Holdra szállás- mi az igazság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valamit összekeversz, a belinkelt videoban azok NEM politikusok! (Disclosure Project) Mind katonai/civil beosztású szakemberek, magasrangú katonák, esetleg külsõs (katonai cégekkel szerzõdéses) cégek alkalmazottai, VAJON miért érné meg nekik hazudni, mind az 500-nak??? A nyugdíjukat kockáztatják. Csak a szenátusi meghallgatás, meg a 2001 májusi (szerencsétlen idõpont, 911elõtt) nemzetközi sajtótájékoztató mentette meg õket, hogy az ALÁÍRT TITOKTARTÁSI (10-10-es szerzõdés: 10év börtön, 10ezer$ büntetés) szerzõdésük megszegése miatt nehogy nyomtalanul eltünjenek, és a felhozott téma is, a bizonyítékokkal, beszámolókkal együtt. Na ezek között volt pár NASA beszámoló is, az airbrush technikákról, szép retusált fotókat lehet tõlük venni. (a katonai mûholdak jobb képeit meg nem eladásra szánják, tehát ott nem kell retusáló osztálynak lennie)
Molnibalage
Egyetértek. Persze akinek a mérnöki munkáról fogalma nincs és természettdumányos analfabéta attól hogyan várjak el objektív véleményt?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[NST]Cifu
Eleve az államtól kell pénzt SZEREZNIÜK, tehát nem egy független valami, abból kellene megélniük, amit csinálnak, csinálják jól, vagy ne csinálják!

Nem kell pénzt szerezniük. Az állam hozta létre õket, meghatározott feladatokkal, és õ biztosítja a költségvetését is. Amikor W. Bush bejelentette az új irányvonalat a NASA-nak, akkor elõre közölte, hogy erre új forrásokat nem kapnak. Ennyi. A költségvetését állami szervek felügyelik, legalább 5 szenátusi/kongresszusi bizottságnak kell folyamatosan jelenteniük. Ha egy programra azt mondja az adott felügyeleti szerv, hogy ez túl drága, vagy nem elég hatékony, akkor az effektíve ki is nyírja azt a programot...

A "csinálják jól, vagy ne csinálják" a legjobb példa, hogy nem is látod át a NASA mûködését. A NASA az elsõ számú ûrügynökség, nem csak költségvetésben, de eredményességben is. A legtöbb tudományos mûhold, szonda, program és ezek eredményei is az õ nevükhöz fûzõdik. Ha megnézed ki hány tudományos ûrszondát lõtt fel, akkor feltünne, hogy a NASA egyedül többet lõtt fel, mint a világ összes többi ûrügynöksége összesen.

A NASA küldte fel a legtöbb embert a világûrbe. A szovjet/orosz ûrprogram túlélése is részben nekik köszönhetõ, a Mir-STS program keretében ugyanis elég sok pénzt pumpáltak az orosz ûrügynökségbe.

A NASA rendelkezik a világ legkomolyabb szélcsatornáival, többek között hiperszonikus szélcsatornákkal. A NASA felügyelte az utóbbi idõk legtöbb katonai és civil aeronautikai fejlesztésért a világon. Elég az X sorozatú repülõgépekre gondolni, de ott van például a Boeing 707 irányított lezuhanása, ami a neten is sok helyen fellelhetõ, és azt a célt szolgálta, hogy több információt szerezzenek be arról, mi is történik valójában egy ilyen balesetnél. Õk tesztelik a jövõ lehetséges repülõgép technológiáit, ott van az X-48 Blended Wing tesztgép, az X-43 és X-51 hiperszonikus tesztgép, de a NASA ott van az X-45 UCAV (pilóta nélküli harci drón) programban is.

Még ha összehozzuk, hogy a világ többi részén hány kísérleti jármûvet építettek hasonló célból, akkor is azt látnánk, hogy ezek száma kisebb, mint a NASA által felügyelt programok száma.

Hogy némely program sikertelen volt? Hát igen, ha az ember ismeretlen problémákra keres megoldást, vagy azokat kutatja, ez benne van a pakliban. Nem csak a NASA, de bárki más esetén.

