Holdra szállás- mi az igazság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De hiszen ki vannak takarva részek. Szerinted miért?

Ez a kérdés ugy hangzik, mintha én azokra a képekre valaha mondtam volna olyat, hogy kicenzúrázták.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Továbbra is arra vagyok kíváncsi, hogy szerintED miért cenzúrázta a NASA a #1915-ben linkelt képeket.

"És akkor arról még nem is beszéltem, hogy tulajdonképpen a hozzászólásod nem más, mint egy újabb terelés. Természetesen elhiszem, hogy jóval kényelmesebb belátni a tévedést, mintsem valami új dologba belekötni, és ezzel fenntartani az életet a topikban."

Tudós barátom, legyél olyan kedves, és ird már le mire követeled a választ. Ha az emberi tudás és informálódás határain belül van, akkor válaszolok.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Hát, jól kiválasztottad az egyetlen nem tudományos mûszert a fedélzeten 😊
A 2Mpixeles kamera semmi másra nem való, mint szép képeket készíteni a japóknak a Földkeltérõl 😊

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Ez a hozzászólás is mutatja, hogy mennyire nem vagy(tok) képben a valósággal, és egy fantáziavilágban élsz (tisztára mintha tipikus B-kategóriás filmeken szocializálódtál volna, ahol az 1x1-es pixelbõl is tûéles arcképet varázsolnak).

Egyrészt kit érdekel, hogy hány megapixel? Az ûreszközök képalkotó berendezései teljesen más elven mûködnek, mint a sarki közértben kapható fényképezõgépek. Persze itt is külön kell választani az orbitális pályáról a felszínt pásztázó kamerákat és az esetleges leszállóegységek érzékelõit. De ezekrõl teljesen felesleges beszélnem, mert a reakciód egyértelmûen jelzi, hogy fogalmad nincs ezekrõl a dolgokról. Ha belemásznék akkor kb. abban a szituációban lennék, hogy egy majomnak magyarázom a lineáris algebra rejtelmeit - két teljesen más tudásszint, értelmes kommunikációra esély sincs...

És akkor arról még nem is beszéltem, hogy tulajdonképpen a hozzászólásod nem más, mint egy újabb terelés. Természetesen elhiszem, hogy jóval kényelmesebb belátni a tévedést, mintsem valami új dologba belekötni, és ezzel fenntartani az életet a topikban.

A japánoktól azért így a XXI.sz.-ban már színes képeket vártam volna, vagy picivel nagyobb felbontást, mint egy eldobható mûanyag fényképezõtõl. (tudod, ami kulcstartó formában is kapható, 2MPixeles, stb.)
Az is lehet az oka a megnövekedett aktivitásnak, hogy érzik a vesztüket. Egyrészt a japán holdszonda már lefotózta az Apollo-15 leszállóhelyét (http://www.jaxa.jp/press/2008/05/20080520_kaguya_e.html), másrészt tavasszal repül az LRO, 50 centis felbontóképességgel...

Bár tudom, a reakciókat elõre borítékolhatjuk.:/

Molnibalage
Bazz, bagoly mondja verébnek. Kb. 100 idióta kérdést válaszoltunk meg, ha nem többet. Ti még a legprimitívebbre sem voltatok képesek jószerivel.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

vedd figyelembe, hogy ki, kit tart érdemesnek....

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

És ti? Másrészt miért lenne hülye kérdés?

mibôl gondolod, hogy valaki a hülye kérdéseidre válaszolni köteles ??!!

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

Újabb ügyes idõhúzás, de még mindig a #1915.

Azért voltak/vannak itt olyan hosszas viták...

Melyik kérdésedre válaszoljak? 😛

Egyébként a vicces az, hogy valószínûleg tényleg nem is látod az összefüggést a holdi vs marsi képeken tapasztalható általatok 'cenzúrázásnak' nevezett dolog között. Ígérem ha válaszolsz a kérdésre, felfedem mirõl van szó.

Molnibalage
Egyikük sem válaszolt soha egyre sem...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nem, nem több képbõl rakták össze. Viszont nem lenne egyszerûbb válaszolnod a kérdésre, mint folyton kibúvókat keresned??? Vagy beigazolódik amit sejtettem, nevezetesen nincsenek saját gondolataid, és ezért kerülöd a válaszadást?

Külömben is nem a marsról szól ez a topic.

