Holdra szállás- mi az igazság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Szentesen a Háziipari szövetkezet betanított munkása, az Asztalos- és Vasipari Szövetkezet segéd-, és betanított munkása, a Csm-i ÉLIKER Vállalat adatrögzítõje, jelenleg a Deák Ferenc Ált. Isk. angol-informatika tanára. - a Csillagászok Baráti köre, a Magyar Asztronautikai Társaság, a VEGA írószövetség tagja, a Szentesi Találkozás az Ismeretlennel Klub vezetõje, 1990-92: a Budapesti UFO Egyesület társelnöke, 1991-93 a Magyarországi Ufókutató Szervezetek Szövetségének titkára, majd egyéni tagja, 1995- a New York-i Tudományos Akadémia rendes tagja, az asztrofizikai, a régészeti és a biofizikai szekcióban, 1998-tõl a British Interplanetary Society tagja, 2004-tõl mecénás tagja. 2005-tõl a RYUFOR, valamint a Magyar Ufókutatók Világszövetségének tagja. 2006. decembertõl a Maghar Akadémia elnöke.
Néhányan cikken belül közli, hogy nem-nem-soha nem jártunk a Holdon, míg pár oldallal késõbb már a nácik is eljutottak oda, majd mégse, majd mégis ott voltunk csak akkor UFO-kkal... Illetve ugyanez a Marsra és bármi másra pepitában. Aztán persze az is lehet, hogy a sumér-õsmagyarok már évezredek óta ûrutaznak, nem tudom, annyira azért nem mélyültem el a munkásságában, drágább az én idõm annál...😊
A British Interplanetary Society egy fizetõs szervezet, bárki lehet a tagja. Ugyanez áll a New York Academy of Sciences-re.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Cliff Charlesworth
Glynn Lunney
Gene Kranz
Gerry Griffin
Pete Frank
Milton Windler
Milt Windler
Neil Hutchinson
Phil Shaffer
Elég angolos neve van mindegyiknek. Hát ezt is buktad, kicsihuszár.
Nem tudom ki lehetett az elbíráló bizottságban vagy mit hazudozott össze ez a fehérjehalmaz a siker érdekében, de hogy ez egy szégyen, az biztos.
1 videó:
. A nevezett dolgozó soha nem dolgozott a NASA-nál. Egy tenyérnyi alkatrész beszállítójánál dolgozott, személyügyesként.
2. videó:
0:15 Conrad says "Lets see. How is this packed? Very nice. Very nice". And then at 0:31 he says "Almost too cold on intermediate. I'm thinking seriously of going to min". Pete is basically just mumbling to himself whilst he goes through the procedures. He then continues "There's some colour charts" and then after his Dum dee dum thing "No. Which is the right side out? The other way. No, that's not right. No", etc.
Tudsz te egyáltalán angolul?
Fordítsd ezt le légy szíves.
3. videó:
"...see our pal sitting there. And that's one steep slope its on".
megint csak ott a korrekt magyarázat.
4 videó: Pont arról beszélnek hogy a szimuláción más volt kinyitni az antennát.
ha az ellenkezõlét állítod akkor elõször is írd ide hogy mit beszéltek angolul,szóról szóra. Aztán fordítsd le.
Ez kissé meg fogja nehezíteni a hazudozást.
5 videó: Michell köztudottan hisz az Ufókban. Viszont állítja hogy volt a Holdon. Megint csak moonhoax ellenes bizonyíték.
6 Videó: Ez viszont szimpla hazugság. 1975-ben már nem volt rakéta amivel bármilyen Apollo ûrhajót indíthattak volna. A Saturn-5 rakéták darabszámra szépen megvannak mind. Az utolsó kettõ nyilvánosan van kiállítva. Akkor már nem volt repképes Apollo sem. Az 1975-ös ASTP hez már tartalékpéldányt használtak fel.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az 50-es években azért még nagyjából rend volt, a négerek, buzik, zsidók még nem voltak nagypofájú kisebbség, csak állapolgárok kisebb-nagyobb hibával, ezért inkább meghúzták magukat, igyekeztek nem visszaélni a többség bizalmával és türelmével. Ha egy korabeli átlagember látott volna egy mai híradót, inkább megnyomta volna a piros gombot, valahol legkésõbb a 60-as évek elején, de nem engedte volna ide süllyedni a világot.
Több100MB? Most akkor meg kellene ijedni? Tömörítés és a terabyte-os hdd-k korában? LOL, MEGALOL, sõt GIGALOL
Retusnyomok a képeken, meg a volt NASA dolgozók vallomásai
Ezek a szakácsot küldték fel? (a leghülyébb a legénységbõl a FORBIDDEN PLANETbõl)
WTF?
