Holdra szállás- mi az igazság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Ami itt a #2800-as hsz-tõl megy arra kb. csak azt tudom mondani, hogyha nem hergelitek majmot az nem rázza a ketrecet, hanem inkább bolházza a társait vagy majszolja a banánt...

Mindenki tudja ki a látogató és ki az attrakció.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
Ne a magyarból indulj ki. Franciaországot is politikusok vezeték ls 75%-a a villamosáramnak atomerõmûvekbõl jön.

A többire nem is válaszolok mert minek.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

ÖSSZEESKÜVÉS!!!!!! Te rábíznál egy ilyen kérdést a politikusokra????? (az energiaellátást) Mert, ha mindenki tudja, hogy csak 4(1) évre látnak elõre, és degeneráltak és korruptak, akkor egy 40-50ÉVRE SZÓLÓ PROJEKTET miért is bízna rájuk bárki????? (ennél Janibácsinak, a józan parasztembernek is sokkal több esze van, õ is képes jobban tervezni a jövõt, ugyanis a MEZÕGAZDASÁG megtanította rá, nem egy íróasztal mögött hazudozik öltönyben)

Most akkor mi van?
1.mindenki született idióta és bízik a politikusokban
2.mindenki meg van vezetve és hisz a médiának, és ezért a politikusoknak és az õ szakértõiknek is, mert hiszékeny és idióta
3.senki sem hisz nekik, de saját magukatat senkinek és semminek tartják, és ezért nem tesz semmit, hogy ne a degenerált, korrupt elit határozza meg a jövõt.
Najó, ez lesz az uccsó kommentem hozzád, remélem megbecsülöd (és vmit kezdesz már az életeddel). Mert el kell ismernem, h nem fogok a kezeléseddel éveket itt tölteni, h a végére ép elméjû lehess.

Üllõi úton végig menve min. 10 napelem bolt van. Ha annyira ráizgultál a free energyre, akkor menjél és vegyél magadnak, hidd el nem fog senki sem megakadályozni ebben és õket sem a terjesztésében. Ha akarsz fúrass magadnak geoterm forrást. Szerválj be 1-2 szélkereket. Eszem megáll, h idáig sem jutottál már el.

Apám mesélt sokat ilyen emberekrõl, akik mindig meg akarják mondani a szakértõknek, h azt nem úgy kell csinálni és magyarázzák a hülyeségük, kissé kételkedtem, h ilyen agyhalottak vannak. Azóta találkoztam is jónéhánnyal és itt meg mindenfelé ilyen emberekbe botlok (mint te is). Az ilyen emberek folyton azt hiszik, h aki éveket tanul egy szakterületen annál jobban értenek a témához. Aztán ha a kezükbe adják a megfelelõ szerszámokat, akkor semmit sem tudnak kezdeni. Vagy megkérik õket, h legalább egy tervrajzot készítsenek, az sem megy nekik.
Észrevehetnéd, h te is ilyen vagy. Folyamatosan kritizálsz mindent és megmondod, h rég ezt vagy azt kellene csinálni és mindezt nevetséges felületes ismereteidre alapozva. Ha ennyire pro vagy, h mindent jobban tudsz, akkor miért nem teszel már vmit ahelyett, h itt bizonyítod cselekvési impotenciádat? Tervezz/Rajzolj! Számolj! Bár, tudom ez a 2 nem az erõsséged. Úgyhogy akkor legalább készítsél értelmes dolgokat.

Amíg semmit sem tettél le az asztalra, addig miért kritizálsz olyanokat, akik értenek egy-egy témához!? Miért hiszed, h jobban tudod, mikor semmitmondó szövegekbõl tájékozódsz? Lehet a vlóságban szart sem tudsz elkészíteni!? Lehet egy-egy egyszerû bútor összeszerelésével kéne kezdjed, de lehet már azok is túl kemény feladatot jelentenek neked. Hihetetlen. Mindjárt megmondod, h hogyan kell a hidegfúziót csinálni, mert azt már Tesla is elmondta.
Ember! Csináld meg! Ha nincs rá pénzed, akkor készíts hozzá számolásokat és tervrajzot, ami alapján kaphatsz rá!

