5130
Holdra szállás- mi az igazság?
A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
-
Pares #2313 A holdon vándorló köveket már kibeszéltétek, vagy felesleges uj témaként felhozni? Inkább megkérdezem. -
mrzool #2312 Személyeskedés nélkül, pusztán kíváncsiságból, tényekre alapozva lenne néhány kérdésem. HUmanEmber41st, te vagy az, aki folyton visszajár, és nem tűnik el egy-két hónap után.
A topik jó 2-3 éve élhet, maga a hoax téma 2001-ben lett felkapott a FOX műsora óta. Ennyi idő alatt lazán lehetséges egy adott területen elmélyülni, sőt, akár angolul is megtanulni. Ezt miért nem tetted? Két lehetőséget látok:
1. Nem is érdekel ez a téma. Akkor miért jársz vissza ugyanazokat szajkózva?
2. Érdekel a téma, viszont lusta vagy, nem akarsz időt áldozni a megértésre. Ebben az esetben viszont az első pontra jutunk vissza, azaz miért jársz vissza? Hiszen királyi út nincs, vagy beleteszed az energiát vagy ugyanazon a szinten maradsz, ahonnan elindultál.
Ugyan nem vagyok pszichológia szakos, de segítsetek már megérteni ezt a jelenséget! -
JuzoGB #2311 Van egy szint ami alá nem érdemes süllyedni... -
#2310 Talán akkor csinálj egy szikás homokos terepet és telihold idején menj ki oda egy lámpással amit leteszel. "Hihetetlen" módon kb. ugyanazt fogod látni.
Azért elképesztő, hogy egyesek még mindig az árnyékokon lovagolnak. Talán egy kis ábgeót és vetületi dolgokat kéne tanulni vagy legalább kipórbálni. Arról nem is beszélve, hogy a párhuzamos vonalak azok nem párhuzamosnak látszanak ugyebár sosem. A vasúti sinek is "találkoznak a távolban. Az optikától függően hol közelebb hol távolabb. -
#2309 "Hinni kell nekik, ők tudják, mert ott voltak."
Nem, bazmeg, nem. Nem HINNI kell. Megtanulod a dolgok működését, és MEGÉRTED, hogy mit miért látsz.
Olyan nehéz azt felfogni, hogy HA MÁSKÉPP LEJT A TEREP, AKKOR MÁSHOGY ÁLL AZ ÁRNYÉK? Tényleg, ez már megfekszi az agyad?
Az sem egy olyan kurvabonyolult dolog, hogy HA TÖBB FÉNYFORRÁS LENNE, AKKOR TÖBB ÁRNYÉKNAK KELLENE LÁTSZANI.
Ezek teljesen primitív, józan paraszti ésszel belátható dolgok. De hát ugye az olyan uncsi. Sokkal izgalmasabb a valóságnál az agyament faszság. -
HUmanEmber41st #2308 Bocsáss meg, én a filmben mutatott (zöld vonalakkal kiemelt) árnyékokról beszélek.
Mivel nem tudok angolul, így nem tudom, h a filmben mivel is magyarázzák a jelenséget. Főleg az az érdekes, mikor a két egymás mellett álló ember hosszúra nyúlt árnyékai majdnem metszik egymást, ahelyett, h szépen (és nagyjából) párhuzamosan futnának.
Amit még a filmen láttam, h ugyanarról a dombtetőről egyszer egy alak indul el, máskor meg egyszerre ketten. A lábnyomokat nem látni, jótékony sötétbe burkolóznak.
Végül is mindent meg lehet magyarázni, ez így volt, ez meg úgy volt, meg az optika, meg az űrbeli körülmények, meg a film, a fényképezőgépek, kamerák, a talaj, a Nap, a Föld, a landoló egységről visszaverődő fény stb...
Mindennek megvan a maga racionális magyarázata, mert az úgy volt, ahogy elmondják.
Hinni kell nekik, ők tudják, mert ott voltak.
Hiszen készült az a sok fénykép, a sok filmfelvétel.
