5130
Holdra szállás- mi az igazság?

A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
  • Dzsez
    Vagy pont ő hiszi ezt az SG világáról... Neki úgylátszik mindent szabad...
  • Molnibalage
    Igen? Kinek mondta volna? Az U-2-es teljes rádiócsenben repült. Mi a francnak kért volna segítséget a SZU felett?
  • OKkultist
    MAYDAY, utoljára: Gery Powers jogosan mondta, őt PONT május elsején lőtték le az oroszok. (rossz vicc volt, de kihagyhatatlan)
  • Molnibalage
    Ok nélkül nem vágnak ki senkit. De, ha sokáig beszólogatsz akkor ki tudja, hogy mi lesz... Már a modik is az összeesküvés részei? Nem lehet, hogy egyszerűen kimerítitek a barom módra fórumozás fogalmát és mások birkatürelmét?
  • Molnibalage
    "ÁTTEKINTHETETLEN, ehhez tényleg kell 3-4ember, hogy vezesse"

Az, hogy neked az az egy dolog.
    ----

"de hiányolom a szélvédőre vetített képet, ami a lényeget mutatná csak"

A HUD az micsoda szerinted?
    ----

"esetleg valami vektorgrafikus virtuális térkép, rávetítve a VALÓS látványra, (a következő lépés,pedig az ABLAK elhagyása lenne)"

Ez már egyszer tisztázva lett. Baromság. És ha bármi töknremegy akkor meg tényleg semmit se lássanak ki? Nagy ötlet... Mit akarsz rávetíteni és mire és legfőképp minek?
    ----

"na az megkönnyítené, hogy PONTOSAN lássák a jó irányt"

Látják most is. Egyszer sem vétették el a leszállást.
    ----

"ez sem az én ötletem valami régi terv volt, hogy a légiközlekedés majd leegyszerűsödik vele, és akkor az autók helyett mindenki kisméretű repülő autókkal jár majd. DE EHHEZ az autóvezetés szintjére kellene EGYSZERŰSÍTENI , VR+GPS, meg amit csak fel lehet használni."

A probléma nem a navigáció, hanem egy repülőgép kézbentartása. A sok fakezű autót alig tud vezetni. Egy repcsi az még nehezebb mutatávny...
    -----
  • Saintgerman
    Hogy miért voltál kizárva ?! lehet, hogy csak azért, mert azt hitted, hogy egy szabad világban élsz.... De ezt a moderátor biztos jobban tudja....
  • OKkultist
    A régebbi MAC-re gondoltam természetesen. (amikor minden a Pentium számolási hibával volt tele, egy szó sem volt a PowerPC-ről, én sem találtam róla semmit, tehát lehet, hogy az még tud lebegőpontosból fixpontosba hibátlanul számolni?)

Nyilván a PPL vagy CPL vizsgán nem azt kérdezik, hogy mi az eredete, hanem, hogy a tankönyv szövegét vissza tudja-e adni?
    A PAN PAN PAN-ról nem is tudtam, de "véletlenül" ez is beilleszthető egy másik értelmezésbe is. PÁN?

A szabályokat kialakítók között olyan emberek vannak (sokan) akik "érdekes" társaságok tagjai, akik nem vesznek fel akárkit, de elég csak a "ritka véletlen" 20-30%-os szabadkőműves arányra gondolni, amikor az APOLLO legénységét megnézzük.

Ez meg

ÁTTEKINTHETETLEN, ehhez tényleg kell 3-4ember, hogy vezesse, de hiányolom a szélvédőre vetített képet, ami a lényeget mutatná csak, esetleg valami vektorgrafikus virtuális térkép, rávetítve a VALÓS látványra, (a következő lépés,pedig az ABLAK elhagyása lenne) na az megkönnyítené, hogy PONTOSAN lássák a jó irányt. (ez sem az én ötletem valami régi terv volt, hogy a légiközlekedés majd leegyszerűsödik vele, és akkor az autók helyett mindenki kisméretű repülő autókkal jár majd. DE EHHEZ az autóvezetés szintjére kellene EGYSZERŰSÍTENI , VR+GPS, meg amit csak fel lehet használni. Köd, eső, éjszaka nem lehet olyan problémás , mint most, mert pár mutató meg műszer "segítségével" senki nem akar a betonba csapódni leszálláskor.)
    MOLLER M400, de ebből sem lesz sorozatgyártás, és nem az ára miatt.