HAHAHA, ez csak szimuláció, még jó hogy vannak kábelek, de így is inkább kengurura hasonlít, mondja az ûrhajós
Edgar Mitchell kiborítja a bilit
Apollo 20? (nem nyilvános orosz-amerikai közös akció)
A repülésirányítós videót nem találom, valami nem angol nevû figura volt, ha valaki tud egy oldalt ahol a földi (Houstoni) személyzet fel van sorolva, akkor meg tudom találni.
Ha utánanéztél volna akkor tudnád hogy tavaly kezdõdött az egész anyag beszkennelése és még legalább másfél évig tart. Egy kép többszáz Megabyte-os lesz és több mint 47000 van...
Úgyhogy kezdj merevlemezeket vásárolni.
Ja és kérném a nevezett repülésirányító nevét.
Van benne minden (fizikai elvektõl kezdve az akkori és jövõbeli rakétatechnikán keresztül az emberes ûrrepülésekig végül az Apollo-11 útjának fényképes bemutatásáig), közel 250 oldalon részletesen, fényképekkel és ábrákkal illusztrálva mutatja be az ûrrepülést. Az Apollo program a korszakhoz képest (Magyarország 1969!!!) meglepõ részletességgel van bemutatva, az odáig vezetõ út, majd az Eagle leszállása percre pontosan van leírva. Persze a szovjet próbálkozásról hallgatnak a szerzõk, mint a sír.😊
Érdekes, a könyvben senki sem kérdõjelezi meg az Apollo programot, sõt igen elõrelátó módon nemzetközi holdbázisokról és kutatóállomásokról is fantáziálnak benne. De hát biztos tudatlan volt az összes szerzõ, és csak butaságokkal akarták etetni a magyar népet a nagy kommunizmusban, nemde?😊
Nehéz idõk köszöntenek a moonhoax hívõkre."
Bizony, bizony, ez kemény lesz. Most néztem utána az LROC specifikációknak, fél méteres felbontás.😊
Image scale 0.5 meter per pixel (10 micro-radian IFOV)
Persze ezt sem fogják bizonyítéknak tekinteni, és elõre lefogadom, hogy ennek a sok szélesvásznú-színesfilmes-gigapixel-mániás õrültnek az érvei között lesz az 5 kilopixeles kamera (Kodak KLI-5001G) megkérdõjelezése is...
Valahogy a Disclosure Project-ben alhangzó vallomásokra nem nagyon válaszol senki, pedig van egy repülésirányító az Apolló programból, meg több tanú, aki a retusáló szakosztállyal került kapcsolatba, és látott pár cenzúrázatlan képet.
Tényleg a Holdon készített képeket miért nem nyilvánosan tették közzé, úgyértem , hogy a film (Hasselblad) elõhívásától a papírképig civil felügyelettel teljes nyilvánosság elõtt ment volna az egész folyamat. Féltek hogy a sziklákat más is látja mielõtt õk átnézik? Nemkicsit kilóg a lóláb.
A 3-as 4-es kép ugyan annak a panorámának a két végén van. Több mint 360 fokos panoráma, ezért átfedés van a két végén. Ezt látod.
Az 5-ös kép a másik panorámakép széle, ami az elõzõtõl távolabb készült. Az egyetlen azonosnak tûnõ dolog a háttér, de az marha messze van.
A 6-os 7-es panorámák csak látszólag készültek azonos helyen. A hátterek méretkülönbségébõl látszik, hogy bizony jelentõs távolság van a két kép készítésének helye között. Hogy mennyire csalóka a méret azt késõbb.
A 11-es 12-es képek a 10-es panoráma két szélén vannak. Ez is több mint 360 fokos, ezért átfedéses. A 11-es 12-es képek ezt az átfedést mutatják. Csak hát hozzáértõ barátunk ezt inkább manipulációnak tekinti. Ezt a legkönnyebb rámondani. Itt jegyzem meg, hogy a 10-es panorámán lévõ kráter amit a 11-es és 12-es képen kiemel a "tudós barátunk", az állítólag ~1km átmérõjû. Kisebbnek tûnik? Itt visszacsatolva a 6-os 7-es panorámákhoz, már belátható, hogy a két kép bizony jelentõs távolságban készülhetett egymástól.
Tehát akkor mirõl beszélsz itt?