Ennél a pontnál pedig a képzeletbeli kígyónk a farkába harap, mert a fényképek, filmek mindig tartalmaznak érdekes részleteket... -
mrzool #2307 Még adós vagy a válasszal a #2259-re. Miben segítsünk? Tudok linkelni ingyenes képszerkesztő programokat (bár nem hiszem, hogy lenne olyan grafikus oprendszer, amely alapból ne tartalmazna ilyet). Szívesen keresek neked ingyenes képfeltöltő oldalakat is.
Mire van szükséged a válaszadáshoz? -
#2306 Ja, tudom... Ennyi idő alatt a komplett optikát mint tudományt, és fényképészetet, mint szakmát meg lehetett volna már tanulni, neki mégis jobban esik ragaszkodni a faszságához. És ezt olyan jó az orra alá dörgölni időről-időre... :P -
mrzool #2305 HUmanEmber41st a topik nyitása óta az árnyékokon lovagol, pedig jópárszor el lett magyarázva. Szerinted érdemes még szenvedni vele? -
#2304 És nem érzed az önellentmondást?
Az összeesküvés-elméletek is politikai indíttatásúak. Ergo nem lehet nekik hinni. -
#2303 Kérlek szépen, mutass egy kettős árnyékot! Mert az összeesküvés-idióták az árnyékok _szögén_ rejszolnak, nem a _számán_.
Egyébként pontosan ez a bizonyíték a hülyeségükre, ha több fényforrás lenne, akkor több árnyék is látszódna. De nem látszik. -
Garga Pitic #2302 > Előfordult már, hogy levettél róla egy tételt, mert eloszlott a gyanú?
>> NEM, viszont felkerülni sem egyszerű.
Hááát, én mégis úgy látom, túl toleráns vagy a hülyeséggel...
Októberben belinkelted a sisakon különbözőképpen megcsillanó nap képeit, és ezt URL=http://www.youtube.com/watch?v=aHtpz7PwMUY]Lies in thei visors[/URL] vagy ezt The lies in their visors - addendum.
Most újra hivatkoztál rá mint gyanús jelenségre, holott a youtube kommentjei közt már akkor is ott volt a magyarázat.
Nem mentegetőzés, nem magyarázkodás, nem elkenés, hanem Magyarázat, független hozzáértőktől.
Akkor nézz meg pár egyszerű képet
Vagy még jobbat mondok, csináld meg őket saját magad. Fogj egy új teáskannát, bukósisakot vagy akármi tükröződő felületű és gömbölyű holmit + egy fényképezőt, aztán hajrá.
Mihelyt lesz hozzáférésem felhőtlen éghez, megcsinálom még pár másik objektívvel és jobb minőségben, nézz rá néhány nap múlva.
Lesz kerek Nap, 6-7-9 oldalú Nap, Nap 6-7-9-14-18 sugárral, amit akarsz :)
Ez két youtube-os alkotó, greenmagoos és michaelstmark biztos nem nagyágyú, ha egy vékony üveg karácsonyfadísszel bedugaszolható az a vitriollövedéket szóró csövük :)
Szóval, egész biztosan hiteles minden forrásod? Ha nem, itt az idő rövidíteni a listát :) -
#2301 Ezzel a nézettel viszont sikeresen megfosztod magad attól, hogy tényszerűen átlásd a témát... -
OKkultist #2300 NEM, viszont felkerülni sem egyszerű.
