5130
Holdra szállás- mi az igazság?
A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
-
#2633 Lehet, hogy ő nem úgy értette ahogy gondolod... -
#2632 Holdbázis 2020-24 között lesz, persze úgy is csúszik
mint minden mindig, de az már nincs olyan messze.. -
Pares #2631 Teljesen egyetértek. -
Pares #2630 Nahát, ha 2036-ban lesz Marsraszállás... akkor nemtudom, mit csinálok. Szerintem jól fogunk állni, ha addigra lesz egy emberi tanya a holdon... -
#2629 Na ott viszont nem örökké... -
#2628 Tudom, már elnézést is kértem
összemostam az info-t amit hallottam
a Holdon még ott vannak a lábnyomok ill.
a Marson látni a Spirit és az Opportunity nyomait!
(nézzétek meg az ismétlést, tegnap 20:00-tól volt a Nationel-en:)) -
#2627 A lábnyomok nem látszanak látcsővel. Még a Holdkopm otthagyott része sem. Attól, hogy a Holdraszállás megtöréntét bizonyítottnak látom ilyen buta kijelentés mellett nem tudok elmenni. Számold ki, hogy hány ívmásodperces felbontás kell ahhoz, hogy 300'000 km távolságról 3 méteres felbontásod legyen..
Összes hat landolás volt. -
#2626 Vagy a 60., esetleg a 70.:)
Ha minden úgy ment volna mint ahogy azt a gyermekkoromban olvasott cikkekben volt, akkor a 25. szülinapomon a Mars-ra szálló asztronautákat a Föld mellett a holdi Tycho-telep lakóinak is üdvözölnie kellett volna. De ez nem történt meg. Talán ezért is rúgtam be jobban a kelleténél... -
#2625 amúgy elvileg 2036-ban Marsraszállás:)
szép lesz az 50ik szülinapom -
#2624 utánanéztem ezt rosszul tudtam beismerem, de állításom második fele
attól még igaz:) -
#2623 "és arra, hogy a mai napig látszanak távcsővel a lábnyomok?"
Khm. Nincs távcsövünk, amivel akár csak a leszállómodulokat is láthatnánk, innen a Földről. Ha lenne, már elhalt volna a téma... -
#2622 Igen, azért érdekelnének az indítékai. Szerintem valami érdeke fűződik ehhez az UFÓ-világösszeesküvés-néphülyítés bizniszhez, különben nem lenne még itt, meg nem hozná fel újra és újra ugyanazokat a hülyeségeket. Mittudomén, ezoterikus könyvesboltja van, vagy pí vizet árul, esetleg Zepter csodalámpával MLM házal...
Szerintem nem nekünk írogat, hanem reméli, hogy az idetévedő, csendes, read-only módú fiataloknak szánja, akik még fogékonyak az izgalmas mesékre.
Más tippem nincs, hogy miért vállalná valaki a folytonos megaláztatást, hülyének nézést, ráadásul újra és újra ugyanazokkal a hülyeségekkel. -
#2621 tegnap volt egy film a national-en
a mars kutatásról, a Spirit és az Opportunity marsjárókat követték
végig lépésről lépésre..az is kamu volt? :PP
Másik: tegyük fel -igencsak elborult módon,elméletben- hogy
a '69-ben Amstrong egy stúdióban molyolt -> utána még vagy 10-szer volt ember a Holdon, arra mi a magyarázat?
és arra, hogy a mai napig látszanak távcsővel a lábnyomok?
ugyanis nincs szél, ami eltüntetné azokat.. -
mrzool #2620 Azért vicces, hogy OKkultist itt somolyog a többi topikban, de mivel ebben megintcsak elég keményen meg lett cáfolva, meg sem szólal.:) Sebaj, gondolom követi a régi koreográfiát, most pár napig altatja a dolgot, aztán újra előjön valamelyik már ezerszer megcáfolt ötletével...:) -
#2619 Hihetetlen ez a színvonal. -
Pares #2618 "Igen az biztos UFo és nem az ISS..."
Ha te mondod... -
Pares #2617 És akkor te vagy itt a nagyokos?
