Holdra szállás- mi az igazság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Anaid
Hát ami nekem felkeltette a gyanakvásomat némileg az az a felvételen, ahogyan a fény visszaverõdött a testrõl, mintha üvegrõl verõdne vissza. A szem mérete érdekes: kissebb a klasszikus ûrlényábrázolásokon szereplõ ûrlényekénél, de nagyobb az emberénél...Hát jó kis találgatásokra szolgáltathat okot. A pálcikák, vagy micsodák érdekesek, mert ki találhatna ki ilyet? A mutatott szövegekrõl meg az jutott eszembe, hogy olyan, mintha sorok lennének egymásra írva. mint mikor pár oldalt ugyanarra a lapra nyomtat a nyomtató és fedik egymást a sorok...Kicsit mûnek hatott a test számomra...

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Molnibalage
A hülyeség könnyebben szárnyal, mint egy Saturn V.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Gundark 1 1
Szerintem igen, mert az elõzetesben is Apollo 20 volt. Amely soha nem repült. Hivatalosan. Mondjuk titokban megnéztem volna mikor titokban felszáll egy Saturn-V 😊
Anaid

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Hát a Youtube-on találtam videót nemtom igazi e.

APOLLO 20 ALIEN SPACESHIP ON THE MOON

Christiansen
nem lehet, hogy az monolit, és az rtl leadja a 2001 Space Odyssey-t?.. D:_D:_D_D😄Dd

Molnibalage
Mikor? Retek Klub. Nem kell komolyan venni. Ha azt mondják, hogy kék az ég, azt talán el lehet hinni nekik, de azért ellenõrzid le azt is... 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Sziasztok!

Láttam a TV-ben a XXI. Század mûsor reklámját és a holra szállásról lesz benne szó és hogy találtak valamit (lemaradtam pont róla hogy mit ) valami többezer éves tetemet? vagy szarkofág?

Valaki tud errõl valamit?

gothmog
egyébként itt van normális felbontásban

gothmog
Áh, ez már lejárt lemez.
Mostanában a HDTV-videók a menõk! 😊

Christiansen
(mingyár le lesz szólva, hogy hol vannak a csillagok? _DD_:_D😄😄:_)

gothmog
Igen, csakhogy nem õk tették szóvá.
"Ezt a topikot miért nem lehet már becsukni? Vagy itt meg van tûrve a személyeskedés?"
Aztán ilyet szólsz, hogy vegyen guminõt, meg "Jobb idõtöltésetek látom nincs...".
<#pardon1>
Másrészt, akkor 9.-es Akkor haladjunk ezen a vonalon.
Melyik képekrõl lenne szó?

Hát asszem kb. olyan 200-300 hsz.-el elõtt egy párszor ki volt már tárgyalva, és akkor se jutottunk egy nevezõre, szal minek kezdjük elõrõl?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Jó, ha te ezt személyeskedésnek veszed, akkor az mi, amit itt páran pár hsz.-el ezelõtt csináltak? Jah, hogy az senkit se érdekel...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

gothmog
2689-es, bocs.

gothmog
õõ, minek neveznéd akkor 2698-as hozzászólásodat?

Példa, egyértelmû bizonyítás?
(Nem személyeskedésre <#idiota> )

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Most igy szimplán nem nagyon értem, mi bajod van azzal, hogy nem szeretem a személyeskedést?

Egyébként én a 9.-esre szavazok.

gothmog
uh, na az eleje #2689-re volt válasz.

gothmog
Szólott a személyeskedés elleni harc éllovasa. (azért jó, ha mi találunk ki egy szabályt, mert bármikor úgy módosíthatjuk hogy ránk ne legyen érvényes)

De most komolyan- mi a kérdés?
Segítek:
1. Járt-e ember a Holdon?
2. Járt-e ember a Holdon 1969-ben?
3. Lehetséges-e embert juttatni a Holdra?
4. Lehetséges volt-e 1969-ben embert juttatni a holdra?
5. Lehetséges volt-e 1969-ben embert visszahozni a holdról?
6. Valódiak-e az apollo-fotók?
7. Manipulálták-e a fotókat?
8. Miért manipulálták a fotókat, ha úgyis hamisak?
9. Miért manipulálták a fotókat, ha nem hamisak?

-Csak néhány ötlet. Lehet továbbiakat is, nem muszáj ezek közül választani. Kívánt aláhúzandó.

Feltételezés: mert a bizonyos szikladarab helyett valami más van az eredeti képen, ami nem publikus.
Amúgy igen sok amatõr UFO felvétel van a neten. Pontosan olyanok, mint amilyennek elvárhatók sötétben egy gyorsan mozgó fényes pöttyöt megörökítõ sok megapixeles kamerák képei. Vagyis semmit sem látni..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Molnibalage
És mi okból retusálna ki bármit? Mit kell titkolni egy olyan bolygón ami egy kihalt szikladarab?