Itt egy műszerfal, ami szintén 20éves, de ez egy autó!:

Valami ilyenre gondoltam, hogy aki egy buzukit jól elvezet, az ezt is meg tudja oldani: (láttam már jobbat is, de azt most nem találom)

• Dzsez
    A "Moderátor figyelmébe" topikba is megkérdezetem, itt is megkérdezem:

Miért voltam kizárva?

Ha valakit megbántottam, elnétést kérek érte. Nem volt szándékos. Ha viszont a véleményem elmondása miatt voltam büntetve, azt szégyelletesnek tartanám. Tehát:

Milyen írott szabályokat sértettem meg?
  • JuzoGB
    (ugye a vége remélem világos, h kinek szól:D)
  • JuzoGB
    A Mayday (ejtsd: méjdéj) vészjelzésre szolgáló nemzetközi kifejezés, a hang alapú (rádió) kommunikációkban használják. A francia m'aider kifejezésből származik, magyarul ez segíts bár ennek egy felszólítóbb, sürgősséget hangsúlyozó formája.

Május vazz (pff), gondolkozni meg fog más helyetted...
  • Gundark 1 1
    "MAYDAY úgy értem van-e értelme??? Kiáltoznak a rádióba, 5-10km magasan, mégis mire számítanak?"

Én ha például leállna az egyetlen hajtóművem egy F-16osban kifejezetten örülnék ha figyelnének rám és ha kattintanom kell akkor nem kellene átgyalogolnom nevadán mire valaki keresni kezd. És azért méjdéj, mert ez viszonylag érthető volt a korai sistergő rádiókban is. De miként is kapcsolódik ez ide? Ami meg a blekk vaultot illeti, mit kellene ott nézni ami leleplez mindent? És nem válaszoltál a kérdésre, mit is kért az észak amerikai légvédelmi parancsnokság ettől az embertől mit csak ő tudott?
  • JuzoGB
    Te jó ég, akkor ő MINDENT TUD!!! Legjobb lesz ha leborulunk:)
  • mrzool
    Gondolj csak bele mennyi és milyen titkos információkat láthatott a szerelésre beadott gépeken.:))))))9
  • JuzoGB
    Énisénis:P
  • JuzoGB
    Már elmondta, számítógép-összeszerelő szakmunkás. Nagy karrier:D
  • Molnibalage
    Az aki egy hívójelből egy NWO témát lát arról mit gondoljak? Az NWO topik önmagában is egy vicc.

Ennyi erővel miért nem hozza fel a "Roger" hívójelet? Biztos ő is egy összeesküvő lehetett...
  • mrzool
    Úgy látom megfeküdte a kedves hoaxerek gyomrát a kitakart ('cenzúrázott') marsi képek rejtélye. Ennél azért több kreativitást vártam volna tőlük, mindegy...

Szóval összeesküvés-hívők! Nincs itt szó semmi cenzúráról, csupán marha nehéz ám olyan messziről minden adatot hiánytalanul, bitre helyesen elküldeni. Ezért kimaradnak egyes részletek, igen, még ma 2008-ban is.

Gondolom nem kell túl nagy logika azt belátni, hogy ha még ma sem lehet megoldani a 100% hibamentes rádiós jeltovábbítást, akkor 15 éve, sőt 40 éve sem lehetett. Ergo ha érdekes artifactokat találtok a felvételeken, azok nem a gonosz cenzúrázók miatt kerültek oda, hanem egyszerű technikai hibáról van szó.

