Holdra szállás- mi az igazság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hogy valaki miért nevezi át Kastélynak az ISS távcsöves képét, én nem tudom.
Ha találgatnom kéne azt mondanám: olyan objektumot keresett a kis cikkéhez, amit az ufóvadászok valószínûleg nem ismernek föl. Csészealj, X-wing, Nostromo mind közismert és unalmas, de az ISS jó lesz, senki nem gyanít majd semmit, és legalább egy dologban nem hazudik a cikk írója: tényleg ûreszköz.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"Belinkeltem pár képet, amire eddig senki nem adott értelemes magyarázatot."<-- Ezt pedig az után irtam, miután belinkeltem a képeket és senki se válaszolt rá, csak elkezdték mondogatni, hogy ilyen meg olyan vagyok.
"Látszik, hogy még véletlenül se néztél utánna az egésznek, csak jár a szád... Szóval "amig nem jössz elõ egy logikus magyarázattal (vagy a tévedésed beismerésével)", addig tényleg hanyagold a témát, mert látom ez igy neked egyszerre sok..." <-- Elõször is a vastagon irt részt Garga Pitictõl idéztem. Az az elõtt lévõ részt pedig azért irtam, mert egyszerûen teljesen másról beszélt, mint amirõl én elkezdtem (õ vmi holdkörül keringõ valamirõl irt).
"Amúgy szerintem Garga és az én reakciómat összemostad, én írtam, hogy el vagy kényelemesedve a válaszra való várakozás terén. Ugyanolyan, mint a Mars "arc". Érdekes geológiai alakzatok itt a Földön is akadnak, ez lehet egy érdekes Holdi geológiai vagy meteroit eredetû alakzat. Ki tudja." <-- Igen, én kérek elnézést, rossznak cimeztem a posztot...
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Hát például szarul számoltak a srácok. Ha számoltak egyáltalán és nem csak böfögtek egy kellõen nagy adatot.
"Mert egy az hogy még véletlenül sincs horizont közelében, kettõ pedig hogy nem nagyon látni csillagokat a képen..."
Most komolyan, te mirõl beszélsz, polgártárs?
A Tower/Shard izé teljes méretû képe képe
Lunar Orbiter III, M84-es kép
Ha nincs horizont és nincs csillag vagy akármilyen pötty az izé és a horizont közelében, akkor a NASA gyorsan kapcsolt és reggel óta ezt is elmaszatolta. Ezek nem viccelnek, kapcsold le a neted.
A Castle eredetijével meg még mindig adós vagy, mielõtt a kábelt kihúznád, nyomj egy linket.
Az Apollo 16 "tornya" még egyszer:
AS16-121-19407: toronynak látszik
AS16-M-1872: nem látszik toronynak. Egy apró kiemelkedésnek látszik, ami épp csak kiemelkedik az árnyékból.
AS16-P-5029: még csak nem nem is látszik, akárhogy is nagyítják és nyilazzák a fiúk
Nem más, mint egy kis kráter a nagy kráter peremének belsõ oldalán, A kis kráter napos oldalának egy sávja fényes ("torony"), a kis kráter hegyoldalból kiemelkedõ pereme árnyékot vet a nagy peremének belsõ felére. Ennyi.
Legalábbis szerintem ennek nagyobb a valószínûsége, igaz, nem túl drámai, nem túl izgalmas.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
vs.
Belinkeltem pár képet, amire eddig senki nem adott értelemes magyarázatot.
Mindkettõt te írtad.
Mikor Garga beírta, hogy szerinte mi lehet az, akkor te követted el ezt:
Látszik, hogy még véletlenül se néztél utánna az egésznek, csak jár a szád... Szóval "amig nem jössz elõ egy logikus magyarázattal (vagy a tévedésed beismerésével)", addig tényleg hanyagold a témát, mert látom ez igy neked egyszerre sok...
Ezek után meg csodálkozol azon, hogy nem nagyon van olyan, aki veszi a fáradtságot, hogy normálisan reagáljon?
Amúgy szerintem Garga és az én reakciómat összemostad, én írtam, hogy el vagy kényelemesedve a válaszra való várakozás terén. Ugyanolyan, mint a Mars "arc". Érdekes geológiai alakzatok itt a Földön is akadnak, ez lehet egy érdekes Holdi geológiai vagy meteroit eredetû alakzat. Ki tudja.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
"nem egy horizonthoz közel látható kanyon + horizonthoz közel álló csillag kombójának."
