5130
Holdra szállás- mi az igazság?

A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
  • mrzool
    Azért fordítsd csak le már a kedvünkért, mert szerintem se érted miről beszélnek. Én most végignéztem a videót, nincs azzal semmi baj.

Másrészt ha jól értem (mivel nem reagáltál rá), most már elfogadod, hogy át lehet haladni a Van Allen övezeten, illetve talán azt is felfogtad, hogy a fényképeken látható artifactok nem feltétlenül jelentenek cenzúrázást, csupán a rádiós kapcsolat hibázása miatt maradtak ki egyes részek.
  • OKkultist
    1. KÜLSŐS bedolgozó volt(voltak) , de nem ez a lényeg, hanem a kongresszusi meghallgatás (Disclosure Project) ahol eskü alatt vallottak, persze nyilván a pénz és a hírnév volt a háttérben.

6.TITOKBAN nem tudtak semmit legyártani? Ennyire kispályásnak nézed őket? Akár egy komplett Houstoni központ is lehet egy lezárt sivatagi bázison, ahol nincsenek nézők, újságírók, stb.. A műholdakról van infó, tehát akár jöhetnek-mehetnek anélkül , hogy a NORAD-on kívül bárki tudna róla. Van rá példa: a világ legnagyobb(leghosszabb kifutópálya) repteréről sincs egyetlen felvétel sem, ahol fel-vagy leszáll valami. (kivéve, amit ők adtak a sajtónak)
  • OKkultist
    Nem nyert, tényleg nem, mert nem repülésirányító volt, hanem a Houstoni csapat tagja, (elnéztem, de csak emlékezetből ment) sokan ültek ott monitorok előtt, fejhallgatóval, azok közül az egyik. (még keresem)
  • OKkultist
    1.lehetőség: be vannak lőve
    2.lehetőség: ittasak
    3.lehetőség: megőrültek a Holdon(?)
    Le lehet fordítani,csak minek.
  • mrzool
    Volt már.

Közben benéztem aranylaci fórumára, hát ott erősen látszik, hogy bezárt az OPNI...:/ A legjobb, hogy épp ma linkelte az egyik butuska azt a négy marsi képet, amit még a #2080-ban hoztam fel példának a hibás rádiós adattovábbításra. Persze totálisan félreértelmezve (idézet: "Jó vastag bőr van a pofájukon, hogy ki mernek ilyet adni!")

Ezek tényleg elmeorvosi esetek.
  • degenerator
    link

(mielőtt a hülyék megtalálnának: nem érdekel a téma, csak beraktam.)
  • Papirzacsi
    Magam is szeretnék belelátni eme éleslátású, billáns elme fejébe. Talán egy baltával sikerülhetne...

Peticiót nem lehetne indítani, hogy visszaminősítsék a csókát Asztalos- és Vasipari Szövetkezet segédmunkássá?
  • mrzool
    Ha ez tényleg tanár valahol, akkor nem lehet megakadályozni, hogy terjessze a téveszméit? Oktatási Minisztérium, üzemeltető önkormányzat?
  • Gundark 1 1
    Ez a történet zseniális. Kérdezhetek Virág Elvtárs? :) Neil-el megjátszatták a hódraszállást, miközben ott voltak már a hódbázisaik (ezt szegény majdnem leleplezte amikor kicsúszott a száján a dolog) De eddig meg az volt hogy Neil nem is vót a holdon. De minek kellett megjátszani ha már 57ben voltak a holdon? 57-ben bejelentik és nagy népi hurrá van. Kennedy pedig bejelenti hogy irány a Mars. Tehát Neil és Buzz voltak a holdon. 69-ben. (4.5 órán át vitatkoztak hogy ki legyen az első. Titkos felvételek jutottak a birtokomba állitólag a BBC is leadta őket egyszer. Tehát- Én megyek ki elsőnek. -Nem, én. -Miért mennél Te ki? - Mert Te egy kocsog vagy- Te vagy a kocsog- Nem, te vagy. (részlet a 4.5 órás beszélgetésből) De előtte két "irással" meg az volt hogy az egész apolló program nem is volt. A következő a baj. Rendben hogy az ember kitalálja a hülyeséget. De akkor ragaszkodjon is hozzá a következő történetben, ha már ez a "történelem" szerinte. De minden történet új. (és akkor is a nácik voltak a zűrben először. Mert megmondta :)
  • Molnibalage
    Krisztusom. Ha a NASA-nal tudták volna, hogy ki az ez ember... Páros lábbal rúgtam volna ki. Aki a házamat és munkámat mocskolja azt én be nem engedem. Persze akkor erre rögtön kontránza, hogy igen! Itt a bizonyíték. Azért nem engednek be engem, mert akkor lebuktatnám őket! Elképesztő, hogy ennyire gyökér emberek vannak.
  • Gundark 1 1
    Na, itt a teljes igazság a hódról meg a zapollókról. :)