Észrevehetnéd, h nem véletlenül fórumozol itt a "nagy" 5leteiddel. És nem véletlen, h nem csücsülsz vmi befolyásos vezetõi munkahelyi székben. Egyszerûen, mert mások is látják, h alkalmatlan vagy rá.
Ha létezik is a te "sötét társaságod", akkor szerencsénk, h õk irányítanak és nem egy ilyen cselekvésképtelen senki.

gothmog
"azért nem terjedt el annyira, mert a felhúzása drága."
-meg mert Csernobil óta akárkinek elég csak oda mutatni, aztán mindjárt megvan az elegendõ számú ellenzõ, hogy megfúrjanak bármilyen kezdeményezést. De elég, ha három hétre elmúlik a gáznyomás, és mindjárt elõkerül a kérdés.

Molnibalage
A sivatagba nem lehet csak úgy lebaszni erõmûveket, mert karban kell õket tartani. Tudod mennyire drágáva teszi az, hogy a kibaszott semmi közepén lennének? Csak a felhúzásuk csillagászati összeg lenne.

Az atomenergia meg azért nem terjedt el annyira, mert a felhúzása drága. A politikus meg nem elõrelátó népség. Most viszont igény van rájuk és terjednek is nagyon keményen.

A "nem hagyják elterjedni" duma meg kisimilliószor tárgyalva volt. Te még mindig rágod a gumicicát. Gratulálok.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

gothmog
"már régen megvannak az olaj helyett a free energy-s energiatermelõ eljárások"-és ez persze, a holdraszállással ellentétben tény, hiszen free energyrõl vannak homályos/titokzatos elméletek, a holdraszállást viszont csak a fél emberiség kísérte figyelemmel az indítástól a visszatérésig. Teljesen nyilvánvaló tehát, hogy átverés. Aha.

EU atomenergetikai részlegének hosszabb távú céljait és szerepeltek bennük a tenyésztõ reaktorok

TEGNAPELÕTTRE kellett volna, a papíron tervezett álmok meg olyanok, mint a fúziós reaktor, 40éve folyamatosan 20év múlva lesz kész.
(nehogy tévedésben legyél, már régen megvannak az olaj helyett a free energy-s energiatermelõ eljárások, de azzal az olajos cégek, a bankok, a degenerált vezetõ elit is csak vesztene, "egyedül" az emberek 99%-a nyerne, ezért is nem veszik elõ a fiókok mélyérõl. Pl. az akkufejlesztõ cégeket is megvették az olajos cégek, biztos ami biztos, nehogy valaki véletlenül elkezdjen árulni egy olyan technológiát, amivel nagymennyiségû áram eltárolható minimális szivárgással, mert még függetlenednének páran)
Pedig lassan az lesz, mivel te nem tudsz semmit sem felhozni.

Volt szerencsém olvasni az EU atomenergetikai részlegének hosszabb távú céljait és szerepeltek bennük a tenyésztõ reaktorok. De õk nem estek túlzásokba, tudják, h nem "örökre" növeli az élettartamot.

Gyerünk, csináld meg, menjél a Szaharába és szüljed ki magadból a napelemeket/tükröket. Hajrá. A világ ilyen egyszerû, ugye.

Sztem elég nagy tragédia, h ilyen idõsen sokmindenrõl vannak felületes ismereteid és azok alapján akarod megmondani a frankót. Ráadásul úgy, h folyamatosan mások írásaira hivatkozol és egy az egyben azt adod vissza saját gondolatok nélkül.