"Az egy dolog, hogy az egyik képet 200 m-el (több is van az) és persze késõbb fényképezték, ha a távolabbi képet benagyitva egy csomó kisebb nagyobb szikla teljesen megegyezik a közelebbi képpel, viszont pár jóval nagyobb szikla és más nem mozgatható dolgok is más helyen vannak vagy más van a helyükben. Legalábbis a képeken (nem a két panorámán) ezt látni."
Hány hazugságot, idiotizmust, félreértelmezést kell egy oldalról mutatni, hogy számodra is hiteltelenné váljon?
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Látom már a látásod is homályos...
"Ezzekkel a vonalakkal csak azt bizonyitottad, hogy az alsó kép háttere egy kicsit el van tolva jobbra a felõs kép hátteréhez képest."
Igen? És akkor miért van néhány, ami _nincs_ eltolva? Hm? Talán a perspektíva, esetleg? Tudod, a vonatból kinézve, ami közel van, az ugyanakkora úton látszólag többet mozog, mint ami közel. Ezt én 5 éves koromban felfogtam. Bejelöltem neked TÁVOLI hegycsúcsokat, amik látszólag nem mozdultak el, meg KÖZELI hegyeket, völgyeket, amik a kb 200 méterrel odébb készült panorámaképen már másképp látszanak.
Ez tényleg ilyen kibaszott bonyolult?
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Továbbá ha megnézed a nagyfelbontású panorámákat, vagy akár egymásra is illeszted fotoshopban, akkor nem fedik pontosan egymást, kicsit más az alakjuk. Ez két dologból eredhet. Egyik ,hogy a két kép készítése között óriási mértékben erodálódott a talaj, a másik pedig, hogy a másik nézõpont miatt a térbeli objektumok kicsit más alakúnak látszanak. Segítek, az utóbbi a helyes válasz.
Erre a itt a szikla ugyan az mint a másik képen dologra bodálhatnál pár konkrétabb linket is, hogy tudjuk szerinted mit kell nézni, aztán meg lehet vitatni, hogy ki mit gondol, nem csak magyarázni, hogy te láttál egy képet, amin egy szikla hasonlított egy másik sziklára a másik képen, ami ...
Nemtom milyen balratolásról beszélsz, de ha megnézed a többi csúcsot és a hegyeket, akkor mintha az egész kicsit jobbra lenne tolva. Az a jobb oldali csúcs meg inkább egybeesik a fölötte lévõvel, de ilyen felbontásnál nem nagyon lehet megmondani.
"Mert ugye adott két, egymástól 200 méterre készített fotó, amelyek több 10km-re lévõ dombokat ábrázolnak a háttérben. Triviálisan máshonnan készültek a fotók, hiszen az elsõ képen látható holdkomp látható a második kép messzeségében és a hegyek/dombok sem passzolnak 100%-osan (lásd a #2435-öt). Nem is passzolhatnak, hiszen 200 méterrel arrébb készült a második kép."
Az egy dolog, hogy az egyik képet 200 m-el (több is van az) és persze késõbb fényképezték, ha a távolabbi képet benagyitva egy csomó kisebb nagyobb szikla teljesen megegyezik a közelebbi képpel, viszont pár jóval nagyobb szikla és más nem mozgatható dolgok is más helyen vannak vagy más van a helyükben. Legalábbis a képeken (nem a két panorámán) ezt látni.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Mennyi ideig voltak ott a fiatalok?
Mert közben rendesen felkelt a Nap😄
És a filmbõl linkelt elsõ képen jobbra az az ülõ csávó tisztára az orbánviktor 😄 😄 😄
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Mivel az Apollo-17 három napot töltött a felszínen ezért egy adott objektumot teljesen más fényviszonyok között is le lehetett lefotózni.
Nagyon jó példa erre az Apollo-12 által a Surveyor kráterérõl készült fotói, amelyek pár óra idõkülönbség miatt teljesen más megvilágítottságúak ezért teljesen más a kráter mélységérzékelése is szemmel.
Mert ugye adott két, egymástól 200 méterre készített fotó, amelyek több 10km-re lévõ dombokat ábrázolnak a háttérben. Triviálisan máshonnan készültek a fotók, hiszen az elsõ képen látható holdkomp látható a második kép messzeségében és a hegyek/dombok sem passzolnak 100%-osan (lásd a #2435-öt). Nem is passzolhatnak, hiszen 200 méterrel arrébb készült a második kép.
Ezt cáfolod? Egyetértesz vele? Mit akarsz állítani?
DE egy és ugyan az. Ezzekkel a vonalakkal csak azt bizonyitottad, hogy az alsó kép háttere egy kicsit el van tolva jobbra a felõs kép hátteréhez képest.
