5130
Holdra szállás- mi az igazság?

A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
  • dronkZero
    Eheh, ezt bírom, nem vágod a témát, amit ismersz belőle, azt nem érted, de kibaszottul kurvára határozott véleményed van, és hülyének nézed azt, akinek vannak információi, és értelmezni is tudja azokat.

Remélem ez általános nálad, és pl egy elromlott gázbojlerhez is így állsz majd hozzá...

Az, hogy te hülye vagy valamihez, nem jelenti automatikusan azt, hogy ahhoz a témához nem is lehet érteni. Nagy arc növesztésére meg pláne nem ad okot, sőt.
    Ez a "hülye vagyok hozzá, és erre büszke is vagyok" hozzáállas olyan kurvára nem menő, nemtom miért gondoljátok ezt ennyien.
  • Molnibalage
    Olvasd el az elmúlt pár hozzászólást. Akkor irány az erdő és vadásszál ne nekem egy szarvast. Aztán csinálj nekem égetett agyagedényt, stb. Ezeket 1000 éve is csinálták egyes parasztok vagy nemes ifjak. Akkor neked miért nem mennek ezek adott esetben?

Az meg, hogy az eléd rakott bizonyítékokat nem tudod értelmezni az a te bajod. Esetleg sorold a konkrét kifogásokat, addig csak szájkarate amit művelsz.
  • cargame
    Ez baromság...mert ha ezelőtt 40 évvel fel tudtak menni a Holdra akkor most már a Marsra is fel kéne menjenek. Akár mennyi adatot meg feljegyzést megnézek, úgy sem tudom elhinni, h ott jártak. És ez is hülyeség, h nincs pénz...más minden baromságra van ?
  • Molnibalage
    Mára veszett el. Ahogy az is, hogy hogyan kell holdraszálló cuccot tervezni. Azok akik tervezték ma valszeg nem is élnek már vagy 80 és a halál között vannak. Idő kell összegereblyézni a terveket és aktualizálni.
  • gerrob
    75. és 80. évfordulón sikeresen megismételték a repülést, ez is a szövegben van. Úgyhogy a "mert a tudás azon szintje ami akkor kellett elveszett" zöldség.
  • Molnibalage
    A helyszínen nem tudták megcsinálni, csak más körülmények között. Tudok angolul ennyire, köszönöm mr. nagyarc.
  • gerrob
    Nem egészen, belinkeltem, persze angol nem árt hozzá. Nem fogok most nekiállni lefordítani neked.
  • Molnibalage
    Tudom. És? Tömegesen? Sorozatban?

Az rendkívüli alkalom volt és repülni sem sikerült vele emlékeim szerint, mert a tudás azon szintje ami akkor kellett elveszett. Nem lenne lehetetlen visszaszerezni, de számdék, idő és talán pénz sem volt rá. Ugye ismerősek ezek a dolgok a holdraszállással kapcsolatban?
  • MitsuMishi
    Akkor majd a 100 éves évfordulóra megépíted az Apollo-11-ben használt gépeket,aztán fellövöd magad a Holdra.
  • gerrob
    "Ki épít ma Wright Flyert"

Pont a száz éves évfordulóra pl. építettek egy működő példányt is
    http://en.wikipedia.org/wiki/Wright_Flyer
  • DrRadon
    Milyen bakik? Mondj kettőt google nélkül. Ha nem megy, akkor felejtsd a témát.
  • Molnibalage
    Komolyan mondom legszívesebben felpofoználak. Hányszor kell még leírni, hogy miért nem mentek vissza? Visszaolvasni smafu?

Azért, mert az USA kormánya még az eredeti Apolló programot sem finanszírozta végig. 1961-es dolláráfolyamon került kb. 24 milliárd dollárba. Ma ez olyan 120-140 asszem. Ez a NASA cirka 8-9 éves költségvetése asszem... Nem volt miért visszamenni. 24 milliárd dollárba került pár műszer kihelyezése, 300 kg holdkőzet és Shepard golfozása. Kicsit drága. Az szovjeteket lenyomták, a cél teljesítve volt.

