Holdra szállás- mi az igazság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezzel a módszerrel a valósághoz közeli dolgokra támaszkodhat az ember. Egyébként rengetegen eszerint mérlegelnek. Az meg sajnálatos, ha téged félretanítottak, most ebbe és itt nem szeretnék belemenni.
Az egyéni igazságokkal azért foglalkozok mert hátha találok köztük olyat, amit még nem tudtam megcáfolni magamban. Illetve igyekszem felhívni másnak is a figyelmét a kivetni valókra, segítek. A nehezen cáfolhatókat meg szeretem, mert újabb kihívások és ha "beletörik a bicskám", akkor odajutok, h kétlem, de azért megjegyzem a lényegét. Jobb esetben meg elfogadom.
Megjegyezném, h a dolgok úgy mûködnek (általában): h vannak természettudósok, akik vizsgálják a jelenségeket és ezekben szabályosságokat (törvényeket) állapítanak meg. Vannak feltalálók, akik ezekre a törvényekre alapozva olyan eszközt, készüléket készítenek, ami el lát bizonyos feladatokat (hatékonyabban, mint az eddig használt módszer). És vannak a fejlesztõk, akik a meglevõ eszközöket tökéletesítik, kiegészítik. Persze, egy ember is lehet akár egy személyben mind, de ez rendkívül ritka. De bizonyára ezt már te is tudod, csak átsiklottál felette.
1. Ezek mind még megoldatlan problémák. De mindkettõ felsoroltat nem olyan régen fedezték fel és jutottak el oda, h az bizony probléma. És úgy néz ki, h eddig mindkettõre részmegoldások születtek. Sztem elég szigorú az az elvárás, h máris tökéletesen oldják meg õket. Hiszen pl. mindig is örültek volna, ha tudtak volna távoli helyekkel kommunikálni (akár csak a szomszédba, a hegy túloldalán) és ez is probléma volt. Eleinte annyi volt a megoldás, h szépen átsétáltak és beszéltek. Vagy nagy súlyt kellett cipelni, hát apránként elcipelték; Holdra is annyian elakartak menni, most már legalább elmondható, h már volt aki járt ott... és még biztosan tudsz te is sok-sok példát.
Ezzel csak arra akartam felhívni a figyelmed, h gyakran 1-1 komolyabb problémára csak évezredek, évszázadok (jobb esetben évtizedeken belül) találnak megoldást. Amik ráadásul elsõre nem tökéletesek (kicsit sem) és a végére kiderül, h vmi új kell, mert már nem bírják az 5letet tovább fixírozni és magasabbak lettek az igények.
2. A statisztikák fontosak. De én azt sajnálom, h nem jellemzõ, h korrekten közölnék õket, hanem csak bedobják, h "a felmérés szerint ennyi". Ilyet felmérés nélkül is bárki megtehet.
Akkor itt jön be, h amíg a természettudósok új jelenségeket nem fedeznek fel, addig a feltalálóknak lehetõségük sincsen arra, h bármi korszakalkotó újat találjanak fel. Amiket ezek alapján eddig nem találtak fel azok max (valószínûtlen) figyelmetlenségbõl erednek, ezért "csak" fejlesztgetik a meglevõ technikát.
A példádra térve pedig, szólj, ha valaki már feltalált hatékonyabb alternatívát a mostani energia továbbítási rendszerre (vagy min felfedeztek olyan jelenséget, ami esetleg felhasználható lenne). Nem keseregni kell, h eddig nem találtak ki semmit, hanem tanulni és próbálkozni. A kesergés a könnyebb, tudom.
3. Pl. a plazmaTV-vel mi a bajod; mi az, h beleég a logo? Az autókra már olvashattál nem is egy ellenpéldát, még: szénszálas anyagból készült karosszéria, hidrogén/elektromos meghajtás.
