Holdra szállás- mi az igazság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Számtalanszor elismertem már, hogy tévedtem. Csak akkor nem olyan dolgokról votl szó amikt egy értelmes 18 éves is meg tudna cáfolni...
A linkek felének megnézése után belefáradtam abba, hogy tömény hülyeséget halgassak és nézzek. Bulvár az összes, 0 mûszaki tartalommal és szakmaisággal bírnak. A kísérõ szöveg amit írtok hozzá már eleve sokat elmond a szintjükrõl. Valahol a béka segge alatt.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Hiába linkeltem neked az ezer meg ezer videót, oldalt, szartál rá, inkább lehülyéztél. Én legalább normálisan válaszoltam vissza, de te az elejétõl fogva lehülyézel, le állatozol mindenkit, aki egy kicsit is nem ért veled vagya tudományos elmélettel egyet. Na akkor ki is taszitja a mélybe a szinvonalat? Aki normálisan kérdez vagy felvet vmit, vagy aki káromkodik? Külömben is milyen mûszaki paraméterekt indokoljak meg egy videón. És miért is lenne jobb egy ócskafelbontású videó, egy szuperfelbontású képnél, hogyha uggyis csak az unalmas vörös homokot filmezi mindkettõ, nem?
Az a te bajod, hogy csak a te igazad van, és semmi más nem létezhet.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nem a tudományos kutatást hasonlitottam hozzá, de mindegy, látom veled értelmesen nem lehet szót váltani.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"Pl.: egy családi kép nem adja ugy át a hangulatot, mint egy családi video."
1. Ez elég szubjektív vélemény. A minõsgétõl is függ.
2. A tudományos kutatást családi fotókhoz és videókhoz hasonlítása finoman szólva röhejes. Ott nem érzés, hanem felbontás kell.
Atyaisten.... <#falbav>#falbav>
Pl.: egy családi kép nem adja ugy át a hangulatot, mint egy családi video.
Gyönyörû ellentmondás egy mondaton belül...
A Szovjet-Orosz Energia hordozórakéta, ami a Buran-t is indította, elvi szinten 32 tonnát lenne képes LMO pályára juttatni. Sajnos a Szovjetunio szétbomlása végetvetett az amúgy ígéretes hordozórakétának (készült terv a fejlesztett, újrafelhasználható változatról, de nem volt rá pénz...).
Az oroszok készítettek egy Hold-körüli tervet a rendelkezésre álló eszközökbõl, ez a Szojuz-hold program 2010-2012 körülre akár Hold-utazást is tehetne. A program a Szojuz-2 és Proton hordozórakétára épül. A linken több info is van az elvrõl. A gyakorlat per pillanat az, hogy az ESA inkább saját lehetõségei alapján próbálná megoldani. Az ESA-orosz együttmûködést politikai árnyékok szaggatják sajnos...
Technikai szinten nem jelentene problémát visszatérni, csak valaki fizesse ki a számlát...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
és most nagyon on
Walk the Talk.
Hát Te is, mert nem engem kell meggyõznöd. Baszki az amcsikat, hogy olyan fasz kommunikációt alkalmaztak, amibe most sokan bele tudnak kötni.
Right?
Walk the Talk.
Tök jó, hogy 0 technikai tudással trollkodik a sok észlény...
Dubaiban is építettek egy pálmafa alakú szigetet, miért nem épít megának mindenki azóta se?
Azért mert kurva drága, és sok újat már nem mutat.
Ha most azt mondanák, hogy +10% adót még rádvernek, hogy legyen európai kolónia a Holdon, akkor te mit szólnál hozzá? Te lennél az elsõ, aki megkérdezné, hogy minek nekünk az oda?
Gondolkozzál már, baszki.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Csak az egyszerû buta ember elfilózik azon: te figyi, ezelõtt 40 évvel az akkori technológiával többször is voltak a Holdon, most meg azt mondják, hogy csak kb 2015-re lesznek meg a feltételek.