Ezek után ismeretében még mindig az a véleményed, hogy a NASA nem csinálja jól? Akkor ki az, aki ennél többet tett le a légi és ûrbéli közlekedés fejlesztése, kutatása terén az asztalra? Kíváncsian várom válaszod...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Molnibalage
Clinton is eskü alatt hazudott. Nem abból volt az igazi botrány, hogy félrelépett hanem abból, hogy eskü alatt hazudott.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Elég 1db olyan képet találni, (annyi meg bõven van, de a DISCLOSURE PROJECT-ben is lehúzzák a NASA-t keményen, hogy hamisítanak, hazudnak, ahogy a csövön kifér) ami bizonyíthatóan megrendezett, tehát nem ott, nem akkor , nem úgy készült, ahogyan azt a NASA mondja, innentõl kezdve õk nálam a POLITIKUS kategória, tehát az sem igaz, amit kérdeznek. Eleve az államtól kell pénzt SZEREZNIÜK, tehát nem egy független valami, abból kellene megélniük, amit csinálnak, csinálják jól, vagy ne csinálják! Oszt jónapot. Felesleges drága látványcirkuszokra meg semmi szükség. (nem lenne, ha úgy menne ,ahogy kellene)
Donna Hare NASA dolgozó vallomása (eskü alatt+szenátusi meghallgatás, stb..)
Gundark 1 1
Azokat átvették az amerikaiaktól, hogy ne kelljen bevallani hogy nem voltak a holdon, még robotokkal sem. Cserében amerika nem igazoltatta Gagarint. 😊
[NST]Cifu
Még mindig a képek? A Luna, Lunokhod, Surveyor, stb. képeket is megvizsgálta? 😊

[NST]Cifu
Dehogynem, szóval TV ügyben irány errefelé...

Kezd kicsit off lenni, nem gondoljátok?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Szerintem okkultist jó vitapartner, mert az õ révén sok információt kaptam CIFU-tól, amirõl fogalmam sem volt.

S lásd be azért néha okkultist-nak is igazsága vagyon.

Walk the Talk.

Molnibalage
Cifu leírta miért nem jobb. Ezek mérésekkel igazoltak, nem csak úgy szülte õket. Mit csinálsz erre? Kötekszel és megint elméletek gyártasz. <#falbav>

[NST]Cifu
Ismét: nem rendelkezel megfelelõ információkkal a témában, mégis gyanakszol, hogy miért és miért nem... Láttál élõben SED TV-t? Mibõl gondolod, hogy mindenben jobb akkor? Mert a gyártó azt állítja? Ilyenkor hova tûnik az a kétkedõ gondolkodásmód? 😊

De ismét, ez off topic...

Ismerem, a kisméretû (mobil, gps, stb) kijelzõkre jó csak, de a SED-TV az a tipikus példája a háttérben sunnyogásnak, az MINDENBEN JOBB, mint ami most kapható, még olcsóbb is lenne, de a Japán belföldi gyártás sem tud beindulni, pedig oda minden ilyen csúcs hitech cucc ki szokott menni. Szerintem lenne ilyen példa a repüléstechnikában is, a túl jó, ott sem mindig elõny, fõleg, ha túl olcsón gyártható.
[NST]Cifu
Sorry, de ebbe ne menjünk bele, mert tényleg offtopic.

[NST]Cifu
Bocsi, de óriási tévedésben vagy. Attól, hogy valami prototípus fázisig eljutott, még nem jelenti azt, hogy piacéret is lesz. Említetted az OLED TV-ket. Namost, az OLED TV-k már pár éve promózva vannak, jönnek, mennek a prototípusok. A gond az, hogy nem tudták megoldani a pixelek organikus fényerejének az élettartamát. Az OLED esetén ez ugye úgy néz ki, hogy minden alpixelnek (piros, kék, zöld) saját, organikus fényforrása van. Pár ezer órás élettartam nem igazán versenyképes, gyakorlatilag egy éven belül ki lehetne vágni. 2006-2007 körülre jutottak el oda, hogy cirka 15-20 ezer órás élettartamot már tudnak garantálni. A Sony ki is dobta rögtön egy kis méretû, méregdrága verzióját, a XEL-1-est. A hazai Sony oldalon is megtalálhatod. Mi a probléma? Nos a mellett, hogy ma még túl drága gyártani, leginkább az, hogy fény derült még egy megoldandó technikai akadályra: a subpixelek fényereje egymástól eltérõ ütemben csökken a használat folyamán, vagyis az elõször tökéletesen kontrasztos kép helyett idõvel szétesõ színekkel boldogít. Az LCD TV topicban lehet folytatni, ha érdekel a dolog, sõt, ott szokott elõfordulni Cloud, aki Sony kereskedõ, ha akarsz egy XEL-1-est ennek ellenére, beszerzi neked. 😉

