Holdra szállás- mi az igazság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Bár az elmosódás érdekes módon egy nagyobb épületre hasonlít."

Akármilyen lenne az elmosódás, valamilyen épületet bele tudnál képzelni.

" Miért nem vágták ki az egészet, és tettek volna oda valami krátert, vagy egyszerûen egy sík részrõl készült "foltot"?"

Ha ilyet látnál, az elsõk közt kiabálnál csalást, és az is volna.

"Logikus magyarázatot nem lehet ilyen "hibára" találni."
Azért lehet...

Egy ilyen vackon általában több érzékelõ van, amelyeknek látószöge is különbözõ.
Amíg egy széles látószögû és kis felbontású érzékelõvel elég az egész felszínhez mondjuk 10 fordulat, addig a nagyfelbontású és kis látószögû kukucskának kell mondjuk 30x annyi. Ha ez nincs meg, akkor marad a lyukak betömése a kis felbontású képekkel. Ennyi.
Ez megy a Földön is, a tenger, a Kalahári és Mucsaröcsöge nincs meg nagy felbontásban.

Érdekességképpen ehhez a géphez nem kis köze volt a katonáknak. És a vitatott Tower/Shard környékén még sincs egy darab elmosódás se 😊
Persze, számítógépes grafika. De akkor minek a gyanús elmosódások máshol? 😊

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Annyira nem nyilvános, de megnéznék egy felmérést, hogy :
Tudje-e ÖN, hogy mi a közös az alábbi ûrhajósokban:
Aldrin, Mitchell, Irwin, Cooper, Eisele? (1% alatt lenne aki tudja pedig ez nyílt titok)
Alapeset: NASA oldalon egy kép közepe elmosódott. Bár az elmosódás érdekes módon egy nagyobb épületre hasonlít.
Eltussolás esete? Miért nem vágták ki az egészet, és tettek volna oda valami krátert, vagy egyszerûen egy sík részrõl készült "foltot"?
Fényképhiba? Akkor meg minek tették be? Ha kihagyják, nem tûnik fel senkinek.
Logikus magyarázatot nem lehet ilyen "hibára" találni.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Milyen vakolótestvérek ezek, h ilyen nyilvánosan dicsekszenek vele???
Köszi az infót 😄 😄

"... és ráadásul miért nagyitanák ki, hogy ne lehessen rajta látni semmit. "

Mert a kisebb felbontású kép kisebb méretû, ezért nagyítani kell. Még mindig informatívabb, mint a sajt vagy a fekete folt.

Amúgy roppant egyszerû ellenõrizni: fogj egy fényképezõt és készíts egy nagyon alap panorámaképet.
Álljon három képbõl, a két szélsõ legyen nagyfelbontású, a középsõ legyen nagyon buta. Hogy össze tudd illeszteni használható képpé, kénytelen leszel a középsõt nagyítani, az pedig a két szélsõhöz képest bizony homályosnak fog tûnni.

Persze lehet, hogy nem kis felbontású kép a töltelék, hanem a területrõl nagyon lapos szögbõl készült képbõl vágták oda,( csak hogy ne legyen fekete folt ) akkor pedig a transzformációk miatt torzulhatott a kép.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

"Van rá egy tálca söröm, hogy a "homályosított" rész is más kép, más szög stb, de találtak a környezetéhez jobban hasonlító fényviszonyok közt készült képet. Nyilván nagyítva lett, azért homályos. A mozaikképek már csak ilyenek."

Bocs, de ezzel nagyon nem értek egyet. Ennek a képnek a tetején látni azt a "copy-paste"-os részt, igen, az egy másik kép.
De nézd meg a kép közepén lévõ nagy kráter alatt lévõ homályos részeket. Eleve nem értem azt, miért tennének be egy hasonló fényviszonyok közt lévõ képet olyan kis területekre, és ráadásul miért nagyitanák ki, hogy ne lehessen rajta látni semmit.
Azok a homályos részek végképp nem ugy néznek ki, hogy oda más kép volt illesztve.

