5130
Holdra szállás- mi az igazság?
A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
-
mrzool #2393 Konkrétan mi a bajod a két képpel? A szerzőnek az fáj, hogy a leszállóegység nincs rajta a második képen. Hát ez is BUKÁS, mert rajtavan, csak meg kell nézni a nagyfelbontású felvételt...
Ti ezt direkt csináljátok? Élvezitek a kudarcot? -
mrzool #2392 Ejj, de nehéz a felfogásod neked is. Na akkor kezdjük elölről, egy gondolatkísérlettel.
Hallasz egy tudományosnak tűnő hírt, mondjuk a háromszárnyú angyalok létezéséről. Ekkor a logikusan gondolkozó ember először is megpróbál utánajárni a forrás hitelességének. Namármost ha a szerzőtől olyan cikkeket találok, amelyek a Föld laposságát bizonyítják és egy a macskák által uralt világképet mutatnak be (ahol mi emberek csak rabszolgák vagyunk), akkor enyhén szólva is diszkvalifikálom mind a hírt, mind pedig a szerzőt.
Te egy marsi anomáliákkal foglalkozó oldalt linkeltél (lásd az URL-t). Elkezdtem utánajárni a szerző hitelességének, és találomra rákattintottam néhány cikkére. Szerinted mégis mennyire hiteles bármilyen űr-témában az a szerző, aki egy hőpajzsot UFO-nak titulál? Innentől kezdve az egész megbukott, mert HITELTELEN.
Ha ezt nem tudod megérteni, az a te bajod. Persze, lehet ilyen áltudományos, hoaxos hülyeségeket olvasni, lehet ezzel kelni és feküdni, lehet linkelgetni és agyatlanul mantrázni, mint ahogy teszitek. De attól még ugyanolyan hazugság marad az egész. Szánlak. -
Pares #2391
-
Pares #2390 szerk.: kommentjeidet... -
Pares #2389 Hát ahogy igy olvasom a kommentedet, elég beteges ember lehetsz... -
Pares #2388 LOL, te mi a fészkes fenéről beszélsz? Annyira okoskodsz, de legalább arra a témára válszolnál, amit belinkeltem. Most mondjam azt én is oly betegesen, mint ahogy te szoktad, hogy TERELSZ?
Külömben se állitottam semmit, csak belinkeltem, mint érdekesség, arra a két panorámaképre gondolok. Aztán hogy te milyen mars beszélsz, azt nem tudom. -
mrzool #2387 OMG, ez még a marsjárók fúrógépének a nyomait is idegenek beavatkozásának tartja.:) Na ennyi agyzsibbasztás elég lesz mára.
Szóval tényleg őt kéne alapul venni? Láthatóan igencsak profi 'bizonyítékokkal' áll elő úgy általában.:) -
mrzool #2386 Te bármilyen hitelességet is adsz annak az embernek, aki a honlapján nagy 'leleplezésként' számol be a Spirit és Oppy hőpajzsokról / ejtőernyőkről készült fotókról, mint ősi marsi civilizációs bizonyítékokról? Aztán későbbi kommentben ugyan megjegyzi, hogy "na igaz, de ezek igen nehezen elérhető információk".
Hát b+, szerintem a tudományos vénával rendelkező populáció 99.999%-a elsőre tudta a képek láttán, hogy miről van szó. (Mivel ugye a tudomány egy jól felépített, ellenőrizhető és validálható rendszer, nem kerülnek csak úgy maguktól fémdarabok a Mars felszínére 150 méterre egy szonda leszállóhelyétől.) A maradék nagy része pedig megtudta a sajtótájékoztatón vagy a honlapról, majd az elenyésző elmebeteg kisebbség elkezdett összeesküvés-elméleteket gyártani. Gratula. -
Pares #2385 Egy kis érdekesség. Mint már mondtam, szerintem voltak a Holdon, és ez az oldal se nem azt tárgyalja, hogy nem voltak ott, hanem hogy valamit csináltak a képekkel. Csak hogy tisztában legyünk egymással. -
#2384 Ezt tőle már kérdeztem párszor. Csak az "oknyomozó" videóknak hisz. Mert állitólag azoknak "nem érdeke hazudni". Ami azért vicces, mert azért ezek az emberek is hasznot húznak ebből az egész moonhoaxból. És nem is keveset gondolom, ha megéri csinálni. Mert ha ez igazi oknyomozás lenne (lásd Watergate ügy ) akkor szélesebb publicitást kapna a dolog és minden újság (igen még a szaklapok is ) átvennék őket őket pedig igen magas elismerésekkel halmoznák el az igazság kideritéséért. Az meg hogy elhallgattatják őket mert félnek.. Ezek már nem azok az idők. ha világméretű cirkuszt lehet csinálni abból hogy egy gyakornok lány lesz*pja az elnököt... -
JuzoGB #2383 Nem értem, hogy ha mindenki hazudik, miért kell foglalkozni vele. Egyedül úgyse jösz rá semmire, viszont rajtad kívül mindenki hazudik. -
#2382 Ilyenkor jönne az, hogy utánanézel miért is lenne szükség arra a mágneses pajzsra a Mars űrhajónak (a napszél ellen - Napszél @ Wikipédia, Napszél @ ELGI). Itt rögtön találkozhatsz egy ismerős dologgal, a Van Allen övezettel, amit már korábban felhoztál. Ahogy már anno kitárgyaltuk, a Van Allen övezet a Föld Mágneses tere által létrehozott védőburok végül is, amely elvezeti a töltött részecskék nagy részét ( Magnetoszféra ). Az Apollo-utazásoknál is figyelték a Naptevékenységet, és ha jól rémlik, a komolyabb naptevékenység esetére fel is készültek arra, hogy egyből visszahozzák a Földre az űrhajósokat (a Napszél sebessége 1000km/s, és csökken, ahogy halad, ezért beletellik egy kis időbe, amíg eléri Földet).
