5130
Holdra szállás- mi az igazság?

A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
  • OKkultist
    És az összes HR manager, jogász, közgazdász, politikus, büfé-ruhatár végzettségű diplomás halott, viszont a mérnökök, technikusok, szerelők valószínű bármelyik oldalon keresettek, és életben maradhatnak.
  • OKkultist
    Csakhogy most kellene új energiaforrás meg új gyógymódok, meg hasonló "apróságok", és a sok-sok Dykstra mellett qurvakevés kreatív , igazi feltaláló maradt. Az utolsót Teslának hívták, (a korabeli Dykstrát meg Edisonnak) és a sz*r helyzetet jellemzi, hogy Edison az ismertebb, pedig a XX.sz. alapjait Tesla rakta le. (Westinghouse segített, de ő csak üzletember volt, CSAK pénzzel segített)
  • Bucser
    Mondjuk hogy összevissza 20.000 AUS$-ból készült olyanra amilyen és Gibsonnak sikerült nem kicsi feszültséget összehoznia benne:)

(mellesleg jól leírja a rend nélküli anarchia működését ahol az "erősebb kutya baszik".)
  • gothmog
    "Nem volt képes elképzelni semmit, ami több lett volna"
    Figyumá`! Azzal a résszel ilyenkor mi van, hogy "a Holdra lehetetlen elutazni és/vagy visszatérni onnan"? Vagy ez megint egy olyan szabály, ami akkor érvényes, ha a te igazad bizonyítja, minden más esetben pedig bohóckodás?
  • polarka
    Pont ezért nem a Dykek találják ki az újdonságokat, csak a meglevő dolgokat tudják ügyesen felhasználni, ami szintén nem lebecsülendő.
  • polarka
    Szerencsémre én nem érzékelem a netet elárasztó reklámvilágot, mert mindet letiltom.
  • Gundark 1 1
    Nekem tetszett a Max 1. Meg a 2 is. A 3 gagyi :) Egyébként meg "De gustibus non est disputandum" Illetve lehet csak fölösleges. Na kiderül már végre hogy mi is a kérdés amiről meg kell tudni az igazat?
  • uwu
    Nekem sem tetszett a madmax, pedig én láttam.
    A forgatókönyv viszont jó, csak a film lett gyenge.
  • Pares
    A Holdraszálláshoz hogyan jön az, hogy egy filmről mondasz véleményt? Nem én kezdtem az offot, de tőlem befejezhetjük.
  • Molnibalage
    Lehet, hogy 40 volt. Nem tudom. Vánszorgott az idő. Semmire nem emlékszem már belőle. Volt por, meg lepukkant autók és viccesen kinéző emberek. Ennyi.

Mellesleg a Holdraszálláshoz hogyan jön az, hogy egy filmről hogyan mondok véleményt? Eszamfaszom megáll rajtad is...
  • Pares
    Te is egy vicc vagy, 20 perc alapján mondasz "véleményt" a filmtörténelem egyik legjobb filmtrilógiájáról(az első rész amolyan enyhe bevezető, tény hogy a trilógia leggyengébb láncszeme, a második és harmadik része az igazi...). A Mad Max-nek meg köze nicns az UTÁNNA készült szeméthez (bár ez durva általánositás, mert nem mind az, sőt...). Erről ennyit.
  • mrzool
    Kíváncsi vagyok a sok hoaxer milyen arcot fog vágni, ha az ehhez hasonló privát missziók beindulnak és sikerrel járnak:

http://www.space.com/businesstechnology/090428-tw-glxp-astrobotic.html

Srácok, már most linkelem, hogy legyen időtök agyalni a magyarázaton!:) Vajh mi lesz az? Megveszi a NASA kilóra a magáncégeket? Esetleg a gonosz Google-konspiráció tehet majd az egészről? Legyetek kreatívak!:)
  • OKkultist