"Még csak hasonlókat sem láttam a NASA oldalán, szóval keverheted a szezont a fazonnal, de majdcsak elmondod mire is gondoltál mozaikkép alatt."

Tudod mi a legviccesebb. Hogy ezt a mozaikképet nem is én találtam ki. lol, olvass vissza. Garga tud válaszolni kérdésedre, mi is egy mozaikkép, elvégre õ érvelt ez mellett. A marsi képek teljesen más jellegûek, mint az általam fejtegetett holdképek.

"A linkelt képek 1 adott CCD kamerával készültek, 1024x1024-es felbontásban."

Igen, de valszeg több képbõl rakták össze, ugy ahogy a panoráma képeket szokás, mint pl.:Itt

Nehéz eset vagy, ám mivel mindenképp szeretnék választ kapni, én kitartó maradok.

Abban a hárommal korábbi hozzászólásban, amire hivatkozol, annyit állítasz szûkszavúan, hogy mozaikkép. Mozaikkép mi is? A linkelt képek 1 adott CCD kamerával készültek, 1024x1024-es felbontásban. Egyébként is, mit értesz mozaikkép alatt? Ez itt egy mozaikkép:

Dick

Még csak hasonlókat sem láttam a NASA oldalán, szóval keverheted a szezont a fazonnal, de majdcsak elmondod mire is gondoltál mozaikkép alatt.

A #2033-as hozzászólásod és a többiek arra engednek következtetni, hogy ha saját magadnak kell gondolkoznod, és nem mások által már kitalált holdi-összeesküvéseket kell visszamantráznod, akkor leblokkolsz, nem válaszolsz. Azért én bizakodó vagyok, továbbra is várom a saját(!) gondolataid arról, hogy a NASA miért feketít ki egyes részeket a marsjárók felvételein. Köszönöm.

Te tényleg ennyire...? Olvass vissza 3 hozzászólást... <#zavart2>

HAHAHAHAHA, ez sem rossz: (FOIA, -Freedom Of Information Act- a szabad információkért törvény hiába létezik, -EU-ban még ez sincs- ha feketével ki lehet húzni a lényeget😊

Egy összeállítás, hogy mi lehet a tényleges helyzet a Holddal

Egykori NASA dolgozó, aki látta az airbrush szakosztályt munka közben, eskü alatt vall
Valami nem jó, a képet nem akarja betenni, de itt egy másik, tele fekete húzásokkal, hiába Freedom of Information Act, a cenzúra marad. (nemzetbiztonság mindenek felett, még maga a nemzet sem tudhatja, mit tesznek az "érdekében", úgysem értené meg, annyira hülye a nép)
Akkor azt kérném, hogy tippeld meg (kíváncsi vagyok a véleményedre, na!), miért vannak kitakarva bizonyos részek.

Már megbocsáss, de nemtudok válaszolni, mivel semmiféle hasonlóság nincs a két kép kép között.

NASA - NASA, ugyanolyan 'gyanúsan' kitakart részletek, ugyanolyan mozaikképek. Tehát elég sok a hasonlóság. Lennél szíves válaszolni?

Egyébként meg mozaikkép.😊

gbc csabika
Ja, tényleg nem ezt kérdeztem😊

Mármint topic szinten.

Te meg válaszolhatnál mi köze a Marsnak a Holdhoz? 😛

gbc csabika
kösz

gbc csabika
Bki, én talán nem ezt kérdeztem szted?😊

Ha már itt tartunk, válaszolhatnál a #1915-re is. Miért vannak kitakarva a linkelt marsi képeken bizonyos részek? Szerinted mit rejteget a NASA, mi az oka ennek?

Olvass vissza kb. az 1800. hsz.-ek környékére. Ott volt errõl szó.

+addig itt vannak ezek:
shard
Interpretation of Anomalous Structures on the Moon

gbc csabika
Ehelyett már egy választ is írhattál volna, 2000 hozzászólást ugyanis nem fogok visszaolvasni, viszont kíváncsi vagyok.