Walk the Talk.
"Na mindegy, ti dolgotok, hogy milyen eszement faszságokban akartok hinni, csak szerintem a paranoia nem egy kívánatos elmeállapot."
Kár, mert bizony nem lehet mindenki frankón okos..................
Walk the Talk.
Van folyamatos élõ adás az ISS Alfa-ról? Ha nincs, akkor nem is kering a fejünk felett?
"de akkor meg hogy mertek belevágni ilyen gagyi technológiával?"
Nekem is ez volt az elsõ gondolatom, amikor megláttam a Santa Maria-t. Egy akkora facsónakkal hogy mertek nekivágni a többezer kilométeres útnak a nyílt óceánon?
Nagyon egyszerû a válasz: akkor az volt a csúcstechnológia, és azzal már éppen bele mertek vágni.
Kibaszott nagy kényelmedben, mikor a telefonod többet tud, mint a holdkomp, kurva nehéz elképzelni, hogy valamikor csak ennyi volt a technika.
Azt meg szokásod elfelejteni, hogy egy rakás, ma már természetesnek vett dolog _kizárólag_azért_létezik_, mert azt a három embert el kellett oda juttatni.
Tudod az a "gagyi" technológia olyan volt, hogy ilyet ma is max. 2 állam lenne képes létrehozni, de inkább csak egy...
A trükkök százai _szándékos_ félrevezetések, itt cáfoljuk, magyarázzuk õket sorra.
Amit meg elfelejtesz, hogy az ûrhajósok is emberek. Poénkodnak a zoommal, meg idegesíti õket, mikor hazugsággal rágalmazzák õket.
Az élõ adásról meg annyit, hogy a rádióhullámok bemérhetõek. Szerinted a szovjetek nem figyelték az eget, hogy onnan jön-e az adás?
Megint elveszel a részletekben, nem látod át a dolog összetettségét. Egyszerûen _nem lehet_ úgy meghamisítani, ahogy állítod.
A "bemutatod a felvételt , beperellek" fenyegetés, arra a NEM PUBLIKUS NASA felvétel bemutatására jött válaszként, ahol eljátszák ahogy távolodnak a Földtõl.(a kamerával kizoomolnak az ablakon át látható Földre, mintha már nagyon messze lennének, közben csak pár100 km-re vannak még mindig)
HA A TELJES ÚT ÉLÕ ADÁS lett volna,(legalább az egyik a sok közül) akkor nem lehetne belekötni. Pl. folyamatosan mutatták volna a távolodó Földet, meg a közeledõ Holdat.
(tudom, nem volt elég akku, meg hasonló, de akkor meg hogy mertek belevágni ilyen gagyi technológiával?) Az, hogy valami élõ adásnak látszik, még nem jelent semmit, mehetett felvételrõl, kivéve azok a részek, amikor a Földrõl kérdeznek valamit, és a válaszadónak lehet látni a száját, ahogy válaszol. (a hangjával szinkronban kell lennie) A többi, az Gagarin(?), amint éppen felolvassa a párt kiáltványát, hogy éppen hol repül el. (közben nem volt még ott, eggyel töbet lapozott véletlenül)
Nagyon rátapintottál a lényegre! Pontosan ez a helyzet!
Van egy hivatalos verzió, amit még a ruszkik is kénytelenek voltak elfogadni (mert úgy történt). Pedig nekik aztán tényleg érdekükben állt volna leleplezni, ha csalás. Lehet, hogy a birodalmuk sem omlott volna össze, ha lelepleznek egy ilyen kamut.
Meg van egy verzió a buta népnek, amit próbálunk itt pontról pontra cáfolgatni, csak nem értitek. Bizony, a moonhoaxer verzió van a buta (fõleg amcsi) népnek szánva. Olyanoknak, akik nem látják az összefüggéseket, nem képesek perspektívában szemlélni a dolgot, és hozzáértés híjján képesek elhinni teljesen fals magyarázatokat.