itten e

• Papirzacsi
    Nekem a marsutazásos sztori tetszik nagyon, főleg a lefordított kommunikáció a végén, abból is amikor Houstonnal beszélnek úgy, mintha a szoba másik felén lennének és nem kéne hosszú perceket várni az adás Mars-Föld-Mars továbbítására.
  • Gundark 1 1
    A kedvenc részem : hajrá náciufók :)

És ez még csak a legenyhébb fokozata az embernek :)
  • mrzool
    Ő az alfája és omegája a magyar hibbantaknak.:) Saját szavaival ő:

Szentesen a Háziipari szövetkezet betanított munkása, az Asztalos- és Vasipari Szövetkezet segéd-, és betanított munkása, a Csm-i ÉLIKER Vállalat adatrögzítője, jelenleg a Deák Ferenc Ált. Isk. angol-informatika tanára. - a Csillagászok Baráti köre, a Magyar Asztronautikai Társaság, a VEGA írószövetség tagja, a Szentesi Találkozás az Ismeretlennel Klub vezetője, 1990-92: a Budapesti UFO Egyesület társelnöke, 1991-93 a Magyarországi Ufókutató Szervezetek Szövetségének titkára, majd egyéni tagja, 1995- a New York-i Tudományos Akadémia rendes tagja, az asztrofizikai, a régészeti és a biofizikai szekcióban, 1998-től a British Interplanetary Society tagja, 2004-től mecénás tagja. 2005-től a RYUFOR, valamint a Magyar Ufókutatók Világszövetségének tagja. 2006. decembertől a Maghar Akadémia elnöke.

Néhányan cikken belül közli, hogy nem-nem-soha nem jártunk a Holdon, míg pár oldallal később már a nácik is eljutottak oda, majd mégse, majd mégis ott voltunk csak akkor UFO-kkal... Illetve ugyanez a Marsra és bármi másra pepitában. Aztán persze az is lehet, hogy a sumér-ősmagyarok már évezredek óta űrutaznak, nem tudom, annyira azért nem mélyültem el a munkásságában, drágább az én időm annál...:)

A British Interplanetary Society egy fizetős szervezet, bárki lehet a tagja. Ugyanez áll a New York Academy of Sciences-re.
  • Molnibalage
    Ő kicsoda pontosan? Egyszer mitha valamit linkelt volna tőleg valaki. Asszem az első oldalt bírtam elolvasi vérnyomásemelkedés nélkül.
  • mrzool
    Kamov válaszán felül (ejnye, megint házhoz jöttél a lófaszért...) íme az Apollo 11-17 repülésirányítók nevei:

Cliff Charlesworth
    Glynn Lunney
    Gene Kranz
    Gerry Griffin
    Pete Frank
    Milton Windler
    Milt Windler
    Neil Hutchinson
    Phil Shaffer

Elég angolos neve van mindegyiknek. Hát ezt is buktad, kicsihuszár.
  • mrzool
    Srácok, van mindennél lejjebb. Tudtátok, hogy pl. ez az utolsó senki szélhámos egy pályázaton eljutott Hunstville-be? És nem nagyon hathatták meg az ott látottak sem, mert a honlapján csak gyűlnek és gyűlnek az egyre agyamentebb írások...