Igaz, de a beton az elég tartós, a KOLOSSZEUM is jól bírja már 2000 éve. A procikat meg lehetne egy 1000lábú szabványos tokozással gyártani, úgy hogy a teljes skála kezelhetõ legyen ugyanabban az alaplapban, ne azért kelljen cserélni, mert a marketingesek megint kitaláltak valamit. 462, 754, 939, AM2(940) és ami még utána jön, Socket 370, 478, 775, SocketJ, SocketN, stb..
A RAM-okat végképp felesleges eltérõ tokozással gyártani, legfeljebb a sebességnek kellene változni, de a régebbi is tudná kezelni az újabbat, ma ez 1 szabvényon megy max. Kb. azt a szintet kellene elérni, mint annak idején a SOCKET-A volt, az elég sokáig húzta. Durontól, Bartonig, kb. 6-7évig használható volt. (a kondenzátorok és a FET-ek minõsége is néha 5-10Ft "megtakarítás" miatt volt olyan, hogy 1évig sem húzták)
Gundark 1 1
Ezt piacgazdaságnak hivják, és fogyasztói társadalomnak 😊
Pont ezt mondom, hogy elromlanak, pedig kicsivel kellne csak jobbat csinálni (fele annyi extrával, mert felesleges) és mindjárt használható lenne 10évig. Az akkuk meg szánalmasan lemaradva követik ez egészet, az ETANOLOS "akkuk" meg hova lettek? A Toshibától a Nokiáig mindenki ígérte, és prototípusok is kijöttek, de a boltokba már nem jutottak el. (lenyúlta a hadsereg? nem kellene tölteni, csak havonta 1X) DIREKT piacra dobják az 1.0-ás selejt verziókat is, ez csak a gyártóknak üzlet. Az OLED kijelzõ sem bír teret hódítani, pedig az az egyetlen ami kisfogyasztású, gyors, jók a színei, stb.. igazán jó telefont nem lehet venni, semennyiért sem.
[NST]Cifu
Házaknál ott vannak a panelépületek, salakbeton és társai. Valamit vagy tartósra építesz, vagy olcsóra. A kettõ együtt nem igazán megy. Ha valahol nagyon pörgõs a fejlõdés, mint például a számítástechnikában, ott egyszerûen lehagy a fejlõdés, ha nem cserélsz. 15 éve egy Pentium 100-ason az MP3 hallgatás meglehetõsen lefogta az egész gépet. Ma az MP3 lejátszók mérete a kulcstartókéval vetekszik. Van egy munkahelyi gép, 2000Mhz-en futó Athlon proci van benne, irodai feladatokra megfelel, de ha pl. egy komolyabb streaming videót akarnék megnézni (mint a Quicktime HD trailerek), akkor azt képtelen élvezhetõen lejátszani. De például egy ûrhajó fedélzetén a megbízhatóság és az élettartam fontosabb, ezért oda tökéletesek a 386-os és 486-os procik is.

Molnibalage
"fogyóeszköz a mobiltelefon"

Már akinél. 7 év alatt a mostani a harmadik és az elõzõ kettõ is tönkrement nem én akartam cserélni...