Vedd már kezedbe az életed irányítását! Függetlenítsd el magadat a világtól, lásd el magadat energiával, vezesd be a saját távközlési módszereid, közlekedj jetpack-kel... Ha már ennyire jól tudod mi a jó. Hidd el sokan fogják követni a 0 emissziós életedet. Inkább lássál neki, ahelyett, h itt koptatod billentyûket! Neked és nekünk is csak jobb lenne. Vagy nem futja forrasztó pákára se? Komolyon mondom fáj, h egy ilyen tehetség itt kallódik a fórumon, ahelyett, h érvényesülni próbálna.

És ezen, most mi az újdonság? Sztem errõl is gyorsan kimondhatod, h hazugság, mert a médiában már nem egyszer lehetett ilyeneket látni, ez is a manipuláció része. Jobb, ha menekülsz...
Nem egy gazdag faszi vesz magának fegyverzet nélküli harci repülõgépet is, azért, h azzal utazzon. De mégis mivel mennek, csak nem kerozinnal!? Azt a polgárok rendszeresen megbírják fizetni? Hát nem.

Helyes, ne is offolj errõl itt. Viszont rendkívül leegyszerûsített a nézeted.

gothmog
"Holdra szállás - mi az igazság?"
"Holdra szállás - mi a kérdés?"

Ügyesen elvitted másfelé a témát, pedig nem egy rávezetõ kérdést kaptál. Csak valahogy -hogy-hogynem- megint elsikkadtak.

Az oldalon látok egy animációt és pár daruval biztosított lebegési tesztet a SkyCarról, pár szabad lassú lebegést az MX200-zal.
Ha van videó repülésrõl, mutass már rá, linkeld már be. Kösz elõre is.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Na nehogy már te mutasd be nekem, hogy az alternatív energiatermelés hogy áll, meg a FREE ENERGY, (VÍZBONTÁS Meyer módszerrel, Steven Mark áramtermelõ cucca, stb.. csak hogy a legjobb, legismertebbeket említsem) amit persze nem engednek elterjedni, és az atom sem akar terjedni, különös tekintettel a BREEDER REAKTOROKRA, amikkel nem tudna kifogyni az üzemanyag. A sivatagot meg lehetne használni napelemekkel, vízbontásra, akár a hagyományos primitív (Faraday) módszerrel is, és a H2 utána felhasználható lenne, ezt a módszert tartom GREEN módszernek. (mégha primitív is, és csak a hagyományos módszereket használja, esetleg a mehetne még a napsugárzás fókuszált felhasználása stirling motorral, ami generátorokat hajt, utána megint vízbontás és a H2 felhasználása, ami ma már KEVLÁRSZÁLAS palackokban biztonságosan szállítható. Persze a vízbontás a felhasználás helyén lenne a legjobb, ON DEMAND, de ehhez kellene a Meyer módszer nyilvánosságra kerülése)
Már miért a halál f*száért ne repülne??? Nem azért nem gyártják sorozatban, meg a bemutató videó is ott van, ahol természetesen repül. (biztos téged akarnak átverni, hahahahaha, és még én vagyok a paranoiás?)
Sajnálatos, hogy ilyen gyenge a felfogásod, de ha már vannak õseid, akik az elõzõ rendszerben is éltek, akkor kérdezd meg õket a TÉZIS - ANTITÉZIS -SZINTÉZIS elvrõl, ugyanis ez maga az NWO világ, az egyik oldalon a kapitalisták, a másikon a kommunisták, a szintézis a mai világ, amiben mindkét rendszer hátrányait sikerült ötvözni, most a következõ lépés folyik éppen, a nzugati típusú VS terrorista, ebbõl viszont már remélem nem lesz szintézis, mert az már maga a megvalósult 1984 lenne. (bárki bárhol lehet "terrorista", és akkor annak annyi) Talán az NWO topikban felsoroltakat kellene elolvasni, de nem akarok tovább itt OFFOLNI, csak válaszoltam, a többi az NWO topikban elolvasható:
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1108932295&no=15559
"MOLLER repülõ autó, ami annyiba kerül, mint egy drágább terepjáró, mégsem lehet kapni"

Talán mert nem repül? Apróság...