És ezt néhány ember pofátlanul ki is használja.
Na mindegy, ti dolgotok, hogy milyen eszement faszságokban akartok hinni, csak szerintem a paranoia nem egy kívánatos elmeállapot.
Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a csalásra felhozott bizonyítékok innen-onnan összeválogatott látványos jelenségek, amelyek mellé a "leleplezõ" film készítõje nem fûz más magyarázatot, csak azt, hogy "Tehát csalás!".
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Az a baj, hogy nem egy úton járunk. Te nekem mindenáron be akarod bizonyítani a holdutazás tényét. NEM kell!!!!
Elhiszem!!!!!!!!
Walk the Talk.
Erre az Apollo rendszer alapszemlélete miatt nem volt lehetõség: a 3fõs személyzet mindegyike fontos szerepet játszott az út valamely részén, civilnek ott még nem volt helye.
A pilóta múlttal rendelkezõ választottak kaptak egy "gyorstalpaló" fotós képzést és hajrá.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Walk the Talk.
Mondtam, hogy elhiszem a holdralépést. Csupán a tálalással van bajom.
Walk the Talk.
Bakker, srácok! Akkor kérdezzetek meg egy profi filmest, mi miért olyan a filmeken, ne mi gyûrjük már itt egymást hiába!
C64 technológia: vedd számításba a földi számítógépeket is.
Kis túlzással a fedélzeti szgép az érzékelõk jelei alapján mindössze azt mondta meg, benne van-e a hajó a tervezett folyosóban és villogtatta a piros lámpát, ha nem.
A sok millás szkafanderek és kõrugdosás:
Az elsõ sétán egyáltalán nem vagánykodtak. Már a kimászás is rém lassan történt.
Mikor a késõbbi utakon már látták, hogy bírja a cucc, bõven van benne tartalék, akkor kezdtek menõzni.
Igazad van.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Elõre bocsájtom, hogy elhiszem a holdlandolás tényét. A mikéntje már kérdéses. Valszeg, hogy volt egy hivatalos verzió, s egy a "buta" népnek". S itt fõleg az amcsikakra gondolok. Tapasztalatból tudom, hogy öncentrikusak, hogy még azt sem tudják merre van Európa. Tisztelet a kivételnek.
Nos nézem a holdi felvételeket. Itt a földön ha egy ember belép egy tököm üzembe, maximális biztonsági elõírások vonatkoznak rá. Ezzel szemben a Holdon, ahol C64-e technikával barón az elsõk, a több millkós szkafikban ugrálnak, hasra esnek, oldalra vágják magikat, kövekbe rugdosnak, rallyznak. Hát ez az ami feltûnõen hamis. Azon tökre kár vitatkoznunk, hogy miért néz a napba stb, mert lehet, hogy azok földi felvételek. Csak legalább átadták volna profi filmeseknek.
Walk the Talk.
Akkor a késõbbi utaknál miért vittek jobb minõségû kamerát? Mert esetleg addigra sikerült megfelelõ kamerát kifejleszteni?
Azért mentek oda, vagy nem? (miért is?)
Az akkori kor amerikai átlagpolgára tökéletesen elégedett volt a fekete-fehér, gyenge minõségû, élõben sugárzott képpel...
-Folyamatosan kértem mindenkit, hogy maradjunk a témánál ebben a topicban. Még egy másik topic is lett nyitva, hogy ott összesítve lehessen minden ide nem illõrõl, de itt felmerültrõl témázni. Nem fogom egyenként elmagyarázni, hogy miért off valami, és miért kell ezért másik topicba írni, ha nem a topichoz tartozik.
-Pares, akkor is lehettél volna következetesebb. Ha annyit írsz az "Off vége" helyett, hogy akkor folytassuk a másik topciba, még fejet is hajtok elõtted. De ha szép szóval nem sikerül rendet tenni, teszem azt erõvel. Most éppen rajtad csattant az ostor, és elismerem, talán kissé erélyesebben, mint kellett volna. De tessék szépen megérteni az ok-okozat összefüggést, mert a vége tényleg az lesz, hogy a Tudományos fórumrész is megy a Politikai fórum után a kukába...
