédek képesek rá.
-
OKkultist #2097 Látom nem sikerült értelmezni a belinkelt anyagokat.(lehet mert angol?)
Komolytalan "válaszokat" kaptam, ill. nem arra válaszoltál , amiről szó volt, stb. stb.
Az STS-Van Allen öv kapcsolatáról az űrhajós beszélt, a két holdon is jár nyugdíjas meg egymásnak ellentmondó adatokat mond, utána a 84-es és a 98-as STS missziók is ott vannak, NEMCSAK az összeesküvés oldalakon.
Mintha egy csapat neveletlen óvodással vitatkoznék, akiknek mindent újra és újra el kell mondani, és miután kifogytak az ellenkezésből, egyszerűen lelépnek, mennek homokozni/gyurmázni, vagy jött értük anyu és viszi őket haza. -
mrzool #2096 A kedvenc összeesküvéses videómmal kívánok jó éjszakát mára.:))
Conspiracy failed -
mrzool #2095 - Természetesen digitális képalkotó berendezés van a szondákon, de az olyan messze van a boltban kapható kommersz digicamektől, annyira más a működési elve, hogy nem lehet őket egy lapon említeni. De hát ahogy MER képeket sem találtál állítólag hosszú keresés után, el tudom képzelni, hogy annyira analfabéta vagy az internetes keresőkhöz, hogy azóta még mindig nem sikerült olyan honlapra bukkannod, ahol le van írva ezek működése. Te bajod.
- 1996-ról te beszéltél, cáfoltam. Erre most megint terelsz, nekem támadsz mintha igazad lenne, miközben a hozzászólásodban 4 évszám is szerepel, egyik sem 96. Mi ez, ha nem egy újabb szánalmas próbálkozás a részedről?:)
- Az STS-95-tel foglalkozó írások meglepő módon nem nagyon tesznek említést a Van Allen övről. Egyedül egy összeesküvéses weboldalon jelenik meg a kettő egybemosása. Újabb ziccer?
- A többit pedig kamov már leírta, feleslegesen nem fogok ismételni. -
#2094 "Utána Alan Bean és Buzz Aldrin keveredik egymással ellentmondásba"
Mondod te aki néha még magával is... -
kamov #2093 mellesleg a Holdkőzetekből szinte minden ország (köztük Magyarország is) kapott mintákat elsősorban meteoritokkal történő összehasonlításra illetve oktatásra. Mivel a Szovjet Luna szondák geológiailag eltérő helyekről hoztak mintákat ezért Szovjet Amerikai csereprogramok is voltak. Ezért Európában talán nincs is olyan geológus, aki legalább egyszer nem látott valamilyen formában (metszet ,por, nagyobb darabok) holdkőzetet. -
kamov #2092 A magyar és a küldöldi moonhoax fórumokon százszor lerágott csont ez.
Mert az űrruha sisakján pont az Apollo 10 és 11 tapasztalatai alapján módosítottak. Oldalsó védőlemezt is kaptak, vastagabb lett a bevonat. Másik szempont hogy a sugárzás mértéke naptevékenység függő, továbbá az észlelés egyéni érzékenység függő. Tehát itt nincs semmilyen ellentmondás.
A fenyegetőző video pedig maximum arra bizonyíték, hogy a Föld legtöbb élőlényéhez hasonlóan Aldrint is bosszantják az élősködők; akik jelen esetben valójában belőle élnek, de közben folyton belerúgnak ahol csak tudnak.
A mi a fizikai bizonyítékot illeti: Magyarországon az ELTE-n is vannak Holdkőzet metszetek amik közt van armalcolit is, ami a Földön nem található meg. Volt szerencsém pár éve megtekinteni geológus szakkommentárral.
-
OKkultist #2091 Nade akkor ez miért:
Utána Alan Bean és Buzz Aldrin keveredik egymással ellentmondásba, mert az egyik 2percenkét is alig vett észre 1-1 ilyet, míg a másik 100-ával látta. (illeszkedik az izzadó, hadováló, fenyegetőző, összevissza beszélő űrhajósok sorába)
A többi hasonló gixest már nem tallóznám be századjára ismét.