Az UFÓ-kon meg had röhögjek. A szar kamerák és szar képminõség korában mennyi "észlelés" volt. Ma minkor minden sarkon x megapixeles kamare van meg fényképezõ gép, sehol semmi komoly. Az UFÓ hívõk az én szememben nagyranõtt kisgyerekek.

Ha a képekkel manipuláltak, az nem jelenti, h nem voltak ott.
Az a kifejezés, h "a képeket manipulálták" azt jelenti, h valamiért itt-ott kiretusáltak valamit.
Természetesen ezt a NASA miért is ismerné el, ti pedig mindig azt hiszitek el, amit a "hivatalos szervek" kinyilatkoztatnak. Mindig van logikus magyarázat.
Ha netán egyik nap megváltoztatnák álláspontjukat, akkor az lenne számotokra mérvadó, még akkor is, ha az adott témában a teljes tagadásról hirtelen áttérnének a bizonygatásra.

Lehet mondani, rossz volt a film, ügyetlenek az asztronauták, különleges fényviszonyok stb. Ez a logikus magyarázat.

És ha mégsem?

Nem akarom most idekeverni, csakis példaként említem!
Mindez hasonló az UFOk létét vagy nem létét tárgyaló forumokhoz.
Mert aki tényleg látott valamit, annak igen nehéz megmagyarázni (fõleg, ha repülõgép pilóta, meteorológus vagy egyéb szakmabeli), hogy nem is látott semmit, csak haluzott.
A logikus magyarázat ugye a meteorológiai léggömb, meg a Hold, a Vénusz, vagy csak egy nagy repülõgép.

És van egy nem logikus magyarázat is.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Jajjj, haggyá má... Vegyél egy guminõt, ha annyira nincs kivel veszekedned... Ez a téma már ezerszer ki volt tárgyalva.

Molnibalage
Akkor árdul már el, ha nem sittel szerinted a kép akkor az mit jelent? A semmit akkor meg hogyan jön a topik témájához. Sem megerõsíteni, sem cáfolni nem tudja egyik állítást sem.

Alaptalanul vádoltok meg, és még én ne fárasszalak? Megint csak személyeskedés lesz...

"Nincs rendben valami a képpel = tagadod az ott létet."

LOL...

Molnibalage
És neked? Ne fárassz már.

Molnibalage
Nincs rendben valami a képpel = tagadod az ott létet. Mert ezzel azt mondod, hogy a kép manipulált. Ha ott voltak akkor meg minek manipulálni?

Olyan nincs, hogy van egy kép és nem a valóságot ábrázolja manipulálás hiányában. Az, hogy szerinted nincsen rendben semmit sem jelent.

Jobb idõtöltésetek látom nincs...

Akkor rosszul emlékszel... Olyat irtam, hogy nincs rendben valami a képpel, ha erre gondoltok, de AZT NEM, HOGY SOSE VOLTAK OTT!

Molnibalage
Az én emlékeim szerint is tagadtad. Majd visszakeresem.

Te meg má nézd meg, mielõtt ideokoskodsz, hogy mikor mondtam azt, hogy nem volt holdraszállás. Kösz.<#lama>

Holdraszállás-tagadó vagyok? Hmmm. Ez új nekem, errõl nem is tudtam...

Te ezt el is hiszed magadnak? Nézd már meg az archívumban, hogy milyen megszólalásaid voltak... Legközelebb mit találsz ki? 'én elfogadom a természetesen számok testjére igaz mûveleteket, de néha van olyan, hogy 2+2!=4' ??? Kb. ezzel analóg a fenti állításod.

Gundark 1 1
Ez a vonal a 90es ével elején indult meg, amikor Mo. szabad lett. Akkor mindent megkérdõjeleztek mert mindenki hazudik. Az egészet Nemere erõsitette meg a Gagarin féle "leleplezõ" könyvvel. És onnantól mindent lehetett tagadni. Persze érdekes dolog ez. Van egy esemény. Annak van egy híre. Aztán megjelenik a tagadása. De miért hisz bárki jobban a tagadásnak mint a hirnek? Mert minden hivatalos szerv hazudik. Rendben. De ettõl még a tagadó ugyan úgy hazudhat. Persze tudom, ettõl lesz valaki "bennfentes", és "ismeri az igazságot" "és nem lehet megvezetni" mint a többieket, mert mást mond. És az embereknek ez tetszik. Teljesen függetlenül az valóságtól.
Christiansen
"Holdra szállás - mi a kérdés?" ez nagyon nagyD😄😄😄

várom már a 2020-at, tanulságos lesz
ráadásul addigra az USA-Kína erõviszony "kicsit" közelebb lesz,
úgyhogy rizséknek külön dicsõség lenne egy "leleplezés"😊
egy összeesküvés elmélettel kevesebb..bár nektek mindegy, csináltok újakat..