A szobatudósaidról pedig már volt szó fentebb, burkoltabban. Gondolom elsõsorban az elméleti fizikusokra gondolsz. Sztem nem lehet tõlük elvárni, h úgy kísérletezzenek és jöjjenek rá dolgokra, mint régebben, amikor amiket vizsgáltak karnyújtásnyira levõ (ma viccesen olcsó) eszközökkel végeztek. Ma sokkalta nagyobb összegeket és energiákat kell beleölni egy-egy kísérletbe. Házilag barkácsolt részecskegyorsítóval (és a detektorokkal) vagy távcsõvel nem tudhatnak meg sokkal többet.
Úgy olvastam, h végzett kísérleteket a fénycsõ elvével, de üzletileg kedvezõ megoldásig nem jutott és elõtte is végeztek ilyen kísérleteket. Tehát én nem tekinteném ez alapján a fénycsõ feltalálójának.
Röviden: Meg van az oka annak, h bizonyos dolgok hogyan alakultak. De én nem mondanám, h egyszerûen azért nem találtak fel újabb, használható, elveiben más eszközöket, mert kevesebb a kreatív, feltaláló ember (fõleg mert nem is alátámasztható, legfeljebb valószínûsíthetõ jól végzett statisztika alapján, ami pedig szép álom, h el is végeznek).
1. Fizikaoktatás != (nem egyenlõ) technikatörténet. Nem mendemondák, a bulvárcikk-jellegû történetek ("amikor a kis Watt látta a teafõzõ táncoló fedelét, akkor jutott eszébe a gõzgép ötlete", "Newton fejére ráesett az alma, így fedezte fel a gravitációt") a fõ tárgya.
2. Budó Ágoston - Kísérleti fizika, II. kötet, 5. kiadás:
"A kétféle feszültség, a háromfázisú motorok kiváló tulajdonságai és más elõnyök (224 §) tették indokolttá a háromfázisú áramrendszer elterjedését (úttörõi: TESLA és DOLIVO-DOBROVOLSZKIJ, 1890 körül)" (288. oldal)
"d) A Tesla transzformátor (1892) primer tekercse a nagyfrekvenciájú rezgõkõr néhány menetû tekercse..." (310. oldal)
"MKSA egysége: 1 V*s/m^2=1 Tesla=10^4 gauss" (82. oldal, illetve 377. oldal)
3. Középiskolai tanulmányaim során - emlékeim szerint - a váltakozó áram, a mágneses térerõsség, a rádió, a Tesla-transzformátor kapcsán került szóba Tesla neve. Tehát a fõbb kutatási területei. A misztikus bulvártörténetek (Tunguszka-meteorit, üzemanyag-nélküli autó, reinkarnációja, elsõ ufók megalkotója...) kimaradtak.
"ahol olyan BUSZOK jártak, hogy a kisméretû (1001-1500cm3) dízelmotor folyamatosan optimális fordulatszámon hajtott egy generátort, az meg a KEREKEKBE ÉPÍTETT ELEKTROMOTORRAL hajtotta a buszt"
Dízel-elektromos meghajtás sok jármûnél alkalmaznak.
Hogy nem terjedt el? Olcsó a gázolaj.
Mellesleg: a dízelmotornak van egy vesztesége.
A generátornak megint van egy vesztesége.
Az akkunak (ha használunk) is van, ha akkumulátorról üzemeltetni kívánt AC hajtásról beszélünk, akkor az inverternek is.
Plusz még vegyük számba az elektromotort - ott is veszteség.
(Ja és az elektromotornak vinnie kell a dízelmotort is!)
E helyett egy szimpla dízel hajtásnál csak a dízelmotor és az áttétel veszteségével kell számolni. Ebbõl következõleg a hibrid kisebb fogyasztásról beszélni gyanús.
"az olajcégek meg véletlenül felvásárolták az összes akkufejlesztõt"
Akkufejlesztõ? Az mi? Berakod a kis akkukat, ott keltetõdnek, mint a kis naposcsibék, majd kijönnek a súlyos nagy akkuk? 😄D
A GPS-rõl egyszer már leírtam, hogy NEM KELL HOZZÁ RELATIVITÁSELMÉLET, sokkal inkább pontos órák,
A relativisztikus hatásokkal számol a rendszer, mert olyan pontos idõmérés kell. Pont. Ezt maga a rendszer üzemeltetõje is közölte egy interjúban, de a tervezõk is megondhatják neked. Kurva nehéz a felfogásod bazdmeg?