Egyébként a Napszél hatását figyelembe veszik a bolygóközi szondáknál is régóta, az elektronika árnyékolást kap, illetve az erősebb napkitöréseknél a műholdak kikapcsolják a főbb rendszereiket, hogy azok lehetőleg ne károsodjanak a napszél hatásától. A régi Mars-űrutazás tervezetekben a személyzet egy sugárvédett biztonsági szobába húzódik vissza a napkitörés időszakára, amelyet megfelelően árnyékoltak. Az árnyékolásra alapvetően a víz az egyik legjobb lehetőség, mivel egyfelől amúgy is szükség van rá a hajó személyzetének, tehát mindenképpen vinni kell belőle, másfelől igen jó a víz arra, hogy a töltött részecskéket elnyelje. A nemrég bejelentett mesterséges mágneses védőpajzs kísérletek egy alternatív megoldást jelenthetnek. -
#2381 Ne legyél már droid. Méghozzá rosszul programozott droid.. Nézd meg hány nap az út a holdig. És nézd meg ugyan ezt a marsig. A mars utazás teljesen más kaland lesz. Nem mint ha neked számitana mert ezt sem fogod majd elhinni. De ha már a NASA történetét nem vagy hajlandó elolvasni, mert hazudnak, legalább a csillagászathoz kapcsolódó dolgokat elolvashatnád. Mert akkor legalább ekkora blamába nem futnál bele mint a napszél vs napkitörés. Bár gondolom szerinted azok is hazudnak. -
Pares #2380 Nah, ezt nem épp ide szántam... -
Pares #2379 Jah, és LE AZ NWO-val! -
Pares #2378 Mindenkinek békés, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok! -
JuzoGB #2377 Napkitörés és napszél az két külön dolog. Olvasgass még kicsit:) -
mrzool #2376 "KERES???????????? Már 40éve megoldották.(???)"
Nem oldották meg, megúszták a napkitöréseket. Egyébként meg ne akarj egy sima szondát egy emberes űrhajóval összehasonlítani, nyilván más a védelmi szint.
Egyébként meg ne akarj elsunnyogni. Még adós vagy a válasszal a #2259-re. Miben segítsünk? Tudok linkelni ingyenes képszerkesztő programokat (bár nem hiszem, hogy lenne olyan grafikus oprendszer, amely alapból ne tartalmazna ilyet). Szívesen keresek neked ingyenes képfeltöltő oldalakat is.
Mire van szükséged a válaszadáshoz? A #2352 rossz válasz, rajzolj már!
Plusz akkor már ne feledd a Van Allen sugárzási számításokat és a Hold-Föld kommunikációs összeköttetésre vonatkozó számításokat se! -
OKkultist #2375 Hogy legyen min gondolkozni jövőre is:
Mágneses pajzsot kapnak a Marsra készülő űrhajók
MUHAHAHAHAHA, miért nem kérdezik meg a veteránokat, vajon ők hogy csinálták?
Néhány érdekes mondat:
-Nemcsak az űrhajósok vannak veszélyben, de a műszereket is tönkreteszi a napszél.
-2002-ven a japán Nozomi Mars-szondát egy napkitörés sugárzása tette tönkre. Erre a problémára keres megoldást [1] egy brit és portugál tudósokból álló kutatócsoport.
KERES???????????? Már 40éve megoldották.(???)