Most komolyan, te megnézted a képeket? Mert egy az hogy még véletlenül sincs horizont közelében, kettõ pedig hogy nem nagyon látni csillagokat a képen...
"Komolyan: szerinted valami, ami egy szögbõl toronynak látszik, más szögbõl meg nem látszik toronynak, az tuti torony, méghozzá idegen építésû?"
Már leirtam egyszer, és azt hiszem be is linkeltem, ez a tárgy vagy három külömb szögbõl le van fényképezve, ráadásul a képek se egy idõben készültek, és mindegyiken ugyan az látszik... ez a lényege.
De látom, hogy itt ilyen "furcsaságokról" nem lehet beszélni, mer mint érdekel az téged, meg milyen oldalról linkelted, meg mindenbe csak kötekednek...
Komolyan: szerinted valami, ami egy szögbõl toronynak látszik, más szögbõl meg nem látszik toronynak, az tuti torony, méghozzá idegen építésû?
A Shard/Tower dolognál a matek sem stimmel: azon a képen az abovetopsecretes stb srácok adataival számolva az a képi objektum tuti nem 7 mérfõld magas. Nagy jóindulattal egy olyan valami, ami legföljebb 2 kilométer, HA létezõ 3D-tárgynak tekintjük és nem egy horizonthoz közel látható kanyon + horizonthoz közel álló csillag kombójának.
NASA-nemtudom:
Nézd, ha én idegen telepekrõl akarnék cikkezni, tuti olyan placcot jelölnék meg, ahol valami fura látszik, olyan képet választanék egyenest a forrásból, ahol valamilyen adat hiányzik, még nincs jó minõségben publikálva, stb. Ilyen azért bõven akad, mivel nem egy tekercset lõttek el.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Bennem is van egészséges szkepticizmus, de amig ilyen képeket találni ilyen akármikkel, és amig a Nasa is csak nemtudom-ot válaszol, vagy egyáltalán nem kommentálja, addig nem haladok el fölötte egy kézleggyintéssel...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Másodszor pedig, az hogy van belõle egyetlen egy darab az egész holdon, hát mit mondjak. Eleve 2 külömbözõ helyen lévõt linkeltem be, és ez is csak 2 a sok közül. Számtalan ilyen kép van, amiket leellenõrizhetsz a Nasa archimuvaiban is. Van olyan, amit több külömbözõ szögbõl lefényképeztek. Persze azokban többnyire a kérdõjeles rész helye csak egy fekete foltal van föltüntetve. Persze ahányszor rákérdeztek ezekre, jött a válasz: We don't know...
Ui.: Nemértem miért nem mennek a linkek, nekem mûködik. Ezen a számon megtalálhatod, ha beirod a googleba: AS10-32-4822
És itt az oldal is pár nasa-s képpel.
De amig te még a hivatalos oldalról belinkelt képekre vagy minden videóra a "hatásvadász faszság" jelzõt használod... Ezzel az erõvel el lehet ezt modnani minden egyéb másról is.
Okkultist : Fogalmad sincs a Stockholm szindrómáról. Ha szerinted ez az , akkor valamit nagyon benéztél. Tudod miért nincs okom kételkedni a hódraszállásban? Mert látom a lépcsõket ami elvezetett oda. Ha vennéd a fáradtságot és utánajárnál az amerikai ûrkutatás történetének, akkor rájönnél hogy semmi "extra" nincs benne. Óriási siker. Ez igaz. De kivitelezhetõ. Nincs benne semmi misztikum. Nem jöttek a Wright fivérek, reppentek egyet a Flyerrel, osztán beszálltak a menetrend szerinti 747esbe és hazamentek. Nem ugrott egyet Shepard, aztán mentek a hódra mert az jó.
"Stockholm szindróma? Amikor megszereted azokat akik hazudnak, kárt okoznak, információt visszatartanak?"
Pontosabban : Szerinted hazudnak, kárt okoznak és információt tartanak vissza.
Ja, csak az utolsó linked mûködik, a többi nem.
Még ha el is fogadom, hogy az egy élien cucc, az errõl szóló belinkelt videó még mindig egy hatásvadász faszság marad, a lehetõ legminimálisabb információval, és rengeteg tényként beállított feltételezéssel és hülyeséggel.
Old image AS10-32-4822: the MN0000(The Tower) is evident above the Hyginus crater.
Elhelyezkedés
Egy másik anomália
Cáfolj, érvelj!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
A legtöbb tagság ugyebár titkos.