A szobatudósok nem sokat adtak hozzá a világhoz, tisztelet a kevés kivételnek, akik képesek voltak GYAKORLATBAN is alkotni valami kézzelfoghatót, na rájuk lenne szükség.
A gyakorlatiasabb területen szakemberek a szobatudosók mukáiból élnek te hatökör. Igen, az vagy. Az alapvetõ összefüggésekre õk jöttek rá minden tudományterületen jóformán. Csak pár név. Kárnám Tódor. Tudod õ erõsen elméleti szakember volt. A DC-3-ast aerodinamikáját elég szépen összerakta. Mondjak még példát? Nincs kedvem koptatni a kezem gépeléssel.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A GPS-rõl egyszer már leírtam, hogy NEM KELL HOZZÁ RELATIVITÁSELMÉLET, sokkal inkább pontos órák, meg egy fix pont a Földön, az elsõ bemérésnél kijött volna az a bizonyos eltérés, mégha nem is tudnak a relativitás-elméletrõl semmit, akkor is lenne(lehetne) GPS, pont ugyanolyan , mint ma.
Tesláról mit oktatnak? És hol? Mert én fizikakönyvben csak a mágneses térerõsséget látom tõle, de róla semmit.
A szobatudósok nem sokat adtak hozzá a világhoz, tisztelet a kevés kivételnek, akik képesek voltak GYAKORLATBAN is alkotni valami kézzelfoghatót, na rájuk lenne szükség. Edison pl. sokmindent csinált, de elméletekkel nem foglalkozott, Tesla meg annyival járt mindenki elõtt, hogy rajta kívül alig tudott valaki érdemben hozzászólni, de elméletekkel õ sem foglalkozott, amivel meg igen, azt a korabeli (meg a mai) fizikus szekta nem fogadta el. (atomelmélet, éter-energia, a korabeli elképzelés a vákuum-energiáról stb..)
Vicces gyerek vagy te, Okkultist, mindig meg tudsz nevettetni. Anno évekig használtam a szovjet ipar remekét, egy a 70-es években gyártott Zsigulit, míg most egy 2008-as Hondát vezetek. Kb. akkor a különbség, mint a fivérek elsõ 'repülõgépe' és a Holdra leszálló LM között - csak hogy a topikhoz legalább szõr mentén kapcsolódjunk.😊
De azért áruld már el, hogy hol voltak 100 éve olyan korszerû és kisfogyasztású belsõ égésû motorok, mint manapság (Ford T modell majd 20 literes fogyasztása 100-on? 20 lóerõ és 70km/h max sebesség mellett...? LOL.😊) Arra meg sem kérlek, hogy linkeld már a biztonsági öv(!), légzsák, gyûrõdéselnyelõ karosszéria, CVT-váltó, menetstabilizátor, fedélzeti navigáció, szervokormány, légkondi, távolságkövetõ-tartó radar, tempomat és egyéb mai finomságok 100 évvel ezelõtti változatát. Segítek: ne keresd õket, akkor még nem léteztek.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A gondolatmenetedet követve honnét tudod megkülönböztetni a "valóságot" attól amit szerinted valóságnak állítanak be?
Engem például nem érdekel az egyéni igazság. Mások igaza engem hidegen hagy. Nekem bõven elég lenne, ha a valóságot tudhatnám. De gondosan elrejtik elõlem. Illetve (jórészt) hamis dolgokat tanítottak meg helyette.
Érted te ezt? Érted a különbséget?
Kedvenc szájtom: http://szabadforum.com
Én általában csak olvasgatni szoktam a hozzászólásokat, de néha már nem tudom megálni véleménynyilvánítás nélkü.