-A tudósok két tervet is kidolgoztak, az egyik szerint maga az űrhajó vinné magával a védelmet adó pajzsgenerátort, a másik szerint egy külön űrjárművet építenének, aminek kizárólag a pajzs fenntartása a feladata;ez automatikusan mindig a megvédendő hajó, és a Nap között navigál, és esernyőként tartja a pajzsot a napszéllel szemben.
WTF? LOL, MUHAHA, Armstrong, Aldrin és a többiek jelentkezzenek már, hogy ők tudják mi a megoldás, (TAPASZTALATBÓL!!!! HA IGAZ) ne bohóckodjanak a "tudósok" feleslegesen. -
mrzool #2374 Egyébként meg ne akarj elsunnyogni. Még adós vagy a válasszal a #2259-re. Miben segítsünk? Tudok linkelni ingyenes képszerkesztő programokat (bár nem hiszem, hogy lenne olyan grafikus oprendszer, amely alapból ne tartalmazna ilyet). Szívesen keresek neked ingyenes képfeltöltő oldalakat is.
Mire van szükséged a válaszadáshoz?
Plusz akkor már ne feledd a Van Allen sugárzási számításokat és a Hold-Föld kommunikációs összeköttetésre vonatkozó számításokat se! -
OKkultist #2373 Irány a legközelebbi szemészet. (gyorsan amíg még látsz) -
Pares #2372 "A probléma az hogy az ufóhitnek semmi köze a Holdraszálláshoz."
Csak reagáltam az előttem szólóra. -
Pares #2371 Már többször is mondtam, én nem vonom kétségbe, hogy voltak a Holdon. Szal nem értem miről beszéltek. Vannak itt egyesek, akik azt hiszik, hogy mindenki, aki nem ért velük egyet valamiben, akrámiben, az fanatikus eszetlen összesküvéshivő, aki biytos semmit nem tud, és akit elsőre le kell oltani. Szal ha erre megy ki a játék, akkor itt se vagyok. -
kamov #2370 A probléma az hogy az ufóhitnek semmi köze a Holdraszálláshoz.
A Holdon járt űrhajósok között is van/volt ufóhívő ( viszont Edgar Mitchell sajnos nem látott kis zöld emberkéket) is meg vallási fanatikus is (Irwin), viszont ők mindketten állítják hogy voltak a Holdon.
Aztán ott van a holdkőzet, a világ összes geológusának nehéz ellentmondani, a holdi szeizmológiai adatok, a lézertükrök és párszázezer ember munkájának fizikai valósága.
Ezekre még egy Holdraszállás tagadó sem adott soha sem magyarázatot. -
Pares #2369 Mi az hogy TI? Te miről beszélsz? Általánostiunk, általánositunk? -
Pares #2368 Hát már bocs, de ott a net, youtube, googlevideo, stb.
"Hiteles UFO-észlelés továbbra is nulla."
Ezt próbáltam mondani, hogy felesleges erről beszélni veled, mert neked ugyis megrögzötten csak buta fanatikus összeesküvő elmélet hivők léteznek, akik ugyis csak mindent meghamisitanak, stb. Szal ez a hiteles szó elég relativ, nem gondolod?
ui.: igy is van jópár olyan eset, ami remekül van dokumeltálva, és máig nincs rá elfogadható magyarázat. (Phoenix lights, The Thether Mission,...)
-
#2367 "Persze mit várhatok egy olyan embertől, akinek minden forrás hiteltelen."
Tök vicces, mert ti a NASA-t állítjátpk be ilyennek, pedig ott igazolhatóan elismert szakemberek dolgoznak. Fizikailag megfogható alkotások bizonyítják, hogy mit tudnak. A ti "szakérőtőitek" nagyjából a nagy 0 kategóriát képviselik. Ahogy ti is. -
mrzool #2366 /me ásít... Az üres dumán kívül vmi tárgyszerű? Lehetőleg ontopik? -
Pares #2365 Ez igy elég szánalmas, amit ide leirtál. Esetleg ha az unalmas oltogatás helyett utánnanéznél... Persze mit várhatok egy olyan embertől, akinek minden forrás hiteltelen.
Tuuudom, most jön az oltás, hogy nem értek semmihez, bla bla bla... Ezért nem is irok mostanába ide semmit, csak olvasok... -
mrzool #2364 Ja és ha már UFO-k... Szerintetek nem érdekes, hogy ma, amikor több milliárd ember sétál kamerás mobilokkal, óriási felbontású digicamekkel, valamiért nincsenek tele a médiumok UFO-észlelésekkel. A legapróbb puncivillantástól kezdve mindenféle véletlenül elkapott funny vagy csak szimplán érdekes dologról fényképek és mozgófilmek tömkelege szennyezi a világhálót. Hiteles UFO-észlelés továbbra is nulla.