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Molnibalage
Szegénykém hülye. Nem fogja fel, hogy a világon eddig összesen annyi napelem készült ami Mo. energiafogyasztását sem elégítené ki. Naperõmû sem sokkal több van. A világ nagy része alkalmatlan ilyen dolgok üzemeltetésére.

És szerinted mennyi energiát termelnek ma napenergiából? És még mennyi (hány m2-nyi) naperõmûvet kellene építeni, h csak az autókat üzemeltessük a világon? Azok megépítésével és szervizelésével mennyit szennyezzük a környezetet? Akkor elõször ezt a problémát kéne megoldani és nem amiatt sírni, h jaj nincsenek hidrogén/elektromos meghajtásúak sem, mert nem hagyják õket elterjedni.

Egyébként tudom, h nehéz elhinni, de vannak emberek, akik értenek is a témához és foglalkoznak a lehetõséggel, csak rájöttek ezen egyszerû problémákra. Amíg nem oldják meg, addig hiába nyivákolsz, azzal nem teszel értük semmit. Gondoltál már rá, h ha alapjáraton ennyivel jobban tudod náluk, h mi a jó és mi éri meg, akkor elmehetnél (összegyûjthetnél tõkét) és alapíthatnál gyárakat? Betörhetnél a piacra a világmegváltó gondolataiddal.

Lehet, h a környezetedben ez volt a jellemzõ. De az értelmiség körében (õseim körében is) mindig is kritizálták a rendszert és a többségük ismerve a következményeket nem tette ezt hangosan. Lehet akkoriban nekik is azt mondta volna a sok okkultist, h tipikus "DEBUNKER" duma és a kommunizmus véd meg minket a gonosz kapitalistáktól, csak õk nem látják ezt. De ha szted mindenkit begyógyszereztek, aki kritizálta volna, akkor az emberek mégis miért akartak rendszerváltást? Azok is akik benne nõttek fel, hiszen akkor mindenki, aki nem értet egyet a rendszerrel azt diliházba dugták?

Egyébként számomra te tûnsz kezdõnek a témában, mert folyton könnyen cáfolható hülyeségekkel jössz és amikor igazad is van akkor éppen olyan dolgot mondasz, amit már mindenki tud. És én is úgy veszem, h tisztában vagy vele, ezért nem is mondom. Aztán rám fogod, h én azt nem tudtam (egyre gyakrabban). Most komolyan azt hiszed, h nagyon kiosztasz, mert elmondasz néhány ált. iskolában oktatott színvonalú dolgot? Ráadásul, ahogyan többen említették, az ellenérvekre/cáfolatokra sohasem tudsz mit felhozni.

Persze, h az NWO részei. Minden újabb társadalom-ideológia egy új világrendet szül (illetve szülne, ha elterjedne).

Sajna nem értek a pszichológiához, h megbízható diagnózist állítsak fel, de lehetséges, h üldözési mániád van a fekete kezekrõl. (1. lépés a beismerés önmagadnak 2. megbízol másokban, h segíteni akarnak)

Pluskast
Szerintem itt senki nem beszélt a prius-ról de ha már itt tartunk ezerszer kisebb a káros anyag kibocsátása a priusnak mint a lupo-nak. Ráadásul tágasabb hosszú utakra is kivallóan alkalmas és kb kétszer akkora az élettartama.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Molnibalage
Az ilyen idiótákat szokta a volt tanárom a vizsgáról kivágni. Nem azért mert hülye hanem azért, mert képtelen tanulni és gondolkodni.

Mikor fogod már fel végre, hogy nem csak a 'kerékbe épített elektromotor' az egyetlen és csakis egyetlen megoldás, hanem ezer másféle módon is el lehet jutni egy optimálisnak nevezhetõ dologhoz? Out of the box thinking nem nagyon megy neked ugye?