Szvsz. a mai tudományos életben senki nem tud teljesen egyedül alkotni. Mindenki támaszkodik valamilyen szinten az elõtte már felfedezett, megismert dolgokra. Csak Tesla-nál maradva: nem kell ide hozni a más tudományágakat. Neki is muszály volt pl. Galvani, Volta, Ohm vagy Ampere munkásságára támaszkodni. Vagy szerinted Tesla homokba dugta a fejét és az elejétõl feltalált mindent újra? A tudományban csak az elõtted dolgozók felfedezéseit felhasználva tudsz új dolgokat felfedezni, egyszerûen nincs annyi idõd, hogy mindent újra felfedezz a semmibõl.
"Nem látom a futurista-utópista Star-Trek világot."/
Szerintem nem is fogod. A Star Trek egy kitalált világban játszódik. Én nagy rajongója vagyok ugyan, de el kell tudni választani a valóságot egy fikciótól.
Bár ez megint nem holdraszállás, úgyhogy befejeztem.
Az emberek évezredekik állatt vonatta jármûveket közlekedtek. Sebaj. Nem olajjal megy minden, régen meg szénnel. A tököm teli van azzal is, hogy technikatörténetbõl is egy nagy 0 vagy. Nem látod a fejlõdést és mindenben az NWO-t látod.
2.A statisztikát meghagyom neked, elég, ha egy mai irodában/háztartásban körülnézel, ill. az ENERGIATERMELÉST megnézed: 3fázisú generátor!!!!!!!!! Ha nem tudtad volna.
Kevesebb felkiáltójellel is értjük. És a háromfázisú generátorhoz mi is kell? Gõzfejlesztõ kazán, meg gõzturbina. Vagy lehet gázturbina. Ezekhez köze nem volt Teslának. Lehetne benzinmotor is (aggregátor), de ahhoz sem volt köze. Folyamatosan hajtogatod a hülyeséget. Vedd már észre, hogy Tesla is óriások vállán állt ahogy Newton mondta.
3.MIT KELLENE LÁTNOM???? A plazmaTV-t (beleég a logó, hahahaha) vagy az egyre nehezebb és többet fogyasztó autókat, amik külsõre tényleg egyre jobbnak tûnnek, de ugyanaz a 100éves technika van bennük, csak elektronikával fel vannak javítva, ill. a jobb minõségû alu és acél+mûanyag miatt jobbak, de az alapelv ugyanaz.
Azért egy mai belsõ égésû motort összevetni egy 100 évvel ezelõttivel a hülyeség csúcsa. A basic elv ugyanaz, de semmi más jószerivel. És akkor mi van, ha száz éves? Errõl már volt szó. A kerék hány ezer éves? A kalapács?
Nehezebb az lehet, de hogy többet fogyasztó? Meg szimplán hülye vagy. A szar csehszlovák skoda 25%-kal többet fogyasztott a mostani 13 éves Opelunknál sokkal kisebb teljesítménnyel. A mai autók még elõrébb vannak. Károsanyagkibocsátás csökkenés smau? Akkor menj vissza 40-50 évet és sírj. Hol volt akkor légkondi autókban? A jenki csúcsmodellekben. Az autók élettartama is "kicsit" kitolódott és ma már csak olyan autókat gyártanak amik 80%-ban újrahasznosíthatóak.
Tesláról NEM OKTATNAK, Edisonról van pár mondat.
Talán akkor járj iskolába. Oktatják Teslát és Edisont is (és olvashatsz is róla, ha akarsz!) csal nem állandóan konteósan lásd a világot.
Nem a szobatudósokról beszélek, meg akik paírokat , elméleteket gyártanak, HANEM AKIK KÉZZELFOGHATÓT ALKOTNAK!!!!!!!!!!!!!! Edison és Tesla ilyenek voltak, csak Tesla kb. 50-100évvel mehgelõzött mindenkit, pl. FÉNYCSÕ. Õ nem állt senkinek a vállán, született géniusz volt.
Azon emberek akiket te "szobatudósnak hívsz" is alkottak. Einstein is az akkor? Közlöm, hogy õ is csinált pl. hûtõgépet. Csak ez nem közismert. A GPS már számol a relativisztikus hatásokkal. Szegény értéktelen szobatudós...
A helyedben kussolnék és tisztelném a "szobatudósok" munkáját, mert bizony õk is kellenek. A nukleáris energia is ezektõl az emberektõl ered.