Külömben meg eredetileg máshonnan linkeltem a képeket, csak áttettem erre az oldalra, hogy ne tudd a hitelességét megkérdõjelezni...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Nem fognak ki rajtam a Fõnixpáholyos vakolók, azért is itt vannak a képek: Jöjjenek a vakoló testvérek: Aldrin testvér: (Scottish Rite)

Mitchell testvér: (DeMolay)

Aldrin testvér: (nem írják melyik páholy, csak azt hogy NJ)

Irwin testvér rodeózott a Holdon a holdjáróval (Colorado, szintén nincs páholy név)

Cooper testvér : (Carbondale páholy, Colorado)

szerintem ennyi véletlen azért sok.
Lemaradtak a vakolók képei:

mindenki itt van:

Vakolók a HOLDON:

Mitchell is:

Ezt a figurát nem ismerem, de õ is:

A többi az alábbi linken
Az csak a kõmívesek hülye szokása, örüljön a nép, hogy az egész Hold-akció nem titokban zajlott, (mivel nyilvános, volt, ezért kénytelenek voltak "hazudni" vagyis nem bontották ki a teljes igazságot😊 és pár hónappal késõbb a NY-Times (az amerikai Pravda) írta volna a címlapon a hõs bajnokokról, akik végre birtokba vették/elfoglalták a Holdat. (a amerikai zászlót már kitûzték, így az jogosan lett az USA tulajdona!)

Persze csak a véletlen mûve, hogy ennyi kõmíves járt a Holdon.
Itt a hírességek fala, a FÕNIX kõmívemúzeumban
IDEGENEK nincsenek, esetleg te, amikor átmész a szomszéd falu kocsmájába. (haha)
Van rá egy tálca söröm, hogy a "homályosított" rész is más kép, más szög stb, de találtak a környezetéhez jobban hasonlító fényviszonyok közt készült képet. Nyilván nagyítva lett, azért homályos. A mozaikképek már csak ilyenek.

Amit te linkeltél: Clementine Lunar Image Browser 1.5
Nézd meg ugyanezt a 2.0 verzióval 64 fok szélesség, 122 fok hosszúság, nagyítgass bele.

Az egy dolog, hogy több képbõl rakták össze, ezt nem vitatom, mert más kép, más minõség más szög, stb. De a lényeget megint nem figyelted. A cenzúrát a homályos részekre gondoltam. Oda nem más kép volt beillesztve, szimplán ki lett homályositva.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ha tehát az új képek közti rést egy régebbi képpel pótolják és nem vicceskedve sajtot rajzolnak, az már szar összevágás és cenzúra? Azt hiszem, már értem a problémádat.

A Hold nem elég!
Legalább 3 különbözõ képbõl gányolták össze és a Csák Norrisz-hidat egyszerûen cenzúrázták!

És ez semmi. Talán a terraserveren játszották el azt, hogy a telkünk csak egy 20 éves fekete-fehér szovjet mûholdképen volt elérhetõ bizonyos felbontásban. Bakker, kezdek parázni.
Van ott valami ûbertitkos?
Vagy szimplán nem túl érdekes hely és csak a kedvemért nem bérelnek mûholdidõt?

Mégis, kinek vitték fel azt a bizonyos szilícium-korongot belevésve 170 nemzet üzenetével, meg,h békével jöttünk...aztán csak ledobták a porba.. ejnye..

"Össze vissza összevágott kicenzúrált kép, amit azzal magyaráznak, hogy több külömb képbõl rakták össze. Csak az a nagyon érdekes, hogy mig ez egyik képen látjuk az egyik kráter felét, a másik képen nem folytatódik ott semmi, ez aztán a profi munka..."

Mondjuk az is lehet, hogy a másik kép másmilyen szögbõl készült, más árnyékok mellett, amit látunk is, de ez akkor is egy szar összevágott kicenzúrált kép.

Cenzúrázott kép

Össze vissza összevágott kicenzúrált kép, amit azzal magyaráznak, hogy több külömb képbõl rakták össze. Csak az a nagyon érdekes, hogy mig ez egyik képen látjuk az egyik kráter felét, a másik képen nem folytatódik ott semmi, ez aztán a profi munka...

Egy teljes kráter kicenzúrálva...

Itt meg má kicenzúrázni se sikerült...

Az elõzõ benagyitva...

Tessék utánna nézni! Ezek a képek igy találhatóak meg a Nasa apollo és egyéb küldetéseinek archimuvaiban. Ha ezek után is azt mondjátok, hogy a Nasa végkéép nem rejteget semmit. Csak azt nem értem, akkor mire fõ vannak ezek a homályos foltok a képeken...