Egyébként meg elmész a picsába a tereléseddel már megint, térj vissza a Holdra vagy oldalazz el a topikból!

Molnibalage
Tévedés ne essék a római vízvezetékrendszer a maga korában jó volt, de a maitól fényévekre van.

Ott magyarázza Jack, hogy a hidrogént NAPENERGÁVAL állítják elõ, tehát már õ is többet értett az egészbõl, mint te.
Megpróbálok a te stílusodban válaszolni: te alkoholista vadb*rom, a kompakt fénycsõ a töredékét fogyasztja a normál izzólámpához képest, és elvileg a takarékoskodásról és a hatásfokról van szó, te f*szkalap. (a 100kHz-en villogó az már teljesen jó)
30éve sehol sem volt net, te idi*ta s*ggfej. Helyette volt BBS, ami akár itthon is lehetett volna, ha az elvtársak megengedték volna. (mint a telefonhálózat fejlesztését, ami pl. a románoknál sokkal jobb volt, pedig õk voltak a szegényebbek, Causesku tett róla, hogy úgy legyen)
VEZETÉKES VÍZ????????????? Te aztán tényleg egy surmó vagy, az már a RÓMAIAK idejében is volt, SÕT az INDUSVÖLGYI civilizáció, ami a római elõtt volt pár ezer évvel, ott is volt, egyszerûen ahhoz nem kell ûrtechnika, csak elhatározás, és normális vezetés. (épeszû elit) Ahhoz már inkább kell technológia, hogy az a víz mindig csíramentes legyen, pl. CSAK MOSTANÁBAN terjed az UV sugárzással mûködõ és nem a KLÓROZÓ, amitõl az ivóvíz szinte ihatatlan.
Hibrid, mint a PRIUS amit egy LUPO megaláz, de nagyon???? Vagy ott is a kerékbe épített elektromotoros, és optimális fordulaton járatott DÍZEL (jobb a hatásfoka) hajt egy generátort? Nem hinném. Gázos buszok vannak itthon is, de csak olyan kevés, hogy nem tényezõ.
Tipikus DEBUNKER duma,és big brother módszer, a komcsik sem véletlenül kényszergyógykezelték a rendszert kritizálókat. (ha esetleg nem tudtad volna, ezt sem, mert nagyon kezdõnek tûnsz a témában)
Ha nem lenne világos, a komcsi rendszerek IS az NWO részei, csak a kísérlet ellenõrízhetetlenné vált, pl. Sztálin, Polpot, Mao ámokfutása miatt, de itt és a környéken ezt kiválóan kézben tartották és tartják azóta is. (akinek esetleg nem tûnt volna fel, de az mostmár sürgõsen ébredjen fel, és kösse fel a gatyát!)
Papirzacsi
Kár a gõzért. Lövése sincs mi az az energia mérleg. Korábban már hasonló témában nekiszegezték a kérdést, de a választ kerülte, mint a tüzet.:-))

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

*mondtad

Nagyszerû.
De ezzel még mindig nem mondtam el nekünk, h azon kívül, h a városokban tisztább lesz a levegõ még mire jó az elektromos/hidrogén autó. És nem mutattad be nekünk az energiamérleget, h valóban jobb hatásfokkal használnánk fel a megtermelt energiát.

1. Lehet a pszichológusok tudnának rajtad segíteni, h ne legyél annyira paranoiás, h mindenben a nagy fekete kezeket lássad. Nem véletlenül van szinte minden diliház ábrázolásban (filmek, irodalom) összeesküvés-elméletekkel foglalkozó dilis. Mondjuk lehet ebben is azt látnád, h mivel õk tudják mi az igazság és ezért zárják be õket a fekete kezek.