BTW azt még mindig nem mondta el egyikőtök sem, hogy mi van a szovjet/orosz, kínai, japán és indiai felvételekkel. Nyilván egyik nemzet sem használná ki propaganda célokra, hogy leleplezze a gonosz, hamisító-cenzúrázó amcsikat. Életszerű.:)
  • [NST]Cifu
    Nehéz elhinni, hogy milliárdok mennek el a fejlesztésre, közben az űrsikló meg ugyanolyan, mint 1979-ben.

Értem. 1979-ben már színes LCD MFD-k voltak ezek szerit? :)))

A viszonyításhoz itt az eredeti, felújítás előtti műszerfal.

MAYDAY úgy értem van-e értelme??? Kiáltoznak a rádióba, 5-10km magasan, mégis mire számítanak?)

Arra, hogy prioritást kapnak például rádióforgalmazásban. Egy veszélybe került gép nagyon sok esetben sikeresen leszállt még a Mayday! Mayday! Mayday! (vagy az egy fokkal gyengébb (nem közvetlen életveszélyt jelentő) Pan! Pan! Pan!) üzenet után is. De ekkor a Földi irányítástól minden lehetséges információt megkapnak, a körülöttük lévő légteret szabaddá teszik, és a többi.

IBM PowerPC CPU? A MAC hibamentes? Mert nem találtam vele kapcsolatban semmi overflow meg lebegőpontosból fixpontossá alakítási hibát.

A PowerPC is rendelkezik error erratával. A Mac-ekben meg már Intel proci van. :)

A MAYDAY-be ne menjünk bele, mert egészen mást jelent valójában, de egyébként egy angol SOHA nem akarna franciául segítségért kiáltozni. (egy francia meg angolul, ma már persze angol a hivatalos nyelv)
    MAY DAY=Május 1., innentől ez az NWO topik témája, na nem azért mert a munka ünnepe oda tartozik:)

Tényleg ne menjünk bele, ha nem fogadod el a történelmet, nyilván ezt is megírták a valóságot mindig jobban ismerő emberek. :)
    Esetleg ha PPL vagy CPL vizsgán gondolkodsz, akkor süsd el ezt a poént ott. Értékelni fogják. Vagy nem. :)

De látom a BLACK VAULT-hoz egy szava sincs senkinek.

Dehogy nincs. Nincs ott olyasmi, ami az Apollo holdutazásokat kérdőjelezi meg. Nocsak. :)
  • [NST]Cifu
    Sok lesz a személyeskedés. Büntipontok fognak repülni. MolniBalage ez rád is vonatkozik, és Okkultist rád is...
  • Molnibalage
    Ha mindenki olyan gyökér lenne mint te akkor nem lenne élet a földön. Semmit sem tennék és hinnék el, mert egy összeesküvés része ugye? Na de várjunk! Ezt akarták az összeesküvők, hogy higyjünk! Sőt, Virág elvtárs szerint az a gyanús, ami nem gyanús. Folytassam, még vagy ennyi elég?

Fura, hogy nem esik le, hogy 1-2 multireges embert leszámítva mindenki mimimum lököttnek tart? Ez "hited" miatt van. Igen, hit. Mert racionális alapja az nincs... Én hülyének azért tartalak, mert a hülyeség akarattal és szinte 0 természettdományos tudással párosul...
  • OKkultist
    Kicsit vegyél vissza, ha mindenki olyan gyökér lenne, mint te, akkor már rég az 1984 világában élnénk, te ezekszerint mindent beszopsz, amit fentről mondanak? HAHAHAHA
  • OKkultist
    Nem igazán azzal kellett foglalkoznom, hogy a gyártás során hol cseszték el. (szerencsére) Sokkal inkább a felhasználó számára optimális teljesítmény összeállítása, stabilitás, márkák ismerete, melyik van felül és melyik alulértékelve, vagyishogy a kapható 100féléből mit érdemes megvenni. (és mit tilos)

MAYDAY úgy értem van-e értelme??? Kiáltoznak a rádióba, 5-10km magasan, mégis mire számítanak?)
    IBM PowerPC CPU? A MAC hibamentes? Mert nem találtam vele kapcsolatban semmi overflow meg lebegőpontosból fixpontossá alakítási hibát.
    Ezekszerint a 386-os az utolsó iNTEL , ami hibátlan volt?
    Remélem a windows nem költözött be a siklókba? (nem volt elég 2 tragédia?)