Szóval kedves összeesküvők, én inkább ezen gondolkoznék el... -
mrzool #2363 Sunyi aljas módon terelsz, csak terelsz... Szóval felfrissítem a memóriád: #2341. -
kamov #2362 Ez a duma a misztikus nagy Hold titkokról csak azoknak jön be akik nem tudnak megkülönböztetni egy Holdkompot a gumicsizmától.
Több más anyag mellet a Holdraszálláshoz használt Saturn V rakéta műszaki leírása is megvan a gépemen mivelhogy a többi adattal együtt teljesen nyilvánosak. -
OKkultist #2361 Ez sem semmi:
Buzz az űrhajós, Arizona volt kormányzója, az atomfizikus Friedman, a rádiós (coast to coast) és mások, DE a szkeptikus kivételével mindenki elismeri, hogy van valami, vagy a sok cáfolhatatlan adat hatására, vagy mert láttak valami olyat, ami nincs.
Még mindig Larry King Live -
kamov #2360 A Blackprojectes hadovának megint csak semmi köze a Holdraszálláshoz...
Még mindig nulla darab bizonyítéknál tartasz a Holdraszállás tagadásra. -
OKkultist #2359 VAN HOZZÁ KÖZE, csak te vagy tájékozatlan, Friedman az MJ12 témakörben végzett kutatásokat, és ott megemlítenek pár érdekes dolgot a Holdprogrammal kapcsolatban is. Mivel neki van tudományos előképzettsége, ezért CSAK a hivatalos irattárakból dolgozik, és több, független forrásból is leellenőrzi az adatok hitelességét, +szemtanúkkal ugyanez, több egymástól független forrásból adatok összevetése! (mint a Black Vault) Azért mert atomfizikus ÉS ufókutató, még nem hülye. -
OKkultist #2358 Gyenge kifogás, Boyd Bushman sem azért lett senior chief engineer a Skunk Worksnél, mert ontja magából a publikációkat, sőt igazából ezek a blackprojectes cégek sz*rnak a publikációkra, mekik hozzáértő ember kell. Arról meg amit utána "bent" dolgoznak úgysem írhatnak/beszélhetnek, szóval ez nem szempont. Az viszont annál inkább, hogy aki bekerült, az láthatott/megtudhatott olyanokat, amiket te, mint KÜLSŐS soha nem fogsz, hiába van 5 Nobel-díjad, meg 100000 publikációd. NEM SZÁMÍT. Más a hierarchia, pl. az elnök sem léphet be az 51-es körzetbe, pedig elvileg neki nincs főnöke, és a ő a hadsereg főparancsnoka is. ( és hiába tartják fent a bázist az ADÓFIZETŐK PÉNZÉBŐL!!!) -
HUmanEmber41st #2357 Köszönöm szépen a magyarázatokat.
A képek azért életlenek, mert csak betömörített képeket lehet feltenni.
Nézzétek meg az eredeti filmet, sokkal jobb a minőség
Did we landing on Monn? We want the truth 1, 2, 3, 4. De oldalt ott a többi "témabeli" film is. -
kamov #2356 De játsszunk egy kicsit!
Tegyük fel hogy tényleg részt vett a nukleáris reaktorral hajtott repülőgépek kifejlesztésének programjában.
Ezzel csak az a baj hogy ennek semmi köze a holdprogramhoz,(mondjuk a stessztől és a sugárzástólsimán megzakkanhatott) ennyi erővel belgyógyász is lehetne. -
kamov #2355 Ennek a Stanton Friedmann-nek egészen pontosan 0 db publikációja jelent meg atomfizikai témakörben. Továbbá arról sem lehet adatot találni hogy pontosan mikor és hol végzett. "Ufológiából" és Holdraszállás tagadásból él. Az ottani Moonhoax piac több embert képes eltartani. Ennyi.
Tehát Holdraszállás elleni bizonyítéknak ez sem lesz jó...
Továbbá elárulom a publikált képeken mindig végeznek utómunkálatokat.
A Holdon az űrhajósok több mint 47000 képet készítettek.
Ezek nyers formátumban a Planetáriumban is megvannak még tök régi videólemezen. El kell menni és végignézni bár a 20000.-ik környékén már esélyes az agyvérzés...
A képek kb. egy harmada a példának okáért életlen lett.
Szép számmal vannak bemozdult képek is.
Egy rossz Holfdfotó csak arra bizonyíték hogy elrontották másra nem.
-
mrzool #2354 #2341.