Nem tudom ki lehetett az elbíráló bizottságban vagy mit hazudozott össze ez a fehérjehalmaz a siker érdekében, de hogy ez egy szégyen, az biztos.
  • Papirzacsi
    A 6-hoz annyit, hogy jó lenne már végre, ha Okkultist barátunk(?) eldöntené végre, hogy miben hisz, és miben nem, mert vagy tagadja a holdralépést vagy nem, de ha elöbbi akkor ne Apolló 20-azzon.
  • kamov
    Menjünk sorban.
    1 videó:
    . A nevezett dolgozó soha nem dolgozott a NASA-nál. Egy tenyérnyi alkatrész beszállítójánál dolgozott, személyügyesként.

2. videó:
    0:15 Conrad says "Lets see. How is this packed? Very nice. Very nice". And then at 0:31 he says "Almost too cold on intermediate. I'm thinking seriously of going to min". Pete is basically just mumbling to himself whilst he goes through the procedures. He then continues "There's some colour charts" and then after his Dum dee dum thing "No. Which is the right side out? The other way. No, that's not right. No", etc.
    Tudsz te egyáltalán angolul?
    Fordítsd ezt le légy szíves.

3. videó:
    "...see our pal sitting there. And that's one steep slope its on".
    megint csak ott a korrekt magyarázat.

4 videó: Pont arról beszélnek hogy a szimuláción más volt kinyitni az antennát.
    ha az ellenkezőlét állítod akkor először is írd ide hogy mit beszéltek angolul,szóról szóra. Aztán fordítsd le.
    Ez kissé meg fogja nehezíteni a hazudozást.

5 videó: Michell köztudottan hisz az Ufókban. Viszont állítja hogy volt a Holdon. Megint csak moonhoax ellenes bizonyíték.

6 Videó: Ez viszont szimpla hazugság. 1975-ben már nem volt rakéta amivel bármilyen Apollo űrhajót indíthattak volna. A Saturn-5 rakéták darabszámra szépen megvannak mind. Az utolsó kettő nyilvánosan van kiállítva. Akkor már nem volt repképes Apollo sem. Az 1975-ös ASTP hez már tartalékpéldányt használtak fel.

• Molnibalage
    Való igaz, mert te még élesz. Hová süllyedt ez a világ...
  • OKkultist
    Fehér Angolszász Protestáns (az angol White Anglo-Saxon Protestant rövidítéseként) közösséghez tartozó ember.
    Az 50-es években azért még nagyjából rend volt, a négerek, buzik, zsidók még nem voltak nagypofájú kisebbség, csak állapolgárok kisebb-nagyobb hibával, ezért inkább meghúzták magukat, igyekeztek nem visszaélni a többség bizalmával és türelmével. Ha egy korabeli átlagember látott volna egy mai híradót, inkább megnyomta volna a piros gombot, valahol legkésőbb a 60-as évek elején, de nem engedte volna ide süllyedni a világot.
  • OKkultist
    TAVALY? Nem túl korai ez? Miért kell így elkapkodni, szerintem most már várjuk meg, amíg a turisták is eljutnak a Holdra, és már tényleg senkit nem fog érdekelni, hogy mekkorát és mit hazudtak annak idején.
    Több100MB? Most akkor meg kellene ijedni? Tömörítés és a terabyte-os hdd-k korában? LOL, MEGALOL, sőt GIGALOL
    Retusnyomok a képeken, meg a volt NASA dolgozók vallomásai
    Ezek a szakácsot küldték fel? (a leghülyébb a legénységből a FORBIDDEN PLANETből)
    WTF?
    HAHAHA, ez csak szimuláció, még jó hogy vannak kábelek, de így is inkább kengurura hasonlít, mondja az űrhajós
    Edgar Mitchell kiborítja a bilit
    Apollo 20? (nem nyilvános orosz-amerikai közös akció)
    A repülésirányítós videót nem találom, valami nem angol nevű figura volt, ha valaki tud egy oldalt ahol a földi (Houstoni) személyzet fel van sorolva, akkor meg tudom találni.
  • Gundark 1 1
    Csak hogy képben legyünk szerinted mit is jelent ebben a kontexusban a WASP?
  • kamov
    Azért nem mert a legfontosabb filmeket fagypont alatti hőmérsékleten tárolják.
    Ha utánanéztél volna akkor tudnád hogy tavaly kezdődött az egész anyag beszkennelése és még legalább másfél évig tart. Egy kép többszáz Megabyte-os lesz és több mint 47000 van...
    Úgyhogy kezdj merevlemezeket vásárolni.