A MAYDAY-be ne menjünk bele, mert egészen mást jelent valójában, de egyébként egy angol SOHA nem akarna franciául segítségért kiáltozni. (egy francia meg angolul, ma már persze angol a hivatalos nyelv)
    MAY DAY=Május 1., innentől ez az NWO topik témája, na nem azért mert a munka ünnepe oda tartozik:)

De látom a BLACK VAULT-hoz egy szava sincs senkinek.
    (nehéz is hozzászólni, profi munkát végeznek, CSAK a hivatalos dokumentumokból bányásszák elő a kényelmetlen információkat)
  • Molnibalage
    "Még a végén nekem fogjátok bemutatni, hogy néz ki egy PC? LOL"

Már pedig úgy néz ki szükség van rá...
    ---

"TÉNYLEG, minek? Ha megy a 386-ossal, akkor hadd menjen. Nehéz elhinni, hogy milliárdok mennek el a fejlesztésre, közben az űrsikló meg ugyanolyan, mint 1979-ben."

Talány nyisd ki a csipás szemed és nézz meg régi és új fényképeket a pilótafülkéről. Talán olvasd el, hogy mit tudott az alap rendszer és mit kapott a felújtások során.
    ----

"Az Apollo meg wgy 8088-as számítási teljesítményét sem tudta, (összesen a földi személyzettel együtt??) és mégis. A sikló meg mégsem."

A földi személyzet az nem számolt. Max. a számítógépek. Csak pályaadatokat kellett számolni és azt sem realtimeban. Nehéz felfogni?
    El nem tudok képzelni milyen munkát végezhetsz ennyi felfogóképességgel és belátással. Isten óvjon minket a hozzád hasonló hülyéktől.
  • OKkultist
    Még a végén nekem fogjátok bemutatni, hogy néz ki egy PC? LOL
    TÉNYLEG, minek? Ha megy a 386-ossal, akkor hadd menjen. Nehéz elhinni, hogy milliárdok mennek el a fejlesztésre, közben az űrsikló meg ugyanolyan, mint 1979-ben. Az Apollo meg wgy 8088-as számítási teljesítményét sem tudta, (összesen a földi személyzettel együtt??) és mégis. A sikló meg mégsem.
  • mrzool
    Te, ugye nem akarod elsunnyogni a számításaid levezetését itt előttünk? Tudod, a Van Allen övön való áthaladásról és a Hold-Föld rádiós összeköttetésről.
  • [NST]Cifu
    Korábban már említve volt, hogy az Apollo CM és LM fedélzetén is volt számítógép, az Apollo Guidance Computer (AGC), noha a mai értelemben vett CPU-ról tényleg nem beszélhetünk. :)
  • [NST]Cifu
    15év gépszerelés után már nehéz újat hallani.

Az olyanok után, mint "azt hiszem a P1-es kerekítési hiba már nincs benne"? Nem, volt más hibája a PPro/PII prociknak. :)

Nem véletlenül mondtam, hogy minden modern procinak van valami tervezési problémája, és ahogy egyre bonyolultabbak, egyre több.

Szerintem nem létezik olyan informatikus sem, akinek ne lehetne újat mondani a számítástechnikában, tehát ilyen kijelentésekre ne vetemedj. :)

Az asztali gép vs PC , EGY ADOTT FELADATRA lett összehasonlítva, ahol a 200ezres csúcsgép csúnyán leszerepelt a 10ezres kínai dzsunkával szemben

Én meg leírtam, hogy ott a PC-n valami gebasz van akkor. Vagy sz@r az optikai meghajtója, vagy hulladék op.rendszer / codecek / lejátszó van rajta. Egy célhardver adott dologra mindig egyszerűbb és ésszerűbb. Viszont egy általános hardver mindig rugalmasabb. Ezért terjedt el a PC, és még mindig ezt használják általános célokra, és nem célhardvereket. (megj.: én asztali lejátszóval komolyabban jó ideje azért nem is foglalkozok, mert egy HTPC sokkal jobb és rugalmasabb a célra)

MAYDAY!! MAYDAY!! (mivan? május?)