És akkor mivan?
Mindenki tudja, hogy az egész világ téged akar átverni, nem csak én, az FBI a CIA és a NASA is.
Csak szivatunk öreg, én meg Amerika.
Igazából cssak lepisáltuk a képet, azért ilyen szar, de látom, így is kiszúrod rajta az idegeneket.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

"Ha ez a kérdéses valami már régóta ismert, akkor a NASA régen tudja, a többi 3betûs ügynökség is régen tudja, hogy mi az, csak egyedül az átlagember nem tudja"...

... ezért a NASA most az arcukba nyomja az idegenek hétmérföldes tornyát.

Tipikus elhallgató, eltitkoló módszer.

Ha ez a kérdéses valami már régóta ismert, akkor a NASA régen tudja, a többi 3betûs ügynökség is régen tudja, hogy mi az, csak egyedül az átlagember nem tudja. Ez az elit véleménye az átlagemberrõl: NEM TARTOZIK RÁD! te cattle sheeple , stb..(a békákat sem tájékoztatják a mocsár lecsapolása elõtt, de érdekes lenne hallgatni õket, hogy a leghülyébb békák magyarázzák a többinek, hogy úgysem csapolnák le a mocsarat, mert az lehetetlen, kiváló békafizikusaink kiszámolták, és különben is rasszista vagy) Ha errõl ennyi fotó van, akkor eltitkolni már nem lehet, marad a 2.számú bevett gyakorlat, agyonhallgatás és/vagy hiteltelenítés. (természetes képzõdmény, nincs ott semmi, mindenki menjen haza)

Nem, azon sem látszik, hol éri a talajt.
Legfeljebb az látszik, milyen irányban.
250 mérföld, ahogy írják és 7 magas? Miért nem 450 mérföld és 207 magas? 650 és 807?
Nem életszerû? Miért, a 7 mérföld az?

Persze, belenagyíthatnak, de nem biztos, hogy érdemes túl sokat.

Vegyünk két lehetõséget:

1.
A kép csak elég ratyi minõségben lett publikálva. Ebben az esetben egy szinten túl tovább nagyítani gyakorlatilag egyfajta véletlenszám-generálás, pusztán a srácok scannerének és grafikai szoftverének interpolációs képességét demonstrálja, mert elfogy a képbõl elõbányászható információ! Minden elõkerülõ "részletet" a gépek rakják hozzá a képhez.
Ezt olyan szinten elemezni, ahogy õk teszik, az elég vad találgatás.
A Metro újság képébõl nem fogod megszerezni Gyurcsány ujjlenyomatát, akárhogy nagyítod.

"Lunar Horizon - note peculiar fuzziness" Ez aztán kemény. Mégis mit vár a fentiek tükrében? 0 pixeles átmenetet a fekete ûr és a világos Hold között?

"Cross-like photographic reg. mark" és helyette mi látható? Na képzeld el, mi történik akkor a kép többi részével ha ennyire szénné nagyítják.

Mindezt egy látható filmhibát (gyûrõdés? bevonat hibája?) tartalmazó képen, a hibától nem is túl messze, a Földön felvitt referenciaponthoz meg egyenesen közel!
Komoly.

2.
Ha eredeti, nagy felbontású képrõl (negatív, dia, digitális) dolgoznak, amirõl lehet is, akkor talán rendelni kéne egyet a NASA-tól. Én magamnak nem fogok, de ha esetleg te rendelnél, kifizetem a felét max. 15 dollárig ha kölcsönadod egy napra. Becs'szó nem másolom le, tiszta maradsz.
Ha tényleg az van rajta, amit a srácok mondanak, megrendelem én is, és rendelek neked egy általad választott tetszõleges másik NASA-képet.

"Nem látszik ugyanis az, hogy hol ér Holdhoz..."

Azon a képen nem is, de ezen igen.

Shard benagyitva
Mégjobban benagyitva

Gundark 1 1
Ez talán még nagyobb rohadtság. Mert amikor kevés van még abból is elvesznek. Eddig is volt okunk utálni õket de most.. És mi lesz szegény holdi gyerekekkel? Zokszigén helyett lélegezzenek holdport? 😊
Igazából a Hold légkörébõl vonta ki a zoxigént, azért nincs most ott egy darab se, pedig elõtte volt. Egyértelmû.