Háthanemis a MadMax filmek sivár temetője vagy kopár sivataga, de a reklámok tömkelege és a propaganda erdője lett az internet, és lassan tényleg gond lesz az olajjal (a mennyiségével is) és az internettel is. (még mindig ez az egyetlen, ahol lehet információkat találni, a TV+Rádió régen kiesett, az újságok lassan meg is szünnek, de legalább eggyel kevesebb hangja van a propagandának.)
  • uwu
    Semmi különös nincs benne.
    Ez volt az első "mad max" jellegű forgatókönyv ami megvalósult, ennyi.
    Ez alatt azt értem, hogy valami katasztrófa visszataszítja a civilizációt az őskorba, csak a technika marad meg valamilyen szinten.
    Benzinért harcolnak, fura világ. Filmtörténeti jelentősége van. Olyan mint a rambo, azután is tucatszámra jöttek ki a "rambózós" filmek.
    Az más kérdés, hogy ezek a filmek egy halom szemétnek teremtették meg az alapjait, utánuk ugyanis csak szarabb filmek keletkeztek ezen a vonalon.
    Nem túl dicsőséges pozíció a filmtörténetben.
  • Molnibalage
    A Mad Max-ből az első részt láttam, de abból is csak 20 percet. Vicc az a film. Bár érteném mit ajnározzák annyira...
  • sz4bolcs
    Én bármit el tudok képzelni. Mit képzeljek el? Hogy jók az érveid?
  • OKkultist
    Igen, de a Dykstrákkal még ma is egyenáram lenne csak, meg lóvasút esetleg. Nem volt képes elképzelni semmit, ami több lett volna , mint amit tanult, a felfogásával (meg a hasonló emberekkel, apparátcsikokkal, csak itt a "tudomány" apparátcsikjairól van szó) a Star-Trek jövőt soha nem lehet elérni. Helyette viszont jönnek a problémák, meg a Mad-Max 4. része. (ekkora népesség csak nagyon környezetbarát és nagyon olcsó technológiával tud katasztófák nélkül létezni)
  • polarka
    Egyetértek.

Különben is, ha valaki nem tud érvelni másnak - a hibásnak vélt - állítása ellen, akkor miből gondolhatná, h igaz amit tudni vél.
  • gothmog
    nekem még mindig ez a kedvencem.
  • sz4bolcs
    A második klasszikus. :D
  • Molnibalage
    Váááááááááá. :)

Baz... :)
  • mrzool
    Úgy általában a scifi filmeket is tényként veszi, de az a matulás tényleg a legalja volt.:)

Egyébként mint mindig, most is igaz lenne a 'don't feed the troll', viszont én valamilyen szinten hiszek benne, hogy a reakcióként idekerülő részletes válaszok

1. irányt mutatnak az idetévedő laikusoknak
    2. mi is tanulhatunk egymástól.
  • Bucser
    Srácok ti még OKkultistot forrásnak veszitek bármiben is mikor egy a matuláról linkelt cikket akart alapnak hozni egy vitában???

Ott bukott az egész...

Szerintem ne reagáljatok rá és nem lesz semmi, idő után megunja.
  • mrzool
    Emlegetsz itt Dark city-t, aztán meglátod, hogy fél év múlva ez lesz Okkult kedvenc vesszőparipája.:))))
  • polarka
    Dykstra pont, hogy látta a valóságot, h átverték őket.

Dykhez te pedig abban hasonlítasz, h már megalkottad összeesküvés-elméleteidet és annyira igaznak hiszed azokat, h ha eléd tárják kételyeidre a megoldást, akkor sem hiszed el egyiket sem és foggal-körömmel ragaszkodsz az őrületeidhez.

Egyébként meg ez erősen egy fikció, a tudósok nem azért hisznek korábban megfogalmazott tételekben, mert úgy tanulták, azt szokták meg és kész.
  • sz4bolcs
    Dark City feeling. :D
  • mrzool
    Jó meglátás, hadd vegyek a saját szakmámból analóg példákat...

- Intel Atom processzor, 2-4 wattos TDP-vel. Ilyen biztos nincs, mondaná okkult, hiszen mindenki tudja, hogy a CPU-k 50-100 wattot fogyasztanak. Ha én Atomos prociból építenék magamnak gépet, akkor biztos hazudós-izzadós bajnok lennék, hiszen olyan nincs.