Az, hogy nem mentek el nem jelenti azt, hogy nem tudnának. Ki épít ma Wright Flyert vagy római gályát? Senki. Ha valaki akarna tudna? Valszeg igen. Csak sokba kerülne, mert nem sorozatgyárotott valami lenne. Ahhoz, hogy visszamenjenek két dolog kellene.

1. Pénz. Anélkül nem megy.

2. Újra le kell gyártani azt, amivel vissza lehet menni. Nem a seggedből húzód elől.

Bár az életkorodból látva nem feltételezem a mai fiatalság átlagos szellemi szintjét véve, hogy tudsz is valamit. Persze én is tévedhetek, de akkor bizonyítsd be, hogy nem egy trollkodó kisgyerek vagy.
  • dronkZero
    Ha kifizeted, felmennek megint.
  • cargame
    FEl kellett javitani, mivel mar egyre jobban kideult az iagzsag a sok baki miatt ezert hamar az uj felveteleken eltusoltak. Es nekem ne adjatok be h 40 evvel ezelot el tudtak menni a Holdra, azota meg nem....
  • DrRadon
    Orosz WC. Miért varrod a NASA nyakába? Nem a NASA nem tudja megjavítani a WC-t, hanem az űrhajósok, nem a NASA gyártja az alkatrészeket, hanem sok száz cég.
  • kamov
    A WC-t tegnap megjavították...
  • Molnibalage
    Minden dolgonak szokása elromlani. Csak tudod odafent nincs korlátlan raktárkészlet. Rémlik, hogy az Apolló 13 küldetésen hogyan berhelték össze a légszűrőt? A NASA múzeumában asszem megtekinthető. Viszont a berhelésnek is vannak határai.

Sorolaj a tiedéhez hasonló rossz hasolnatokat?
  • gerrob
    Egy vécé az űrállomáson tönkremegy és napokig nem tudják megjavítani? Hogyan lehettek volna így a Holdon 40 éve, ha ma még ez is probléma a Nasa-nak a 21. században?
  • Dj Faustus #3297
    Ja és hát hogy hagyhattam ki - (a móunikasós) RTL-Klub: [url=http://www.rtlbulvar.hu/cikk/273940]#1[/url], [url=http://www.rtlhirek.hu/cikk/273477]#2[/url], [url=http://www.rtlhirek.hu/cikk/273260]#3[/url]
  • Molnibalage
    Hát bazz, ha nekem ezek nem elég meggyőzőek neked amik eddig fel voltak sorolva...
  • Dj Faustus #3295
    A téma Indexes feldolgozása

[url=http://www.origo.hu/techbazis/internet/20090720-holdra-szallhat-a-google-folddel.html]Origo #1[/url], [url=http://origo.hu/tudomany/vilagur/20090707-holdraszallasnegyven-eve-lepett-eloszor-ember-a-holdra.html]#2[/url], [url=http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=25357]#3[/url], [url=http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20090706-holdraszallas-az-mtv-studiojabol-almar-ivant-kerdeztuk.html]#4[/url]

