Holdra szállás- mi az igazság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Ja. Az amit tudományos tényekel alá lehet támasztani és több egymástól független bizonyíték van, azt nem veszi hitelesenk. Pár agylövött ember képzelgését 0 bizonyíték nélkül meg igen...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[NST]Cifu
Ha ezt a gondolatmenetet továbbpörgetem, vagyis rámutatok/rámutatnak a forrásaid hibás koncepcióira, tévhiteire, hazugságaira, akkor bennük is el kellene kezdened kételkedni. Ez lenne a következetes magatartás. Mégsem teszed...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Úgy értem, hogy a hivatalos dumát nem veszem be, mert nem tudnak igazat mondani, a paranoia/hazudozás/összeesküvés a vérükben van. Eleve nem lehet hatalmi (gazdasági/tudományos/politikai) pozícióban az aki nem paranoid és nem hazudik folyamatosan. (ill. NEM BONTJA KI a teljes igazságot😊 Az a legelsõ Apollo sajtótájékoztató pl. meg Armstrong vakolós évfordulós szövege is ilyen. (Armstrong cryptic speech)
Lehet anélkül is élni. Ha csak nem hisszük el, hogy az "élet" nem ez a szûk "frekvencia tartomány", amit mi a "való" világnak vélünk.

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

"Pár évvel, és pár100 dok.filmmel ezelõtt még én sem hittem az "összeesküvésekben"."

Pedig már az oviban elkezdõdik. Végig kíséri az életedet. Iskolai baráti kör, késõbb a munkahelyi intrika. Törvényerõre emelkedve úgy nevezed õket: politika, illetve: pártok. Bizony, õk összeesküvõk és bizony némelyikhez te is tartozol. Összeesküvés nélkül nem lehet élni.

A kedvenc szájtom: http://szabadforum.com/

Molnibalage
Blablablabla...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Röhögésre nincs is okod egyáltalán. Az ellen sem kell semmit sem tegyél, amit mások "hülyeségének" vélsz. De az ellen kellene, hogy tegyél, hogy rájöjj a magad végtelen butaságára....

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

Namégegyszer utoljára, nem a NASA által közzétett adatokkal vitatkoznék (nyilván csak kipróbált/100X lecsekkolt adatokat adnak elõ tényként, de azért néha ott is becsúszott 1-2 rosszul sikerült retus) hanem a kilógó lólábakkal, amiket #1935-ben linkeltem. (fenyegetõzõ/izzadó/hebegõ-habogó ûrhajósok, stb..hosszú a lista) Persze ezekre még senki nem adott értékelhetõ választ, ill. mivel nem tudjuk mennyit és mit hazudik a NASA, ezért csak kb. lehet következtetni. Én pl. elhiszem, hogy voltak a Holdon, de nem úgy ahogy elõadják, ill. nem mindegyik bemutatott felvétel ott készült, ahol állítják. Pár évvel, és pár100 dok.filmmel ezelõtt még én sem hittem az "összeesküvésekben".
Molnibalage
Már rögöhni sem tudok rajtatok. Az a baj, hogy semmit sem tehetek az ellen, hogy ne terjesszétek a hülyeségeiteket. Néhány ember meg bedõl nektek.

Tudod mikor 100-szor megcáfolt baromásgokat hoznak fel és olyan dolgokat vesznek komolyan amit még sci-fi ben sem írnak le és látszik, hogy egy gimnazista fiziki ismeretivel sem rendelkeznek akkor mirõl beszéljen az ember? Ne fárasszatok már...

Katonai szervezet. Voltak, vannak, lesznek titkos eszközeik. Használták, használják, használni fogják.

Szerintem ezt nem kell megvitani. Aki úgy gondolja, hogy ennek az ellenkezõje az igaz, az vagy nem ebben a világban él, vagy még gyerek.

Más kérdés ennek bizonyítása. Mivel titok csak az, amit senki sem tud, elõbb utóbb minden kiszivárog, vagy titkossága feloldásra kerül. Javaslom várd meg. Többek között ez is az egyik titka a hosszú életnek. :-)

"Ez prekoncepció. Általa vezérelve kizárod magad a beszélgetésbõl. Tudatod, hogy bármit fog mondani, te azt úgysem fogadod el, hiszen ilyesmi szerinted nincsen."