A fenyegetőző Buzz sem semmi, ITT megtekinthető.
A fizikai "bizonyítékok" nem érdekelnek, én nem ellenőrízhettem le, tehát bármi lehet, (nyilvános vizsgálat volt?) az űrhajósok viselkedését viszont nehéz magyarázni. (nem is sikerült még) -
kamov #2090 A Szaljut, a Mir és a Nemzetközi Űrállomáson évekig mért dozimetriai aqdatok szerint az űrállomáson a háttérsugárzás kb százszorosan haladja meg a Földit. Ez a űrorovostan jelenlegi állása mellett azt jelenti hogy kb 6-7 év kell az orvosi szintű kockázat kialakulásáig. A jelenlegi mért adatok alapján átlagos naptevékenység mellett a Holdon vagy a Mars felé vezető úton a sugárzás évente egy százalékkal növeli a rák kialakulásának kockázatát. Ez egy egyhetes holdutazásnál simán tolerálható a tervezett féléves Holdbázis küldetésen már erősebb védelem kell az űrhajó falánál. Ennyi.
A Van Allen övezetnek egy komolyan veszélyes, de nagyon vékony öve van a mágneses egyenlítő mentén, azonban a Holdhoz vezető átmeneti pályák ezt elkerülik.
A Shuttle bizonyos esetekben felment 630 km magasra is, de a szem csarnokvizében lefékeződő részecskék keltette Cserenkov sugárzást a 340 km magasan lévő Űrállomáson is ugyanúgy észlelni lehet behunyt szemmel csak kevesebb villanás látható, mint magasabb pályákon.
Az ISS-en évek óta mért dozimetriai értékek már nyilvánosak...
Ezek semmilyen bizonyítékot sem adnak ami alkalmas lehet Holdraszállást tagadni.
No meg ott van a Holdkőzet kérdése...
-
HUmanEmber41st #2089 Köszi, ez a lényeg :D -
OKkultist #2088 Talán ha megnéznéd, amit belinkeltem, akkor nem írnál ilyeneket, hogy:
--------------------------------------------------------------------
Mi is volt 1996-ban? Egyik sikló sem ment magasabbra 470km-nél és az inklináció sem volt nagyobb 51 foknál.
A belső Van Allen öv 700 km-nél kezdődik, max a sarkoknál lehet alacsonyabban. Csakhogy annak még a közelében sem jártak, a MIR dokkolásokon kívül a többi ~30 fokos inklinációval repült.
Bár volt egy Allen nevű kapitány az egyik küldetésen, nyilván így született ez az újabb legenda, izé, bocs, BULLSHIT...
--------------------------------------------------------------------
Ezek szerint te tudod a frankót, még a NASA sincs olyan nagytudású, hogy téged cáfoljon. (a CNN, meg az űrhajósok sehol sincsenek)
A Holdat meg valami nem is kémiai(analóg), nem is digitális, hanem valami képzeletföldjén készült Troll&Kobold Co. által gyártott géppel fotózzák? Ha látok egy koboldot, megkérdezem, hol lehet ilyet venni?
Hadd ne fordítsam le az egészet, csak pár részlet:
-2008-ban a Reuters hírt adott arról, hogy a kozmikus sugárzás annyira veszélyes, és annyira keveset tudunk róla, hogy valószínűleg lehetetlen embert jutattni a Marsra, vagy egyáltalán a HOLDRA és vissza, amíg megfelelő védőfelszerelést nem találunk, stb... a National Research Committee szerint, a NASA megszüntette a támogatást a kutatásokhoz, panaszkodik James van Hoften nyugalmazott asztronauta.