Lens flare, becsillanás, akármi
Vicces a felsõ kép, ismerõs valahonnan. Egy videóból pár kommenttel korábbról 😊
"For example, if the lens has a 6-bladed aperture, the flare may have a hexagonal pattern."
Vagyis, ha a fényképezõdön beállítasz egy nem teljesen tág blendét, a fény nem szabályos kör alakú nyíláson át jut a gépbe, hanem a rekeszt alkotó lamellák számától függõ alakú sokszögû nyíláson keresztül, és ha erõs ellenfényben fotózol, a létrejövõ becsillanások is sokszögûek lesznek.
(Kis kompakt géppel nem biztos, hogy mûködik, ott gyakran más elven oldják meg a rekeszt. Próbáld ki egy régi filmes géppel, mai bridge géppel vagy digit.tükörreflexessel. Közvetlenül a Napba ne nézz és a gépet se irányítsd rá, én szóltam.)
#1433 elsõ video (jó zenéket válogat a srác 😊
1:17 körül, felirat: "Apollo 11 70mm Hasselblad photo of the Sun from low Earth orbit"
http://www.hq.nasa.gov/alsj/a11/AS11-36-5293HR.jpg
1:22 "Apollo 14 70mm Hasselblad photo of a very different Sun from the Lunar surface"
http://www.hq.nasa.gov/alsj/a14/AS14-66-9305.jpg
A két kép más objektívvel, más beállításokkal, más helyzetbõl készült (és a fényképezõk sem teljesen azonosak). Még szép, hogy very different Sun!
Hogy miért van szép sugaras napocska az elsõ képen?
A fotós szûk/közepes blendét állított be. A fény valami ilyen nyíláson át került a gépbe:
(A fedélzeten lévõ kamera és objektív közeli rokona, a képrõl egyértelmûnek látszik egy ugyanilyen öt lamellából álló blende, lásd az ötszögletû becsillanások, melyek a sarokban lévõ Nap miatt kicsit nyomottak, illetve ha jönne egy fotós, megmagyarázhatná a 2x5=10 sugarú Napot, valszeg valami interferenciajelenséggel, szóródással, akármivel, ami tetszés szerint elõidézhetõ)
Miért szép szabályos és gyûrûs a másik képen?
A fotós a napot bebújtatta a holdkomp egyik akármije mögé, épp csak egy kicsi, de intenzív fénypötty látszódott.
Tág blendét állított be, az erõs fény egy szabályos kerek nyíláson jut a gépbe..
.. nagyjából szembõl, és az objektív belsejében a lencsék határfelületeirõl többszörös visszaverõdés után létrehozták a szabályos korong formájú napot plusz pár gyûrût és szintén korong alakú becsillanást.
Van két különbözõ Napunk, más lens flare sorozattal, mindezt az eltérõ beállításoknak köszönhetjük.
Ezek után fotózza le valaki a sisak fénypöttyét.
Milyen foltot tetszik akarni?
Ha ezen spóroltak, akkor viseljék a hülyeségük következményeit. (szerintem nem a súly volt az oka, hanem a sokkal jobb minõségû felvételeken, sokkal hamarabb feltüntek volna a hibák. Nem vette volna be a NÉP az egészet) Nem 35mm--es filmet, hanem egyenesen IMAX-ot kellett volna vinni, és nem a köveket fotózni, hanem az 1/6 gravitációt (hatását) meg a Napot, Földet, de olyan minõségben, hogy lássam a házunkat rajta. Azért mentek oda, vagy nem? (miért is?) A kövekért, vagy valami(valaki) másra számítottak, amit esetleg nem akartak megosztani a NÉPPEL?
Walk the Talk.
ott voltak
Walk the Talk.
Walk the Talk.
most akkor mi az igazság? 😄
Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.
Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.