- SQL szerverek: fogalmam sincs arról, hogy bit szinten hogyan működik a query optimizer, de attól függetlenül egész jó rendszereket tudok tervezni és építeni. Okkult szerint ez nyilván nem sikerülhetne nekem, hiszen nem tudok minden egyes bittel elszámolni, és nyilván éjszaka hegesztik át a nappal megírt kódomat az engem segítő vakolók, hogy így működőnek tűnjön.
  • Gundark 1 1
    A Hubble szerelő-brigádnak az a képe tetszik legjobban mikor a két sikló kint van az állványon. Igaz nem az első eset de mint kép tetszik.

Ami meg a másik vesszőparipát illeti az izzadó űrhajósokat... Nos izzadnak mert emberek. Nem valamiféle misztikus szuperhősök, pókember és batman keverékei. Mind kiváló szakemberek a maguk területein. Itt elsősorban "a pilótákra" gondolok (ismét javasolnám elolvasásra az Igazak-ot) Nekik ez nem valamiféle szent cél volt hanem egy "munka". Nincs benne semmi "hősies" számukra hanem ez a hivatásuk. Amikor kiszálltak a leszállóegységből akkor onnantól kezdve nem lebegtek másfél méterrel a föld felett hogy igen ők megcsinálták, amit még mások nem, hanem arra gondoltak hogy "sikerült nem elcseszni" Ennek a mondatnak az értelmére rávilágit az "igazak" :) Ha már állandóan hivatkozunk legalább komoly könyvekre tegyük :)
  • Garga Pitic #2765
    Szerintem Okkultist szentül hiszi, hogy itt mindenki a Maunikától-Fókuszból szerzi az ismereteit.
    Föl sem merül benne, hogy valakinek van tanult szakmája és egy-két nem pusztán netbogarászásból álló hobbija, ami esetleg átfedést mutat a témával, és aminek segítségével el tudja választani egymástól a valószínű baromságot és valószínű tényeket.
    Nem rosszból mondom, de nekem ez jön le egyrészt a belinkelt forrásokból, másrészt a kapott válaszok figyelmen kívül hagyásából (amiket pedig nem a seggéből húzott elő a többség).

Nemsokára indul a Hubble-szervizjárat, a szokásosnál magasabb pályára, 350 mérföldre.
    Érdemes figyelni a szerelést élőben, remélem adják. Biztos lesz meglepődés most is, mikor valakinek először suttyan át a fején egy vicces részecske, hiába készítették föl rá.
  • polarka
    Egyébként lehet nem az űrhajósokat kéne baszogatnod, nekik azt tanítják meg, amit tudniuk kell ahhoz, h sikeresen elvezessék a gépeket és élve visszajöjjenek. Annál többet max. önszorgalomból tudnak.
  • polarka
    Te most egy sci-fi novellával akarsz példálózni?
  • mrzool
    Egyébként ez a felakasztjuk magunkat téma már előjött, és kedves okkult, képzeld, mi nem fogjuk felakasztani magunkat, fel tudnánk dolgozni. Te és a bagázsod viszont soha nem lesz képes beismerni, hogy tévedtetek...
  • gothmog
    Azért végül csak előjött a valódi énje az arcnak, mi? :D
  • Gundark 1 1
    Látod ez az egyik oka hogy kapod a felkiáltó jeleket. Én normális stílusban beszélek veled mint egy ember a másikkal. Erre te f*szparasztozol. Tudod ahogy a mondás tartja a stílus maga az ember. Komoly gondok vannak a szövegértelmezéseddel. Direkt kértem hogy mondd el a saját szavaiddal, és ne linkelgess. Linkelgetni én is tudok, mindent ami bebizonyitja hogy a fekete is fehér.

Mert szerintem nem érted az egész Van Allen övet.

De nem válaszoltál arra sem hogy mit is tagadsz tulajdonképpen. A leszállást, azt hogy oda lehet menni vagy mit?

"Mi lesz , ha kiderül, hogy mégsem pont úgy történtek az Apolló missziók, mint ahogyan azt a szent NASA mondta??? Mind felekasztjátok magatokat?"

És mi van ha igen? Akkor a hoaxmenek akasztják fel magukat?

A Zajszint is tetszik neked. Ahogy látom két három havonta valami más is a kezedbe jut az összeesküvéseken kívül és elolvasod (talán, vagy filmet látsz róla) mint az Állatfarmot és akkor példaként hozod fel.