Igen, de sajnálatos, hogy akkora ász, mint Tesla azóta sem volt, vagy nem hagyták, hogy mûködjön, a pénz ma még nagyobb gond, mint akkor volt. Edison szerû figurák tömkelege van, akik az üzletet helyezik elõtérbe, SÕT ma már úgy fejlesztenek, hogy mibõl lehet több pénzt csinálni, valami könnyen eladható, olcsón gyártható, látványos, de felesleges kacatot, de sokat, hadd vigyék, a cégek meg hadd gazdagodjanak! (6havonta CPU tokozás csere, 4579féle RAM, DVD, adás, kábel, csatlakozó "szabvány", fogyóeszköz a mobiltelefon, meg az összes elektronikai eszköz, de háztartási árammal mûködõk sem készülnek 3-5évnél többre, még jó, hogy a házakat nem kell 10évente cserélni, mert a tégla, beton, cserép kicsit tovább bírja)
IGAZ, a NASA még az egyik központját is róla nevezte el, de a másik (harmadik) ilyen ász a JACK PARSONS volt,
(ezt írja róla a Wikipédia) de róla annyi okkult és bizarr hír, tény és pletyka van, hogy a náciufós topikba is túl sok lenne. Pl. Aleister Crowley követõje és a Kaliforniai sátánisták feje volt, L.Ron Hubbarddal együtt találták ki a scientológiát (pontosabban tõle lopta el Hubbard, a pénzével és a nõjével együtt) mindenféle okkult kísérleteket is végzett a NASA-s sátánista barátaival együtt, ehhez még jönnek az ex.nácik is, szép kis csapat.
Gundark 1 1
Na, már begyüjtöttél két elakadásjelzõt? Kibe kötöttél bele? 😊 Egyébként te is folyamatosan másról beszélsz mint a topic témája. De az utolsó hozzászólásodból kihagytad a "könyvtár" szót.. 😊
Nyilván nagyon elfogult vagyok magammal szemben.
De sebaj, majd te kisegítesz: melyik kommentjeim voltak offtopic jellegûek?
Elõre is köszönöm.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Ne haragudj, de nem látom értelmét annak, hogy veled érdemben beszélgessek. Folyamatosan másról akarsz beszélni mint ami a topik témája. Ha egyszer 69-ben volt (vagy nem volt) az elsõ Holdraszállás, akkor nem a 80-as évekbeli képeket kell elemezni, hanem az eredeti 69-eseket. Ha te ezt nem látod be, akkor részemrõl a vita tárgytalanná vált.
'69-es képeken észlelt jelenségrõl volt szó. Az optikai törvények nagyon kis része változott azóta, ezért merészeltem kevésbé "vitatott hitelességû" missziók képeibõl választani egy hasonlót.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Belinkeltem egy képet a kedvedért a 80-as évekbõl, szintén Hasselblad fényképezõbõl.

Nem kellett volna. Nem a 80-as évekrõl volt szó, hanem 69-rõl. Gondolom könyvtárban meg azóta sem jártál...
[NST]Cifu
Ugye azt is tudod (ezen mondat alapján, "nem volt amerikai ász", mondjuk kétlem), hogy Von Braun és csapata meg Robert Goddard munkásságát vette alapul, ugyanis Goddard volt az, aki a folyékony hajtóanyagú rakétahajtómûvek kifejlesztésében meghozta az áttörést, õ épített elõször ilyen elvû, mûködõképes rakétát. Von Braun és Goddard között az volt a különbség, hogy míg Goddard nem kapott katonai támogatást (sem az US ARMY, sem a NAVY nem érdeklõdött a rakétatechnológia után komolyabban a második világháború alatt), addig Von Braunnak mindent megadott a náci Németország. Von Braun neve ismert lett, Goddard neve meg csak azoknak cseng ismerõsen, akik kissé otthonosabban mozognak a technikatörténelem ezen szegmensében...

Pedig Goddardot illene azonos szinten emlegetni Von Braunnal...

Molnibalage
És õ hány olyan dolgot tett be amit elõtte sok száz ember együttes mukája dobott össze? A magányos "hõsök" ideje már régen lejárt.

dronkZero
Az ugye fel sem merül benned, hogy ha Tesla, Edison, stb. nem találja fel ezeket, akkor feltalálja más? Éppen hogy nem magányos zseniken múlik a technikai fejlõdés. Amikor egy új elmélet kísérletek során igazolódik, akkor világszerte elkezdenek rá alkalmazásokat keresni. Az, hogy most személy szerint épp kicsoda, az távlatilag nézve lényegtelen. Az 1800-as évek az elektromosság jegyében teltek, sokan foglalkoztak a témával.