2.A statisztikát meghagyom neked, elég, ha egy mai irodában/háztartásban körülnézel, ill. az ENERGIATERMELÉST megnézed: 3fázisú generátor!!!!!!!!! Ha nem tudtad volna.
3.MIT KELLENE LÁTNOM???? A plazmaTV-t (beleég a logó, hahahaha) vagy az egyre nehezebb és többet fogyasztó autókat, amik külsõre tényleg egyre jobbnak tûnnek, de ugyanaz a 100éves technika van bennük, csak elektronikával fel vannak javítva, ill. a jobb minõségû alu és acél+mûanyag miatt jobbak, de az alapelv ugyanaz.
Nem látom a futurista-utópista Star-Trek világot.
Tesláról NEM OKTATNAK, Edisonról van pár mondat.
Nem a szobatudósokról beszélek, meg akik paírokat , elméleteket gyártanak, HANEM AKIK KÉZZELFOGHATÓT ALKOTNAK!!!!!!!!!!!!!! Edison és Tesla ilyenek voltak, csak Tesla kb. 50-100évvel mehgelõzött mindenkit, pl. FÉNYCSÕ. Õ nem állt senkinek a vállán, született géniusz volt.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
1. nem ismered az összes kreatív feltalálót
2. nem hiszem, h létezik olyan statisztika, amiben definiálták volna, h kik és mi alapján sorolhatók ebbe a kategóriába és kik nem.
3. nézz körbe, mindent fejlesztenek és egyre jobb minõségû, többet tudó terméket állítanak elõ, vannak, akik feltalálnak és nem egy dolog van, amit Tesla óta úgy találtak fel, h õ kb. még nem is álmodhatott róla
Teslat és Edisont pedig mindenki ismeri, aki középiskolában tanult fizikát. Kíváncsi lennék szerinted milyen alapokat fektetett le Tesla, elvégre az alapokat nem a feltalálók rakják le. Általában Einsteinre szokás mondani, h megteremtette a XX. század alapját.
Nem meglepõ módon, minden feltaláló, tudós, tud. felfedezõ megtanulta az addig a szakterületükön szerzett ismereteket és figyelemmel kísérték kortársaik munkáit. Pont ezért még az sem lebecsülendõ, aki gyakorlatit nem alkot, mert attól még adhat ötletet másnak.
Newton is vhogy így mondta: Azért láttam a távolabb, mert óriások vállára álltam.
Viszont ez nem világgazdasági válság, NWO, stb. topik.
(mellesleg jól leírja a rend nélküli anarchia mûködését ahol az "erõsebb kutya baszik".)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Figyumá`! Azzal a résszel ilyenkor mi van, hogy "a Holdra lehetetlen elutazni és/vagy visszatérni onnan"? Vagy ez megint egy olyan szabály, ami akkor érvényes, ha a te igazad bizonyítja, minden más esetben pedig bohóckodás?
A forgatókönyv viszont jó, csak a film lett gyenge.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Mellesleg a Holdraszálláshoz hogyan jön az, hogy egy filmrõl hogyan mondok véleményt? Eszamfaszom megáll rajtad is...
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
http://www.space.com/businesstechnology/090428-tw-glxp-astrobotic.html
Srácok, már most linkelem, hogy legyen idõtök agyalni a magyarázaton!😊 Vajh mi lesz az? Megveszi a NASA kilóra a magáncégeket? Esetleg a gonosz Google-konspiráció tehet majd az egészrõl? Legyetek kreatívak!😊
Háthanemis a MadMax filmek sivár temetõje vagy kopár sivataga, de a reklámok tömkelege és a propaganda erdõje lett az internet, és lassan tényleg gond lesz az olajjal (a mennyiségével is) és az internettel is. (még mindig ez az egyetlen, ahol lehet információkat találni, a TV+Rádió régen kiesett, az újságok lassan meg is szünnek, de legalább eggyel kevesebb hangja van a propagandának.)
Ez volt az elsõ "mad max" jellegû forgatókönyv ami megvalósult, ennyi.