Ilyenek vannak benne, pl. JFK, Black Vault anyagaiból valószínűsíthető MAJESTIC(és Stanton Friadman atomfizikus kutatásaiból), Area-51 és Bob Lazar, Stanley Meyer, Richard L. Thompson kutásai, Timothy Good kutatásai, Nick Cook oknyomozó kutatásai, Dr. Greer Disclosure Projectje, ezek a tényekkel , adatokkal, szemtanúkkal alátámasztott nagyágyúk, bárhol, bármilyen korrekt vitában megállnák a helyüket, ha meg összeadom őket, akkor mese nincs, a valóság qurvára nem olyan, ahogy azt az isiben neked előadták. -
#2299 "Lehetetlen, amiben a politika benne van (márpedig ebben is benne van) az már eleve el van qúrva,"
Akkor és is megfogalmazok egy sommás állítást. Amiben okkultist benne van vagy köze van hozzá az el van kúrva. Csak erren nekem van bizonyítékom. A kommentjeid. -
#2298 Ámen. -
OKkultist #2297 Lehetetlen, amiben a politika benne van (márpedig ebben is benne van) az már eleve el van qúrva, ott soha nem látod a teljes képet, az igazi célt, és a benne szereplő döntéshozók motivációit. (max. sejteni lehet, de nem véletlenül van annyi fekete kihúzás a FOIA által kiadott dokumentumokban, meg annyi 80évre titkosított anyag) -
#2296 Aha, tehát te utálod az amcsikat, mert hazudtak, utálod a ruszkikat, mert hazudtak, utáld anyádat is, mert biztos ő is lódított néha!
Itt nincs szó amerika imádatról/utálatról, vagy oroszország imádatról/utálatról, ezek az érzések csak benned dolgoznak. Talán megpróbálhatnád kevesebb előítélettel, a helyükön kezelni a dolgokat és nem minden infóra azt dobálnni, hogy gyanús.
Nem akadályozza itt senki a kényes témák felszínre kerülését,csak eddig nem volt kényes téma. Minden amit annak állítottál be, az a te és más konspirációs témákat szövögetők tudatlanságából fakad.
Ezalatt a több mint 12 év alatt, kicsit elmélyülhettél volna a magyarázatok hátterét adó tudományokban is, sőt némelyikhez elég lenne csak a józan paraszti ész is. Izgalmasnak találom az összeesküvés elméletes témákat, de eddig amit ebben a témában olvastam, hallottam az gyakorlatilag egy rakás szar volt, ami vagy azon alapult, hogy a kitalálója hülye a témához vagy azon, hogy meg sem próbál tudomást venni a reális magyarázatról.Választhatsz melyik akarsz lenni.
Azért mert még nem láttál régi szimulátort, nem jelenti, hogy a nasa egy "galaktikus átveréshez" készítette a saját terepasztalát, 3 féle méretben. Ha érdekelne a másik oldal magyarázata is, akkor elmászhatnál a repüléstörténeti múzeumba(úgy tudom ott van) és megnézhetnéd a Malév régi Tu-154-es szimulátorát, a hozzá tartozó terepasztalt, és átértékelhetnéd a baromságaidat, amit itt összehordtál.
Aztán elgondolkodhatnál azon, hogy pl. a gyártók a kocsikat a Tesco parkolóban, vagy egy külön tesztpályán tesztelik e. Ezekután beláthatnád, hogy milyen szüklátókürőségre utal fennhangon rögtön azt kiabálni, hogy GYANÚS azért, mert a NASA épített egy 1:1-es holdfelszín modelt.
De pont így átgondolhatnád a nemrég szóbakerült hőcserélős témát, lámpaleoltás + az állításod, hogy nem is repültek magasabban mint az űrsikló, stb stb. Oszt elgondolkodhatsz, hogy tájékozott vagy e, vagy hülye. (segítek, az utóbbi)
-
HUmanEmber41st #2295 Éppen a Landoltunk-e a Holdon c. filmben mutatják ezeket a furcsa árnyékokat.
Zöld színnel van kiemelve. -
Garga Pitic #2294 Klassz, szép hobbi.
Szóval van egy listád, amire fölkerülnek a gyanús dolgok.
Előfordult már, hogy levettél róla egy tételt, mert eloszlott a gyanú?
Előfordult már, hogy egy korábbi forrásodat később hiteltelennek nyilvánítottad, mert ugyan dokumentumokat/"dokumentumokat" hozott a kamu holdraszállás teóriája mellett, de kiderült/kiderítetted, hogy ökörségeket hoz fel? -
#2293 A sok éves kutatásaid alatt hány, a konspirációkat végigvevő, és azokat kielemző oldalt olvastál végig? Ha ezeket végigolvastad, akkor miért jöttél elő az olyan ezerszer kitárgyalt dolgokkal, mint a Van Allen övezetet nem lehet túlélni, vagy az amerikai zászló "lobogása"? Ha egy dolgot ki akarsz elemezni, akkor ne csak egy oldalról vizsgáld meg.
