Holdra szállás- mi az igazság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Miért 386-osokat használnak? Azért, mert tökéletesen ismerik, megbízható (!), bizonyított eleget, és a feladathoz szükséges számítási teljesítménnyel bír, ugyanakkor nem igényel durva hûtést. A mai egyre bonyolultabb procik egyre kisebb csíkszélesség mellett készülnek, ami alapból érzékenyebbé teszi õket az olyan dolgokra, mint a kozmikus sugárzás, hiszen már közel atomi szinten mozognak. A roppant összetettségük miatt eleve tervezési/gyártási hibásak, gondoljunk a Pentium processzor elsõ sorozatára, ami az 1990-es évek elején, és óriási botrány lett a kerekítési hibája miatt. Ma mindegyik proci ilyesmi hibáktól hemzseg, AMD Phemon és az Intel vadonatúj Core i7 CPU-ja esetén pedig (más-más) TLB hiba borzolja a laikusok idegszálait. Az átlag otthoni felhasználót ez nem zavarja, speciális mikrokódokkal orvosolják a tervezés folyamán elkövetett hibákat. De egy ûrhajót irányító rendszernél minél kevesebb a lehetséges hibaforrás, annál megbízhatóbb a mûködés. Akkor miért használnának olyan procikat, amik nem a tökéletességükrõl ismertek?
De még egyszer visszautalnék a lényegre: ha a feladatot képesek 386-os procikkal is elvégezni, akkor minek lenne szükség feleslegesen nagy számítási teljesítménnyel bíró procikra?
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ha nem, akkor miért várod el, hogy az ûrhajósok ismerjék a Van Allen övezet lényegét. Több ezer ember állt mögöttük, akik a feltételeket megteremtették ahhoz, hogy az ûrhajósok oda mehessenek a Holdra. Ehhez nem kell minden apró részlettel tökéletesen tisztába lenniük.
Van egy vadászpilóta barátom, és mikor technikai kérdésekkel fordultam a MiG-29-essel kapcsolatban hozzá, csak annyit mondott, hogy õ csak repül vele, ilyeneket nem tud... Ez a lényeg. Õ azt tudja hogy kell repülni vele, nem pedig azt, hogy mi miért és hogyan mûködik rajta...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Egy 386os akkora tranzisztorokkal dolgozik, hogy ez a hiba elhanyagolható mértékûvé csökken.
Kérdéseim feléd:
Milyen földtávolságogban milyen sugárzási övezetei húzódnak a Van Allen övezeteknek?
Milyen részecskék dominálnak ezekben?
Mennyi idõ alatt halad át ezen egy Holdûrhajó és milyen hajlásszögû pályán? (pályatervezési szabályok)
Mekkora dózist kap ennyi idõ alatt az ûrhajós? (milisievert-ben megadva ha kérhetem)
Mekkora lesz ebbõl az elnyelt érték? (mikrogray-ben megadva).
(lehet, hogy õt választotta ki a NASA, hogy legyen "kiszivárogtató"?)
Barátom, inkább ne szólalj meg. Tudod nem véletlen vannak a katonai repcsikben is olyan processzorok amik szánalmasak teljesítményben ma az asztalai gépek mellett. Azért mert nagy tapasztalat van velük és tudják, hogy mûködnek még extrém körülmények között is. Csak azóta a civil szféra túllépett rajtuk. Viszont a civil processzor néha még a szobában sem megy rendesen...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ez jó. Tetszik. Akkor olvassuk el újból, mégegyszer Okkultist kiscsoportos
Te ezt irod : Utána Alan Bean és Buzz Aldrin keveredik egymással ellentmondásba, mert az egyik 2percenkét is alig vett észre 1-1 ilyet, míg a másik 100-ával látta.
Mire Kamov ezt válaszolja : Mert az ûrruha sisakján pont az Apollo 10 és 11 tapasztalatai alapján módosítottak. Oldalsó védõlemezt is kaptak, vastagabb lett a bevonat. Másik szempont hogy a sugárzás mértéke naptevékenység függõ, továbbá az észlelés egyéni érzékenység függõ. Tehát itt nincs semmilyen ellentmondás.
De te ennek ellenére ugyan úgy itt tartasz, és ugyan úgy "bizonyitékként" kezeled.
Ez itt 160MegaPixeles, a bótban megvehetõ:
Ez meg itt a gagyi HASSELBLAD márka, gyatra 50MegaPixeles gépe, ez is megvehetõ, bárki számára. (biztos bírnának valami komolyabbat is építeni, ezek a svédek képesek rá.

Komolytalan "válaszokat" kaptam, ill. nem arra válaszoltál , amirõl szó volt, stb. stb.
