5130
Holdra szállás- mi az igazság?

A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
  • Anaid
    Hát ami nekem felkeltette a gyanakvásomat némileg az az a felvételen, ahogyan a fény visszaverődött a testről, mintha üvegről verődne vissza. A szem mérete érdekes: kissebb a klasszikus űrlényábrázolásokon szereplő űrlényekénél, de nagyobb az emberénél...Hát jó kis találgatásokra szolgáltathat okot. A pálcikák, vagy micsodák érdekesek, mert ki találhatna ki ilyet? A mutatott szövegekről meg az jutott eszembe, hogy olyan, mintha sorok lennének egymásra írva. mint mikor pár oldalt ugyanarra a lapra nyomtat a nyomtató és fedik egymást a sorok...Kicsit műnek hatott a test számomra...
  • Molnibalage
    A hülyeség könnyebben szárnyal, mint egy Saturn V.
  • Gundark 1 1
    Szerintem igen, mert az előzetesben is Apollo 20 volt. Amely soha nem repült. Hivatalosan. Mondjuk titokban megnéztem volna mikor titokban felszáll egy Saturn-V :)
  • Anaid
    Erről volt szó?
  • EK1TEP
    Hát a Youtube-on találtam videót nemtom igazi e.

APOLLO 20 ALIEN SPACESHIP ON THE MOON
  • Christiansen
    nem lehet, hogy az monolit, és az rtl leadja a 2001 Space Odyssey-t?.. D:_D:_D_D:DDd
  • Molnibalage
    Mikor? Retek Klub. Nem kell komolyan venni. Ha azt mondják, hogy kék az ég, azt talán el lehet hinni nekik, de azért ellenőrzid le azt is... :)
  • EK1TEP
    Sziasztok!

Láttam a TV-ben a XXI. Század műsor reklámját és a holra szállásról lesz benne szó és hogy találtak valamit (lemaradtam pont róla hogy mit ) valami többezer éves tetemet? vagy szarkofág?

Valaki tud erről valamit?
  • gothmog
    egyébként itt van normális felbontásban
  • gothmog
    Áh, ez már lejárt lemez.
    Mostanában a HDTV-videók a menők! :)
  • Christiansen
    (mingyár le lesz szólva, hogy hol vannak a csillagok? _DD_:_D:D:D:_)
  • Christiansen
    nem is tudtam hogy ilyen fasza képek is vannak
  • gothmog
    Igen, csakhogy nem ők tették szóvá.
    "Ezt a topikot miért nem lehet már becsukni? Vagy itt meg van tűrve a személyeskedés?"
    Aztán ilyet szólsz, hogy vegyen guminőt, meg "Jobb időtöltésetek látom nincs...".

Másrészt, akkor 9.-es Akkor haladjunk ezen a vonalon.
    Melyik képekről lenne szó?
  • Pares
    Hát asszem kb. olyan 200-300 hsz.-el előtt egy párszor ki volt már tárgyalva, és akkor se jutottunk egy nevezőre, szal minek kezdjük előről?
  • Pares
    Jó, ha te ezt személyeskedésnek veszed, akkor az mi, amit itt páran pár hsz.-el ezelőtt csináltak? Jah, hogy az senkit se érdekel...
  • gothmog
    2689-es, bocs.
  • gothmog
    őő, minek neveznéd akkor 2698-as hozzászólásodat?
  • Garga Pitic #2696
    Példa, egyértelmű bizonyítás?
    (Nem személyeskedésre )
  • Pares
    Most igy szimplán nem nagyon értem, mi bajod van azzal, hogy nem szeretem a személyeskedést?

Egyébként én a 9.-esre szavazok.
  • gothmog
    uh, na az eleje #2689-re volt válasz.
  • gothmog
    Szólott a személyeskedés elleni harc éllovasa. (azért jó, ha mi találunk ki egy szabályt, mert bármikor úgy módosíthatjuk hogy ránk ne legyen érvényes)

De most komolyan- mi a kérdés?
    Segítek:
    1. Járt-e ember a Holdon?
    2. Járt-e ember a Holdon 1969-ben?
    3. Lehetséges-e embert juttatni a Holdra?
    4. Lehetséges volt-e 1969-ben embert juttatni a holdra?
    5. Lehetséges volt-e 1969-ben embert visszahozni a holdról?
    6. Valódiak-e az apollo-fotók?
    7. Manipulálták-e a fotókat?
    8. Miért manipulálták a fotókat, ha úgyis hamisak?
    9. Miért manipulálták a fotókat, ha nem hamisak?

-Csak néhány ötlet. Lehet továbbiakat is, nem muszáj ezek közül választani. Kívánt aláhúzandó.
  • HUmanEmber41st
    Feltételezés: mert a bizonyos szikladarab helyett valami más van az eredeti képen, ami nem publikus.
    Amúgy igen sok amatőr UFO felvétel van a neten. Pontosan olyanok, mint amilyennek elvárhatók sötétben egy gyorsan mozgó fényes pöttyöt megörökítő sok megapixeles kamerák képei. Vagyis semmit sem látni..
  • Molnibalage
    És mi okból retusálna ki bármit? Mit kell titkolni egy olyan bolygón ami egy kihalt szikladarab?