Mindig azon izélsz hogy nem lehet normálisan vitatkozni egy dologról. De amikor kérdezek akkor nem válaszolsz.
  • Molnibalage
    Tipikus f*szparaszt válaszok jönnek, mind velem foglalkozik nem a témával

Ecsém, monjda az a tróger aki abból szűri le az összeesküvést, hogy az interjú alatt izzadt a fickó. Gratulálok.

Mi lesz , ha kiderül, hogy mégsem pont úgy történtek az Apolló missziók, mint ahogyan azt a szent NASA mondta???

Erre meglehetősen kicsi az esély. És akkor ti mit tesztek mikor mondjuk valaki fotókat csinál az otthagyott cuccokról, vagy neadjiten haza is hoznak valamit? Külön érdekesség, hogy Holdkőzet két forrásból is van, mert emkékeim szerint szovjet holdszonda is hozzott haza. Fura, hogy még egy geológus sem kapálózott, hogy összeesküvés van, mert az Apolló és szovjet kőzetek nem korrelálnak..

Már megin a zajszint? Ki nem szarja le?
  • OKkultist
    Tipikus f*szparaszt válaszok jönnek, mind velem foglalkozik nem a témával. Mi lesz , ha kiderül, hogy mégsem pont úgy történtek az Apolló missziók, mint ahogyan azt a szent NASA mondta??? Mind felekasztjátok magatokat? (m int a hívők, amikor megtudták, hogy a vezetőjük őrült, és ők egy szektában b*szták el az életüket??? Muhahahahahahaha.
    Nincs kedvem újra meg újra ugyanazokat a necces adatokat/tényeket belinkelni, de lapozzatok vissza, ott vannak, egyikre sem kaptam választ, csak olyan f*szparasztosat, mint a NASA szóvivő, hogy OTT VOLTUNK, ÉS KÉSZ!!!! (hazudsz és kész, a zűrhajósok viselkedése a húzós kérdésekre pedig aggályos, további kérdéseket vet()ne fel, valószínű egy hazugságvizsgálós kihallgatáson megtörnének, de erre sajnos nincs lehetőség, pedig felnyithatná a szektatagok szemét, mert egyelőre még azt sem realizálják, hogy megtéveszetett szektatagok, lésd Dykstra, aki képtelen volt elfogadni a valóságot, agyilag betokosodott, és DEBUNKER vált belőle--->ZAJSZINT)
    Raymond F. Jones: ZAJSZINT (magyar) rövid, érdemes elolvasni
  • Gundark 1 1
    "Okkult és az 2 x 2 szintű ismeretekkel sem rendelkezik ez különféle sugárzások terén."

Ne haragudj de ezt kizártnak tartom. Ha igy lenne akkor nem állítaná hogy a valóságban nem lehet kimenni a VA-n kivül, mert meghalunk. Mert ő határozottan állítja ezt. És ugye nem csak azért mert a hoaxok azt mondják HOGY DE IGAZ.
  • Molnibalage
    Cifu itt felsorolta, hogy mik játszanak.

Ezt 2 kredites nukleáirs és űrtechnikával foglalkozó tárgyak mentőkérdései között szokott lenni, ez a minimum. Okkult és az 2 x 2 szintű ismeretekkel sem rendelkezik ez különféle sugárzások terén.
  • Gundark 1 1
    Ne szárnyaljunk át elegánsan a dolog felett... Te mint az igazság letéteményese válaszolnál a kérdéseimre? Mert eddig azon túl hogy videókat mutogattál mást nem nagyon láttam. Azt szeretném hogy a saját szavaiddal ird le a válaszokat pl a 2743as hozzászólásban lévő kérdéseimre. Mert eddig azt mutogatod hogy a hoax droidok mivel etetik az embereket. De mi a Te véleményed? Én erre vagyok kiváncsi.
  • polarka
    Akár írhatnátok is egy rövid összefoglalót a topicról és bezárhatnátok, nem? Ha már ennyi mindent megbeszéltetek.
    Vagy van rá lehetőség, h újabb dolgok merülnek fel? Mert sztem az utóbbi hsz.-ok nem ezt tükrözik.