Ez alatt azt értem, hogy valami katasztrófa visszataszítja a civilizációt az õskorba, csak a technika marad meg valamilyen szinten.
Benzinért harcolnak, fura világ. Filmtörténeti jelentõsége van. Olyan mint a rambo, azután is tucatszámra jöttek ki a "rambózós" filmek.
Az más kérdés, hogy ezek a filmek egy halom szemétnek teremtették meg az alapjait, utánuk ugyanis csak szarabb filmek keletkeztek ezen a vonalon.
Nem túl dicsõséges pozíció a filmtörténetben.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Különben is, ha valaki nem tud érvelni másnak - a hibásnak vélt - állítása ellen, akkor mibõl gondolhatná, h igaz amit tudni vél.
Egyébként mint mindig, most is igaz lenne a 'don't feed the troll', viszont én valamilyen szinten hiszek benne, hogy a reakcióként idekerülõ részletes válaszok
1. irányt mutatnak az idetévedõ laikusoknak
2. mi is tanulhatunk egymástól.
Ott bukott az egész...
Szerintem ne reagáljatok rá és nem lesz semmi, idõ után megunja.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Dykhez te pedig abban hasonlítasz, h már megalkottad összeesküvés-elméleteidet és annyira igaznak hiszed azokat, h ha eléd tárják kételyeidre a megoldást, akkor sem hiszed el egyiket sem és foggal-körömmel ragaszkodsz az õrületeidhez.
Egyébként meg ez erõsen egy fikció, a tudósok nem azért hisznek korábban megfogalmazott tételekben, mert úgy tanulták, azt szokták meg és kész.
- Intel Atom processzor, 2-4 wattos TDP-vel. Ilyen biztos nincs, mondaná okkult, hiszen mindenki tudja, hogy a CPU-k 50-100 wattot fogyasztanak. Ha én Atomos prociból építenék magamnak gépet, akkor biztos hazudós-izzadós bajnok lennék, hiszen olyan nincs.
- SQL szerverek: fogalmam sincs arról, hogy bit szinten hogyan mûködik a query optimizer, de attól függetlenül egész jó rendszereket tudok tervezni és építeni. Okkult szerint ez nyilván nem sikerülhetne nekem, hiszen nem tudok minden egyes bittel elszámolni, és nyilván éjszaka hegesztik át a nappal megírt kódomat az engem segítõ vakolók, hogy így mûködõnek tûnjön.
Ami meg a másik vesszõparipát illeti az izzadó ûrhajósokat... Nos izzadnak mert emberek. Nem valamiféle misztikus szuperhõsök, pókember és batman keverékei. Mind kiváló szakemberek a maguk területein. Itt elsõsorban "a pilótákra" gondolok (ismét javasolnám elolvasásra az Igazak-ot) Nekik ez nem valamiféle szent cél volt hanem egy "munka". Nincs benne semmi "hõsies" számukra hanem ez a hivatásuk. Amikor kiszálltak a leszállóegységbõl akkor onnantól kezdve nem lebegtek másfél méterrel a föld felett hogy igen õk megcsinálták, amit még mások nem, hanem arra gondoltak hogy "sikerült nem elcseszni" Ennek a mondatnak az értelmére rávilágit az "igazak" 😊 Ha már állandóan hivatkozunk legalább komoly könyvekre tegyük 😊
Föl sem merül benne, hogy valakinek van tanult szakmája és egy-két nem pusztán netbogarászásból álló hobbija, ami esetleg átfedést mutat a témával, és aminek segítségével el tudja választani egymástól a valószínû baromságot és valószínû tényeket.
Nem rosszból mondom, de nekem ez jön le egyrészt a belinkelt forrásokból, másrészt a kapott válaszok figyelmen kívül hagyásából (amiket pedig nem a seggébõl húzott elõ a többség).
Nemsokára indul a Hubble-szervizjárat, a szokásosnál magasabb pályára, 350 mérföldre.
Érdemes figyelni a szerelést élõben, remélem adják. Biztos lesz meglepõdés most is, mikor valakinek elõször suttyan át a fején egy vicces részecske, hiába készítették föl rá.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.