-
#2616 Pares és a hülye ember is hasonlít egymásra. Csak ez még igaz is nagy valószínűséggel. -
#2615 Igen az biztos UFo és nem az ISS... -
Pares #2614 A kutya meg a macska is hasonlitanak egymásra, mégse... -
mrzool #2613 Ha már youtube-ozok, rákerestem ISS észlelésekre is. Megdöbbentő hasonlóság van a te állítólagos holdi és egyéb UFO-id és az ISS között.:) Buktad ezt is...
http://www.youtube.com/watch?v=r0OIxzFJiKY -
mrzool #2612 "ez a CNN-ben elhangzott NASA riport már vagy 245ször be volt linkelve"
Te annyira hülye vagy, hogy ha az emberi hülyeséget energiatermelésre lehetne felhasználni, akkor több fokkal emelkedne bolygónk átlaghőmérséklete.
Az általad annyira kedvelt youtube-os állítólagos CNN anyagról... Kezdjük ott, hogy ilyen sosem hangzott el a CNN-en.
Nem várom, hogy olyan bonyolult feladatot megoldj, mint ugyanazon hang felismerése (http://www.youtube.com/watch?v=vENebR5hsRs), ezért inkább csak a többi topikolónak mondom: a hoax-őrült néni hangja hallható végig, csak kicsit el van torzítva az állítólagos CNN cikk felolvasása során, hogy hitelesebbnek tűnjön. Nahát, miért is kell manipulálni, ha nálatok van az igazság?:)
Aztán az az állítólagos CNN cikk érdekes módon csak Bart Sibrel honlapján és egyéb hoax oldalakon található meg. Semmi sem utal arra, hogy a CNN ilyet valaha is lehozott volna, tehát egyértelmű hamisításról van szó.
De sebaj, menjünk tovább! A szöveg ezt mondja: The radiation belts surrounding Earth may be more dangerous for astronauts than previously believed
Rajtad kívül úgy vettem észre itt mindenki tud angolul, tehát csak miattad lefordítom: nem azt mondja, hogy halálos, hanem azt, hogy veszélyeseBB, mint hitték. OK, veszélyesebb. És akkor mi van?
Továbbra is szajkózod az űrsiklós meglepődést. Nos tény, hogy magasra repültek, de amit láttak, annak nem sok köze volt a Van Allen övhöz. FYI, az STS-95-ről beszélünk, amely 1998 őszén repült. 1998 őszén, amikor is óriási napvihar tört ki (The geomagnetic storm measured 8.6 on a scale of 0 to 9 used to measure geomagnetic storm intensity.) Ja, és nem véletlenül a küldetés egyik profilja volt a naptevékenység vizsgálata...
Az meg, hogy egyáltalán téma a meglepődés... Te sosem lepődsz meg semmin? Emberek vagyunk... Hiába olvastam és hallottam történeteket a repülésről, bizony meglepődtem mikor először a magasba emelkedtem. De mondok jobbat: ugyan már nem tartom nyilván, hogy a Q400-astól kezdve a Jumbóig mikkel repültem, de bizony mindegyik gépnek megvan a maga újdonsága, és elsőre mindig meglepő. De ugyanúgy mindig van egy varázsa új nővel lenni, megmászni egy hegyet vagy csak szétnézni egy felhőkarcoló tetejéről. Pedig nem egyszer volt már részem ezekben, de mégis jó.
Én vagyok a hülye, hogy meglepődök korábban még nem tapasztalt vagy nem úgy tapasztalt dolgokon, mi? Csak te vagy itt a helikopter? -
#2611 Személyeskedést mellőzni legyetek szívesek.