Wikipédia a barátod (magyar nyelven is) :)

Igaz, hogy a leszálláshoz kell a pilóta, nem magától teszi le a számítógép? (az csak az oroszoknak ment, márminthogy ember nélkül ment egy kört az űrben a Buran?)

A Buran esetében az automata pilóta igénye az volt, hogy tehessen egy pilóta nélküli tesztrepülést a jármű, mielőtt emberekkel a fedélzetén is elindul. Ez egy logikus lépés volt a részükről, a most épülő Orion űrhajó esetén is először személyzet nélküli repülésekkel kezdenek. Az STS programnál még úgy vélték, hogy erre nincs szükség (utólag nézve könnyű rájuk sütni, hogy túl magabiztosak voltak, de innen nézve ez az igazság). Amúgy az űrsikló is fejlett automata pilóta irányítással bír, a pilótának nincs komolyabb dolga, mint követi a megadott irányt, a megfelelő siklószöget tartani, és a földet érés előtt kiengedi a futóművet. Arra viszont tényleg nem képes, hogy magától szálljon le.
  • JuzoGB
    Az űrsiklókat 2 éven belül kivonják. A 386-os pedig nem 5-10, hanem 15-20 éves technológia, nem nagy különbség. Évente nem fogják tuti cserélgetni a procikat, hanem mondjuk 5-10 évente fejlesztenek. És akkor a 386-os éppen 5-10 éves technológia volt:)

Amúgy ha az apollóknak nem kellett CPU, akkor miért is kéne mindenképp P2?:)
  • OKkultist
    Szerencsére nem nekem kell aggódni, hanem azoknak akik vállalnak vele egy kört. De talán az 5-10éves, már bevált, bizonyított, esetleg kijavított változatok mehetnének bele, pl. most a P-II-es szintet már elérhetnék, ha az lenne a cél, hogy a jövőben is használhatók legyenek a siklók. De nem ez a cél, hanem hogy éppen még használhatók maradjanak, valami lesz majd helyettük, abba is 386-osokat tesznek majd? Az már "bevált". Az APOLLÓkban nem is volt CPU, és sokkal messzebre mentek.(?)
  • JuzoGB
    Sztem találni fogsz célhardvert is bőven abban az űrsiklóban, ne aggódj:)

Amúgy mégis szted milyen CPU-t kéne az űrsiklóba tenni? Úgy pontosan.
  • OKkultist
    15év gépszerelés után már nehéz újat hallani. Úgy értettem, hogy az 1db venti fújja kifelé a levegőt, es a CPU felett szívja be azt.

Az asztali gép vs PC , EGY ADOTT FELADATRA lett összehasonlítva, ahol a 200ezres csúcsgép csúnyán leszerepelt a 10ezres kínai dzsunkával szemben. TEHÁT meg lehet oldani olcsón, DE célhardverrel, ami jobb is, mert minden sz*rt beolvas,(gyorsan) míg a másik akármilyen hiperszuper multiDVDíróval (pl. Pioneer) is csak bénázik.
    Ha viszont NEM JÓ a célhardver, mert ÁLTALÁNOS célra kell valami CPU, akkor főleg nem értem, miért a 386-os. Igaz, én azt sem értem, miért kiabál a pilóta zuhanás közben : MAYDAY!! MAYDAY!! (mivan? május?)

Most akkor általános célra, vagy valami konkrét feladatra használják a CPU számítási teljesítményét az űrsiklóban. Igaz, hogy a leszálláshoz kell a pilóta, nem magától teszi le a számítógép? (az csak az oroszoknak ment, márminthogy ember nélkül ment egy kört az űrben a Buran?)
  • JuzoGB
    Először nézz utána a dolgoknak, mielőtt hülyeséget kezdesz beszélni. A NASA nem a sarki PC-bontóból veszi a procikat. Nem átlag processzorok azok, hanem az adott processzorok speciális, 'katonai' verzióiról van szó.
  • [NST]Cifu
    Nekem van olyan P-II 400-asom (slot 1, bazinagy hűtőborda) és egy darab ventilátor van a gépben, ami a tápban van, és az KIFELÉ fújja a levegőt.