Az STS-Van Allen öv kapcsolatáról az ûrhajós beszélt, a két holdon is jár nyugdíjas meg egymásnak ellentmondó adatokat mond, utána a 84-es és a 98-as STS missziók is ott vannak, NEMCSAK az összeesküvés oldalakon.
Mintha egy csapat neveletlen óvodással vitatkoznék, akiknek mindent újra és újra el kell mondani, és miután kifogytak az ellenkezésbõl, egyszerûen lelépnek, mennek homokozni/gyurmázni, vagy jött értük anyu és viszi õket haza.
- 1996-ról te beszéltél, cáfoltam. Erre most megint terelsz, nekem támadsz mintha igazad lenne, miközben a hozzászólásodban 4 évszám is szerepel, egyik sem 96. Mi ez, ha nem egy újabb szánalmas próbálkozás a részedrõl?😊
- Az STS-95-tel foglalkozó írások meglepõ módon nem nagyon tesznek említést a Van Allen övrõl. Egyedül egy összeesküvéses weboldalon jelenik meg a kettõ egybemosása. Újabb ziccer?
- A többit pedig kamov már leírta, feleslegesen nem fogok ismételni.
Mondod te aki néha még magával is...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mert az ûrruha sisakján pont az Apollo 10 és 11 tapasztalatai alapján módosítottak. Oldalsó védõlemezt is kaptak, vastagabb lett a bevonat. Másik szempont hogy a sugárzás mértéke naptevékenység függõ, továbbá az észlelés egyéni érzékenység függõ. Tehát itt nincs semmilyen ellentmondás.
A fenyegetõzõ video pedig maximum arra bizonyíték, hogy a Föld legtöbb élõlényéhez hasonlóan Aldrint is bosszantják az élõsködõk; akik jelen esetben valójában belõle élnek, de közben folyton belerúgnak ahol csak tudnak.
A mi a fizikai bizonyítékot illeti: Magyarországon az ELTE-n is vannak Holdkõzet metszetek amik közt van armalcolit is, ami a Földön nem található meg. Volt szerencsém pár éve megtekinteni geológus szakkommentárral.
Utána Alan Bean és Buzz Aldrin keveredik egymással ellentmondásba, mert az egyik 2percenkét is alig vett észre 1-1 ilyet, míg a másik 100-ával látta. (illeszkedik az izzadó, hadováló, fenyegetõzõ, összevissza beszélõ ûrhajósok sorába)
A többi hasonló gixest már nem tallóznám be századjára ismét.
A fenyegetõzõ Buzz sem semmi, ITT megtekinthetõ.
A fizikai "bizonyítékok" nem érdekelnek, én nem ellenõrízhettem le, tehát bármi lehet, (nyilvános vizsgálat volt?) az ûrhajósok viselkedését viszont nehéz magyarázni. (nem is sikerült még)
A Van Allen övezetnek egy komolyan veszélyes, de nagyon vékony öve van a mágneses egyenlítõ mentén, azonban a Holdhoz vezetõ átmeneti pályák ezt elkerülik.
A Shuttle bizonyos esetekben felment 630 km magasra is, de a szem csarnokvizében lefékezõdõ részecskék keltette Cserenkov sugárzást a 340 km magasan lévõ Ûrállomáson is ugyanúgy észlelni lehet behunyt szemmel csak kevesebb villanás látható, mint magasabb pályákon.
Az ISS-en évek óta mért dozimetriai értékek már nyilvánosak...
Ezek semmilyen bizonyítékot sem adnak ami alkalmas lehet Holdraszállást tagadni.
No meg ott van a Holdkõzet kérdése...
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
--------------------------------------------------------------------
Mi is volt 1996-ban? Egyik sikló sem ment magasabbra 470km-nél és az inklináció sem volt nagyobb 51 foknál.
A belsõ Van Allen öv 700 km-nél kezdõdik, max a sarkoknál lehet alacsonyabban. Csakhogy annak még a közelében sem jártak, a MIR dokkolásokon kívül a többi ~30 fokos inklinációval repült.
Bár volt egy Allen nevû kapitány az egyik küldetésen, nyilván így született ez az újabb legenda, izé, bocs, BULLSHIT...
--------------------------------------------------------------------
Ezek szerint te tudod a frankót, még a NASA sincs olyan nagytudású, hogy téged cáfoljon. (a CNN, meg az ûrhajósok sehol sincsenek)
A Holdat meg valami nem is kémiai(analóg), nem is digitális, hanem valami képzeletföldjén készült Troll&Kobold Co. által gyártott géppel fotózzák? Ha látok egy koboldot, megkérdezem, hol lehet ilyet venni?