Gundark 1 1
Én tennék még egy négyest is a képre. Az a csik. Mégpedig kondenz. Ugyanis annyira gyorsan jött ki a zufó a fõd lékkörébõ hogy a zokszigén amit kivont a vizbõ még nem tudott elmenni a hajóról, és most szépen szórja le magáról. Én még mindig azt mondom hogy Zeppelin lesz az ami kiáll a hódból. Mégpedig a Gráf Zeppelin repülõgép hordozó. Mert nem pusztult el, hanem visszament hogy bázisa legyen a náciufóknak. Mert ezeken a képeken még Adolf is rajta lehet 😊
Ebben mondjuk igazad van...
De ez a trotty kép elérhetõ és ki is maradt a gonosz nászás retusálás alól, hehe.

Namégeccer:
Akkor nem két kilométer, hanem két mérföld, igaz, bocs.

Amirõl én pofázok, mint az izé alkatrésze, de csillag, az az 1-es.
Amit õk helyesen csillagszerû de gyárilag filmre tett izének mondanak, az a 2-es.
A 3-as dolog távolságát úgy mégis hogy a 'csába állapítja meg a szakértõ bácsi?
Nem látszik ugyanis az, hogy hol ér Holdhoz...

Mert egy kép felér ezer szóval. Annyit biztos pazaroltunk már rá fejenként.

Molnibalage
"Gugli a barátod. Meg a vonalzó és tangens-függvény is."

Világbajnok. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Én meg egy dilist látok. Ehhez nekem még kép sem kell...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ha találsz egy képet ami egyenletesen szürke, az stipi stopi, mert az tuti, hogy egy idegen bõre tök közelrõl!

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

ezen alig látszik valami

Versenyezzünk már ki tud szarabb képekrõl nagyobb hülyeségeket ktalálni!

Jah, és mégvmi: az adatok mértékegységei nem kilométerekben vannak megadva, hanem mérföldekben...

Itt pedig tisztán és érthetõen leirják a The Shardnak is a tulajdonságait.

Idézem: The Shard is an obvious structure which rises above the Moon's surface by more than a mile.

Tehát nem irnak hülyeségeket, a saját számitásodból láthatod, hogy pontosak a számitásaik...

"megmondják, mit láss rajta"

Jó, te kanyont meg csillagokat látsz rajta, én viszont egy a Holdból kiálló valamit. ÉS ehez nem volt szükségem semmilyen segitségre. Külömben meg ez a megmondják mit láss a Nasara is nagyon nagyon igaz... Egyébként annak csillagszerûségnek a magyarázata: The star-like object above the "Shard" is a camera registration mark.

"A Shard/Tower kép dolgában pofáztam horizonthoz közeli kanyonról-csillagról, szarul megadott (kitalált) méretekrõl, az pedig bizony ez itt lentebb, amit te linkeltél a saját istenadta kezeddel."

Nos, a The Shard és a The Tower két külömb dolog. Nem cseszték el a számitásokat, mert nem az általd kiszámitott The Shard méretét számitották ki, hanem a The Towerét. Itt egy kis leirás angolul, amiben elolvashatod, hogy a 7 mérföld magasságot nem a The shardra értik:

The shard and the tower on the dark side of the moon what are they? These images are from Lunar Orbiter frame LO-III-84-M. Taken with the medium resolution camera at a distance of at least 250 miles, it shows an object dubbed by Hoagland the "Shard".
The star-like object above the "Shard" is a camera registration mark. The "Shard" has a shadow cast in the correct direction for it to be a real object on the Moon and is aligned with the local vertical rather
than the grain of the film, decreasing the chance it is an emulsion abnormality.
Close-ups reveal a cellular-like internal structure. Above and behind the "Shard" is the "Tower", a massive 7 mile high
structure with a central "cube" suspended by a tripod like base. Enhancements of the "Tower" show a similar cellular construction to the "Shard", but with a distinctly hexagonal pattern.

Persze, mondhatod, de én nem fotósoppolt képekrõl beszéltem, hanem pofátlan képhasználatról: az ufós srácok az arcodba nyomnak egy akármit ábrázoló képet és megmondják, mit láss rajta.

Elmondom még egyszer, lassan, egy hozzászólásban, ne legyen félreérthetõ, és különben is az SG-nek jó, ha gyártjuk a hozzászólásokat, még ha nincs is értelmük.

A Shard/Tower kép dolgában pofáztam horizonthoz közeli kanyonról-csillagról, szarul megadott (kitalált) méretekrõl, az pedig bizony ez itt lentebb, amit te linkeltél a saját istenadta kezeddel.