Nincsenek új adatok, akkor a régieket kell használni, pl. a két japán atomtámadás túlélőinél szerzett adatokkal dolgoznak,
-STS-41-C : 580km magasan volt, vagy az a van Hoften is hazudik, aki ott volt és George "Pinky" Nelsonnal beszélte meg azokat a villanásokat (flashes) amiket a szemidegen átrepülő részecskék okoztak, az jutott eszébe, hogy ez hosszabb távon biztos nem egészséges. (tényleg nem)
Utána Alan Bean és Buzz Aldrin keveredik egymással ellentmondásba, mert az egyik 2percenkét is alig vett észre 1-1 ilyet, míg a másik 100-ával látta. (illeszkedik az izzadó, hadováló, fenyegetőző, összevissza beszélő űrhajósok sorába)
-1998-ban is 350MÉRFÖLD magasra szállt a sikló. (meglepődtek, hogy milyen a Van Allen öv)
LOL, kérdezzék meg a nyugdíjasokat, de valahogy nem jutott eszükbe, pedig ők jártak(?) a legmesszebb eddig. -
HUmanEmber41st #2087 Azért röviden lefordíthatnád mit mond a két űrhajós. Gondolom, az ellenkezőjét, de nagyon nem értem:D :D -
#2086 Az. -
Garga Pitic #2085 Bocs, a Multiband Imager-nél kétdimenziós képérzékelőt említenek, az akár feszegetheti is a Mpixeles határt :) -
mrzool #2084 Annak meg majd szépen utánaolvasol, hogyan is működik a képalkotás odafent. Úgyis szeretsz olvasni, nemde? Most akkor kicsit tedd félre az összeesküvős fantazmagóriákat, és nézz meg néhány tudományos oldalt, cikket, ahol leírják ezt. -
mrzool #2083 Pontosan mi is volt a marhaság a hozzászólásomban? Kérném a tételes cáfolatot, egyébként továbbra is egy semmirekellő fikanick maradsz. -
OKkultist #2082 Ha nem értelmezhető a MegaPixel, akkor mi értelmezhető? Mivel fotóznak? A hagyományos analóg, kémiai filmes gépnek is van megapixelben MEGADHATÓ felbontása. A többi meg NEM ELEKTRONIKA, hanem OPTIKA kérdése! -
OKkultist #2081 Ez gyenge volt! Nézz utána, mielőtt ekkora marhaságot leírsz:
égeted magad? itt a Van Allen öv, kösd fel a gatyád -
mrzool #2080 Jó lenne, ha kontextusában tekintenéd a kérdést. Értelmes vitapartnertől azt hiszem elvárhatom, hogy nem kell újra megismételnem az EGÉSZET, hanem elég hivatkoznom egy lényeges hozzászólásra, és az előzményekből már össze tudja állítani a képet a fejecskéjében.
Szövegértésből egyébként elégtelen. Sehol sem állítottam, hogy TE szerinted van kicenzúrázva, azt kérdeztem, hogy szerinted miért van? Azaz ÉN állítottam, hogy cenzúrázva van, és arra kerestem a választ, hogy szerinted miért tenne ilyet a NASA.
A holdas topikban ez a téma azért jött elő, mert ti jöttetek állandóan azzal, hogy a képek manipuláltak. Hát most én is találtam manipulált képeket, mégpedig 2008-ból! Ezek szerint óriási az összeesküvés, próbálok a segítségetekkel rájönni, hogy miről van szó, de sajnos folyton kitértek a válaszadás, ötletadás elől... Így elég nehéz.:(
Egyedülállónak nem mondanám, hiszen én 2 perc alatt találtam újabb hasonló módon 'cenzúrázott' képeket:
http://marsrovers.nasa.gov/gallery/all/1/p/1718/1P280704864ESF94B2P2282L7M2.JPG
http://marsrovers.nasa.gov/gallery/all/1/p/1718/1P280705037ESF94B2P2282L5M2.JPG
http://marsrovers.nasa.gov/gallery/all/1/p/1717/1P280616345ESF94B2P2281L7M4.JPG
http://marsrovers.nasa.gov/gallery/all/1/p/1717/1P280617290ESF94B2P2281L7M2.JPG
Az pedig, hogy ezek nyers képek, csak még tovább növelik az összeesküvés faktort. Hiszen már a NYERS képekbe is belenyúltak...!
Szóval továbbra is várom az ötleteket! -
Pares #2079 "Ez olyan, mintha megkérdezném tőled, hogy szerinted miért"
Befejezés: :P
miért nem voltak a Holdon?
A válaszod: Nem mondtál ilyet, és szerinted voltak. Nalátod, ebben egyetértünk. -
Pares #2078 "Ez a kép a moonbase proof???"