Azt, amit már számtalanszor belinkeltem képeken/videókon. Olvass vissza.

gbc csabika
Ne azt mondd, hogy "valami"😊
Véleményed szerint, az ésszerûséget szem elõtt tartva, mit akarnak kitakarni? Ezt a kérdést ne kerüld ki pls😊

"mi az, ami miatt szándékosnak véled a kihomályosítást"

A szándékosság egyértelmû. Szerintem nem mutatnak meg valamit, Garga szerint mozaikkép, kinagyitva, stb... Mindkettõ szándékos.

gbc csabika
Igen, ez a harmadik alkalom, hogy leírom: a véleményed érdekelt, tudom, hogy fingod nincs pontosan mi lehet ott😊 Arra vagyok kíváncsi, mi az, ami miatt szándékosnak véled a kihomályosítást?

Mégis honnan tudhatnám pontosan hogy mi van ott, ha egyáltalán van ott valami? Egyébként meg a cenzúrát "" közé tettem, remélem érted, mire gondolok.

egyel alább akart menni

Hogy a topic témájánál maradjunk: én villanyszerelõ vagyok, ezért még magamnak sem hiszek, nemhogy a NASAnak 😄😄 Én 2X megnézem, hova nyúlkálok 😄 Valszeg azért vagyok még életben, egyesek nagy szomorúságára😄
Ezért alapesetben gyanakodó típus vagyok. Bár nem tudok angolul, de a lényeget csak lefordították Holdraszállás ügyben. Ezek a fénykép-elemzések nem jöttek volna létre szerintem, ha nem találtak volna valami oda nem illõ dolgot (a fényképeken).

Sajnos nem ismerek senkit, aki szakértõje-használója azoknak a kameráknak, amelyeket Holdraszálláskor használtak. Azt állítják, h a képek manipuláltak, az árnyékok nem stimmelnek, a kamera keresztje eltûnik, aminek igazából nem lenne szabad(?), meg sok minden, amit itt leírtak.
A NASA természetesen kijelenti, h ott voltunk és kész.

Gyanakodó természetem miatt azon az állásponton vagyok, h nem zörög a haraszt..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

<#wink>

gbc csabika
Félreértettél, a véleményed érdekel, sejtettem, hogy nem tudod pontosan. Személy szerint úgy gondolom, hogy ekkora léptékû képeken ugye integetõ földönkívülieket nem lehet észrevenni, és akármire ráfoghatják, hogy képhiba, vagy nagyméretû törmelék. Szóval nem látom a logikát a cenzúra mögött.

Igen, azokat én linkeltem be, de azóta már nagyon elszállt a topic másfelé. Nem mondom meg neked mi van ott, mivel én se látom, és ilyen katonai bázisokba meg nem nagyon hiszek, de a "cenzúrás" képek elõtt belinkeltem pár képet, amiken elég érdekes "tornyok" vagy sziklák, -nevezd aminek akarod- álltak ki a Holdból...

gbc csabika
Néhány hozzászólással ezelõtt be volt linkelve ide néhány kép, amelyek áûllítólag cenzúrázva lettek. Kíváncsi vagyok az illetõ véleményére, hogy mit gondol, mi az oka a cenzúrának. Nem arra hogy "van ott valami", hanem arra, hogy szerinte mi az az ok, ami miatt több négyzetkilométert (nem emlékszem milyen léptékûek voltak a képek, de kráterek voltak homályosak rajta) kihomályosítanak.

Molnibalage
Köszönjük, hogy megyszántál bölcsességeddel ó nagy isten... <#banplz>

Az USA vs CCCP szembenállásban is voltak tabutémák, pl. a titkosítás alól feloldott papírokon néha olyan kategóriák, amik az atomtitok feletti voltak(vannak), (vajon mi lehet benne😊 persze úgy oldották fel, mint pl. ezt:

Itt van több, mint 489,862!!! oldal, amit feloldottak a titkosítás alól

Mennyi 3betûs ügynökség van, akit érdekel ez a téma

Ez is érdekes:

Erre persze figyelt a f*sz CIA 56-ban, de októberben sehol sem voltak!

A szovjet Roswell?

A SZKEPTIKUS is elkezd kételkedni, hogy eddig tévedett?

NSA titkosítás alól feloldott doks, de nagyon sok benne a fekete, alig hagytak benne betûket
Neked is csak azt tudom mondani, hogy ha nem értesz angolul, semmi esély arra, hogy összeálljon a teljes kép. Mégha a többiekkel szemben neked talán még a szándékod meglenne hogy megismerd a valóságot.
Ilyen részegZero&Co tásaságában pedig én nem fogom leírni.