A teljes Lunar Orbiter kép pedig itt található, ahogy én is belinkeltem. Ha találsz jobb felbontású teljes és eredeti képet, szólj.
Az izé a fehér hiba és a felszín találkozásánál lejjebb van, úgy 80-100 pixel távolságban, a láthatáron, de a saját magad linkelte videó alapján biztos megtalálod.

A .tiff képet méregettem és a következõket találtam:
- a hasznos kép mérete kb 810x940 pixel
- ehhez tartozik 37,9x44,2 fok látómezõ (NASA adat)
- vagyis egy pixel 0,047021 fok, emberibb formában 2'49,27"
- a "Shard"-izé magasságát a képen kis jóindulattal 6 pixelnek mértem "árnyéktól" a "csúcsig"
- vagyis az izé 0,282 fok látszólagos magasságú
- ha 250km távolságban van, ez 1230 méter
- közel van a horizonthoz, de azért számoljunk rá még egy kis magasságot, már csak a rálátási szögünk miatt is, legyen mondjuk 2000 méter, mert nagyvonalúak vagyunk
(Természetesen akkior, ha feltételezzük, hogy kiemelkedik a felszínrõl és nem csak belemagyarázás a torony)
Még így is marha messze van a 7 mérföldtõl, úgy kábé egyhatoda.
Ekkorát az ember vagy téved, vagy hazudik.

Gugli a barátod. Meg a vonalzó és tangens-függvény is.

Szóval én megmaradnék a "felszínen árok, az ég alján csillag és az egész egy szögbõl toronynak látszik, mert valaki addig keresgélt a párezer kép közt, míg nem talált egy ilyet" magyarázatnál.
Már csak azért is, mert a környéken látszik pár csillag (vagy átviteli hiba, passz) és nagyon hasonlítanak az izének láthatár fölötti részére.

A srácok jól elszórakoznak odaát az abovetopsecreten és hasonló helyeken, hülyítik a népet.
Aki elindította az egészet, néha rákeres neten, hol is tart a kis agyszüleménye és gratulál magának, esetleg minden 100.000 új találat után pezsgõt bont.

Amúgy természetesen legyen neked a te igéd szerint.

Külömben is, ha te azt hajtogatod egyfolytában, hogy ezek csak fotosoppolt képek, akkor én miért ne mondhatnám, hogy a Nasa fogta, és kitörölte ezt-azt?

Nem kezdek szétcsúszni. Én pontosan erre a képre gondoltam. Azt nem értettem mire gondoltál azzal a mondatoddal, miszerint ez csak vmi csillag + kanyon kombója.

Én arra a képre gondolok és úgy nevezem, amit és ahogy te belinkelted, te viszont kezdesz szétcsúszni. Ne kapkodj.

EZT????
Bocs, de ez értékelhetetlen.
Amin "látszik" az izé, az egy ratyi kép.
A NASA-tól viszont csak a szerinted módosított és izémentes változat érhetõ el, az "eredetit" szerinted eltûntették, vagyis akárki mond a véleményed ellen bármit, az lepereg rólad, mert "mi" biztos bekajáltuk a mindig, minden kérdésben alapból hazugságként kezelendõ Hivatalos Verziót.
Komoly.

Ha találnak valami tényleg érdekes ojjektumot nem azt kellene elsõsorban tanulmányozni? Talán 20 katonai hírszerzõ mûhold helyett egy Hold szondát állítanának pályára, esetleg küldenének oda egy Hold-járót? Nem is kellene olyan bonyolult önjáró programot telepíteni, hiszen egy lassabb távirányítás simán megoldható..
Tehát nem az egyszerû krátereket kellene fényképezni, amibõl 12 egy tucat, hanem minden szabad erõt oda kellene ilyenkor koncentrálni..

No, de mihez kezdene a világ egy minden kétséget megdöntõ bizonyítékkal, h nem vagyunk egyedül? Inkább ne kutassanak semmilyen anomáliát, ne szólj szám, nem fáj fejem alapon...fontosabbak a katonai mûholdak amúgy is, mert szegény USA halálos veszélyben van a terrorpistáktól...

eredetijét

Visszaolvastam, és szerintem mi nem ugyan arra a két képre gondulunk. És a Castle eredetilyét is belinkeltem már vagy 2x...

"Persze, hogy azt mondjuk, hogy baromság, ha annak látszik."