"De látom, neked hitre van szükséged, nem tudásra... Ahhoz egy kicsit dolgozni kellene."
Ezt a süket dumát minden kommentetekbe be kell irni?
"Kb. azt, hogy a két panorámakép háttere egy és ugyan az"
Egymás fölé tettem. Behúztam pár vonalat. A két kép háttere NEM egy és ugyan az.
Egyéb kérdés?
Nekem lenne. Ezt te miért nem csinálod meg magadnak? Körülbelül 5 perc volt ellenõrizni, hogy amit mond, nem igaz.
De látom, neked hitre van szükséged, nem tudásra... Ahhoz egy kicsit dolgozni kellene.
At least 39 former astronauts have suffered some form of cataracts after flying in space, according to a 2001 study by Francis Cucinotta of NASA's Johnson Space Center (see journal references below). Of those 39 astronauts, 36 had flown on high-radiation missions such as the Apollo Moon landings.
http://science.nasa.gov/headlines/y2004/22oct_cataracts.htm
Zsenikéim, ezt mivel magyarázzátok?
Miért kellene lennie ilyeneknek? Mozifilmet forgattak odafent?
"Mit akarsz ezzel: Van Allen sugárzási számításokat és a Hold-Föld kommunikációs összeköttetésre vonatkozó számításokat ???????
Nehogy már én számoljam ki"
Hát akkor ki számolja ki, talán mi? TE állítottad, hogy a Van Allen övön nem lehet átmenni. Empirikus adatok szerint az Apollo 8, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 és 17 ûrhajósai oda- és visszafelé áthaladtak az övön, és túl is élték. Ha ez nem tetszik, akkor bizonyítsd be tudományos módszerekkel, hogy ez lehetetlen.
A rádiós kommunikációs összeköttetés pedig azért került szóba, mert a hozzászólásaid szerint végtelen sávszélesség kellene hogy állnia a rendelkezésre, hogy mindent csillió gigapixeles 48 bites színmélységgel sugározzanak le, legalább 1000fps sebességgel. Mint azt többször is linkeltem, linkeltük és magyaráztuk neked, nincs végtelen sávszélesség, sõt, valójában igencsak limitált a kommunikációs csatorna kapacitása, és csak a legfontosabb tudományos jelentõséggel bíró adatokat sugározzák át rajta. Ha ez sem tetszik, szerinted valahol hibádzik, akkor elõtted a lehetõség, hogy bebizonyítsd az ellenkezõjét.
"miért mutatta úgy be az egyik Apollo csapat, mintha távolodnának a Földtõl, miközben csak a lekapcsolt belsõ világítás mellett a kamerát távolította el az ablaktól az egyik ûrhajós???"
Szerintem egy 5 éves gyerek is rájönne, hogy ez egy rájátszás volt a történtekre, így próbálván bemutatni, hogy távolodnak a Földtõl. Tudod, show kell a tévénézõknek. Egyébként szerinted hol készítették azt a felvételt? 300km magasan? 500km magasan? Esetleg 5000km magasan (vigyázz, ott már a Van Allen is játszik, vajon eljuthatnak olyan magasra?). Mivel az egész Föld látszik, ezért alsó hangon is több ezer km-es távolságból filmezték. Akkor meg mi a problémád?
"A ragasztószalagot képet nem tudom jobban elmagyarázni, fotosoppal sem. (nem tudjuk mi az, de akkor miért rakták be a többi közé? senki nem nézi át mielõtt elérhetõvé teszik? azért az nem hihetõ)"
Igen, nem tudjuk mi az. Most meg az a bajod, hogy nem válogatják a képeket? Ember, neked skizofréniád van??? Pár perccel korábban azt kifogásoltad egy másik topikban, hogy a NASA megszûri a felvételeket a publikálás elõtt (arra az agymenésedre most nem is reagálnék, hogy szerinted publikusan kéne elõhívni a felvételeket. WTF?). Most itt van vmi válogatás nélkül egy kérdéses kép (nyilvánvalóan a szkennelõ segédmunkás hibájából hibádzik vmi), erre meg ez a bajod. Füstszûrõs sapkád van-e?
Meg szeretnéd dönteni a 'keveredjünk minél többször önellentmondásba minél rövidebb idõ alatt' világrekordját? Vagy mi a bajod? Kezeltesd magad, mert ez már durva, amit itt produkálsz.
Korrekten mûszaki adatokkal bemutatva.
http://www.myspacemuseum.com/apollocams.htm
http://www.apolloarchive.com/
Most már tényleg utána kellene nézned hogy melyik Apollo expedíció milyen fényképezõgépeket és kamerákat használt...