A Van Allen öv egyik STS missziónál sem volt "meglepő", olyan volt, hogy a vártnál nagyobb mértékű volt a napkitörés. -
#2610 Egyre inkább biztos leszek benne hogy az életkorod olyan 15-18 év lehet. Mással nem tudom magyarázni amit csinálsz. Ez a fekete-fehér gondolkodás mással nem indokolható. Megint Van Allenezel noha ezen már egyszer túljutottunk. Most gondolom majd a holdképek jönnek. Hajósok: hibát követsz el ha ostobának gondolod őket. Voltak dolgaik, de nem voltak ostobák. A társaságok alapitásáig, amik szállitásokat vállaltak miért beszélt volna a másikkal bárki? A dicsőség meg valószinűleg sokadik szempont volt a felfedezéseknél. Biztosan voltak meggyőződésesek akik a tudásért akartak bármit, de azért egy egy nagyobb húzás után nem jártak rosszul anyagilag sem. Mivel valószinűleg nemrég tanultad az iskolában de azért elmondom, Cristóbal Colón nem amerikáért ment át a vizen. Hanem hogy indiába könnyebb utat találjon. Na mit gondolsz miért? -
#2609 És ki az a mindenki? -
OKkultist #2608 Sajnos a NASA legalább oyan hülye, mint a hajóskapitányok,meg a hajós népség. Erre jó példa , amikor meglepődtek az egyik STS űrsiklós úton, hogy a Van Allen öv milyen hatásokat produkált. (nem zörög a haraszt...) Nem véletlen, hogy most már mindenkinek gyanús a NASA. (Nem itt kellene állni a színvonaluknak, mert ezzel egyszerűen égetik magukat, ez a CNN-ben elhangzott NASA riport már vagy 245ször be volt linkelve, aki akarja keresse vissza) -
OKkultist #2607 Mert ha elárulja, akkor ANGLIA DICSŐSÉGÉT NÖVELI, még eddig sem terjedt a felfogásuk, csak egyes, különálló hajók és kapitányok voltak, mindenki külön-külön járt ugyanoda, ugyanazért? A végén meg kitűzték az egészre az Angol zászlót? Elég értelmetlen és pazarló. -
OKkultist #2606 Boccs ez félrement, az NWO topikba akartam tenni. -
OKkultist #2605 Pár érdekes hír , mielőtt elfelejtem belinkelni:
Szökni próbált egy 5 és egy 6 éves német gyerek , AFRIKÁBA! (mert ott meleg van. Tudnak valamit?:)
A YOUTUBE hivatalosan is partnerévé fogadta az ADL-t (Anti-Defamation League), hogy CENZÚRÁZZA a tartalmat
Olcsó és halálos fegyvert találhatnak a terroristák
Csökken a magyar zsidóságteljesítmény - Bár úgy lenne, de csak a Judapest szünt meg
Qurvaveszélyes szélsőbalos anarchista degeneráltak, egyelőre csak Görögországban
Innen tudtam meg, hogy a CNN miért ilyen szar: aki nem cionista, az buzi, esetleg mindkettő, ebből már nem lesz hírcsatorna, csak KANÁLIS -
mrzool #2604 "mert csak a hülyeség terjed akadály nélkül"
És ezt te napról-napra, óráról-órára bizonyítod is...:( -
#2603 Igen. -
#2602 És ez hogyan jön ide? -
Pares #2601 "Gratulálok az értelmes hozzászólásodhoz."
Mondtam egy rossz szót a nasara? Amugy kösz. -
#2600 Nem értem a röhögésedet. De komolyan. Ezeket tényleg nem tudtad? Tudod akkor még egy más kor volt. HA példának vesszük a hajósokat akkor miért árulta volna el egy kapitány a másiknak hogy megtalálta az "ellenszert"? A saját boltját rontotta volna. Ezenkivül maga a hajós népségek meglehetősen zárt világot alkottak. Olyan csodálatos babonáik voltak hogy öröm volt nézni. Mindenre, az új gyerekre a hajón a macskákra, nőkre stb. Egyébként meg ismét csak ne térj el a tárgytól :) -
OKkultist #2599 MUHAHAHAHA, de miért is haltak meg annyian a nagy hajósok közül???:
Nem elég valamit egyszer felfedezni, újra meg újra fel kell, mert csak a hülyeség terjed akadály nélkül -
#2598 Ha már ilyen alapvető dolgoknak sem nézel utána, mielőtt kijelentésekre vetemedsz, akkor hogy akarsz tisztán látni a témában? De legyen, elvégzem helyetted, tanulni sose árt:
Alfa sugárzás (két proton és két neutron alkotta atom): Gyakorlatilag már ~10 cm levegőréteg, egyetlen papírlap vagy egy sima ruharéteg is felfogja, mivel lassú és viszonylag nagy atomtömegről van szó. Emiatt az Alfa sugárzás csak úgy lehet veszélyes, ha közvetlenül a szervezetedbe kerül a sugárzó anyag.
Béta sugárzás (elektron): Általánosságban egy milliméteres aluminium lemez vagy egy centi vastag műanyag, víz, üveg, esetleg pár vastagabb ruharéteg is megállítja, erősebb béta sugárzás esetén persze ennek többszöröse is kellhet. A tartós Béta védelemhez viszont jobb a vastagabb kis sűrűségű anyag (műanyag, fa, víz, stb.) jobb megoldás, mert az elektron/proton sugárzás miatt a vékony fémrétegben másodlagos sugárzás jöhet létre. A Van Allen övezetben, amire te hivatkozol, Béta sugárzásnak van kitéve az űrhajó, tehát ez ellen kellene védekezni - az pedig látható, hogy az űrhajó burkolata elegendő védelmet nyújt általános viszonylatban (ie.: erős napkitöréseket nem számítva).