Nincs mit hozzátennem! Ott a pont!

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

"Ha megértetted, akkor próbálj válaszolni, de úgy, hogy valamennyire a témához köthetõ legyen, és ne hozzám. (komolytalan, ha a hírhozót akarod meglincselni, nem õ tehet róla, hogy te eddig tájékozatlan voltál)"

Ne is reménykedj. Az egyetlen ember ezidáig ebben a topicban, akivel értelmesen el lehetett beszélgetni, az Cifu és Garga -bocs ha kihagytam vkit- volt, a többi meg csak személyeskedik és oltogat.
Epic Fail.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Szerintem meg:

...Emiatt pont az a logikusabb feltételezés, hogy használHATtak VOLNA titkos eszközöket, mint az, hogy nem használHATtak volna....

Abból a mûszaki információból viszont, amit közzétettek az évtizedek során, az jön le, hogy a hagyományos, "hivatalos", korabeli és rohamtempóban erre az alkalomra kifejlesztett csúcstechnikával minden végrehajtható volt amirõl azt állították, hogy végrehajtották.
Nem értem, hogy többeknek miért olyan nyilvánvaló az eltitkolt és "hivatalosnál" évtizedekkel elõrébb tartó technológia létezése és felhasználása a Hold-program során.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

"Komolyan mondom, olyan mintha óvodásokkal próbálnék vitatkozni, akik egyszer csak befogják a füleket, és elkezdenek halandzsázva beszélni."

Nem mindenhol van ez így.

"Ennyi erõvel felthetném, hogy mátrixban éünk és az egész világ egy nagy összeesküvés és bármi más orbitális baromságot."

Még egy prekoncepciózus ember. Vajon még sokan vagytok itt ezzel a gondolkodással? Hát már hogyne lenne elképzelhetõ a mátrix. Nagyon is az. Sõt, nincs is lehetõséged meggyõzõdni róla, hogy nem abban élsz. Ezért nem baromság, hanem egy lehetséges valóságkép, amiben nem kell hinni, de nem szabad elutasítani sem.

"A feltételezének kell lenni valami alapjának. Az övéiben semmi nincs. Se logikai, se mûszaki se semmilyen megközelítéssel. És ezt nem csak én látom így.."

Szerencsére vitatkozhatunk, mert én meg másképpen látom. Szerintem egy katonai szervezetrõl van szó, ami mindig rendelkezik titkos eszközökkel. A katonai szervezetek már csak ilyenek. Emiatt pont az a logikusabb feltételezés, hogy használtak titkos eszközöket, mint az, hogy nem használtak volna.

A Holdraszállás egy misszió-kritikus küldetés volt. Mint ilyennek muszáj volt teljesülnie. Mindent bevetettek amijük csak volt. Teljesen természetes, hogy nem mondták el pontosan mijük volt.

Tekintsd ezt a mondanivalót bizonyítéknak.

"mi az a technológia, amit használtak, anank ellenére hogy nem létezett"

Ez prekoncepció. Általa vezérelve kizárod magad a beszélgetésbõl. Tudatod, hogy bármit fog mondani, te azt úgysem fogadod el, hiszen ilyesmi szerinted nincsen.

Szerintem akarj vitatkozni. Akarj beszélgetni. Hiszen azért vagy itt. De akkor a prekoncepciózus kijelentésektõl tartózkodnod lenne célszerû.

Molnibalage

Komolyan mondom, olyan mintha óvodásokkal próbálnék vitatkozni, akik egyszer csak befogják a füleket, és elkezdenek halandzsázva beszélni.
GOTO #1935
Ha megértetted, akkor próbálj válaszolni, de úgy, hogy valamennyire a témához köthetõ legyen, és ne hozzám. (komolytalan, ha a hírhozót akarod meglincselni, nem õ tehet róla, hogy te eddig tájékozatlan voltál)
Molnibalage
Komolyan szeretném tudni, hogy hány éves vagy. Ha annyi, amit gondolok akkor itt a vég. Bár a szoci szavazóik is idõsek és nagy marhák, szóval sokat látott már ez az ország..

Molnibalage
Miért a te "forrásaid" mit csinálnak? A mese szó enyhe kifejezés rájuk...