2. Mivel nem értek hozzá ilyen szinten (sztem te sem), de én azt feltételezem, h a sorozatgyártáshoz még nem volt meg a megfelelõ technológia és nem volt szükség kisebb fogyasztású világításra, mert régebben úgy álltak a dolgok, h van még olaj bõven és valszeg lesz is. Ezért fölöslegesnek tartották, h foglalkozzanak vele.

egy hamvába holt kísérlet a Hollandoknál, ahol olyan BUSZOK jártak, hogy a kisméretû (1001-1500cm3) dízelmotor folyamatosan optimális fordulatszámon hajtott egy generátort, az meg a KEREKEKBE ÉPÍTETT ELEKTROMOTORRAL hajtotta a buszt: eredmény: fele-harmada fogyasztás és károsanyag, tizedannyi zaj, stb..

Hamvában holt? Valóban? Akkor nyilván véletlen volt, amikor Seattle-ben felszálltam egy hibrid buszra. De elõtte és utána is hibrid buszok jöttek/mentek, szóval véletlen nem lehetett, esetleg optikai csalódás? Frisco is tele volt elektromos / hibrid buszokkal, szóval lehet mégis valóságos a dolog. Sõt, ha utánanézel, az USA-ban elég rendesen terjednek az ilyen technológiák.

Azért, mert te valamirõl nem tudsz, attól még létezik. Nyilván megvan az oka, hogy mindent tagadsz, ami nem illik bele a világképedbe, de attól azok a dolgok még léteznek, és köszönik szépen, nélküled is elég jól mûködnek.

gothmog
ez meg itt már szinte közhely.
Persze a nagytudású szerint ez már ötven éve is megvolt, csak a gonosz világösszeesküvõk elnyomták. Merhát milyen egyszerû, csak hidrogén, oszt megy. Hát nem. Mert nem elég, ha valami a laboratóriumban vagy elméletben üzemképes, a mindennapi használati követelményeknek is meg kell felelnie. Gyárthatónak kell lennie. Ja, és meg is kell hogy érje.
Mennyibõl jött ki 78-ban egy liter benzin, és mennyibõl ugyanennyi hidrogén? Mennyibe kerül egy 50l-es benzintank és mennyibe egy ugyanekkora, biztonságos hidrogéntartály? Aszt' mégse az terjedt el? Nahát!
Persze egyszerûbb azt mondani hogy találmány=késztermék, csak a gonosz háttérhatalom mindig ráteszi a fekete kezét.

[NST]Cifu
Európában az 1990-es évek óta lehet hálózatról tölthetõ elektromos autót kapni, Peugeot 106 électrique, Citroen Saxo électrique, Citroen Berlingo électrique, Peugeot Partner électrique, Renault Twingo E, VW CityStormer (elektromos Golf III.), Fiat Cinquecento Electric, stb.

Itthon nem adtak rá semmiféle kedvezményt, egy városi autóért pedig az ember nem nagyon fog 4-5 millió forintot kiadni, így itthon nem forgalmazták ezeket. Megjegyzem külföldön sem voltak különösebben sikeresek, az eladásoknak csak nagyon kis százaléka volt elektromos autó, és azok is általában vagy állami (pl. Monaco-ban) vagy céges flottavásárlásnál kerültek igazán képbe. Az eladások gyengélkedése miatt a PSA, Fiat, VW és Renault is letett a hálózatos autók sorozatgyártásának folytatásáról.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

sz4bolcs
"Ha egyszer ilyen jön velem szembe az utakon" - mármint az autópályán. Majd gyorsan kitérek elõle. 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Ennek az Apetrának ránézésre is megvan a star-trek feelingje. Ha egyszer ilyen jön velem szembe az utakon, majd tudom, hogy Okkultist az. 😊

Molnibalage
Vagy 56k-s modemmel netezünk... Ez és az is net okkultist felfogása szerint...

sz4bolcs
Ez tényleg olyan, mint ha azt mondanád, hogy még mindig a Wright fivérek technikájával repülünk. :-)

Pluskast
Csak, hogy én is kötekedjek egy kicsikét:

1.
2.
3.
És a végére még egy kis érdekesség

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Molnibalage
Miért? Talán mert még most is szar a fénye. Nekem nagyon nem jön be.