Ja és kérném a nevezett repülésirányító nevét.
  • mrzool
    Csak érdekesség, rendrakás közben találtam egy 1969-es kiadású magyar könyvet: A Hold kapujában, szerkesztette Nagy István György, Móra Könyvkiadó.

Van benne minden (fizikai elvektől kezdve az akkori és jövőbeli rakétatechnikán keresztül az emberes űrrepülésekig végül az Apollo-11 útjának fényképes bemutatásáig), közel 250 oldalon részletesen, fényképekkel és ábrákkal illusztrálva mutatja be az űrrepülést. Az Apollo program a korszakhoz képest (Magyarország 1969!!!) meglepő részletességgel van bemutatva, az odáig vezető út, majd az Eagle leszállása percre pontosan van leírva. Persze a szovjet próbálkozásról hallgatnak a szerzők, mint a sír.:)

Érdekes, a könyvben senki sem kérdőjelezi meg az Apollo programot, sőt igen előrelátó módon nemzetközi holdbázisokról és kutatóállomásokról is fantáziálnak benne. De hát biztos tudatlan volt az összes szerző, és csak butaságokkal akarták etetni a magyar népet a nagy kommunizmusban, nemde?:)
  • mrzool
    "Idén fog indulni a Lunar Reconnaisance Orbiter ami 1 méteres felbontást fog tudni és pár éven belül várhatóak a kínai és az indiai szondák tökéletesített változatai.
    Nehéz idők köszöntenek a moonhoax hívőkre."

Bizony, bizony, ez kemény lesz. Most néztem utána az LROC specifikációknak, fél méteres felbontás.:)

Image scale 0.5 meter per pixel (10 micro-radian IFOV)

Persze ezt sem fogják bizonyítéknak tekinteni, és előre lefogadom, hogy ennek a sok szélesvásznú-színesfilmes-gigapixel-mániás őrültnek az érvei között lesz az 5 kilopixeles kamera (Kodak KLI-5001G) megkérdőjelezése is...
  • OKkultist
    HAHAHAHA, ez jó! Amúgyis nácirasszistafasiszták (fedőnevük: WASP).
    Valahogy a Disclosure Project-ben alhangzó vallomásokra nem nagyon válaszol senki, pedig van egy repülésirányító az Apolló programból, meg több tanú, aki a retusáló szakosztállyal került kapcsolatba, és látott pár cenzúrázatlan képet.
    Tényleg a Holdon készített képeket miért nem nyilvánosan tették közzé, úgyértem , hogy a film (Hasselblad) előhívásától a papírképig civil felügyelettel teljes nyilvánosság előtt ment volna az egész folyamat. Féltek hogy a sziklákat más is látja mielőtt ők átnézik? Nemkicsit kilóg a lóláb.
  • Papirzacsi
    Hát nem ártana ha megeröltetnéd magad, mert ez így fika.
    A 3-as 4-es kép ugyan annak a panorámának a két végén van. Több mint 360 fokos panoráma, ezért átfedés van a két végén. Ezt látod.
    Az 5-ös kép a másik panorámakép széle, ami az előzőtől távolabb készült. Az egyetlen azonosnak tűnő dolog a háttér, de az marha messze van.
    A 6-os 7-es panorámák csak látszólag készültek azonos helyen. A hátterek méretkülönbségéből látszik, hogy bizony jelentős távolság van a két kép készítésének helye között. Hogy mennyire csalóka a méret azt később.
    A 11-es 12-es képek a 10-es panoráma két szélén vannak. Ez is több mint 360 fokos, ezért átfedéses. A 11-es 12-es képek ezt az átfedést mutatják. Csak hát hozzáértő barátunk ezt inkább manipulációnak tekinti. Ezt a legkönnyebb rámondani. Itt jegyzem meg, hogy a 10-es panorámán lévő kráter amit a 11-es és 12-es képen kiemel a "tudós barátunk", az állítólag ~1km átmérőjű. Kisebbnek tűnik? Itt visszacsatolva a 6-os 7-es panorámákhoz, már belátható, hogy a két kép bizony jelentős távolságban készülhetett egymástól.