Tehát valójában pont fordítva történik a dolog a világban, mint ahogy te gondolod, bár ezt már kezdjük megszokni...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

A igazán nagy dobások azok általában 1db embertõl jönnek, Pl. TESLA mindent egyedül hozott össze,(3fázisú generátor, váltóáramú rendszer, brushless fan, rádió, stb...) nem volt mögötte egy team, semmi (sajnos) ,Edison inkább volt üzletember , Marconi meg simán lenyúlta Teslát (aki vagy 5évvel elõzte meg, de üzletembernek rossz volt) ma már inkább jellemzõ a csapatmunka, de még most is mindig van 1 ász, a többiek meg besegítenek, aki képes valamit kitalálni, olyanok nem születnek tömegesen. (USA ûprogram: Von Braun, aki a Német programot is kezdte, nem volt amerikai ász, importálni kellett, a németeknél érdekes módon több is volt, de legalább még1: Oberth)
Na ez emgin kezd off lenni<#whatever>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Gundark 1 1
Egy ideig kell ott lötykölõdni, mert azt hiszem csak jó idõ múlva lesz hazafelé nyiló inditási "ablak"
Hát nagyon remélem, hogy még életemben megláttom, hogy eljutottunk a marsra.

Am vki nemtudja, hogy ez is csak olyan látogatás lesz, mint a holdtúra, vagy vmi bázist is ki akarnak épiteni. Mert azé sztem ha már odáig elrepülünk, illene is vmit csinálni ott.

[NST]Cifu
Igen, leszarja. Nyilván van logika abban, hogy kidobjanak az ablakon több milliárd dollárt az Ares hordozórakétára és az Orion ûrhajóra, amik inkább visszafejlõdést jelentenek az Ûrsiklóhoz képest, mint elõrelépést. Teljesen racionális, miért is keresek én mindenben értelmet... <#idiota>

Molnibalage
Hát kb. Mondom, nem véletlenül teljesn anonímak. Az elit alakulat film kapcsán írt egy 16 éves srác hasonló bõdületes marhaságokat, mint itt okkultist és társai.

Gundark 1 1
Erre még mindig ott van a klasszikus szövegem : Miért nem mutatják meg? Titkos? Minek? Elmennek a marsra titokban meg vissza? Minek? Hoznak követ, kitûzik a zászlót, öröm boldogság. De titokban? Én nem tudom de úgy képzelem hogy ha nekem lenne egy ilyen náciufóm, biztos villognék vele, ha meg nemzetközi összefogásból lenne, akkor meg meg inkább, és bizonygatnám hogy nekem mekkora részem van benne, nélkülem nem sikerült volna. Mondok neked még egyet. A dolgokat nem úgy találják fel, hogy valaki ült és bevillant a gondolat. És nem is egy helyen. Edison vs Marconi, Whittle vs me-262. Vagy a radar.
dronkZero
Nekem kezd az az érzésem lenni, hogy nagyon fiatal kölykökkel "vitatkozunk" itt. Nulla racionalitás, nulla képzettség, szépen felépített álomvilág... 10 éves gyerek szintje.

Ha így van, akkor viszont számomra kellemetlen, hogy egyáltalán itt vagyok...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Molnibalage
Istenem, már megint kezdi... <#falbav>

Szerintem az USA legbelsõ köre lesz*rja a Kínai ûrprogramot, meg az összes többit is, valószínû 100évvel elõttük járó ALTERNATÍV programjuk van, amihez képest az ûrsikló, meg a 2.0-ás Orosz (kínai) rakéták játékszerek, ill. roncsderbi. Valósínû ezért is hagyták, hogy ide fejlõdjön a MEGVEHETÕ technológia, ha elég sok pénzed van, akkor lehet saját "ûrhajód", már ha jogos, hogy egy olyan eszközt, ami max.500km magasra eljut, és jó esetben 1darabban vissza is tér, annak lehet nevezni. Én nem nevezném annak. Kb. a következõ bolygó elérése a minimum, de nem 5év alatt. Ezért volt szerintem az egész ûrprogram (utóbbi 40év) egy drága bemutató a Népnek, ugyanez az oroszoknál is, csak nekik nincs saját önálló ALTERNATÍV fejlett programjuk, valószínû az amerikaiban vannak benne. (az angolok, németek, kanadaiaik és a franciák is, a KÍNAIAK viszont tudnak róla, de õket nem vették be)
Igen igy van!<#wink>

Molnibalage
A vicc úgy szól, hogy a jósnõt megkérdezi a USA elnöke, hogy mit lát.