[url=http://www.blikk.hu/aktualis/ma-40-eve-hogy-meghoditottunk-a-holdat-155517.html]blikk.hu #1[/url], [url=http://www.blikk.hu/aktualis/mikor-megyunk-ujra-a-holdra-155474.html?next=]#2[/url]
  • gerrob
    Tulajdonképpen elég lenne egy is, de az meggyőző legyen.
  • Molnibalage
    Lesz még jobb felvétel is. Mennyi bizonyíték kell még?
  • gerrob
    Tudom. De így csak néhány valami látszik a felvételeken, aminek árnyéka van. Igazából bármi lehet, egy nagyobb szikla, korábbi nem emberes landolás/becsapódás eredménye.
  • Papirzacsi
    Az mivel bizonyítana többet? Ha azt fényképezi le, akkor az lenne a meggyőző, ha a lábnyomot fényképeznék le, ha a lábnyomot fényképezik le, akkor pedig csak az lenne meggyőző, ha DNS mintékat vennének az ottmaradt dolgokból, hogy tényleg kapcsolatba kerültek e az asztronautákkal. Nem gondlod, hogy elég már a hülyeségből?
  • Molnibalage
    Ja, meg ahhoz 0,000001 méteres felbontás kellen, mert élből elég nehezen látszik a szászló...
  • gerrob
    A meggyőző az lett volna, ha az LRO az otthagyott zászlót fényképezi le.
  • polarka
    És olyan kemények voltak, h ekkora nyomokat hagytak a Holdon....
    A kép jobb oldalán levők már Chuck Norris tüsszentésének a nyomai.
  • Gundark 1 1
    Ezmán milyen hülyeség mán? Ottan a zapolló 11 erre kurta messze tőle 3 luk a zűrhajósok a hódba? Kiestek a kompbó leszállás közbe vagy mivan? Meg Collins a zapollóba vót. Hihajolt a zablakon és utánukesett vagymi?
  • gothmog
    Ez nem lehet igazi, Armstrong és Aldrin is itt van a Földön. Láttam a tévében.
  • polarka
    A csillagvizsgálókból ilyen jó képet is lehet csinálni (sőt még jobbat is).
  • Molnibalage
    Az ufó- és összeesküvés-elmélet hívőt kérdezik:
    - Ön szerint az amerikai kormány eltitkolja, hogy a holdon idegeneket talált.
    - Naná!
    - És volt holdraszállás?
    - Nem.

Ez mehet a vicc topikba is! :)
  • Gundark 1 1
    Egész jó írás. Ma már évforduló van :)
  • Gundark 1 1
    Na végre. Itt az igazság. Még hogy LRO. :) Ez egyébként egy tényfeltáró dokumentum film. Azért irják sci fi paródiának hogy be lehessen mutatni és felnyissa a zemberek szemét :)
  • polarka
    Igen, félrefordították.
  • gothmog
    3) No blast crater is visible in the pictures taken of the lunar landing module.

3. A Holdra szálló egység fedélzetén készített képeken nem látszik egyetlen kráter sem.

Szerintem ez itt egy csúnya félrefordítás, nem? Itt nem inkább a hajtómű-gázok által létrehozott kráterről (illetve annak hiányáról) van szó? Ami egyébként ott van., mint ahogy a porban nyomot hagyó talp is. (7-es kérdés) Annak ellenére, hogy a por jelentős részét a hajtómű onnan elfújta.
  • gothmog
    keress vissza itt a fórumban. kulcsszó, okkultist.
  • msstz
    Szerintem nem feltétlen akarja a kuruc a zsidókra fogni ezt - vagy legalábbis nem olyan hangnemben teszi, mint általában szokta (biztos másik szerkesztő tette fel a cikket :)) :

"Negyven éve lépett először ember a Holdra - állítólag. Az évforduló új alkalmat adott a kételkedőknek, hogy hangoztassák az érveiket. A tíz legelterjedtebb magyarázatot szedte össze a brit Daily Telegraph."

Ez nagyon szerény azért a kuruc színvonalához. Plusz ott van az, hogy "új alkalmat adott a kételkedőknek" - miért neveznék meg a kételkedőket külön csoportként, ha leírhatnák kicsit átszerkesztve a híreket - ami nem is lenne szokatlan a kuructól:

"Negyven éve lépett először ember a Holdra - állítólag. Az évforduló új alkalmat adott arra, hogy elgondolkozzunk arról, hogy mi is történt valójában."

Persze, az hogy megjelenik egy ilyen cikk a kurucon, már önmagában jelent valamit... szóval végül is osztom.
  • Molnibalage
    Idióták.
  • Dj Faustus #3276
    A #3237-es hozzászólás eredetileg innen származik, amit átvett az Inforádió, majd onnan a kuruc.info is.

Érdemes megfigyelni a címeket. Míg a Telegraph aposztrófok közé rakja a "faked" (hamisított) szót (ezzel némileg utalva arra, hogy ez csak az összeesküvés-elmélet-hívők felvetései), a Kuruc.info szimplán kijelenti: kétséges (ezzel is sugallva: mintha ezért is a *****-k - a szidalmazni kívánt nép/etnikum/vallás tagjai a *-ok helyére behelyettesítendőek - lennének a felelősek).