Én is adok pár linket:
Did we land on Moon?
Are Apollo Moon Pictures Fake?
Ne politikai oldalról közelítsd meg a témát, mert erről az oldalról sose fogsz reális képet kapni. Tárgyilagosan próbálj meg informálódni. -
#2292 Nem tudom hol láttál kettős árnyékokat, de általában a látszólagosan eltérő szögű árnyékat szokták felhozni példának. Arra már volt magyarázat. -
OKkultist #2291 Igazából több, mint 12éve olvasok ezt azt, főleg olyan témákban, ami CSAK a neten elérhető, de csak 5-6éve magyarul, mert nagyon gyatra a felhozatal, 7-8éve még a mai témák töredékéről nem is hallottak itthon. Meg az olyan nagytudásúak is, mint te is, akadályozták, hogy kényes témák előkerüljenek, angolul szakfórumok vannak, ahol a kommentelő személyét nem lehet kritizálni, csak amit ír, és a leugatás sem divat.
Mellesleg az összes lényeges info angolul elérhető, lásd Black Vault
Magyar változatban a kényes témákról a fórumok azt jelentik, hogy CSAK a hivatalos vélemény megerősítése jelenik meg. Pont olyan jól megy ez is, mint a demokrácia, meg korrupció elleni "harc". Éppen most előzött meg bennünket a fejlődő Burundi. Amerika imádók, ébresztő, vége a szezonnak, ez pont olyan égő, mint a 70-80-as években a szovjeteket dicsőíteni mindenben. (mind2 csapatot rühellem, mind2 hazudott és hazudik, és hazudni is fog, ha az érdeke úgy kívánja, márpedig az úgy kívánja. Ne akarja senki , hogy elkezdjek politikai példákat hozni, mert az NWO topik tele van vele, miért az űrkutatásban lennének igazmondók???? Mert az valami különleges? Bevetted? Ugyanolyan propagandacélokat szolgál, mint akármi más, sőt, még jobb parasztvakításra, mert valami űberkirálynak tünnek tőle. Hatalmas átqúrások vannak ebben is, csak még nem nagyon derült ki, mert nagyon vigyáznak, -meg a kutyát sem érdekli- de más témákban már akkora bukták voltak, hogy ha tájékozott lennél, nem csodálkoznál, ha valami galaktikus hazugságra derülne fény.) -
HUmanEmber41st #2290 Én éppen Pápát dicsérgetem:D
Nos, akkor mitől vannak kettős árnyékok?
Leraktak egy külső fényszórót?
Csak kérdezem, mert tényleg nem értettem a magyarázatokat. -
#2289 Javaslom kezd el a topic elején az olvasást. ;) -
#2288 Ugyebár egyesek szerint az egyik képen (ami állítólag a holdon készült) lobog az amerikai zászló (ami a Holdon - légkör híján - nem lehetséges). Én nem láttam ezt a képet, de állítólag van egy ilyen... -
#2287 Hmm... Rémlik egy ilyen kép, de most sehol sem találom. Csak sima, "tiszta" gyakorlatokról vannak képek a JSC oldalán, Pl. itt egy ilyen. -
#2286 Egy repcsi belsejét ennyire összekoszolták? Azta... -
#2285 Hányszor kell kérni, hogy ne egymással foglalkozzatok, hanem a témával?
Okkultist: A megépített Holdfelszín makett szerintem az LM modul szimulátorához tartozott, egy kamera mozgott egy állványon felette, és olyan képet közvetített, mint amit a leszállási területhez közeledő LM modulból látni lehetett. Mindezt természetesen csak nagyjából, de az LM modul leszállásának gyakorlásához ideális volt.
A NASA amúgy mindent megtett, hogy a lehető legjobban felkészítse az űrhajósokat a Hold felszínén való munkára, voltak például szürke porral felszórt, szürke kövekkel teli placcok, ahol teljesen beöltözve gyakorolhattak az űrhajósok. Az egyik KC-135-ös fedélzetén kialakítottak egy olyan szobát, ahol lassú süllyedéssel imitált 1/6 gravitáció mellett tehették ugyanezt.