Gundark 1 1
Ehhez a hozzászólásodhoz csak gratulálni tudok. Önmagáért beszél. Nem hiszel senkinek, csak azoknak akik azt mondják hogy semmi nem igaz.. Ja bizonyiték az nincs, de hidd el mert nem igaz. Illetve igaz amit ÕK mondanak. Ahha.
Hát én mindig leszartam, hogy ki mit mond😊 Mondani bármit lehet, azok csak szavak.

Gracie Barra

Nincs mit szépíteni, elqúrták amikor Aldrin testvér azzal fejezi be a nem publikus NASA felvétel bemutatását, (amit õ készített!!!), hogy HA BEMUTATJA, BEPERELEM!!!! meg HONNAN SZEREZTE A FELVÉTELT??? (nagy káosz a NASAnál, és talán ki akarták dobni, vagy elkeverték a nyilvános anyagok közé) Akkor kinek higgyek? (meglehetõsen ideges Aldrin testvér is a videó bemutatása közben, pedig nincs?miért izgulnia)
Itt a video
Értem, mit mond, de a jelentése nem világos, nemcsak nekem, senkinek
Az ûrhajósok is elmebetegek?
lásd Mitchell: #1924
Valahogy rá, meg a sok vakoló testvérre nem jött válasz, mintha meg sem történt volna. Ha ezeket is "elfelejtették" megemlíteni, akkor miért hinném el a többit? Nem vagyok "vallásos", mint azok akik kizárólag a hivatalos/ortodox tudományban hisznek, ill. ha egy NASA figura azt mondja, hogy "ott voltunk és kész", mint a Moonhoax filmben, akkor kész, nincs tovább vita, mert isteni kinyilatkoztatást láttunk/hallottunk. (nálam a NASA egy olyan kövület, mint a központi bizottság volt, élén a pártfõtitkárral)
Bezzeg az áltudományos hoaxok terjesztõinek hiszel, mi?
Mégis mi alapján döntöd el, hogy valaki mikor mond igazat, és mikor hazudik? Csak úgy tippelsz? Vagy nézed mikor izzad? Vagy csak azokat hiszed el, amik illenek a saját történetedbe? Vagy esetleg logikusan végiggondolod, hogy pontosan miket is mondtak, és utánanézel azok valóságtartalmának?

Gracie Barra

Propagandát nem olvasok/nézek. Nem érdekel, hogy most így több mint 30év után mit MESÉLNEK a NASA emberei, viszont az hebegõ-habogó/fenyegetõzõ/izzadó/zavart emberek, akik jártak a Holdon, az már inkább. Az egymásnak is ellentmondó "tények", (tõlük!) meg a késõbbi ûrsiklós tapasztalatok (Van Allen övben) meg végképp tovább erõsítik a gyanút, hogy valami nem úgy történt, mint ahogy azt beadták a népnek. (a sok vakoló testvér is több, mint gyanús, lásd #1901) Ha mindent elhiszel amit egy öltönyben beszélõ valaki egy sajtótájékoztatón elõad, akkor Észak-Koreában a helyed. (a szeretett nagyvezér a mi vezérünk,...)
Molnibalage
"Mégis miféle bizonyítékot akarsz tõle kapni? tegye a kezedben a nukleáris energiaforrású 64bites mikroszámítógépet, amit akkor titkosan használtak?"

Bármit. Ennyi erõvel felthetném, hogy mátrixban éünk és az egész világ egy nagy összeesküvés és bármi más orbitális baromságot. A feltételezének kell lenni valami alapjának. Az övéiben semmi nincs. Se logikai, se mûszaki se semmilyen megközelítéssel. És ezt nem csak én látom így..

Olvastad te miket írogat? Ne vegyétek sértésnek, de okkultist nálam az elmeorvosi eset határát súrolja...

Én már azzal is elégedett lennék, ha felsorolná, mi az a technológia, amit használtak, anank ellenére hogy nem létezett😊

Gracie Barra

Mégis miféle bizonyítékot akarsz tõle kapni? tegye a kezedben a nukleáris energiaforrású 64bites mikroszámítógépet, amit akkor titkosan használtak?

Jobb lenne a feltételezést valóban feltételezésnek kezelni és nem lehülyézni érte a fórumtársat, mert így akkor nem lehet értelmesen beszélgetni.

Molnibalage
Okkultist képtelen elszakadni egyes hülyeségeitõl hiába mondasz neki bármit is...