Hadd ne fordítsam le az egészet, csak pár részlet:
-2008-ban a Reuters hírt adott arról, hogy a kozmikus sugárzás annyira veszélyes, és annyira keveset tudunk róla, hogy valószínûleg lehetetlen embert jutattni a Marsra, vagy egyáltalán a HOLDRA és vissza, amíg megfelelõ védõfelszerelést nem találunk, stb... a National Research Committee szerint, a NASA megszüntette a támogatást a kutatásokhoz, panaszkodik James van Hoften nyugalmazott asztronauta.
Nincsenek új adatok, akkor a régieket kell használni, pl. a két japán atomtámadás túlélõinél szerzett adatokkal dolgoznak,
-STS-41-C : 580km magasan volt, vagy az a van Hoften is hazudik, aki ott volt és George "Pinky" Nelsonnal beszélte meg azokat a villanásokat (flashes) amiket a szemidegen átrepülõ részecskék okoztak, az jutott eszébe, hogy ez hosszabb távon biztos nem egészséges. (tényleg nem)
Utána Alan Bean és Buzz Aldrin keveredik egymással ellentmondásba, mert az egyik 2percenkét is alig vett észre 1-1 ilyet, míg a másik 100-ával látta. (illeszkedik az izzadó, hadováló, fenyegetõzõ, összevissza beszélõ ûrhajósok sorába)
-1998-ban is 350MÉRFÖLD magasra szállt a sikló. (meglepõdtek, hogy milyen a Van Allen öv)
LOL, kérdezzék meg a nyugdíjasokat, de valahogy nem jutott eszükbe, pedig õk jártak(?) a legmesszebb eddig.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
égeted magad? itt a Van Allen öv, kösd fel a gatyád
Szövegértésbõl egyébként elégtelen. Sehol sem állítottam, hogy TE szerinted van kicenzúrázva, azt kérdeztem, hogy szerinted miért van? Azaz ÉN állítottam, hogy cenzúrázva van, és arra kerestem a választ, hogy szerinted miért tenne ilyet a NASA.
A holdas topikban ez a téma azért jött elõ, mert ti jöttetek állandóan azzal, hogy a képek manipuláltak. Hát most én is találtam manipulált képeket, mégpedig 2008-ból! Ezek szerint óriási az összeesküvés, próbálok a segítségetekkel rájönni, hogy mirõl van szó, de sajnos folyton kitértek a válaszadás, ötletadás elõl... Így elég nehéz.😞
Egyedülállónak nem mondanám, hiszen én 2 perc alatt találtam újabb hasonló módon 'cenzúrázott' képeket:
http://marsrovers.nasa.gov/gallery/all/1/p/1718/1P280704864ESF94B2P2282L7M2.JPG
http://marsrovers.nasa.gov/gallery/all/1/p/1718/1P280705037ESF94B2P2282L5M2.JPG
http://marsrovers.nasa.gov/gallery/all/1/p/1717/1P280616345ESF94B2P2281L7M4.JPG
http://marsrovers.nasa.gov/gallery/all/1/p/1717/1P280617290ESF94B2P2281L7M2.JPG
Az pedig, hogy ezek nyers képek, csak még tovább növelik az összeesküvés faktort. Hiszen már a NYERS képekbe is belenyúltak...!
Szóval továbbra is várom az ötleteket!
Befejezés: 😛
miért nem voltak a Holdon?
A válaszod: Nem mondtál ilyet, és szerinted voltak. Nalátod, ebben egyetértünk.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
ÕÕÕ, ha te mondod...
Más kérdést meg nem igen látni abban a hires 1915-ös hsz.-ben.
De azért próbalok válaszolni pl arra, hogy szerintem miért van kicenzúrázva az a három kép:
Elõször is ezt te találtad ki, hogy szerintem ki van cenzúrázva, mert eleve ugy adtad fel a kérdést, hogy miért. Én ilyet nem mondtam. Ez olyan, mintha megkérdezném tõled, hogy szerinted miért
Másodszor """Ez meg egy holdraszállás én nem Biblia kutató topik. Hárítasz megint rendesen.""" Pontosan, mi köze a Hold topicnak a marshoz?
Harmadszor mivel elég egyedülálló eset az a 3 kép, amit belinkeltél (1-2 óra keresgélés után még hasonlót se találtam a mars-archivumban), ezért merem azt mondani, hogy ez egy (ahogy leirásban irják) "raw", magyarul "nyers", vagyis nem feldolgozott kép mittomén milyen...
És negyedszer, nemcsak hogy semmi közük az általam belinkelt képekhez, hanem még csak nem is hasonlitanak rájuk.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Amit te gondolsz az inkább a találmányok. Maga a tudomány, mûködik remekül. Az hogy mikor és mihez kezdünk vele az egy másik dolog.