Gamma sugárzás (kis hullámhosszú elektromágneses sugárzás): A laikusok számára ez a "sugárzás" egyik legismertebb fajtája, mivel ezt használják például a röntgen-gépekben és ugyanakkor ezt a sugárzásfajta igényli a legkomolyabb védelmet, mivel a nehéz atomok nyelik el a legjobban - így a legáltalánosabb védelem ellene az ólom, a gyengített uránium (U-238), de nagy anyagvastagságnál a beton is megfelel. A napban végre zajló folyamatokban keletkező gamma-sugárzást a folyamat "melléktermékei" jobbára el is nyelik, így a Föld keringési pályája szintjén már gyakorlatilag elhanyagolható a napból származó gamma sugárzás - olyannyira, hogy a Hold is világosabb lehet egy gamma tartományban dolgozó űrteleszkóp képén, mint a Nap.
Neutron sugárzás: A másik legismertebb sugárzásfajta, a fissziós és fúzirós reakciókban létrejövő neutronok az egyik legnagyobb veszélyt jelentik, a víz, a vastag beton (amely kötött vízmolekulákat tartalmaz), vagy a boron réteg nyeli el a legjobban. A napból viszonylag kis mennyiségű neutron jut el a Földre általános szituációban.
Pozitron sugárzás (pozitív töltésű elektron, vagyis béta pozitív sugárzás): Mivel rövid utat tud megtenni a pozitron, mielőtt egy elektronnal találkozna, ezért különösebb védelmet nem igényel az űrhajók esetén.
UV sugárzás (a látható fény és a gamma sugárzás között áll): Jól ismert mindenki számára, védekezni ellene viszonylag könnyű, igaz sok anyagra van negatív hatással (műanyagokra főleg).
Kozmikus sugárzás: Valójában kicsit félrevezető, mert nem tartozik a klasszikus sugárzásfajták közé, proton, elektron és alfa sugárzás keveréke, amely jelentős része a világűr távoli részeiből származik (ie.: a naprendszeren kívűlről érkezik).
A fő tétel a világűrben a töltött részecskék, elektronok és protonok elleni védelem. Ezek ellen az űrhajó burkolata is elégséges, az egyetlen kivétel a napkitörés esete, melyeket célszerű elkerülni. -
#2597 Gratulálok az értelmes hozzászólásodhoz.
Az úttörők közül általában sokan halnak meg. Magellán 5 hajóval és majd 300 emberrel indult. Egy hajó ért haza 20-nál kevesebb emberrel.
Otto Lilienthal meghalp kísérletezés közben, ahogy sok tesztpilóta. Önként vállalták. -
Pares #2596 "Jack Swigert, Stuart Roosa és Alan Shepard rákban haltak meg, Ronald Evans és James Irwin szívrohamban, Pete Conrad pedig motorbalesetben. A többiek még élnek, és mint korábban már linkeltem az orvosi tanulmányt, szinte mindegyiknek komoly szemhályog problémája van (bizonyítottan a magas sugárzási szint miatt)."
Grat. a Nasanak. Ügyesek voltak... -
mrzool #2595 Amíg nem vezeted le számításokkal, hogy szerinted mekkora sugárzás érte az űrhajósokat és ez mennyire volt káros az emberi szervezetre, addig csak fröcsögsz, mint mindig. Mivel sem te, sem senki nem volt képes eddig bebizonyítani, hogy az Apollo utak során halálos sugárzást szenvedtek volna a résztvevők, ezért figyelembe véve a valós bizonyítékokat az utazás kivitelezhető és túlélhető 1960-as évekbeli technológiával.
Persze már ezt is többször megrágtuk, számos linkelés és bizonyítás történt az ügyben. Újabb eset, amit elsunnyogtál, hogy később visszatérhess rá... Hát nem nyert, figyelünk. -
mrzool #2594 Jack Swigert, Stuart Roosa és Alan Shepard rákban haltak meg, Ronald Evans és James Irwin szívrohamban, Pete Conrad pedig motorbalesetben. A többiek még élnek, és mint korábban már linkeltem az orvosi tanulmányt, szinte mindegyiknek komoly szemhályog problémája van (bizonyítottan a magas sugárzási szint miatt).
Persze múltkor nem reagáltál arra a tanulmányra... Úgy látszik teljesen beigazolódott a sejtésem, miszerint csak elsunnyogtad a válaszadást, hogy majd pár héttel később újra feleleveníthesd a témát, mintha igazad volna. Pedig ezt is buktad. Nem unod még?