"egyrészt használtak olyan technológiát, ami hivatalosan még nem létezett akkor"

Kokrétan ez az egyik.

Vagy DVD-n:

http://www.fo.hu/hu/konyv/tovabbi_konyveink/nasa_1_az_amerikai_urkutatas_tortenete_dvd

Gundark 1 1
Hányszor kértelek hogy olvass könyveket az amerikai ûrutazásrokról? Minden lépés megvan nincs semmilyen titkos technológia. Mert nem kell. Amivel az amerikaiak eljutottak a hódra az a Saturn V. Azt nehéz eltitkolni. Az oroszok ezt bukták el a hajtómû meg annak a vezérlési hibái miatt. Érdekes lett volna tudni hogy ha sikerül egy ilyen keliberû cuccot mint a satrun v üzembeállitaniuk meddig jutnak. Mert Koroljov halálával igen megtorpant a dolog. A szojuz elvileg alkalmas lett volna, de ki tudja. Kiséreletekkel bizonyitották hogy meg tudja kerülni a holdat, de mondjuk finoman, nem üzembiztos.
"egyrészt használtak olyan technológiát, ami hivatalosan még nem létezett akkor"

Konkrétan? Gondolom tényekkel alá is tudod támasztani ezen állításod...

Másrészt jól értem, hogy te fiktív mozifilmeket tényként kezelsz? Ez annyira hihetetlen és a valóságtól elrugaszkodott ötletnek tûnt, hogy eddig fel sem merült bennem, hogy ezt komolyan gondolod. Szóval hogy is van ez?

Capricorn 1? Már egyszer belinkeltem ide, hogy az sem véletlenül született meg, mindenkinek a Holdraszállás ugrott be róla.
Szerintem a Holdnál más kavarás volt, egyrészt használtak olyan technológiát, ami hivatalosan még nem létezett akkor, másrészt valami olyat tudtak meg a Holdról, amit nem mondtak el. Viszont nem nyírták ki az ûrhajósokat, mint a filmben, de ezekben nem is volt annyi tökösség, hogy elmeséljék, mi a valóság, nagy nyilvánosság elõtt. (bár Edgar Mitchell kicsit többet mond , mint a többiek)
Te láttad a Földi ûrutzás c. filmet?
Tudod, amikor az amik csinálnak egy Mars ûrhajót, de legénység nélkül indul el a rakéta, mert rájöttek, h nem élnék túl az utazást. Aztán egy filmstúdióból közvetítik a Mars utazást stb...

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Inkább hiszek Martin nagybácsinak, mint a NASA-nak. (megmondja a frankót: õk 90% agykapacitást használnak, mi mennyit is? a földi zûrhajósok becsinálnak a ruhájukba, meg köveket gyûjtenek, ha eljutnak valahova, muhahahahaha)
Gundark 1 1
Már csak pár év és ezt is hiteles náza bizonyitékként fogják kezelni. És számos dokumentum filmben köszön majd vissza 😊
Nézd már meg a fájlnevét. Nekem annyi elég volt.

A 2.0-ás verzióban meg eleve meg se találtma ezeket a helyeket.😛

"Egy tovább nem fejlesztett weboldal hibájából holdbéli idegen bázisok létezésére következtetni elég merész."

Nem a weboldal hibájából következtetek rá, és nem is erre...

Kattintgass tovább. Nem a homállyal függ össze. A nagyítás mûködik, a nagyításon belüli mozgás nem tuti mindenhol (1.5verzió), nekem kb minden harmadikra jön "kép nem elérhetõ" üzenet.

Egy tovább nem fejlesztett weboldal hibájából holdbéli idegen bázisok létezésére következtetni elég merész.

Mielõtt kérdeznéd:
Az 1.5 belenagyított kis képei másnak tûnnek, mint a teljes kép részletei.
Ha jól látom, a kis képek kb a felszínre merõlegesen nézve ábrázolják a területet, a nagyok pedig valamilyen más vetület szerint. Hengervetület vagy mittudomén. Ha jön egy térképészethez értõ, megmondja kapásból.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

"Az a kép a moonbase proof?😊)) Röhög a vakbelem, pedig már jó régen kivették."

Most komolyan, ki a faxom mondott ilyet? Te, most.

Az a kép a moonbase proof?😊)) Röhög a vakbelem, pedig már jó régen kivették.