Tehát akkor miről beszélsz itt?
    "Az egy dolog, hogy az egyik képet 200 m-el (több is van az) és persze később fényképezték, ha a távolabbi képet benagyitva egy csomó kisebb nagyobb szikla teljesen megegyezik a közelebbi képpel, viszont pár jóval nagyobb szikla és más nem mozgatható dolgok is más helyen vannak vagy más van a helyükben. Legalábbis a képeken (nem a két panorámán) ezt látni."

• dronkZero
    Tényleg MINDEN baromságról tételesen be kell bizonyítani, hogy hülyeség? Egyszarvúkban hiszel-e? Koboldok, manók? Mikulás? Mikulásról talán tudok linkelni is bizonyítást, hogy elégne a légkörben, meg ilyenek, kéred?

Hány hazugságot, idiotizmust, félreértelmezést kell egy oldalról mutatni, hogy számodra is hiteltelenné váljon?
  • dronkZero
    "DE egy és ugyan az."

Látom már a látásod is homályos...

"Ezzekkel a vonalakkal csak azt bizonyitottad, hogy az alsó kép háttere egy kicsit el van tolva jobbra a felős kép hátteréhez képest."

Igen? És akkor miért van néhány, ami _nincs_ eltolva? Hm? Talán a perspektíva, esetleg? Tudod, a vonatból kinézve, ami közel van, az ugyanakkora úton látszólag többet mozog, mint ami közel. Ezt én 5 éves koromban felfogtam. Bejelöltem neked TÁVOLI hegycsúcsokat, amik látszólag nem mozdultak el, meg KÖZELI hegyeket, völgyeket, amik a kb 200 méterrel odébb készült panorámaképen már másképp látszanak.

Ez tényleg ilyen kibaszott bonyolult?
  • Pares
    Mintha már belinkeltem volna egyszer azt az oldalt és pont te voltál az, aki kapásból lebaromságozta. Dehát ez már nem az én bajom.
  • Papirzacsi
    Tehát azt mondod, hogy a háttér picit jobbra van tolva azegyik képen, aztán meg azt ,hogy a jobb szélen inkább egybeesik (miközben a kép másik felén jóval jelnetősebb eltérések vannak. Akkor mégis mi a frász van eltolva, és mihez képest? Jóreggel! Vedd már észre milyen baromságot állítottál.
    Továbbá ha megnézed a nagyfelbontású panorámákat, vagy akár egymásra is illeszted fotoshopban, akkor nem fedik pontosan egymást, kicsit más az alakjuk. Ez két dologból eredhet. Egyik ,hogy a két kép készítése között óriási mértékben erodálódott a talaj, a másik pedig, hogy a másik nézőpont miatt a térbeli objektumok kicsit más alakúnak látszanak. Segítek, az utóbbi a helyes válasz.

Erre a itt a szikla ugyan az mint a másik képen dologra bodálhatnál pár konkrétabb linket is, hogy tudjuk szerinted mit kell nézni, aztán meg lehet vitatni, hogy ki mit gondol, nem csak magyarázni, hogy te láttál egy képet, amin egy szikla hasonlított egy másik sziklára a másik képen, ami ...
  • Pares
    "Ha picit jobbra van tolva, akkor a jobb szélen lévő domb/hegy jobboldali "csúcsa" miért esik egybe/esik balra egy picit a felső képhez képest? Ja, hogy hülyeségeket beszélsz már megint és tényleg más nézőpontból ábrázolja ugyanazokat a távoli objektumokat?"

Nemtom milyen balratolásról beszélsz, de ha megnézed a többi csúcsot és a hegyeket, akkor mintha az egész kicsit jobbra lenne tolva. Az a jobb oldali csúcs meg inkább egybeesik a fölötte lévővel, de ilyen felbontásnál nem nagyon lehet megmondani.

"Mert ugye adott két, egymástól 200 méterre készített fotó, amelyek több 10km-re lévő dombokat ábrázolnak a háttérben. Triviálisan máshonnan készültek a fotók, hiszen az első képen látható holdkomp látható a második kép messzeségében és a hegyek/dombok sem passzolnak 100%-osan (lásd a #2435-öt). Nem is passzolhatnak, hiszen 200 méterrel arrébb készült a második kép."