- A Fehér Házon vörös zászló lobog.

Az orosz vigyorog.

- És a Kreml torány mi van?
- Vörös zászló sözveggel. - Mondja a jós.
- És mi van ráírva.
- Nem tudom, kínaiul van.

Ezt a viccet már biztos hallottad: {rövid változat}

A hidegháború alatt elmegy az amcsi elnök meg a ruszki elnök a jósnõhöz, hogy jósolja meg a jövõt mindkét országnak. A jósnõ megjósolja az amcsinak, hogy a fehérházon vörös zászló fog lobogni, az amcsi elnök elszomorodik, a ruszki meg gonoszan nevet rajta. A ruszkinak is megjósolja, hogy a Kremln is ugyan az a vörös zászló fog lebegni. A végére nem emlécek, de tudom hogy a vörös zászló a kinaiké volt. Nos nem vicces, de lehet hogy a nem is olyan távoli jövõ?

[NST]Cifu
Ehhez képest eddig õk nem veszítettek embert, legalábbis emberes ûrutazással kapcsolatosan. Hordozó-rakéta balesetük volt, legutóbb 1995 és 96-ban, elõbbiben "csak" hat ember, utóbbiban viszont hivatalosan 57, de ennél akár sokkal több ember is meghallhatott, mivel a visszazuhanó rakétaroncsok egy lakott települést találtak el. Azóta viszont a Kínai rakétaprogram makulátlan...

Végülis az emberanyaggal nem kell spórolniuk.

Persze én sem úgy gondoltam, hogy hopp. Azonban az általuk elért eredmények figyelmeztetõek lehetnek. Nagyon sok elemzõ Kínát mint a jövõ szuperhatalmát "tiszteli". Az persze, hogy ez milyen áron megy végbe(?), más kérdés.

Walk the Talk.

[NST]Cifu
Kína abból a szempontból óriásit lépett elõre, hogy õ a harmadik ország, amelyik képes ember felküldeni az ûrbe. Ezt a tettet senki sem vonhatja kétségbe. Ugyanakkor a lépéseik elégé megfontoltak, egyáltalán nem sietnek. A SzenCsou-5 2003-ban, a SzenCsou-6 2005-ben, a SzenCsou-7 pedig csak 2008-ban vitt embert az ûrbe. Jelenlegi terveik ott tartanak, hogy várhatóan 2010-ben fellõnek egy tudományos modult, amelyrõl túl sokat nem tudni, a tömege durván 8 tonna (annyi, mint a SzenCsou ûrhajó), és talán a korai Szaljut/Almaz ûrállomásokhoz hasonlíthat. Ehhez hozzádokkol a személyzet nélküli SzenCsou-9 és majd a személyzettel ellátott SzenCsou-10, 2010-2011 körül.

Ilyen ütemterv mellett Kína aligha fog a Holdra lépni 2020 elõtt...

Igen. Akkor minden pénzt megért, hogy leugassák a ruszkikat, most pedig, hogy nincs igazi ellenfél, jó az a mani másra is.
Biztos lehetsz benne, ha a kínaiak feljönnek(?!)rögtön lesz pénz.
Megint egy apró off: tökre díjazom, hogy a IIvh óta mennyi idõ eltelt, s a világ a szakadék felé lépeget. Ha nem lesz újabb vh, akkor mi lesz itt száz év múlva?
on

Walk the Talk.

HAHAHAHA, errõl a Kedven Marslakóm (1999) jut eszembe, ahol a Martin bácsi (a marslakó) elemzi a földi "ûrhajósokat": csak a köveink érdeklik õket (a Marson) és becsinálnak a ruhájukba, folytassam?? Neki intelligens ruhája van, meg bérhajója, stb. Jó film tele van olyan ötletekkel, amiket "állítólagos elrabolt szemtanúk látni véltek". (és persze a Skunk Works-nél gõzerõvel próbálják lemásolni/utánozni, persze ez nem igaz, a híradóban sem mondták be)