Homályos rész most nincs, még nagyobb volt a cenzúra, egész területeket feketítettek ki:

http://marsrovers.nasa.gov/gallery/all/1/p/1716/1P280530048ESF94B2P2280L2M1.HTML
http://marsrovers.nasa.gov/gallery/all/1/p/1716/1P280528604ESF94B2P2280L2M1.HTML
http://marsrovers.nasa.gov/gallery/all/1/p/1716/1P280528102ESF94B2P2280L7M1.HTML

Éberség, az is gyanús ami nem gyanús!

"A homályos foltok alakja magas trapéz vagy paralelogramma, amelyeknek legalább egy oldala párhuzamos a jól látható illesztési vonalakkal."

Nézd meg mondjuk ennek a széleit, és a többi mozaikképben a képek közti illesztést. Mig az összeillesztett képek között többnyire látható az eltolódás, vagy más fényviszonyok, recés szélek, addig a homályos részek szélei simák, egyenesek, és a lényeg, hogy a többivel ellentétben homályositanak.
Jah és mégvmi. Próbálj rákattinteni a Clementine képein a homályos részek valamelyikére. Nekem legalábbis nem mûxik a nagyitás...😛

"Konklúzió: te alapból vagy ilyen hülye vagy nekifutásból?"

Te ezen a marsi mozaikképen hol látsz ilyen homályos részt?
Konklúzió: használj szemüveget.

ui.: a 150m-es vándorló kövekrõl hallottatok már?

Persze, az a reklám alap.😊)) Most nézem csak, az elõzõ hozzászólás természetesen Paresnek szólt.

Ugyan. Az egész annak a bizonyos HP-reklámnak a hatása 😊

Homályos részek és egyéb panorámakép-készítéskor keletkezõ hibák: nézd már meg ezt a képet: http://marsrovers.nasa.gov/gallery/press/spirit/20071210a/JC4-Sol1355A_1358A_DeckPan_L456atc.jpg

Most ekkor ez is hamis, mert hiányzik az antenna teteje, el vannak csúszva egyes illesztések (biztos ott vannak az eltitkolt részletek!), sõt, a kép közepén egy nagy fekete lyuk is van...? Plusz az árnyalatok is érdekesek pár helyen, bizzztos összeesküvés...

Konklúzió: te alapból vagy ilyen hülye vagy nekifutásból?

A Föld egész felülete (talán a tengerek kivételével) megvan átlagos/kis felbontásban, ami mondjuk 6-100 m/pixel. Az érdekesebb területek, városok és környékük 40centi...2m/pixelben.

A Clementine képein a 100m/pixel számít a nagy felbontásnak. Ahol nincs meg a lefedettség, oda tömik a kevésbé jót. Nem rontja a minõséget, mert enélkül nem lenne az adott helyrõl semmilyen képed.

A homályos foltok alakja magas trapéz vagy paralelogramma, amelyeknek legalább egy oldala párhuzamos a jól látható illesztési vonalakkal. Szóval szerintem a finom képek hiánya mindössze azt jelzi, hogy a mûhold nem tudta kellõ sebességgel továbbítani a képeket a Földre és nem szabadíthatott fel memóriát az új képeknek.

Nem vagyok fényképész vagy ilyesmi, de azért szerintem elég jól látni a külömbséget a kép többi része és a kérdéses részek között...

Az a furcsa, hogy pl.: a kép tetején lévõ beillesztett képnél azért elég jól észrevehetõ, hogy az egy másik kép, és elég nagy területet betakar, addig ezek a kis homályos részek csak mondjuk egy kártert takarnak be, körülöttük nem látni a több kép összeillesztése közti eltolódást, vagyis a körülötte lévõ rész egy teljes kép.
A nagy képbe beillesztett képnek élesebbnek kéne lenni, nem pedig homályosabbnak. A többi beillesztett kép érdekes módon nem ilyen homályos, csak pár helyen, kráterek fölött, hosszú vékony vonalakban, stb. Elvégre akkor mi értelme van bevágni egy olyan képet, ami csak ront a kép minõségén. Ha megnézed Google Earth-ben is, amirõl van élesebb kép, azt nem ilyen módon teszik be, vagyis többnyire nagyobb terülterõl van homályosabb kép, a holdképeken meg pont forditva.