Holdraszállás-tagadó vagyok? Hmmm. Ez új nekem, errõl nem is tudtam...

Dehát megértem, ha nincs kibe belekötni, akkor jó az is, aki nem kérdõjelezi meg a holdraszállást...

gothmog
A topik címe: "Holdra szálás - mi az igazság?"
Átfogalmaznám kicsit:
"Holdra szálás - mi a kérdés?"

Lenne szíves a tagadók közül megfogalmazni valaki? Ha már a topik létjogosultságát feszegetjük.

"Habár fölûl a gálya, s alúl a víznek árja, azért a víz van alúl!" 😛

Tudom én, csak idéztem tõlük,hogy miket szoktak mondani.Amugy én is azon az állásponton vagyok,mint amin ti,csak nem nagyon írok.

Molnibalage
Nem bevessiü. Belátjuk, hogy miért igaz. Ezzel szemben a túloldal nagyjából 0 bizonyítékot vonultat fel.

Hát csak az hogy a holdraszállás tagadók szoktak mindig azzal jönni,hogy "a szegény megtévesztett ostoba emberek,akik beveszik a hivatalos dumát",szerintem ez azért egy burkolt személyeskedés az itteni másik oldal képviselõivel szemben.

[NST]Cifu
Ha esetleg valaki tanulni szeretne a csillagászati képalkotás terén, ami már úgy is sokszor képbe került itt, ajánlom a figyelmébe a Cydonia blog cikksorozatának elsõ és második részét. Ugyan kifejezetten a Hubble-val foglalkozik, de lényegi dolgok kerülnek kivesézésre.

Meg már úgy is meg vagyunk szólva, teszem hozzá, sajnos jogosan...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Mivan?<#fejvakaras><#zavart2>

Christiansen
á hagyd, most még sunnyogási idõszak zajlik.
majd elõjönnek egy újabb áramlattal..

Bagoly mondja verébnek...

Papirzacsi
Teljesen egyetértek a hozzászólásoddal.:-) Pusztán azt próbáltam kifejteni, hogy nem az ilyen pitiáner (n-szer ismételt és n+1-szer megcáfolt), mindenki által észrevehetõ dolgokon fog elbukni, ha tényleg elbukhat egyáltalán, hanem olyasmin (a jövõbeli holdraszálláson kívül), amihez láthatóan kvára nem is értenek.:-) Persze lehet ennek a megértése is nehézségekbe ütközik náluk, sõt biztos. :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Ezt a topikot miért nem lehet már becsukni? Vagy itt meg van tûrve a személyeskedés?

gothmog
A helyzet az, hogy ha úgy alakulna, "elbukik a holdraszállás "meséje"", azt én, te, Cifu, mrzool, molnibalage és még sokan mások itt a fórumon probléma nélkül fel tudnák dolgozni. Legalábbis én maximum röhögnék egy nagyot, aztán elkezdene érdekelni a technikai háttér, amivel az "átverést" ilyen profi módon megoldották.

A fordított helyzet, miszerint pl. a kommunista kína tajkonautái 😊 2020 körül landolnak a Nyugalom Tengerében, és ott találják a zászló, és a többi holmi láthatóan -és bizonyíthatóan- több évtizednyi napszélnek és mikrometeorit-eróziónak kitett maradványait, sõt, a lábnyomokat, és mindent, úgy és ott ahogy annak a nasa "állítása" szerint lenni kell, na az már egész más helyzet. (és sajnos azt kell mondanom, hogy ez fog történni, akárhogy is fáj)
Soha, egyikük sem fogja beismerni hogy tévedett.

Képzeld magad a helyükbe. Az elsõ esetben bennünket a világ egyik legerõsebb szuperhatalma csapott be, a legprofibb módszerekkel. (lásd: az állítólag hamis Apollo-fotókon _ugyanaz_ a látvány fogad, mint a japán Kaguya/Selene szonda hdtv-képein, vagy a magasság-adatokból és felszín fotókból generált rendereken. Akárhogy is, a nasa makett és díszletépítõi tudtak valamit😊

A második esetben viszont õket csak néhány hozzájuk hasonló madár verte át. És elhitték.
Így aztán már egy-két évvel ezelött elkezdték kibõvíteni a hazugságaikat, ilyen nonszenszekkel, hogy azóta titokban(!), robotokkal/titkos ûrhajósokkal(!) berendezték a helyszíneket, nehogy lebukjanak. Legrosszabb esetben azt mondják majd, hogy márpedig õk a komenyista kínaiknak sem hisznek.
Hogy valaha is akármelyikük elismerje, hogy tévedett? Hogy a magas ló, amirõl leugattak bennünket, valójában gödör volt a lukból? Na azt aztán ugyan várhatod.

Igen, köszönöm szépen!

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!