Fura. Az egyetem több ember is kutatott (én is egy kicsit) és senki semmiféle befolyással nem volt arra, hogy mi mit csináltnuk és hogyan adtuk tovább és kinek az infót és mit kezdtek vele. Pedig volt bennük pénz rendesen. Már megint ott tartunk, hogy szerinted az egész világ egy nagy összeesküvés ugye?
----
"A VALLÁSOS meg tele van olyan legendának minõsített forrásokkal, amit a tudomány nem hajlandó megvizsgálni, mert nem tudjuk kitõl van, és mikor írták."
Példákat kérek és nem levegõbe puffogatani. Ez meg egy holdraszállás én nem Biblia kutató topik. Hárítasz megint rendesen.
A strapabírás és a megapixel megintcsak két különbözõ fogalom. De hát mit várjunk egy olyan embertõl, aki számára a megapixel A mérõszám... LOL.😊
A belsõ Van Allen öv 700 km-nél kezdõdik, max a sarkoknál lehet alacsonyabban. Csakhogy annak még a közelében sem jártak, a MIR dokkolásokon kívül a többi ~30 fokos inklinációval repült.
Bár volt egy Allen nevû kapitány az egyik küldetésen, nyilván így született ez az újabb legenda, izé, bocs, BULLSHIT...
Ezzel fotóznak a japánok a XXI. században.
Nyilván többet használnak, de akár 2x 3,5kilopixel (Terrain Camera) + 2x 1kilopixel (Multiband Imager) + 296 pixel (Spectral Profiler) is elég lehet 😊
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
RÖVIDEN : BULLSHIT!
Engedjétek meg, hogy idézzek pár mondatot a transcriptbõl:
<... az emberiség addigi történelmének gyors összefoglalója ...>
Surely the opening vistas of space promise high costs and hardships as well as high reward. So it is not surprising that some would have us stay where we are a little longer, to rest, to wait. But this city of Houston, this State of Texas, this country of the United States was not built by those who waited and rested and wished to look behind them.
...
Those who came before us made certain that this country rode the first waves of the industrial revolution, the first waves of modern invention, and the first wave of nuclear power. And this generation does not intend to founder in the backwash of the coming age of space. We mean to be a part of it -- we mean to lead it.
...
In short, our leadership in science and industry, our hopes for peace and security, our obligations to ourselves as well as others all require us to make this effort to solve these mysteries, to solve them for the good of all men and to become the world's leading spacefaring nation. We set sail on this new sea because there is new knowledge to be gained and new rights to be won and they must be won and used for the progress of all people.
...
But why, some say, the moon? Why choose this as our goal? And they may well ask why climb the highest mountain? Why 35 years ago fly the Atlantic? Why does Rice play Texas?
We choose to go to the moon. We choose to go to the moon.
We choose to go to the moon in this decade, and do the other things -- not because they are easy; but because they are hard; because that goal will serve to organize and measure the best of our energies and skills; because that challenge is one that we're willing to accept; one we are unwilling to postpone, and one we intend to win -- and the others, too.
It is for these reasons that I regard the decision last year to shift our efforts in space from low to high gear as among the most important decisions that will be made during my incumbency in the office of the Presidency.
...
During the next 5 years, the National Aeronautics and Space Administration expects to double the number of scientists and engineers in this area; to increase its outlays for salaries and expenses to $60 million a year; to invest some $200 million in plants and laboratory facilities and to direct or contract for new space efforts over $1 billion from this center in this city. To be sure, all this cost us all a good deal of money. This year's space budget is three times what it was in January, 1961, and it is greater than the space budget of the previous 8 years combined. That budget now stands at $5.4 billion a year -- a staggering sum though somewhat less than we pay for cigarettes and cigars every year.
But if I were to say, my fellow citizens, that we shall send to the moon 240,000 miles away from the control station in Houston a giant rocket more than 300 feet tall -- the length of this football field -- made of new metal alloys some of which have not yet been invented, capable of standing heat and stresses several times more than have ever been experienced, fitted together with a precision better than the finest watch, carrying all the equipment needed for propulsion, guidance, control, communications, food, and survival, on an untried mission, to an unknown celestial body and then return it safely to earth re-entering the atmosphere at speeds of over 25,000 miles per hour, causing heat about half that of the temperature of the sun -- almost as hot as it is here today -- and do all this -- and do all this and do it right and do it first before this decade is out -- then we must be bold.
...
Well, space is there, and we're going to climb it. And the moon and the planets are there, and new hope for knowledge and peace are there. And therefore, as we set sail, we ask God's blessing on the most hazardous and dangerous and greatest adventure on which man has ever embarked.
Helyesen így nézne ki:
Isten elmondja az igazságot==> Az emberek elhiszik==> leírják, terjesztik.