Az ATX szabvány szerint a táp kifelé fújja a levegőt, de a táp a ház felső-hátsó részén van, és alulról, pont a proci felől húzza el a meleg levegőt. Azóta a szabvány jelentősen változott, és az aktív CPU hűtés miatt a táp sok házban már a ház aljába kerül, és kintről szív hűvös levegőt (ami jobb neki), míg a procitól egy külön venti szívja el a meleg levegőt, vagy a procihűtő alapból "hátrafele" néz, és a házból kifelé fúj.

Nemtudom hogy lehet kevesebb hibával gyártani CPU-t, csak azt látom, hogy pl. az asztali DVD lejátszó az észre sem veszi azokat a karcokat, tömörítési hibákat, amitől egy Core2-es gép lefagy. (a kínai gagyi diadala?)

Asztali gépet összehasonlítani egy PC-vel, az szakértelem, keményen. Márkás Sony asztali lejátszók nem olvasnak be írt DVD-ket (pedig kellene tudniuk), például, míg a Yamada gond nélkül. Függ attól milyen olvasó van beépítve, milyen chipje van, sőt, milyen firmware van telepítve rá (a jobb asztali lejátszók esetén a gyártó folyamatosan frissíti a firmwaret). PC esetén a szoftvertől is ezer dolog függ. Ha egy karcos vagy tömörítési hibás DVD lemeztől lefagy egy asztali számítógép, ott hardveres (pl.: gagyi DVD olvasó) vagy szoftveres (nem megfelelő vagy összeakadó codecek, nem megfelelő lejátszóprogram, szeméttel teli windows) hiba van.

A Texas, meg a Motorola is gyárt célprocesszorokat, nem lett volna egyszerűbb azokra írni a programokat, és akkor nem a gagyi civil bolti technikára kellene támaszkodni?

Célprocesszorokat ott használnak, ahol előre megvan, hogy mit kell csinálni, és attól semmiképpen nem térnek el. Mondjuk ilyenek a videoeditáló, tömörítő hardverek (ezért is értelmetlen, amit példának felhozol, hogy TI vagy Motorola célprocesszor - célprocesszor, de melyik? És mire?). Az általános processzorok előnye éppen a rugalmasság, az, hogy csak a szoftvertől függ, mit csinál. Fejleszteni, új képességgel felruházni egy célhardvert nem igazán lehet. Teszem azt egy videoeditáló hardverrel nem fogsz 3D számításokat végezni, mert arra megfelelő szoftvert írni hozzá egy rémálom, rengeteg időbe kerülne, és a végeredmény lassú, körülményes működés lesz. Egy általános célú processzor esetén ha be akarsz építeni egy új lehetőséget, azt gyorsan és egyszerűen megteheted. Amiben a célhardver jobb, az az adott árért nyújtott nagyobb/hatékonyabb számítási teljesítmény.
  • Gundark 1 1
    Megtudhatom hogy mit kért eme embertől az észak amerikai légvédelmi parancsnokság? Vagy titkos?
  • OKkultist
    Okoskodás helyett :
    THE BLACK VAULT
    The Black Vaul létrehozója tart előadást, több, m int 10ÉV kutatás eredményéről
  • OKkultist
    Nekem van olyan P-II 400-asom (slot 1, bazinagy hűtőborda) és egy darab ventilátor van a gépben, ami a tápban van, és az KIFELÉ fújja a levegőt. Ennek ez is elég. Nemtudom hogy lehet kevesebb hibával gyártani CPU-t, csak azt látom, hogy pl. az asztali DVD lejátszó az észre sem veszi azokat a karcokat, tömörítési hibákat, amitől egy Core2-es gép lefagy. (a kínai gagyi diadala?)
    A Texas, meg a Motorola is gyárt célprocesszorokat, nem lett volna egyszerűbb azokra írni a programokat, és akkor nem a gagyi civil bolti technikára kellene támaszkodni?