Átlagember szempontjából nem jó? Aha.

- 30 éve itthon hogyan tudtál telefonálni?
- Akkor volt net amin okádhatod a hülyeségeidet?
- Vezetékes víz is kevesebb helyen volt most, mint ma.

Stb. Kibaszottul élvezed a civilizáció áldásait te hatökör. Micsoda undorító emberek akik ezt lehetõvé teszik ezt.

<#falbav>

Régi történet ez már, és valahogy nem tud (mert nem engedik a gondos kezek) elterjedni:
Jack Nicholson és a hidrogénautó
Röviden: Meg van az oka annak, h bizonyos dolgok hogyan alakultak.
Igen, megvan, én egy "nagy sötét" kezet látok ezekben, "aki" terelgeti a folyamatokat, és nem az átlagember szempontjából jó irányba, hanem a saját érdekei szerint, ami csak néha , és csak nagyjából van egy irányban a bolygón lakó pár milliárd bennszülöttel. Pl. a KOMPAKT FÉNYCSÕ vajon miért nem bírt elterjedni 40-50éve már, amikor minden megvolt hozzá???? Ráadásul az elsõ (kb.10-15éve) kompakt fénycsövek NEM ELEKTRONIKUS elõtéttel készültek!!!!!!!!! LOL, GIGALOL, ekkora böszmeséget! Ugyanez van a többivel is, a fogyasztóval fizettetik ki bétaváltozatokat is, amiket piacra sem kellene dobni. (0verziót nem szoktak eladni, hanem csak az elsõ használható szériát, de ehhez nyilván valami korrektség meg a pazarlás elleni felfogás kellene)
Okkultistot mikor gyilkolják meg?
Ö is tudja az igazat!

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Gundark 1 1
Itt nem azzal van a gond hogy elkanyarodik a beszélgetés. Itt azzal van a probléma hogy ha kérdezel valami konkrétumot akkor beindul a ködfejlesztõ és elõjön Tesla kezében a Van Allen övvel a homályból.

Egyébként meg Okkultistot nem kell bántani. Lehet hogy most valami Teslás filmet látott, amiben kikiáltották a világ megmentõjének. De a gonoszok (nácik, globalizációsok, komcsik, és egyéb vallási, etnikai, és gazdasági csoportok) meggyilkolták, mert õ tudta az igazat.

Már annyiszor elmondtuk neked, a technika történeti találmányok egy folyamat részei. Mindig is a Wright Flyer lesz az elsõ repülõgép. De ehhez kellett egy Otto Lilienthal, kellett egy kicsi és könnyû motor amit Benznek tulajdonítunk stb stb. Az hogy elõtte voltak próbálkozások, gõzgéppel meg mindenféle franccal? Amik adott esetben korlátozottan bár de mûködtek? Az már nem számít.

Vagy ugyan ez a tengeralattjárókkal. Volt itt Turtle-tõl elkezdve a búvárharangig minden. De a mûködõ harceszközhöz kellett egy elektromotor (na kinek tulajdonítjuk?) egy, a becsületes nevén Önjáró Haltorpedó, (magyar vonatkozás beugrik😊 és nem utolsó sorban egy felszíni megbízható meghajtás. Tesláról annyi mindent lehet olvasni. De hol vannak ezek a korszakalkotó találmányok amiket csak õ tudott? Ja magával vitte a sírba.. Kétség kívül korának egyik nagy elméje volt. De nem kell misztifikálni.