Most õk ezt elmondták magukról?
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
- te marhára nem értesz ahhoz, amirõl itt beszélsz
- úgy csinálsz, mint aki tökhülye, mert szereted a parttalan, értelmetlen vitát
Javaslom a továbbiakban a Gumiszoba topikjainak használatát.
A kép a Hold...
Ez van negyedszer...<#idiota>#idiota>
Elõször is:
Ez az objektum nem a Hold körül lett lefényképezve, hanem a HOLD FELSZINÉN!
Másodszor:
Az eredeti képet megtalálhatod a Nasa archimuvaiban is. Ez a kép csak egy aprócska részlet az eredeti képbõl, 44x-es nagyitást alkalmaztak...
Harmadszor: Az ISS még közelrõl se hasonlit ehez az akármihez. A képet 250 mérföld távolságból fényképezték, tehát ha ez egy tényleges épitmény, akkor körülbelül !4-7! mérföld magas és 1 mérföld vastag vagy széles. Az is érdekes, hogy jóval világosabb, mint a környezete.
Harmadszor:
A kép a Hold túlsó felérõl készült, tehát semmiféle csillagász nem veheti észre.
Látszik, hogy még véletlenül se néztél utánna az egésznek, csak jár a szád... Szóval "amig nem jössz elõ egy logikus magyarázattal (vagy a tévedésed beismerésével)", addig tényleg hanyagold a témát, mert látom ez igy neked egyszerre sok...
...és egy garantáltan az ISS-rõl.
Mivel magyarázod a rendkívül nagyfokú hasonlóságot (szerintem egyezést)?
Talán tényleg a Hold körül fotózták volna, tényleg Apollo-hajóról, tényleg 69-72 közt, tényleg titkolni próbálták, aztán kiszivárgott, és a háttérhatalom szánt szándékkal úgy terveztette az ISS-t, hogy az kétezerakárhányban egy 2-300.000 Ft-os távcsõvel a Föld felszínérõl pont úgy nézzen ki?
Fúúúú, de gonosz és ravasz népség! Gyerünk, utáljuk õket együtt! Ezek bármire képesek!
Amig nem jössz elõ egy logikus magyarázattal (vagy a tévedésed beismerésével), a magam részérõl nem sok szót pazarolnék erre a témára.
Az a csodálatos, hogy csak ilyen primitiv reakcióra vagy képes. Az lehet, hogy téged nem érdekel semmi, és mindent vakon elhiszel, amit beadnak a TV-be, de én nem vagyok ilyen...
"Akkor kérlek mutasd meg, hogy én hol általánosítottam és hol beszéltem más nevében. Okkultist és te egyszerûen nevetségesek vagytok. Nem véletlenül szoktam le a postoláról. Nektek tök mindegy mit mond az ember. Ha majd személyesen visznek el a Holdra és tapogatod az Apollo-11 leszálló egységét akkor sem hinnéd el. Biztos mátrixba tettek és csak elhitetik veled."
Hát kb. egy másik topicban kezdtél el általánositani, hogy mindenki aki nem hisz ebben-abban, az retardált, meg nem ért semmihez, stb. meg válasz helyett csak sértegetsz... Nevetséges vagyok? Ugyan miért? Belinkeltem pár képet, amire eddig senki nem adott értelemes magyarázatot. Jöttetek azzal hogy ezeket most csinálták az ISS-rõl, amikor megtudom mutatni az eredeti 1967-es képet.
Ráadásul mint már pár száz hsz.-el ezelõtt leirtam, szerintem voltak is a Holdon, meg nem is.
Azt várom, hogy valakivel sértegetés nélkül értelmesen el lehessen beszélgetni ezekrõl a dolgokról, dehát amint belinkelek vmit, máris leugattok. Akkor mi értelme van ennek az egésznek?
Az Észak-Karolinai nemtudommilyen páholy
Akkor kérlek mutasd meg, hogy én hol általánosítottam és hol beszéltem más nevében. Okkultist és te egyszerûen nevetségesek vagytok. Nem véletlenül szoktam le a postoláról. Nektek tök mindegy mit mond az ember. Ha majd személyesen visznek el a Holdra és tapogatod az Apollo-11 leszálló egységét akkor sem hinnéd el. Biztos mátrixba tettek és csak elhitetik veled.
Persze gondolom ugyse fogja semelyik szkeptikus megnézni, mer minek azt...