Ha már a vadászgépek szóbakerültek (meg korábban a B2), a SERVICE MANUAL-ok érdekes részeket tartalmaznak:
    CIRVIS USAF Manuals

Article 7 - Air Force Instruction 10-206
    One skeptic, and only one, has tried to disprove this new find. They state that of course the Air Force reports UFOs to another office, would you want another country invading us?

Well, it is a good point, however, my rebuttal is this. Unidentified aircraft is already defined in the publication two items prior to Unidentified Flying Objects, so now, what is a UFO according to the government? Skeptical arguments have been ruled out that this is ‘procedure’, and now the question remains, what does this mean?

Click on next page for the final part of our exhibit The CIRVIS Trail Continues...

Ez a BLACK VAULT-os gyerek nem viccel, KIZÁRÓLAG hivatalos dokumentumokból ássa elő az adatokat, olyan adatbázisa van (10+év MUNKA!!!) hogy a Norad is kért már tőle ezt azt. (hahaha, nem tudták, hogy van az a dok.amit keresnek, mert nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb?)

A fentieket Freedom of Information Act tette lehetővé, csak 2hivatalos szerv van, akire nem vonatkozik : NORAD és a Fehér Ház. (micsoda véletlen, PONT oda futnak be a jelentések)
  • Gundark 1 1
    Jaaj megint kezdődik az adófizetéses titkos rész... a FIA nem arról szól hogy mindent megkapsz. Vannak katonai titkok, ipari titkok, nemzetbiztonsági titkok. Sőt banktitkok is. gondolom örülnél ha az összes személyes adatodat a születési évtől a bankszámládig megkapná valaki, mert kérdezte. Szóval gondolkodjál mielőtt ezeket bizonyitéknak veszed.
  • OKkultist
    A leltott lámpás videó nem a leoltott lámpáról szól ( megtaláltad szarva közt a tőgyét:) hanem a megtévesztésről, meg a hazudozásról. Vajon miért van az elején ott, hogy NOT FOR PUBLIC! Nem azért mert az űrhajósok káromkodnak benne, vagy hasonló, hanem az amatőr videótrükk miatt. Nehéz megmagyarázni, azt is, hogy egy olyan program, ami az adófizetők pénzéből ment, az hogyan lehet részben titkos. Az oroszok már a Holdon voltak? (vagy a Fehérházban a spájzban?) Aki hazudik az lop, (lásd a fekete költségvetést, meg az összes katonai kiadás pofátlan számait) aki lop, az bármire képes. De ha ennyire nem vagy képben, akkor itt egy hosszú előadás, hogyan működik az ÁLLAMI BÜROKRÁCIA, (ezen belül is a katonai) FIA ide vagy FIA oda. (Freedom of Information Act)
    Mi is az a Black Vault : több mint 10év kutatás eredménye
  • [NST]Cifu
    Igen, elég, de például az utóbb agyon reklámozott hangfelismerő rendszerhez külön modulra volt már szükség. A Dassault Rafale már az 1990-es évek közepén képes volt a hangfelismerésre, igaz mindössze 90 azonosítható szót tárolt. Az F-35-ösé több száz lesz az ígéretek szerint.

Az F-22A számítógépe is folyadékhűtéses, és olyan 1 GFLOP számítási teljesítménnyel bír, igaz ez már az 1990-es években frissíttet rendszer, az YF-22-esekben lévő fedélzeti számítógép a 486-osok szintjén mozgott. :)

De ezzel a témában a továbbiakban inkább a HT topicban foglalkozzunk.
  • JuzoGB
    Azért a nagyfelbontású képek és a grafikai alkalmazások nem pont ugyanazok. Egy F-22esben semmi szükség fotorealisztikus megjelenítésre, sugárkövetéses árnyékolásra és hasonlóak, amik lennt a földön elviszik a számítási teljesítmény nagyját.