A végére még a egy klasszikus a mindent csak egy ember talál fel dologra : a sugárhajtómû. Nézd meg ki "találta fel" hivatalosan. És mégis a "tömeggyártott" Me-262-ben is megvolt, méghozzá egy más, jobb, axiálkompresszoros kivitelben. És igen ez a 60-70 éves szar az alapja a mai modern sugárhajtómûveknek is.
A remény még nem halt meg bennem. Mivel pedig nem olyan rég óta olvasom rendszeresen a fórumot még nem figyeltem meg, h ismételné önmagát. Továbbá a különbözõ emberek cáfolatai érdekesek, mert gyakran olvashatok belõlük számomra új dolgokat, mint Dj Faustus #2810-es hsz.-a vagy Molnibalage írásai... És belõlük ki lehet következtetni, h ki milyen témákban van otthon, mennyire megbízhatók a témában.

Aki pedig csak olvassa a témákat az is megtudhat hasznos, érdekes gondolatokat.

A GPS-hez feltételezésem szerint még hozzájöhetne, h az általános relativitás elmélet révén pontosabb pályaadatokat tudnak meghatározni, ami szintén növeli a helymeghatározás pontosságát.

Mi a középiskolában mágneses térnél tanultuk a mértékegység miatt. Az életrajza meg röviden össze volt gyûjtve. Továbbá törin a találmányoknál felmerült. A könyvet meg bárki nyugodtan olvashatja, nem árt.
Mondjuk én Tesla-tekercs építése révén is olvastam róla, plussz még amikor Belgrádban jártam iskolával, akkor benéztünk a Tesla Múzeumba is.

Nem értem miért mondod, h kinyírták az elektromos autókat. Én lemaradtam ott, h a hidrogén és az elektromos autók lassan, de terjedõben vannak és folyton felröppennek a hírek emberekrõl, akik ezeket használják. A Tesla cég még csinált sportautót is.

Egyébként meg attól még, mert elektromosan feltöltik az autót (a hidrogénnel mûködõ is tulajdonképpen hasonló, csak ott a hidrogén maga tárolja az energiát) csak nem fog kipufogni gázt. De az elektromos áramot erõmûvekben, fõleg nem megújuló forrásokból állítják elõ. Ha az autók nem fogyasszák a benzint, akkor majd az új erõmûvekben égetnek olajat, amik majd ellátják a jármûveket.

Minderre pedig rájön az, h az erõmûben való termelés és az egy helyre (nem benzinkutakra) történõ energiahordozó szállítás növeli a hatékonyságot. De amikor az égésbõl energiát használnak fel, akkor azt elõbb árammá kell alakítani (aztán a víz bontására kell használni), majd el kell juttatni az áramot (hidrogént) az autókig, amik pedig eltárolják az energiát, majd felhasználják. És minden lépcsõfokon a hatásfok rontja a helyzetet. Ezért tulajdonképpen egy újabb lépcsõt hozunk létre az átalakítással, ami miatt a bekezdés elején leírtak nem fognak akkora mértékben érvényesülni.

Legalábbis én így tudom. Ja és még elõny, h a hidrogénnel állítólag könnyebb lehet az autó súlya ugyanahhoz az energia szállításhoz, de a tárolása nehezebben oldható meg.

Papirzacsi
Nagyon rendes tõled, hogy ilyen türelmes módon leírod, elmagyarázod neki, de megmondom neked õszintén, kár a fáradozásért, mert nem érti.
Hogy megértse, ahhoz gondolkodnia kéne, de õ ilyet nem tud, csak reflexszerûen szajkózza az éppen soron levõ baromságait.:-)

Ezt magad is észrevehetted, hiszen már hányszor leírták többen is, hogy ideje lenne álláspontot foglalnia a holdraszállás témában, hogy akkor most szerinte jártunk ott, vagy nem, vagy akkor most miben is hisz ezzel kapcsolatban, miben nem, de nem képes erre válaszolni, mert nem jut el a csökött agyáig, csak az NWO-s szarjaival jön, ami itt teljesen offtopik.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)