LOL

Szerintem is. Olvass vissza, ellenõrizd a linkjeidet és a feliratukat és hogy mikor mire reagáltál.

Én azt hiszem "polgártárs" hogy mi nagyon, de nagyon félreértjük egymást...

Röhely... értelmesen meg lehessen vitatni mi?
Mit vársz, mit mondjunk?
Persze, hogy azt mondjuk, hogy baromság, ha annak látszik.

Ne várd már el, hogy mindenki elkezdjen saját összeesküvéselméletet csinálni! Ha ilyet tennénk az is baj lenne, mert akkor mindenki a saját elméletét favorizáln, és ugyanúgy le lennél ejtve; akkor meg az lenne a baj.

Jó, hátha titeket eleve nem érdekel, akkor kár is ezt vitatni.

"egy ismeretlen tárgyról készült elsõ fotó után RÖGTÖN legyen magyarázat?"

Csak szólok, hogy ezeket a képeket durván 40 éve fényképezték.

"Vannak érdekes dolgok, meg kell õket nézni közelebbrõl. Addig nem tudom, mit háborogsz, hogy "jajúristen, miazott, élienek?"

Eleve nem igy hoztam fel az egészet. ti állitsátok be ugy, hogy én ilyenekt meg olyanokat látok. Belinkeltem pár képet amin volt ez a torony meg stb., azért hogy értelemsen meg lehessen vitatni, hogy szerintünk mi az, mivel még a Nasasok se tudják. Aztán hova süllyedett az egész. Nézzétek meg a TOPIK CIMÉT! Ez eleve nem arra volt nyitva, hogy csakis a hivatalos álláspontot tárgyaljuk. Sajnos egyesek jóvoltából ez a Topik inkább veszekedésrõl szól, mint vitáról.

dronkZero
Ez az egész torony mizéria pont a Hold túlsó oldalán van, és olyan baromi sok érdekességet nem látok, ehhez is úgy kell pixeleket vadászni...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dronkZero
Nem, annyira nem meglepõ. Nincs idõjárás, ami elkoptatná, betakarná. A Holdon minden úgy marad, ahogy odapottyant. Amíg valami más rá nem esik. Esetleg holdrengés megmozdítja.

A mérete meg... Szerinted egy 300 kilométer átmérõjû krátert ütõ szikladarab mekkora darabokra robban? Na, ekkorákra, ebbõl láthatjuk.

Ha tényleg egy szikla, nem kiskráter a nagykráteren. Elõször én is arra gondoltam, de az a kép, ahol fényes a hegye, az elég meggyõzõ, hogy tényleg egy "torony". De szerintem szikla, azt' szevasz. A Földön is vannak nagy szikladarabok, csak itt hegynek hívjuk, meg szét van koptatva, meg humusz alá van temetve.

De a Holdon nem meglepõ az ilyen.

De az is lehet, hogy nem a becsapódó meteorit darabja, hanem egy régebbié, amit a becsapódás túrt ki a holdporból és állította fel. Irdatlan energiák vannak egy ilyen becsapódáskor, nézd meg a méreteket. Ez csak egy apró kavics ami kibukkant a por alól/odarepült, egy kráter szélén.

(Lenyugodtam egyébként már.) 😛

dronkZero
" de amig ilyen képeket találni ilyen akármikkel,"

Jó, oké, akkor én ezt most itt befejeztem. Bazmeg, ennyi józan ész nem szorult beléd? Még a kibaszott saját bolygónkat sem ismerjük milliméterrõl milliméterre, hogy a pék faszába várod el, hogy egy másik égitesten egy ismeretlen tárgyról készült elsõ fotó után RÖGTÖN legyen magyarázat? Ennyire nem lehetsz elszállt álmodozó, ez már debilitás, basszus.
Vannak érdekes dolgok, meg kell õket nézni közelebbrõl. Addig nem tudom, mit háborogsz, hogy "jajúristen, miazott, élienek?"

Azt sem értem, hogy mi az istenért a mi hibánk ez, hogy vannak még ismeretlen dolgok. Nem is értem, hogy miért ilyen központi kérdés ez.

Igen, van ott valami basz. Még nem tudjuk mi az. Majd megnézik. Addig kár rajta faszverni, meg képzettség nélkül hülyeségeket vizionálni.

Neked miért nem felel meg az a válasz, hogy "még nem tudjuk, több információra van szükség"?