A film egyébként a FORBIDDEN PLANET.
(egy másik hasonló klasszikusból "felújított" most megy a mozikban, de az eredeti messze jobb, pedig az még FeketeFehér!
The Day the Earth Stood Still (1951))
Mit akarsz ezzel: Van Allen sugárzási számításokat és a Hold-Föld kommunikációs összeköttetésre vonatkozó számításokat ???????
Nehogy már én számoljam ki, én csak azt nem értem, hogy miért mutatta úgy be az egyik Apollo csapat, mintha távolodnának a Földtõl, miközben csak a lekapcsolt belsõ világítás mellett a kamerát távolította el az ablaktól az egyik ûrhajós??? (NASA felvétel: Not for Public, utána ment a fenyegetõzés, hogy bepereljük, ha bemutatja!!!!)
Buzz fenyegetõzik
A ragasztószalagot képet nem tudom jobban elmagyarázni, fotosoppal sem. (nem tudjuk mi az, de akkor miért rakták be a többi közé? senki nem nézi át mielõtt elérhetõvé teszik? azért az nem hihetõ)
Már megint hazudsz, mert egy utolsó hazug senki vagy. Olvasd csak el újra a 2008. nov. 12. 07:17 #1719-es hozzászólásomat... Akkor már szintén a te kérdésedre megválaszoltam, hogy vittek magukkal filmes kamerákat.
Azt pedig döntsd már el, hogy most amellett érvelsz, hogy ott voltak (és UFO-kat láttak) vagy pedig amellett, hogy az egészet stúdióban vették fel. Mert mindkettõ egyidõben nem állja meg a helyét.
Az aljas terelésed miatt pedig kénytelen vagyok idekopizni sokadszorra azt, amivel még adós vagy:
Egyébként meg ne akarj elsunnyogni. Még adós vagy a válasszal a #2259-re. Miben segítsünk? Tudok linkelni ingyenes képszerkesztõ programokat (bár nem hiszem, hogy lenne olyan grafikus oprendszer, amely alapból ne tartalmazna ilyet). Szívesen keresek neked ingyenes képfeltöltõ oldalakat is.
Mire van szükséged a válaszadáshoz?
Plusz akkor már ne feledd a Van Allen sugárzási számításokat és a Hold-Föld kommunikációs összeköttetésre vonatkozó számításokat se!
Csak azért ennyi, mert nem akarom telerakni az oldalt, de azért látszik, hogy mit tudtak már akkor! (1956) Namost akkor képzeljük el, hogy 69-70 körül milyen könnyen hamisítható volt az egész, fõleg úgy, hogy a korabeli GAGYI TV-ken kellett hitelesnek látszani, nem pedig egy SZÉLESVÁSZNÚ MOZIMÉRETBEN! VAJON miért nem vittek egyetlen filmes kamerát sem, ha már több, mint 10+évvel elõtte rendelkezésre állt a megfelelõ technika amivel KORREKT MINÕSÉGÛ ANYAGOT lehetett volna rögzíteni. Arról nem beszélve, hogy visszajátszás is mehetett volna mozivászon méretben, végül is azért mentek a Holdra, hogy utána mindenki lássa azt. (elemzés is könnyebb lett volna, stb)
Aki még mindig "szkeptikus", azt Dr. MORBIUS szivesen kikezeli:
Sajnos az IQ növelõ berendezés ott maradt az Altair IV-en.
Nem kéne azonnal mindenben a füldönkívülieket, összeesküvéseket, és hasonlókat látni, elég lenne végre gondolkodni picit, hogy a legegyszerûbb "összeesküvés", "földönkívüliek" dumák helyett milyen tök egyszerû és kézenfekvõ magyarázat van rá a minket körülvevõ ismert világból.
Talán nem árulok el titkot, hogy a képek több mint 360 fokosak, ezért látszik a holdkomp árnyéka a közeli panoráma mindkét szélén. Ezt nyilazza be a csóka a honlapján. A másik kép is több mint 360 fokos, és mivel tudjuk ,hogy nem vittek magukkal panoráma állványt és a képek készítésének helye között igen nagy távolságok is lehettek ezért látható az egyik képen szikla a másikon nem. Ja és igen, manipuláltak a képek, mert annélkül képtelenség összeilleszteni õket. Így viszont az összes földön készült panoráma kép is manipulált.Szegény ti, most hogy fogtok aludni ezzel a tudattal?
Ja és igen, szoktam panoráma képeket készíteni, a honlapon író csóka meg láthatóan nem.