Az egy dolog, hogy az egyik képet 200 m-el (több is van az) és persze később fényképezték, ha a távolabbi képet benagyitva egy csomó kisebb nagyobb szikla teljesen megegyezik a közelebbi képpel, viszont pár jóval nagyobb szikla és más nem mozgatható dolgok is más helyen vannak vagy más van a helyükben. Legalábbis a képeken (nem a két panorámán) ezt látni.
  • HUmanEmber41st
    BÚÉK!
    Mennyi ideig voltak ott a fiatalok?
    Mert közben rendesen felkelt a Nap:D

És a filmből linkelt első képen jobbra az az ülő csávó tisztára az orbánviktor :D :D :D
  • kamov
    Ráadásul a Holdkomp fotózása és a második képen látható ALSEP üzembe állítása között eltelt időben a Nap kb. 2 fokkal elmozdult felfelé.
    Mivel az Apollo-17 három napot töltött a felszínen ezért egy adott objektumot teljesen más fényviszonyok között is le lehetett lefotózni.

Nagyon jó példa erre az Apollo-12 által a Surveyor kráteréről készült fotói, amelyek pár óra időkülönbség miatt teljesen más megvilágítottságúak ezért teljesen más a kráter mélységérzékelése is szemmel.
  • Papirzacsi
    Ha picit jobbra van tolva, akkor a jobb szélen lévő domb/hegy jobboldali "csúcsa" miért esik egybe/esik balra egy picit a felső képhez képest? Ja, hogy hülyeségeket beszélsz már megint és tényleg más nézőpontból ábrázolja ugyanazokat a távoli objektumokat?
  • mrzool
    Akkor most mit is állítasz?

Mert ugye adott két, egymástól 200 méterre készített fotó, amelyek több 10km-re lévő dombokat ábrázolnak a háttérben. Triviálisan máshonnan készültek a fotók, hiszen az első képen látható holdkomp látható a második kép messzeségében és a hegyek/dombok sem passzolnak 100%-osan (lásd a #2435-öt). Nem is passzolhatnak, hiszen 200 méterrel arrébb készült a második kép.

Ezt cáfolod? Egyetértesz vele? Mit akarsz állítani?
  • Pares
    "Egymás fölé tettem. Behúztam pár vonalat. A két kép háttere NEM egy és ugyan az."

DE egy és ugyan az. Ezzekkel a vonalakkal csak azt bizonyitottad, hogy az alsó kép háttere egy kicsit el van tolva jobbra a felős kép hátteréhez képest.

"De látom, neked hitre van szükséged, nem tudásra... Ahhoz egy kicsit dolgozni kellene."

Ezt a süket dumát minden kommentetekbe be kell irni?
  • dronkZero

"Kb. azt, hogy a két panorámakép háttere egy és ugyan az"

Egymás fölé tettem. Behúztam pár vonalat. A két kép háttere NEM egy és ugyan az.

Egyéb kérdés?

Nekem lenne. Ezt te miért nem csinálod meg magadnak? Körülbelül 5 perc volt ellenőrizni, hogy amit mond, nem igaz.
    De látom, neked hitre van szükséged, nem tudásra... Ahhoz egy kicsit dolgozni kellene.
  • mrzool
    Most néztem meg egy dokufilmet (National.Geographic.Earth.Investigated.Spacemen.Investigated), amely az emberes űrutazás egészségügyi hatásairól szól. Elhangzott egy olyan állítás, hogy a kozmikus sugárzás miatt az Apollo űrhajósoknál sokkal nagyobb arányban alakult ki szemhályog, mint az átlagember körében. Weben is találtam erre anyagot:

At least 39 former astronauts have suffered some form of cataracts after flying in space, according to a 2001 study by Francis Cucinotta of NASA's Johnson Space Center (see journal references below). Of those 39 astronauts, 36 had flown on high-radiation missions such as the Apollo Moon landings.

http://science.nasa.gov/headlines/y2004/22oct_cataracts.htm

Zsenikéim, ezt mivel magyarázzátok?