Az UFÓ-kon meg had röhögjek. A szar kamerák és szar képminőség korában mennyi "észlelés" volt. Ma minkor minden sarkon x megapixeles kamare van meg fényképező gép, sehol semmi komoly. Az UFÓ hívők az én szememben nagyranőtt kisgyerekek.
  • HUmanEmber41st
    Ha a képekkel manipuláltak, az nem jelenti, h nem voltak ott.
    Az a kifejezés, h "a képeket manipulálták" azt jelenti, h valamiért itt-ott kiretusáltak valamit.
    Természetesen ezt a NASA miért is ismerné el, ti pedig mindig azt hiszitek el, amit a "hivatalos szervek" kinyilatkoztatnak. Mindig van logikus magyarázat.
    Ha netán egyik nap megváltoztatnák álláspontjukat, akkor az lenne számotokra mérvadó, még akkor is, ha az adott témában a teljes tagadásról hirtelen áttérnének a bizonygatásra.

Lehet mondani, rossz volt a film, ügyetlenek az asztronauták, különleges fényviszonyok stb. Ez a logikus magyarázat.

És ha mégsem?

Nem akarom most idekeverni, csakis példaként említem!
    Mindez hasonló az UFOk létét vagy nem létét tárgyaló forumokhoz.
    Mert aki tényleg látott valamit, annak igen nehéz megmagyarázni (főleg, ha repülőgép pilóta, meteorológus vagy egyéb szakmabeli), hogy nem is látott semmit, csak haluzott.
    A logikus magyarázat ugye a meteorológiai léggömb, meg a Hold, a Vénusz, vagy csak egy nagy repülőgép.

És van egy nem logikus magyarázat is.
  • Pares
    Jajjj, haggyá má... Vegyél egy guminőt, ha annyira nincs kivel veszekedned... Ez a téma már ezerszer ki volt tárgyalva.
  • Molnibalage
    Akkor árdul már el, ha nem sittel szerinted a kép akkor az mit jelent? A semmit akkor meg hogyan jön a topik témájához. Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja egyik állítást sem.
  • Pares
    Alaptalanul vádoltok meg, és még én ne fárasszalak? Megint csak személyeskedés lesz...
  • Pares
    "Nincs rendben valami a képpel = tagadod az ott létet."

LOL...
  • Molnibalage
    És neked? Ne fárassz már.
  • Molnibalage
    Nincs rendben valami a képpel = tagadod az ott létet. Mert ezzel azt mondod, hogy a kép manipulált. Ha ott voltak akkor meg minek manipulálni?

Olyan nincs, hogy van egy kép és nem a valóságot ábrázolja manipulálás hiányában. Az, hogy szerinted nincsen rendben semmit sem jelent.
  • Pares
    Jobb időtöltésetek látom nincs...
  • Pares
    Akkor rosszul emlékszel... Olyat irtam, hogy nincs rendben valami a képpel, ha erre gondoltok, de AZT NEM, HOGY SOSE VOLTAK OTT!
  • Molnibalage
    Az én emlékeim szerint is tagadtad. Majd visszakeresem.
  • Pares
    Te meg má nézd meg, mielőtt ideokoskodsz, hogy mikor mondtam azt, hogy nem volt holdraszállás. Kösz.
  • mrzool
    Holdraszállás-tagadó vagyok? Hmmm. Ez új nekem, erről nem is tudtam...

Te ezt el is hiszed magadnak? Nézd már meg az archívumban, hogy milyen megszólalásaid voltak... Legközelebb mit találsz ki? 'én elfogadom a természetesen számok testjére igaz műveleteket, de néha van olyan, hogy 2+2!=4' ??? Kb. ezzel analóg a fenti állításod.
  • Gundark 1 1
    Ez a vonal a 90es ével elején indult meg, amikor Mo. szabad lett. Akkor mindent megkérdőjeleztek mert mindenki hazudik. Az egészet Nemere erősitette meg a Gagarin féle "leleplező" könyvvel. És onnantól mindent lehetett tagadni. Persze érdekes dolog ez. Van egy esemény. Annak van egy híre. Aztán megjelenik a tagadása. De miért hisz bárki jobban a tagadásnak mint a hirnek? Mert minden hivatalos szerv hazudik. Rendben. De ettől még a tagadó ugyan úgy hazudhat. Persze tudom, ettől lesz valaki "bennfentes", és "ismeri az igazságot" "és nem lehet megvezetni" mint a többieket, mert mást mond. És az embereknek ez tetszik. Teljesen függetlenül az valóságtól.
  • Christiansen
    "Holdra szállás - mi a kérdés?" ez nagyon nagyD:D:D:D

várom már a 2020-at, tanulságos lesz
    ráadásul addigra az USA-Kína erőviszony "kicsit" közelebb lesz,
    úgyhogy rizséknek külön dicsőség lenne egy "leleplezés":)
    egy összeesküvés elmélettel kevesebb..bár nektek mindegy, csináltok újakat..
  • Pares
    Holdraszállás-tagadó vagyok? Hmmm. Ez új nekem, erről nem is tudtam...

Dehát megértem, ha nincs kibe belekötni, akkor jó az is, aki nem kérdőjelezi meg a holdraszállást...
  • gothmog
    A topik címe: "Holdra szálás - mi az igazság?"
    Átfogalmaznám kicsit:
    "Holdra szálás - mi a kérdés?"

Lenne szíves a tagadók közül megfogalmazni valaki? Ha már a topik létjogosultságát feszegetjük.

"Habár fölűl a gálya, s alúl a víznek árja, azért a víz van alúl!" :P
  • MitsuMishi
    Tudom én, csak idéztem tőlük,hogy miket szoktak mondani.Amugy én is azon az állásponton vagyok,mint amin ti,csak nem nagyon írok.