HUmanEmber41st: Szvsz a kettős árnyék, mint olyan nem stimmel. A Földről visszaverődő fény nem hiszem, hogy okozhat határozott árnyékot, hiszen nem igazán összemérhető a fényereje a Napéval. -
HUmanEmber41st #2284 Akkor jó. :D Nekem csak ez az 1 regem van. Nem bújok más nick mögé. -
#2283 Mármint, hogy ő nem a te álreged. -
#2282 Tudjuk, hogy nem. Attól még ő ugyanaz marad... -
HUmanEmber41st #2281 Okkultist nem az alregem. Ellentétben velem, ő érti ezt az angol- amcsi nyelvet. :D :D
Megnéztem azt az 5 részes filmet, nem ő készítette.
Annyit értettem belőle, h nem úgy vetülnek az árnyékok, vagy 2 fényforrás van a Holdon?
Mit magyarázott a holográfia-szakértő?
Lehet, h elmondta a Föld fénye volt a másik fényforrás?
Nem tudom.
Te legalább már finomítottál a hozzászólásaid stílusán.
Már kezd kialakulni valami normális stílusú beszélgetés.
Erre most jön Papírzacsi és kezdi az "anyázást" elölről.
Biztosan lehetne egy kicsit normálisabban is hozzászólni.
-
#2280 Olvastad már trollkodásait máshol is okkult barátunknak? Az a helyzet ő radaszkodik korlátoltan az elméleteihez 0 bizonyítékkal és tudással, nem mi. -
HUmanEmber41st #2279 Látom, neked egyszerűbb lenne a lapos Föld elmélete. Azzal nincs annyi baj.
Még jó, h akadnak a világban olyanok, akik próbálnak egy kicsit tovább lépni. Persze nem mindig sikerül, de olyan jó lehülyézni, és elmondani mindenféle kórterem-szökevénynek. Annó sztem te gyújtottad a máglyát Giordano Bruno alatt... -
#2278 Másfél éve regisztráltad ezt a felhasználónevet, de 5-6 éve jársz ide? Nahát, kinek az alregje vagy? Jöhet a ban neked is.
Pl. a holdjárót hol a faszba tesztelték szerinted? A sarki fűszeres elötti parkolóban? Korlátoltságod határtalan! Tégy meg nekünk egy szívességet, és próbálj meg otthon irogatni pl a falra, mert itt lófasz se kíváncsi a tudatlanságodból eredő baromságaidra, amit a végtelenségig hajtogatsz. -
#2277 "Mielőtt bezárták Lipótmezőt, te nem jártál ide.
NAGYON GYANÚS!!!"
Tényleg!
-
OKkultist #2276 Lipótmezőt te ismered jobban, (bezárt???? Akkor értem a zsindex leromlását) én már 5-6éve járok ide, csak máshol még több a troll, és ezért próbálok itt irogatni. Ha nem bírod, ne olvasd.
2mérföldes élethű másolat minek kell? Kinetaláld már, hogy kiképzésre. Jóhogynem mindjárt az egész Holdat le nem másolják, mert kell a kiképzéshez. Izzad a bajnok? Hahaha. -
#2275 Bizonyára nem láttál még kiképzésre használt repülőgép szimulátort az "átkos" időszakból. Ha láttál volna nem tennél megint ilyen barom kijelentéseket, mert tudnád, hogy a szimulátorhoz a képet egy kurvanagy terepasztal mellett futó sínrendszerre szerelt kamera adta, hasonlóan az általad linnkelt videóhoz.
Tudatlanságod és primitívséged már határtalan.
GYANÚS!!!
Mielőtt bezárták Lipótmezőt, te nem jártál ide.
NAGYON GYANÚS!!! -
HUmanEmber41st #2274 Kár, h nincs magyar felirat hozzá.
Azért az árnyékok elég érdekesek.
De mindennek megvan a maga tudományos magyarázata.
Legalábbis nagyon igyekeznek, h meglegyen valahol...