ŐŐŐ, ha te mondod...
Más kérdést meg nem igen látni abban a hires 1915-ös hsz.-ben.
De azért próbalok válaszolni pl arra, hogy szerintem miért van kicenzúrázva az a három kép:
Először is ezt te találtad ki, hogy szerintem ki van cenzúrázva, mert eleve ugy adtad fel a kérdést, hogy miért. Én ilyet nem mondtam. Ez olyan, mintha megkérdezném tőled, hogy szerinted miért
Másodszor """Ez meg egy holdraszállás én nem Biblia kutató topik. Hárítasz megint rendesen.""" Pontosan, mi köze a Hold topicnak a marshoz?
Harmadszor mivel elég egyedülálló eset az a 3 kép, amit belinkeltél (1-2 óra keresgélés után még hasonlót se találtam a mars-archivumban), ezért merem azt mondani, hogy ez egy (ahogy leirásban irják) "raw", magyarul "nyers", vagyis nem feldolgozott kép mittomén milyen...
És negyedszer, nemcsak hogy semmi közük az általam belinkelt képekhez, hanem még csak nem is hasonlitanak rájuk. -
JuzoGB #2077 Van aki alapvetően jószándékú, csak hülye:) -
JuzoGB #2076 Lehet h látszik, de mitől lenne AZ a helyes, amit te írsz? -
#2075 Sötét? -
JuzoGB #2074 Ebből a hozzászólásból is látszik, hogy melyik oldalon állsz:) -
#2073 "A TUDOMÁNY nem működik olyan korrekt módon, mert minden ELÁGAZÁSNÁL emberek vannak, befolyással és érdekekkel, (pl. MTA) nélkülük tényleg ez lenne a megoldás."
Amit te gondolsz az inkább a találmányok. Maga a tudomány, működik remekül. Az hogy mikor és mihez kezdünk vele az egy másik dolog. -
#2072 "A TUDOMÁNY nem működik olyan korrekt módon, mert minden ELÁGAZÁSNÁL emberek vannak, befolyással és érdekekkel, (pl. MTA) nélkülük tényleg ez lenne a megoldás."
Fura. Az egyetem több ember is kutatott (én is egy kicsit) és senki semmiféle befolyással nem volt arra, hogy mi mit csináltnuk és hogyan adtuk tovább és kinek az infót és mit kezdtek vele. Pedig volt bennük pénz rendesen. Már megint ott tartunk, hogy szerinted az egész világ egy nagy összeesküvés ugye?
----
"A VALLÁSOS meg tele van olyan legendának minősített forrásokkal, amit a tudomány nem hajlandó megvizsgálni, mert nem tudjuk kitől van, és mikor írták."
Példákat kérek és nem levegőbe puffogatani. Ez meg egy holdraszállás én nem Biblia kutató topik. Hárítasz megint rendesen. -
mrzool #2071 Te tényleg nem érted. Körpályáról történő felszín fotózásnál NEM értelmezhető a megapixel fogalma, többek között nem is a kamera érzékelőjétől, hanem az egész cucc elektronikájától függ a felbontás.
A strapabírás és a megapixel megintcsak két különböző fogalom. De hát mit várjunk egy olyan embertől, aki számára a megapixel A mérőszám... LOL.:) -
mrzool #2070 Mi is volt 1996-ban? Egyik sikló sem ment magasabbra 470km-nél és az inklináció sem volt nagyobb 51 foknál.
A belső Van Allen öv 700 km-nél kezdődik, max a sarkoknál lehet alacsonyabban. Csakhogy annak még a közelében sem jártak, a MIR dokkolásokon kívül a többi ~30 fokos inklinációval repült.
Bár volt egy Allen nevű kapitány az egyik küldetésen, nyilván így született ez az újabb legenda, izé, bocs, BULLSHIT... -
Garga Pitic #2069 Mivel fotóznak a japánok a XXI. században?
Ezzel fotóznak a japánok a XXI. században.
Nyilván többet használnak, de akár 2x 3,5kilopixel (Terrain Camera) + 2x 1kilopixel (Multiband Imager) + 296 pixel (Spectral Profiler) is elég lehet :)